Hugo de Jonge geeft wederom het verkeerde voorbeeld: gaat lekker winkelen zónder mondkapje!

Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, heeft blijkbaar nog steeds niet door dat zijn handelingen onder een vergrootglas liggen. Zo poseerde de amicale schoenenfanaat voor een foto in een winkel zonder noodgedwongen mondkapje op.

De Telegraaf schrijft dat CDA-minister Hugo de Jonge afgelopen week zijn schaatsen heeft laten slijpen in een winkel. En juist op het moment dat zijn collega en CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra een scheve schaats reed, dacht De Jonge wel even ‒ à la Sven Kramer ‒ de binnenbocht te pakken en triomfantelijk in een winkel te poseren zonder mondkapje op. Mispoes!

“De eigenaar nodigde mij uit even een kijkje te nemen achter in de werkplaats waar ze aan het slijpen waren,” laat De Jonge via zijn woordvoerder weten tegenover De Telegraaf. Volgens de woordvoerder van De Jonge verliep alles in goed overleg en conform de coronamaatregelen. Zo zou De Jonge zich “uiteraard” hebben gehouden aan de geldende coronamaatregelen en ook “uiteraard” altijd anderhalve meter afstand in acht hebben genomen.

Met al die politici die elke keer de door hun eigen regime ingestelde regels overtreden begint het een beetje een ‘pot verwijt de ketel’-verhaal te worden, want hoeveel persconferenties van De Jonge hebben we niet moeten aanhoren, waarop de CDA’er ons een keer of tienduizend op het hart drukte de coronamaatregelen gewoon te volgen?

Maar blijkbaar kan het allemaal, zolang je maar deel uit maakt van het netwerk van boven-ons-gestelden. En als je dan toch iets doet dat niet door de beugel kan? Dan heb je uiteraard te allen tijden een woordvoerder klaar staan om je stupide gedrag goed te praten.

Want corona bestrijden? Dat moet het gepeupel maar oplossen: de bestuurlijke elite van vice-premier Hugo de Jonge kan gewoon doorgaan met hun oude vertrouwde leventje!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Cycle25

  Het fascisme moet ergens mee beginnen, gezagdragers die lak hebben aan opgestelde regels waar tal van MKB-ers voor moeten bloeden. Een belastingdienst die zich opstelt als incassobureau, en zeker politici met smoesjes en eigen hun gedogen wetjes is een aftrap naar een nieuw regime.

  Merkel wil pas versoepeling zodra de hele wereld gevaccineerd is, dan gaat Nederland pas open rond 2030.

 2. liefdevol rechts

  Wat verwacht je eigenlijk van zo iemand?
  Dat hij zijn eigen regels gaat volgen?
  En natuurlijk zijn er hier die nog steeds verliefd zijn op zo iemand en verdedigen hem alsof het familie is

  1. hans-e-pans

   Hoe duidelijker wil je het bewijs nog hebben dat wat er zich nu afspeelt in Nederland, dus ook in de wereld, dat het allemaal een geheel ander doel heeft dan dat ze ons voorspiegelen.

   Nu spelen ze de corona/covid-19(1egolf), corona/covid-19(1egolf), corona/covid-19(EngeleseVariant 3egolf), kaart en na dit toneel stuk komt er weer een nieuw hoofdstuk in de vorm van GreenNewDeal.

   Waarbij alles dat wat ze nu nu niet hebben kunnen afbreken alsnog de totale vernieling gaan in helpen. Elke CO2-wind/scheet zal dan weer voor enige weken avondklok/quarantaine opleven met nog hogere boetes.

   1. Logica

    Hansepans, dat ben ik me vooral gaan beseffen tijdens de laatste regeerperiode van Rutte. Het begon al heel snel met het afschaffen van het raadgevend referendum. Dat deden ze natuurlijk niet voor niets en het stond in geen enkel verkiezingsprogramma.

    Juist dit coronaverhaal is uitermate geschikt voor een referendum.

    Vervolgens kregen we Marrakesh 1 en 2, gingen er opnieuw .miljarden naar de EU terwijl onze vissers hun miljoenen die ze geïnvesteerd hadden in de pulsarvisserij zagen verdampen. Als de fransen boos worden dan ksn een klein lsnd als Nederland het schudden.

    Ik ben absoluut geen complotdenker maar je moet wel vreselijk naïef zijn als je dit allemaal toeval vindt.

 3. gerard1591641

  kan nu al zeggen wordt geweigerd en waarom ja geloof en de waarheid die ik hier zeeg

 4. trutje

  Het is echt raar dat ministers die de coronaregels instellen het vaakst zelf in de fout gaan is dat omdat ze weten dat het gewoon bullshit is.

  1. Petrazoveel

   ++++++++

  2. Jehannes

   Het spijt mij wel om je uit de droom te helpen? Maar dit is meer de regel dan de maat. Ik (uit 1986) had dit ook nooit voorzien? Behalve dat we in een vrij land zouden leven? Mijn ervaring is net iets anders.

 5. Beukman

  Guttegut. Wat ERG! SCHANDE!

  Ik citeer met instemming een stukkie van Ephimenco in de krant van gisteren. DDS wordt er ook in genoemd.
  Mis de frase
  een volk van wraakzuchtige gefrustreerden
  niet.

  Wopke Hoekstra door het stof! Blunder van Hoekstra! Scheve schaats van de minister! Nederland woest over Hoekstra! Wopke onder vuur! Hoekstra zakt door het ijs! Dat waren enkele koppen van nieuwssites gisteren. Het antwoord van de minister, met één oog gericht op de peilingen minder dan een maand voor de verkiezingen, geurt ook naar de tragiek: “Stom, ik had mijn gympen aan moeten houden”. Te laat, de site de Dagelijkse Standaard, die nooit schroomt de boel pathetisch op te stoken, vat de reactie van Nederland samen: Nederland WOEST op arrogante schaatser Wopke Hoekstra: “Schaamteloos!” “Bizar!” “Hypocriet!” “Hoe durf je!”
  Jazeker, de minister had nooit op Thialf naast Sven Kramer een paar rondjes moeten en mogen schaatsen terwijl de topijsbaan voor de doodgewone sterveling dicht blijft wegens de pandemie. Wat geldt voor Jan met de Unox-muts, geldt ook voor de boven-ons-gestelden (copyright Theo van Gogh).
  Maar dit gezegd hebbende voel ik een deprimerende vermoeidheid door mijn bloedbanen vloeien. De lijst van mede-overtreders die Hoekstra in de corona-out vóórgingen is misschien ultrakort, maar dit neemt niets weg van de enormiteit van hun zonden: je schoonmoeder omarmen bij je huwelijk (minister Grapperhaus), op minder dan 1,5 meter van een Griekse restaurantbaas staan tijdens je vakantie (Alex en Máxima), naar de kerk gaan op kerstdag (minister Bijleveld), handen schudden op campagne (Baudet).
  Die regeltjes en beperkingen hebben ons in een volk van wraakzuchtige gefrustreerden omgetoverd.
  Jazeker, geboden en verboden gelden voor iedereen. Zelf werd ik toepasselijk voor rotte vis uitgemaakt door een oplettende mevrouw bij een Goudse viswinkel: ik stond op 1,28 meter achter haar in de rij. Maar die regeltjes en zwaardere beperkingen die ons sinds bijna een jaar worden opgelegd, hebben ons in een volk van wraakzuchtige gefrustreerden omgetoverd.
  Intussen overtreden we stiekem de regels waar het kan: bij verjaardagen en familiefeesten, op het ijs waar we met zijn allen op een kluitje samen gingen glijden, door te knuffelen en handen te schudden.

  1. Nostradamus

   Je kan zoveel plempen als je wilt. Feit blijft dat de heren het goede voorbeeld horen te geven als ze willen dat hun regeltjes gevolgd worden. Ander moeten ze gelijk kappen met die onzin en eens een keer beginnen met een intelligente lockdown. Oftewel, alleen kwetsbaren en bangerikken. Die laatste val jij onder, toch?

  2. RvdBe

   Beuk, ook ik houd me lang
   niet altijd aan de regels, simpelweg omdat ik
   tegen het merendeel van die regels ben, als dan degene die die onzin mij door de strot tracht te duwen daar zelf een loopje mee neemt volgt er uiteraard reactie, niks met frustratie te maken maar met logische frustratie.

  3. Adrianzoon

   je kan citeren wat je wilt schijthuis maar wederom hebben we een regent die maling heeft aan de eigen regels. Deze regent is mede architect van het ophokken van de bevolking maar weet hoe gevaarlijk het corona virus echt is !

   corona is een hoax !

   Overigens de gifslang rutte heeft WEDEROM een belofte gebroken, als eerste maatregel zou de nutteloze avondklok opgeheven worden. Het serpent geeft nu het MBO een dagje school in de week als tegenmaatregel.

   stem sociaal, stem PVV , stuur de volksverlakkers naar huis !

 6. usb3.0

  Nou en heel Nederland moet zonder mondkapje winkelen…

  Ik vind wel dat deze minister een megazware boete van € 4000,– zou moeten krijgen want ja zeg zelf een supermarkt besmetten is net zoiets als kappers en horeca betrappen met mensen in hun zaak…

 7. Pielo

  Hugo gelooft net als miljoenen Nederlanders zelf niet in deze poppenkast. Kijk naar Fred Graaierhaus en Wobke Hoekstra, nergens trekken ze zich iets van aan. Er heerst geen vreselijk of dodelijke ziekte. Is er ook nooit geweest. Ga leven, en laat je niet leiden door dit soort dictators. Of anders doe een mondkapje voor en blijf binnen, net zolang tot dat de dictators zeggen dat je weer frisse lucht mag happen.

  1. Loelap

   Ik denk dat bij Hugo ijdelheid een grote rol heeft gespeeld. De man vindt zichzelf knap, hij lijkt nogal tevreden met zichzelf te zijn, en een foto met een mondkapje vindt hij natuurlijk helemaal niets.

 8. ervi

  Nog een varken Animal Farm stijl.

 9. Adriaen van Bergen

  Het is het goede voorbeeld !!!

 10. Piet Klein

  Door enerzijds het massieve powerplay van de coalitie op de avondklok, met slecht onderbouwde argumenten, met een aanpak dwars door de porseleinkast van correcte juridische procedures en zuivere wetenschap gaat. Met hard optreden bij demonstraties waarna de draadjes onder het nieuwsbericht het harde ingrijpen van de ME wordt gerelativeerd en veel gemoedelijker een demonstratie wordt beeindigd. De virtuele werkelijkheid van de politici met daarin ‘stevige maatregelen’ zoals de avondklok waarbij het effect betwijfeld wordt, en waarin de gewone burger zich afvraagt wat het effect is van de avondklok als de files overdag weer toenemen, het openbaar vervoer drukker wordt. Als het er op lijkt dat ook de accetatie voor het bijzondere beleid van onder goedwillende burgers weg ebt. Als er al een effect is van de avondklok dan moet dit een marginaal effect. De coalitie speelt powerplay op een penny wise onderwerp en is pound wise foolish bezig. Pound foolish als we kijken naar de reeks missers verwarring en gebrek aan daadkracht in dit corona dossier van deze regering, Met minister die zich niet aan de maatregelen houden wordt versterkt dat het beeld dat er een media werkelijkheid wordt geschapen door de politici waarin zij zich graag als de krachtige leiders presenteren, maar in de werkelijkheid de draad behoorlijk kwijt zijn. Deze virtuele werkelijkheid misschien wel bedoeld om stemmen te winnen, deze media werkelijkheid die ver af staat van de werkelijkheid die Nederland nodig heeft is niet uniek voor het corona dossier. Hetzelfde gebeurt met de huizenmarkt, de nul tot negatieve rente op spaarrekeningen, het weggeven van geld aan Italianen waar Italiaanse burgers gemiddeld rijker zijn de dan de NL-ers en eerder met pensioen mogen. Maar de EU en de Rutte was bang dat de Italianen zouden gaan afhaken in de volgende verkiezingen en dus mag u (eigenlijk uw kinderen/kleinkinderen) geld dokken voor de Italianen. De pensioenen, de tekorten in ziekenhuizen en IC-afdelingen, de afgebouwde ouderenzorg etc. De virtuele werkelijkheid van Rutte en zijn politici staat ver af van de realiteit. Het is misschien wel het juiste moment om afscheid te nemen van Rutte. Helaas moet u dan goed opletten op wie zou moeten stemmen.

 11. Jehannes

  Wie is er nog verbaasd? Merkel zou opzouten. Rutte wil zijn leven lang wel president/dictator zijn.. We moeten uit deze strop! Geen banken unie, geen EU en gewoon terug naar een vriendelijke verstandshouding.

 12. ET007

  Ministers mogen dat. En met al het gefaal rondom de aanpak mogen de werkenden als ze thuis komen nog heel even de deur uit om boodschappen te doen, want avondklok.
  Niet iedereen kiest er namelijk voor om in het weekend in alle drukte naar de winkel te gaan. Komt een moment dat velen de hele aanpak kotsbeu zijn.

 13. JFU

  De ‘elite’ maakt onzinnige regels die niet voor hen zijn bedoeld.

 14. Paardenmiddel

  Je moet ook niet meer wachten op die criminelen, want dan gaat alles kapot. Draag zo min mogelijk een leugenkapje, winkeliers massaal open, geen anderhalve meter enz.
  Zelf doen, zelf durven, zelf actie.

 15. CZ

  Natuurlijk gaat hij winkelen zonder mondvodje, zelf zo’n oplichter als De Jong weet dat mondvodjes flauwekul zijn.

 16. Niet L niet R

  Het is en blijft, een gesjeesde schoolmeester, in de politiek naar boven gekropen!
  De gemaakte fouten, en toezeggingen die niet werden nagekomen, zijn niet te tellen!
  Een verademing wanneer wij ván deze minister worden verlost!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.