Jackpot voor Max Verstappen! Red Bull blijft tot 2025 Honda-motors gebruiken

De kogel is dan eindelijk door de kerk. Het Formule 1-team van Red Bull Racing heeft een deal gesloten met motorfabrikant Honda. De renstal blijft gebruik maken van Honda-motoren. Maar die motoren worden onderhouden in de eigen Red Bull-fabriek in het Engelse Milton Keynes. Daar wordt een speciale technische afdeling geopend.

De overeenkomst duurt tot 2025, omdat de Formule 1 dan een geheel nieuwe motor introduceert. Tot die tijd wilde Red Bull gebruik maken van de Honda-motor, omdat er eigenlijk niet goed valt samen te werken met Ferrari en Mercedes. Dat zijn twee concurrenten. Die gaan Red Bull echt niet het best mogelijke product geven. Dan was er natuurlijk nog Renault, maar Red Bull en Renault zijn een paar jaar geleden nou juist met een vechtscheiding uit elkaar gegaan omdat de Franse automaker steeds weer een wanprestatie leverde met motoren die er midden in de race mee ophielden.

Alleen was er wel een ‘maar’: Red Bull wilde en kon dit alleen doen ‒ de motor in eigen beheer overnemen ‒ als de ándere Formule 1 renstallen akkoord gingen met het bevriezen van de doorontwikkeling van motoren vanaf de eerste race in 2022. Dat deden ze ‒ na enig wikken en wegen. De FIA en de Formule 1-organisatie stonden er ook achter, en dus werd de deur wagenwijd opengezet voor deze deal tussen Red Bull en Honda, dat er na dit seizoen officieel zelf mee ophoudt.

Overigens is de reden waarom Honda er mee ophoudt ronduit hilarisch te noemen. Vanwege ‘corona’, zeggen de Japanners, maar ook en eigenlijk vooral, aldus het Algemeen Dagblad, omdat “de fabrikant zich de komende jaren meer [wil] gaan richten op verduurzaming en daar passen de Formule 1-activiteiten niet meer in.”

Ah. Ja. Honda gaat dus ook lekker Build Back Betteren. Maar dat is in dit geval bijzaak.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van onze speciale groep op MeWe, hét alternatief voor Big Tech-wappie Facebook.

Hoe dan ook: natuurlijk is dit enorm goed nieuws voor Max Verstappen. Hem is beloofd dat Red Bull de strijd moet aan kunnen gaan met de grootste concurrenten, en door deze oplossing zal dat inderdaad vrijwel zeker het geval zijn. En dat betekent dat wij, Nederlandse racefans, óók opgelucht kunnen ademhalen. Het worden een paar héél mooie seizoenen in de Formule 1! Go Max, go!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Tedje Kruis

  Fijn dat op een stompzinnig “build back matter” sneertje na, onze Michael alles lekker jat van de gangbare media om ze vervolgens weer op de hak te nemen.

  Nep formule 1 fan!

  1. Linksbuster

   Daar is stomzinnige tedje weer met een verhaaltje direkt vanuit zijn kruis…zo in de war dat zelfs het correct knippen en plakken niet meer lukt.

   1. driewerf

    links laten liggen graag als je hem niet voert sterft ie vanzelf af

 2. Spaanse_K0K

  Na het lezen van dit artikel is het voor mij totaal onduidelijk welke jackpot Max Verstappen gewonnen/gekregen/ontvangen heeft.
  Jackpot? Hoofdprijs? Loterij?

  1. J.P Coen

   micro cockje geeft zijn beperkingen weer even aan !

   😂🤣😂

  2. Linksbuster

   Voor cockje is tegenwoordig alles een beetje onduidelijk…en hij loopt er nog mee te koop ook..lol.

   1. driewerf

    pielemooske heeft de ziekte van Wernicke frietdampen zijn erger dan verf dampen .

  3. Emma Louise

   De “jackpot” voor Max Verstappen wordt in dit stukje ook wat armzalig beschreven, Spaanse_Kok.

   Gehoopt wordt waarschijnlijk dat zijn Hondamotor meer vermogen krijgt en daardoor sneller wordt. Voor Max wordt het dan makkelijker om het opschrift op de bumper van zijn voorliggers te lezen: er zijn nog een paar wachtenden voor u.

   1. driewerf

    Eeeeeeeeen nick nr 200 is geboren daaaaaaaaag medewerkertje van grondlijn .

    1. Franz Biberkopf

     Arme paranoïde sukkel toch!

     1. Edjan

      201

    2. CZ

     Aldus Max Branzino Van Velenamen, na drie reacties geeft de liegende leugenaar het weer weg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.