Jankend genocideplegend China hartstikke boos op Nederland na Oeigoerenmotie: ‘We worden besmeurd!’

Zo gaat China steeds weer te werk: het land pleegt de meest vreselijke misdaden tegen bepaalde bevolkingsgroepen, maar als iemand daar dan iets van zegt is China opeens het échte slachtoffer. Nu is het land weer boos omdat Nederland de genocide op Oeigoeren heeft veroordeeld. Want dat mag je niet vinden, dat een genocide een genocide is!

China is al tijden bezig met een genocide op Oeigoeren. De islamitische minderheid wordt op vreselijke wijze onderdrukt: ze worden in concentratiekampen gestopt waar ze ‘heropgevoegd’ worden (lees: geïndoctrineerd worden met het communisme), hun familieleven wordt bewust gesloopt, en ‒ oh ja ‒ China schept ook nog eens op dat Oeigoeren minder kinderen krijgen.

Kortom, het is absoluut vreselijk. Daarom is het goed en volstrekt logisch dat de Tweede Kamer voor een motie heeft gestemd waarin deze genocide als zodanig erkend wordt.

Maar hoe reageert China daarop? Juist, door voor de zoveelste keer luidkeels te klagen dat het allemaal niet eerlijk is. De motie is zogenaamd “grove bemoeienis” met interne zaken. En, oh ja, het bewijst ook nog eens van “egoïsme en een bekrompen geest.” “We worden opzettelijk besmeurd,” voegen de totalitaire misbaksels er voor de goede orde óók nog even aan toe.

Nu zit onze Tweede Kamer inderdaad vol met egoïsten en bekrompen geesten, maar dat heeft natuurlijk helemaal niets te maken met de genocidemotie. Wat China doet is wanstaltig en het land moet erop aangesproken worden. Als Beijing dat liever niet heeft moet het minderheden voor de verandering eens met rust laten en ze in staat stellen hun leven te leiden op de wijze waarop zij dat willen.

Maar ja, dat doet en wil China niet. Want de Chinese ideologie is totalitair tot op het bot. Het Chinese fascisme-communisme (het is een raar mengsel van beide) van de dictators in Beijing eist dat iedereen in China de radicale ideologie onderschrijft. De manier van leven van alle ingezetenen van dat land wordt bepaald door de staat. En als er minderheden zijn die daar anders over denken, nou, dan worden ze met geweld in het gareel geschopt.

We geven vaak af op Noord-Korea, maar China is geen haar beter. Het is een totalitair bestuurd land dat islamitische Oeigoeren op wanstaltige wijze behandeld, dat Tibetanen vreselijk onderdrukt en hun cultuur grotendeels heeft weggevaagd, dat andere minderheden op ongekende schaal etnisch zuivert, en dat de eigen Han-bevolking 24 uur per dag in de gaten houdt… en van iedereen continu volledige onderwerping eist.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Doodeng, dat is het.

En het allerergste? Ze proberen dat radicale, totalitaire, dictatoriale ideologietje van ze naar de rest van de wereld te exporteren, en tijdens deze coronagekte lukt ze dat ook nog. Maar een motie incasseren waarin dat wanstaltige, criminele gedrag veroordeeld wordt? Ho maar. Het is gewoonweg zielig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. HD

  Chinezen beheersen de wereld en dan voornamelijk Nederland, angst voor het geld overheerst.

 2. Albion

  De Chinaficatie van ons continent hebben we (ook weer) aan de EU te danken. Want omdat we kostte wat het kost ‘eenheid’ moeten hebben is alles opeens onderhandelbaar. Was het niet afgelopen winter dat Merken namens de EU er een handelsverdrag doorheen sluist? Of dan te denken aan het visieloze immigratiebeleid. We merken de gevolgen van de EU vooral in Nederland. Dit komt met name door Rutte. Omdat hij geen ideaal heeft en alleen gedreven wordt door opportunisme en geld, (zijn VVD was dan ook tegen de motie) merken we hier het sterkt deze veranderingen.
  Het is precies wat Erdal Balci eens optekende in de Volkskrant: Een sterkere EU is het einde van alles wat mooi is.
  En totale afhankelijkheid van China draagt daaraan bij.

 3. AS210854

  Deze oeigoeren waren anders ook geen lieverdjes. Maar daar is de linkse onbenul regering blind voor.

  1. Albion

   De aanslagen die de Oeigoeren gepleegd zouden hebben, zijn alles behalve talrijk. De maatregelen daarentegen, zijn buitenproportioneel. Een hele bevolking systematisch hiervoor laten boeten waarbij zelfs sterilisatie van vrouwen niet geschuwd wordt, is walgelijk.

   1. Lucky Luke

    Juist, hetzelfde als de Israeli’s tegen de Palestijnen.

 4. Linksbuster

  Tja china..een direkt gevolg van de nederlandse communist en marxist henk sneevliet.
  Het toekomst model van gn links en d666.

 5. Barbera

  ”Ze proberen dat radicale, totalitaire, dictatoriale ideologietje van ze naar de rest van de wereld te exporteren, en tijdens deze coronagekte lukt ze dat ook nog. ”

  Michael bedoelt daarmee Hongarije.
  De hier op handen gedragen Orban heeft een prima verstandhouding met China en koopt zelfs het Chinese corona vaccin.

  1. usb3.0

   barbapappa gaat even off-topic..

   1. driewerf

    Dat is zijn/haar/het stijl usb.3 negeren die fluim meer ie het niet .

  2. Nostradamus

   Dan ga ik even mee in de off-topic 🙂
   Mocht het zo zijn dat Hongarije het chinese vaccin koopt, dan heeft hij daarmee sneller en meer succes dan de l00zers van de eu. Waarschijnlijk liggen de kosten ook nog eens lager. Maar beter had hij china niet deze inkomsten gegund en het is in principe ook niet nodig. Bescherm de kwetsbare en bange mensen en dan heb je voldoende aan die paar eu vaccins om groepsimmuniteit in te laten treden. Daarna weer terug naar normaal.

  3. Cycle25

   Lol, Hongarije liëren met een agressief communistisch regime, Taiwan, Filipijnen, Indonesië lachen je in je smoel uit. Als het aan de EU ligt mag China de hele Zuid Chinese zee opeten, inclusief landen er om heen annexeren. De lafbekken uit Brussel zijn namelijk muisstil over het gevalletje Hong Kong.., want die first hand terminals moeten gaan…als de brandweer.

  4. Aborifa

   Het is alleen maar goed dat China islamitische terroristen aanpakt. Zij doen dat vaardig en met garde hand. Sjoerdsma van D’66 kwettert vanuit zijn luie stoel. Tweede Kamer, hoe dapper, stemt voor genocide motie. Muis tegen olifant 🙂

 6. Drollevanger

  Ik denk dat de Chinezen op de wereld hebben gezien wat een overhand aan islamieten kan doen met een vreedzaam volk. Hun voorbeeld is het nog niet zolang geleden vreedzame christenvolk van Libanon, dat na het binnenlaten van terroristische islamieten die Jordanie waren uitgeschopt, nu met een platgeschoten land zitten. Of misschien denken ze aan de Armenen die honderd jaar geleden voor de helft werden uitgemoord door de Turken.
  Dat wil China niet laten gebeuren in hun land. Geef ze eens ongelijk.

 7. Drollevanger

  Sommigen suggereren dat geloofs trammelant aan de religie ligt.
  Beste mensen het ligt niet aan de religie, maar het ligt honderd procent aan de islam.
  Met Boeddhisten of Zwartekousen krijg je zelfs geen ruzie als je op hun tenen gaat staan.
  Islamieten roeien alle volken uit als ze in dat invoerland de overhand krijgen.
  Weet iemand 1 land waar meer dan 10% moslims wonen, en waar geen trammelant met de islam is. 5% moslims wordt al link.
  Kijk naar de Armenen en de Yezidi,s, wat hen is overkomen.

  1. Flach

   Helemaal waar helaas. En Armenen? Worden nu nog belaagd en nog steeds krijgt men het woord genocide hun strot niet uit.
   Christenen? Die mogen wel uitgeroeid worden, die genocide is wereldwijd gaande, maar daarover is het dramatisch stil. Geen verontwaardiging of demonstraties of VN resoluties te zien, noch te horen. :X

 8. Flach

  Ze lijken Turkije wel! Goh.,

 9. RvdBe

  Nederland is selectief verontwaardigd vwb mensenrechten, China is slecht, Qatar gaan we lekker voetballen met een anti racisme bandje om.

  1. Flach

   Je vergeet Turkije, en al die moordende moslim terroristen in Afrika en Azie, afin overal waar ze hun stinkende voetafdruk hebben neergezet.

   En ik vind idd dat die voetballers als ze toch in Qatar gaan voetballen, minstens ook op hun knie moeten zakken tegen de slavernij en al hen die stierven zodat zij ‘die miljonairtjes’ met de diepgang van een overleden mossel, tenminste laten zien wat ze daarvan vinden. Maar ja, Black lives matter bekt zo lekker en er valt mee te scoren.

   Die arme slaven die met duizenden kapot zijn gemaakt voor hun besmette stadion zijn niet zwart genoeg blijkbaar en doen er niet toe. Ik hoop dat de hele boel geboycot wordt.

 10. Angelus pacis

  Vreemd dat de ‘islamitische wereld’ nog geen leger naar China heeft gestuurd om hun islamitische Oeigoerse broeders en zusters te bevrijden van het Chinese juk. Of zou hier iets anders aan de hand zijn? Handels en financiële belangen met China of druk met het islamitische vingertje te wijzen naar wat er mis is in het ‘westen’.

 11. Angelus pacis

  China is in ieder geval wel duidelijk in wat ze niet willen; geen moslims in China. Kunnen we nog van leren…………

 12. vvw

  Nederland , het land dat niet schroomt om de ouderen op te hokken en zogenaamd te vaccineren. Nederland is niet vies van genocide en neemt een ander weer de maat. Daar is Nederlandse politiek niet vies van.

 13. 56RdK

  Die ‘zielige’ Oeigoeren teisteren China al gedurende lange tijd met dodelijke aanslagen omdat ze een islamitisch rijk willen.
  Dus is het geduld bij de Chinese leiders op en nemen die hun maatregelen.

  Tja! Het is dan ook geen Nederland waar die dominante idiologie, de islam, in alle opzichten wordt gefaciliteerd, ook al loopt de samenleving daardoor reëel gevaar!

 14. 56RdK

  En zo straalt het achterbakse en hypocriete deug weer voor meer dan 100 procent vanuit de Tweede Kamer,

  Want waarom wordt Turkije niet bekritiseerd?
  Waarom gaan er Nederlandse sporters naar dat WK in Oatar?

  Zomaar twee vragen, om het over de rest maar niet te hebben!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.