Kabinet trakteert horeca op dikke middelvinger! Terrassen voorlopig nog dicht vanwege “aanzuigende werking”

Opnieuw een flinke dreun in het gezicht van de horeca: voorlopig denkt het kabinet nog niet aan het heropenen van de terrassen. Het kabinet vreest voor een ‘aanzuigende werking’ bij het eventueel klaarzetten van stoeltjes en tafeltjes. Ondertussen gaat half Nederland wel naar de openbare parken, dus waarom zouden de terrassen met strikte regelgeving dan niet open kunnen? 

In de Tweede Kamer waren er vandaag een hoop geluiden te horen over het openen van de terrassen, maar de horeca weet inmiddels dat Rutte en consorten al lang niet meer denken aan de welzijn van de sector. Eerder vandaag deed de Amsterdamse burgemeester Halsema nog een oproep aan het kabinet om juist wel de terrassen te openen. Zij is namelijk van mening dat met goede regelgeving dit juist hartstikke verantwoord kan.

Het kabinet denkt daar duidelijk anders over, zij menen dat het juist leidt tot een “aanzuigende werking.” Maar op deze lenteachtige dag stromen de Nederlandse parken ook gewoon vol. Nederlanders zullen de komende tijd, wanneer het weer warmer wordt, toch wel hun toevlucht naar buiten zoeken. Mensen trekken het niet meer thuis en gaan er op uit, en dat kan dan echt beter op een veilig terras dan op een overvol grasveld. Als men vanuit de overheid gewoon zorgt voor een duidelijke regelgeving rondom terrassen dan kan het natuurlijk hartstikke verantwoord opengaan.

De “aanzuigende werking” van stadsparken is duidelijk zichtbaar. Ondanks de verregaande maatregelen besluiten mensen om toch even volop te genieten van het mooie weer. En wie kan het ze ook kwalijk nemen? Van zonlicht knapt een mens op, zowel mentaal als fysiek. Of moeten we soms als slappe vaatdoekjes in onze huisjes blijven zitten, kabinet? Gaat dáár het virus van weg?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Loelap

  Nederland is bomvol en dan te bedenken dat ze er nog een paar miljoen bij willen proppen.

  1. vvw

   En de zorg verder willen uitdunnen zie het partijprogramma van de Verrotte Vieze Dieven

  2. Linksbuster

   Was het niet 23 miljoen in 2100 en 30 miljoen volgens de un?
   Dan is geheel nederland een stad aan de noordzee gevuld met moskeeën en windmolens.
   Uit het AD..
   Nederland is er nog lang niet klaar voor om de vele extra miljoenen inwoners, die hier de komende jaren verwacht worden, fatsoenlijk op te vangen. Er ontbreekt een duidelijke visie en een helder plan om de woningcrisis en het integratieprobleem op te lossen, zeggen hoogleraren Peter Boelhouwer (housing systems) en Jan Latten (sociale demografie) tegen deze nieuwssite. ,,Het is te gek voor woorden dat er nul fatsoenlijke overheidsplannen op tafel liggen”……end

   Er komen dus nog vele miljoenen gelukzoekers deze kant op…het kartel wil helemaal geen verminderde toestroom.
   Rutte houdt er ook zijn smoelwerk over…logisch dat hij een hersendode als ankie broekers knol het uitzetten van illegalen laat organiseren…gebeurd er lekker niets.

 2. Vrijedenkert

  Het wemelt van de rechtzaken tegen de staat, grote groepen ondernemers in vele plaatsen zegt gewoon open te gaan komende weken, veel burgemeesters zijn het niet of gedeeltelijk niet eens met huidig regeringsbeleid ontrend Corona en eisen ook meer lucht voor hun burgers, vele experts waarschuwen dat mensen het na een jaar helemaal zat zijn en grote groepen mensen gaan gewoon naar buiten en trekken zich geen biet meer aan van Haagse regels en willen gewoon weer normaal leven…

  Als er op heel korte termijn niet snel vooruitzichten of verlichtingen komen voor ondernemers en burgers vrees ik het ergste.

  1. Cootje

   Sorry bekijk de peilingen vvd de MKBers zijn uitermate tevreden . Ze zullen toch niet ontevreden zijn en toch op Rutte stemmen?. Wij wensen de horeca veel mooie dagen en zonnig weer. Ze mogen op 17 maart hun genoegen of ongenoegen kenbaar maken , voorlopig volgens de peilingen krijgen ze wat ze verdienen

 3. vvw

  aanzuigende werking van wat ? Met zijn allen tegelijk open. Alle winkels , kroegen , cafetaria’s, snackbars, terrassen, strandketen enz

  De rutte waanzin moet stoppen ! Zit links van je A&H en rechts van je het kruidvat moet jij in het midden met je kledingwinkel dicht en de twee buren zijn open. Rutte vindt zijn machtspositie heerlijk helaas slaan zijn maatregelen nergens op.

  Stem sociaal, stem PVV

 4. Nostradamus

  Als niemand een terasje kan opzoeken dan verzamelen ze zich wel in een park. Pinokkio wordt met de dag stommer.

  1. vvw

   ik kreeg net te horen , liever met lang haar op een stoel op het terras dan met dorst in de stoel van de kapper. 😂🤣😂🤣😉

 5. Jehannes

  Weer een ongegronde term? Als het zonnetje zich wat meer laat zien? Raad eens wat mensen prettig vinden? Niet dat ik mijzelf vergis hoe de horeca belast wordt? Ik neem wel een koude Aldi pils en een sigaretje in mijn eigen achtertuin met kameraden. Genot en VVD schijnen nogal met elkaar te vloeken.

 6. liefdevol rechts

  Leuke build back better niet?

 7. Heras

  Gewoon begin maart opengooien. Dat hebben mensen verdiend na een jaar leugens.

  1. usb3.0

   Waarom pas in maart, Wilders stelde gisteren dezelfde vraag over de kappers, waarom wachten tot volgende week, echt wat een onzin, nu gelijk open gooien..

   1. ET007

    Die snelle beslissingen zijn alleen van toepassing als er gezichtsverlies voor vak K dreigt.

 8. saddy

  Zijn we vergeten dat alcohol verboden gaat worden?

  Het totale alcohol-verbod in Bayern is teruggedraaid door een fatsoenlijke rechter, die zijn er dus toch nog, en in engeland nog steeds verboden als de pubs ooit weer open gaan.

  Gates investeert zwaar in water-terugwinnings-technieken, dus gaat drinken exclusief uit water bestaan. Voor het gewone volk dan, natuurlijk.

  1. FreeThinker

   Alcohol verboden in het Duitse beieren? Ik had nooit verwacht dat te horen. Lijkt me ook sterk dat die Duitsers afstand nemen van hun Weißbier.

   1. saddy

    Leek mij ook sterk maar is niet minder waar dan:
    In Munster zijn ze met een nu nog vrijblijvende test begonnen met social credits. (iets wat de EU heeft uitbesteed aan Big Tech om europees in te voeren. Naar chinees voorbeeld natuurlijk.)
    In Berlijn zijn ze bezig met een plan om prive-autoritten te beperken tot maximaal 12 (twaalf) per jaar.
    In Hamburg krijg je geen bouw-vergunning meer voor het bouwen van een eengezinswoning, prive-bezit moet immers weg.
    In Bayern kun je nu islam-kunde kiezen in je school-pakket, het telt dan even zwaar als bv natuurkunde.

    Allemaal projecten op weg naar de globalistische heilstaat.

    1. FreeThinker

     Een social credit score systeem begint aardig eng te worden. Lijkt steeds meer op Ze Great Reset van Klaus Schwab

     1. ET007

      Of als communisme …
      Snap niet waarom mensen slecht over bv China, Noord Korea en Rusland praten, want dat is precies daar waar we nu naar toe gaan.

 9. gekkejaap

  Ondertussen krijgen we gewoon Rutte 4.

 10. ET007

  Net als een te zware training bij sport. Dan geven meeste mensen op en komen niet meer. Wil je een duurzame oplossing, zal men niet teveel hooi op de vork moeten nemen. Het is een kwestie van tijd winnen en vaccineren, maar dit Kabinet maakt alles kapot door hun onkunde. Ook in dit geval is iets beter dan niets. Liever een stap terug dan alles voor niks.

 11. trutje

  Rutte over de aanzuigende werking van terrassen zei hij maar hetzelfde over gelukszoekers die komen massaal naar Nederland door de aanzuigende werking van gratis geld en huizen maar daar heeft hij geen moeite mee. Snap echt niet wie er nog op Rutte stemt overal lees je dat ze Rutte niet meer moeten maar toch staat hij nog hoog in de peilingen.

 12. Vogel

  Vreemd dat Halsema juist nu een ander geluid produceert
  (zijn er soms verkiezingen?)
  En steeds maar het eeuwige gezeik van de horeca, of ze gaan open of de burger moet weer opdraaien voor meer steun. Zodra ze open mogen gooien ze toch de prijzen weer omhoog. Laat ze pas opengaan als iedereen is ingeënt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.