Kijk dan! D66-organenkaper Pia Dijkstra snapt ook verplichte bedenktermijn bij abortus niet

D66 doet weer een dappere poging om vrouwen als slachtoffers weg te zetten en de partij presenteert zichzelf als prins op het witte paard. D66-Kamerlid Pia Dijkstra pleitte bij Jinek voor het schrappen van de verplichte bedenktermijn van abortus, zogenaamd om vrouwen meer autonomie te geven. Grote onzin!

Daar gaan we weer: D66 staat met orgaandonatiekoningin Pia Dijkstra grandioos uit hun nek te zwetsen, ditmaal over de verplichte beslistermijn bij het laten uitvoeren van een abortus. Dijkstra maakt daar een heel theaterstuk van bij Jinek gisteravond:

Dijkstra zegt in het filmpje over ongewenst zwanger worden: “Maar vooral, en dat vind ik het allerbelangrijkste: vrouwen hoeven niet verteld te worden hoelang zij moeten nadenken. Dat kunnen ze heel goed zelf uitmaken.”

Ze licht toe: “Want uit die evaluatie blijkt ook dat vrouwen soms veel langer de tijd nemen om na te denken, maar soms ook al van tevoren hebben gedacht: als ik ooit in zo’n situatie terechtkom dan, en in die omstandigheden, dan wil ik dat niet. Dus de autonome beslissing van de vrouw wordt eigenlijk hier voorgeschreven: ‘Een vrouw kan dat zelf niet, dus die schrijven we voor, die verplichten we vijf dagen na te denken. Kan eruit.”

Dit is echt een gevaarlijk spelletje wat D66 hier speelt. Het is namelijk allemaal leuk en aardig dat vrouwen alvast hebben nagedacht over wat ze zullen gaan doen als ze ongewenst zwanger worden, maar daar gaat die bedenktijd helemaal niet over. Die is er namelijk voor het geval dat vrouwen, bijvoorbeeld na een verkrachting, zo’n psychische en emotionele klap te verduren hebben gekregen, dat hun hele wereld wel eens op de kop kan staan. Of wanneer een vrouw wellicht wel door iemand anders wordt gedwongen om zo’n keuze te maken.

Wie in een dergelijke staat verkeert is mogelijk niet meer dezelfde rationele persoon als die voor dat incident, en heeeft in zo’n geval wel degelijk even tijd nodig om zoiets ingrijpends als een abortus fatsoenlijk te kunnen overwegen. De Rijksoverheid zegt er het volgende over:

“Dit is omdat u vrijwillig en welbewust moet kunnen kiezen voor een abortus. Ook moet de behandelend arts er zeker van zijn dat uw keuze vrijwillig en weloverwogen is.”

Duidelijke taal. Het is absurd dat een partij als D66 dit afdoet als betutteling vanuit de overheid jegens vrouwen. En het is nog erger dat ze hier een kwestie van vrouwenemancipatie van proberen te maken, waarmee ze vrouwen juist misleiden en ophitsen om tegen hun eigen belangen te gaan stemmen!

We kunnen dus volstraan met het inkorten van een beslistermijn. Ik heb het niet het exemplaar die D66 bedoelt, maar het aantal dagen dat we nog te gaan hebben totdat we mogen stemmen en we eens even een aantal D66-zetels uit de Tweede Kamer kunnen gaan aborteren!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Spaanse_K0K

  vrouwen hoeven niet verteld te worden hoelang zij moeten nadenken. Dat kunnen ze heel goed zelf uitmaken.”

  Grote onzin! zegt DDS klaploper Wout, want die snapt verplichte bedenktermijn bij abortus wel.
  Hadden zijn ouders zich maar bedacht.

 2. Franz Biberkopf

  “D66-organenkaper Pia Dijkstra”

  Wout heeft het hysterisch-demagogische DDS-toontje al goed te pakken.

  1. Spaanse_K0K

   Reken maar dat Wout, de Gamma man, precies weet waar hij over publiceert.

  2. Brenda Welsh

   Hij wacht dan ook niet smartelijk op een nierdonatie uitgeput en ten einde raad.

   1. CZ

    Hahaha, lukt het niet met de ene dan gebruik je gewoon de andere. Totale mislukkeling.

    🙂

    1. Brenda Welsh

     @CZ,… Je beseft kennelijk niet wie je voor je hebt, dus je roept maar wat. Je weet niet wat nierpatiënten door maken. @CZ! Niets weet je ervan.
     .

 3. halo1

  Is er niet iets fout gegaan in de laatste alinea?

  1. Spaanse_K0K

   Nee hoor, het gaat al veel eerder mis.

   En het is nog erger dat ze hier een kwestie van vrouwenemancipatie van proberen te maken, waarmee ze vrouwen juist misleiden en ophitsen om tegen hun eigen belangen te gaan stemmen!

   Totaal van de pot gerukt is Wout.

  2. Beukman

   We kunnen dus volstraan met het inkorten van een beslistermijn. Ik heb het niet het exemplaar die D66 bedoelt, maar het aantal dagen dat we nog te gaan hebben totdat we mogen stemmen en we eens even een aantal D66-zetels uit de Tweede Kamer kunnen gaan aborteren!

   Die houden we erin!

   1. Brenda Welsh

    Mee eens @Beukman, wanneer je de lezer het verhaal zo brengt kun van de reaguurder ook niet veel verwachten.

   2. Franz Biberkopf

    🙂

 4. ervi

  Onzin van de euthanasie engel Dijkstra.
  De overdenkingsperiode doet niets af aan het alleenbeslissingsrecht van een vrouw om tot abortus over te gaan.
  Het wel of niet houden van een ongeboren vrucht is een van de belangrijkste beslissingen die je als vrouw kunt nemen.
  Er zijn zat vrouwen die spijt hebben van een abortus.
  Dus niks geen betutteling om ruim de tijd te nemen het te overdenken.

  1. leukeditter

   juist ik heb er erg dicht bij me in de buurt 3 die vreselijke spijt hebben van hun abortus…is niet zomaar iets..

   1. Franz Biberkopf

    Leukeditter heeft kennelijk veel domme vrouwen in zijn omgeving.

    1. ervi

     Daarentegen komt geen enkele vrouw bij jou in de buurt; dat blijkt wel, ouwe misantroop.
     Had je pa je toch maar tegen de kachel gespoten.

    2. Linksbuster

     Wím’s dedain, een d666’er waardig.

     1. CZ

      Ja hij geeft ‘m weer weg! 😉

  2. usb3.0

   “Er zijn zat vrouwen die spijt hebben van een abortus.”

   Klopt die lopen met zeer veel psychische klachten.

   Ik hoor nagenoeg niemand over het recht van het kind om geboren te worden en een leven te hebben..
   Naast het feit dat het een schande is dat de vader geheel in het stuk niet voorkomt, vaders hebben recht om hun kind geboren te zien worden..

   Voorstanders van het bewust vermoorden van weerloze ongeboren baby’s glibberen natuurlijk over elkaar heen…

   1. Franz Biberkopf

    Ongeboren baby’s bestaan niet. We spreken dan van een foetus, ten tijde van de abortus weinig meer dan een ongevormde klontering van cellen.

    1. CZ

     Vermakelijk dom jochie. 🙂

     1. Franz Biberkopf

      Gerrit is inderdaad geestig.

    2. Henk42

     weinig meer dan een ongevormde klontering van cellen.
     Zover de biografie van dr. bibber.

     1. Franz Biberkopf

      Ja, orthodoxe gristenen zijn voorstander van de doodstraf voor bewust levende mensen en maken enorm punt van onbewust leven wat nog geen enkele concrete vorm heeft aangenomen.

      Ik vind dat een zwakzinnige logica.

     2. Adrianzoon

      inderdaad wím , je verkondigt enkel ” zwakzinnige logica. ” tról

     3. Franz Biberkopf

      Kun je dat toelichten, Siem?

 5. Augustus

  Bij een optionele medische ingreep is de arts verplicht om een patiënt goed voor te lichten, hier hoort een bedenktijd bij omdat in de ervaring telt dat mensen soms enkel uit paniek of impuls ergens voor kiezen waar ze later spijt van krijgen. Dan krijgt vervolgens dezelfde arts iemand die aanklopt omdat zij geen goede voorlichting hebben gegeven. Dit is puur medische ethiek en heeft niets met geloof of autonomie te maken.

  De vraag moet anders worden gesteld, waarom zou je denken waarom mensen NIET zouden moeten nadenken voor zo’n ingrijpende procedure? Waarom wil je zo graag dat mensen een overhaaste beslissing nemen?

  1. toetssteen

   Correct Augustus, plus 10.

 6. Beukman

  Als ik het me wel herinner, zijn die 5 dagen bedenktijd erin gekomen om de christelijke partijen te paaien en aldus de wet erdoor te krijgen. Die christelijke partijen meenden dat een vrouw bij haar volle verstand nooit een abortus zou overwegen. Laat haar vijf dagen wachten zodat ze gewetensnood krijgt en alsnog van abortus afziet, was de gedachte.

  Dat was en is een fraai staaltje christelijke mannelijke betutteling. Na zoveel jaar kan dat wel uit de Abortuswet worden gesloopt. Het is ongepast om vrouwen die een abortus willen ondergaan niet voor vol aan te zien.

  1. Thant dolph

   Onzin, als de vrouw in kwestie tot haar ontsteltenis ontdekt heeft dat er een ongelukje gebeurd is, kunnen (wel of niet na ampel beraad, ) die 5 dagen er ook nog wel bij. Het is op deze manier in ieder geval beter geregeld dan wanneer ze bij binnenkomst door de arts onverwijld naar de dichtstbijzijnde abortusstraat doorverwezen wordt. Baat het niet, het schaadt ook niet.

 7. Beukman

  In kringen van vrouwen wordt wel gezegd dat de tegenstand tegen abortus in delen van de wereld niet had bestaan als het niet vrouwen waren geweest die zwanger konden worden, maar mannen.
  Daar zit wel wat in.

 8. Cootje

  Zal de ex van PECHTHOLD ook bedenktijd hebben gekregen ?

 9. usb3.0

  Deze d666 heks is echt helemaal van de pot gerukt..

 10. RvdBe

  De wet op orgaandonatie vind ik goed, als je dood bent besta je eenvoudig niet meer, daar moet je niet sentimenteel over doen, een ander is er mee geholpen, wie wil dat nou niet?
  De bedenktijd voor abortus moet blijven, niet iedereen is in staat om zo,n emotioneel besluit op zeer korte termijn te nemen, het is geen pakje boter.

  1. dinaro

   Was dat maar zo dat je eerst morsdood moet zijn voor orgaandonatie!
   Hersendood moet het zijn.

 11. Drollevanger

  Ook ik ben tegen abortus zonder echte noodzaak. Uitgezonderd verkrachting of levensbedrieigende ziekten.
  Er is in Nederland blijkbaar een grote behoefte aan adoptie kinderen. Deel onder hen de ongewenste kinderen rond.
  Daarnaast is er in ons land een overvloed aan anti-conceptie middelen.

 12. Flach

  Ik ben absoluut voor abortus en de vrije keuze van de vrouw. Allen vind ik de periode waarin men een abortus uit mag laten voeren veel te lang. Het is nu gelijk aan de overlevingskans van de foetus. Je word ongewenst zwanger, en dat laat je lichaam snel genoeg weten. Dus aborteren bij maximaal 13 weken vind ik meer dan genoeg. En al die tijd kan je er al over nadenken, dus neem je verantwoordelijkheid.

  En uitzonderingen zijn er altijd. Maar abortus als een soort van uitgesteld ‘voorbehoedsmiddel’ dus geen geboorte, vind ik echt te gek worden. Naarmate de medische mogelijkheden steeds beter worden, wordt dit een steeds moeilijker en ethischer probleem. Aborteren van een foetus die zou kunnen overleven. 🙁

  Er moet veel meer aandacht komen aan het voorkomen van de noodzaak tot abortus. En meer aandacht voor al die ouders die nu kwijlend naar het buitenland kijken voor een kind, die als er meer ‘ongewenste’ kinderen geboren zouden worden, daar heel blij van zouden worden. Een win win situatie. Dus abortus ja, maar eerder, en meer keuze voor het afstaan van je kind, van mij part met een financiële bonus. 😉

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.