Kijk! Farid Azarkan en Geert Wilders voeren oorlog tegen elkaar: ‘Ik ben het spuugzat!”

Tijdens het lijsttrekkersdebat op NPO Radio 1 gingen Farid Azarkan van Denk en Geert Wilders van de PVV gisteravond he-le-maal los op elkaar. Azarkan beschuldigde Wilders van het systematisch beledigen van moslims. “Ik ben het spuugzat!” beet hij Wilders toe. Waarop die antwoordde dat Azarkan een “ideologie” aanhangt die in zijn ogen vrouwen, christenen en homoseksuelen systematisch onderdrukt. “Er is geen islamitisch land op aarde, meneer Azarkan, waar zij met respect worden behandeld.”

Als je Azarkan en Wilders tegenover elkaar zet weet je dat er vuurwerk komt. En ja, dat was gisteren dan ook het geval tijdens het lijsttrekkersdebat. De twee partijleiders weigerden pas op de plaats te maken en vielen elkaar keihard aan.

Azarkan begon feitelijk door Wilders weg te zetten als een racist en een fascist. “In 2004 zei de heer Wilders, ‘de islam is een te respecteren godsdienst.’ En toen hij doorhad, toen hij voor zichzelf begon, zijn eigen toko, toen moest hij iets gaan vertellen waardoor hij populair werd. En wat hij gedaan heeft is eigenlijk moslims consequent weggezet als negatief. Als slecht. En bij alles wat er zich voordeed haalt hij dat erbij. Dat kan hij elke dag doen in de Kamer. En ik ben dat spuugzat! En ik wil dat bestrijden! En wat ik zie is dat politieke partijen, die doen dat echt onvoldoende. Daarom zit ik in de politiek.”

“Luister, ik word hier voor racist en fascist [uitgescholden],” reageerde Wilders daarop omdat de moderator over wilde schakelen naar Ploumen van de PvdA. Ja, die mocht er ook bijzitten en toekijken. “Ik ga hier wel even op reageren, want ik laat me niet zomaar voor fascist uitschelden.”

“We moeten het durven benoemen!” interrumpeerde Azarkan vervolgens.

“Maar luister, reageer eens op wat ik zeg. U mag schelden, dat ben ik van u allemaal geweld, maar ik noem allemaal feiten en u reageert daar allemaal niet op,” reageerde Wilders daarop.

En toen schakelde de PVV’er over op zijn favoriete onderwerp, de islam. Of eigenlijk: de radicale interpretatie van de islam die hij als PVV’er deelt met extremistische terreurorganisaties.

“Nederland wordt er niet fraaier op. We verliezen onze identiteit,” zei Wilders. En de islam – helaas – als het gaat om vrouwen, als het gaat om homo’s, en als het gaat om afvalligen, als het gaat om christenen – ja, er is geen islamitisch land in de wereld meneer Azarkan waar zij met respect worden behandeld. Dus als u het over respect heeft, kijk eens naar uw eigen ideologie, want die déúgt niet. En in Nederland Is. Daar. Geen. Plaats. Voor.”

“De islam behandelt vrouwen met meer respect dan uw partij,” reageerde Azarkan daar op zijn beurt weer op. “U staat toe dat Dion Graus in uw partij, die zijn eigen vrouw, een fractiemedewerker, laat misbruiken door beveiligers. En u doet daar niets tegen. U beschermt haar niet. Dus u kunt wel de mond vol hebben van het beschermen van vrouwen, maar wat u doet is oogluikend toestaan – en ik vraag me af waarom dat is – oogluikend toestaan…”

En alweer, onderbrak Wilders Azarkan op dat moment, “gaat u niet in op wat ik zeg.”

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Het is niet bekend of de twee na hun debat nog even samen een drankje hebben gedaan, maar de kijker vreest natuurlijk van niet. Want ze konden elkaar spreekwoordelijk wel wurgen gisteravond.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

78 reacties

 1. The devil and the deep blue sea

  Een aanzienlijk deel der Nederlanders is spuugziek van de islam en moslims die deze ideologie aanhangen dus Azarkan moet gewoon niet zeiken wanneer een democratisch gekozen volksvertegenwoordiger dit aan de kaak stelt!

  Bevalt het hem niet staat het hem vrij te vertrekken naar het land van zijn tweede paspoort, hij blij en wij nog veel blijer.

  1. Brenda Welsh

   Azarkan “zeikt” niet, integendeel, hij verkondigt met zijn duidelijkheid in woordgebruik feiten waarmee hij scoort. Het debat is voor hem niet ongunstig verlopen en heeft daarmee terreinwinst geboekt.

   1. ET007

    Je hebt helemaal gelijk. Voorheen wilde ik nog de PVV stemmen, ga nu toch maar voor DENK … lol. De PVV wordt alleen maar groter in de toekomst, terwijl Islamitische partijen alleen maar versplinteren. Kijk eens goed naar landen en partijen waar Islam heerst. Eerst strijden ze samen en vervolgens tegen elkaar. Ze volgen niet de wetten van de Staat maar hun eigen interpretatie van de de Koran.

    1. Monty

     ”Eerst strijden ze samen en vervolgens tegen elkaar. ”

     Net zo iets als bij FvD en JA21 code oranje.

   2. werikke

    ah daar ben je weer en dan weer hele dag het zelfde riedeltje . je wordt saai

   3. vvw

    azarkan heeft gezegd , “ook voor autochtonen geldt , de is-lam is hier en als je het niet bevalt rot je maar op” Het democratisch gehalte van de rifrat is ongekend groot , cynisme off.

 2. Appelstroop

  mss het enige debat dat de moeite is om terug te kijken, gewoon omdat het leuk is. Iemand die een verderfelijke godsdienst probeert goed te praten tegen iemand die in een land met vrijheid van godsdienst een religie wil verbieden.

  1. ManX

   De vrijheid van godsdienst is in de wetgeving opgenomen lang voordat sprake was van een moslimtsunami: de wetgevers uit die tijd hadden dit nimmer kunnen voorzien.

   Feit is dat de islam een imperialistische ideologie is met een religieuze component, die vrouwen, homo’s en christenen discrimineren en met disrespect behandelen.

   Daarom moet de wet op de vrijheid van godsdienst aangepast worden, zodanig dat discriminatie en geweld tegen genoemde groepen geen enkele kans krijgt.

   Los daarvan is de vrijheid van godsdienst al ondervangen in de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van vergadering. Iedere facilitering van religies door de overheid moet geschrapt worden.

   1. Edjan

    ManX, +++ En doe gelijk het bijzonder onderwijs maar eens weg.

   2. Brenda Welsh

    Reaguurders op Rob Jetten zijn nu ook weer niet van homo onvriendelijkheid vrij te pleiten in hun reacties. Homofobie leeft ook binnen DDS.

    1. Seneca

     @brenda
     dit topic gaat toch niet over de homo onvriendelijkheid jegens Rob Jetten? overigens staat het mij vrij, bij het idee van twee copulerende mannen, onsmakelijk te vinden. daar heb ik geen religie voor nodig. eveneens wil ik constateren dat in NL het praktiseren van de homoseksuele liefde, bijkans een ‘heilige’ zaak is geworden en dat is misschien nog wel het meest kwalijke.

   3. Mireille

    Is er een geloof dat het homo huwelijk verbiedt? De Abrahamitische (Christendom, Jodendom en Islam) geloven veroordelen het wel concreet. Het Hindoeïsme en Boeddhisme niet.

    1. Spaanse_K0K

     Kunnen vrouwen binnen het (RK)Christendom, Jodendom of Islam een spirituele functie bekleden?

     1. Seneca

      @cockje
      dat is wel degelijk mogelijk in de protestante, gereformeerde en vrijgemaakte kerk. ook in het Jodendom kunnen vrouwen een spirituele functie bekleden. vrouwen kunnen rabbi, leidsvrouw en leraar worden. het vrouwelijk leraarschap dateert reeds van enkele honderden jaren terug toen bleek dat vrouwen – soms meer dan mannen – meer begrip voor de Wet hadden dan men eerder had aangenomen.

    2. Seneca

     @mireille
     het homohuwelijk is een doekje voor het bloeden. het gaat over de moraal. twee copulerende mannen is voor de moraal onaanvaardbaar. dat een ieder voor zich er het zijne/hare van denkt is een persoonlijke zaak. er wordt gezegd – ik weet niet of dit correct is – dat voor de meeste vrouwen, twee seksueel actieve mannen, net zoals twee seksueel actieve vrouwen voor mannen, erotisch aantrekkelijk zou zijn. indien dit waar zou zijn is dat eveneens de verklaring dat vrouwen toleranter ten opzichte van homoseksuele mannen zijn en mannen toleranter ten op zichtte van homoseksuele vrouwen.

 3. Emma Louise

  De verstandigste woorden aan tafel werden uitgesproken door een vrouw, Lilianne Ploumen:
  “Twee schreeuwende mannen lossen zelden een probleem op.”

  1. Nostradamus

   Twee bekvechtende wijven zorgen alleen maar voor problemen. Emma vs Louise bijvoorbeeld…

  2. driewerf

   Vent ga afwassen man man

  3. vvw

   twee kijfende wijven lossen wel problemen op zeker ?

 4. Barbera

  “Je kunt drie volmachten per persoon krijgen, en dat betekent voor ons een geweldige kans” aldus @thierrybaudet die twijfelt of de verkiezingen wel eerlijk verlopen

  ht@ps://twitter.com/i/status/1365367260542566401

  DDS zwijgt in alle talen.

  1. Loelap

   Lekker interessant ook. Misschien dat het ook interessant is voor je is hoeveel per dag
   Baudet schīj́t.

   1. Spaanse_K0K

    Er zijn al adepten met een Baudet keutel in een potje.

    1. werikke

     jij ook weer hier van smorgens tot savonds elke dag zelfde riedel weer . je hebt niets anders te doen he ? geen vrienden alleen eenzaam dan maar op DDS hopende op reacties zodat je nog denkt dat mensen graag met je praten. helaas ga lekker dood achter je bureautje en verlos ons van je commentaar hier

     1. Seneca

      @werikke
      als je iets aan iemand te melden hebt, verwijs dan naar haar of hem. telkens datzelfde riedeltje aan, ja aan wie eigenlijk, is een tikkeltje irritant.

  2. Beukman

   Een schandalig misbruik van de mogelijkheid die de Kieswet geeft om mensen die niet persoonlijk naar het stembureau te komen toch te laten stemmen.
   Baudet maakt zich schuldig aan praktijken waarop in het verleden DENK ook is aangesproken.
   Nee Thierry, dat de verkiezingen eerlijk zullen verlopen zal niet aan jou te danken zijn.

   1. driewerf

    GAAT HET HIER OVER BAUDET ?? NEE ??? OPFLIKKEREN DAN ZEIKSNOR .

   2. werikke

    jij ook weer hier van smorgens tot savonds elke dag zelfde riedel weer . je hebt niets anders te doen he ? geen vrienden alleen eenzaam dan maar op DDS hopende op reacties zodat je nog denkt dat mensen graag met je praten. helaas ga lekker dood achter je bureautje en verlos ons van je commentaar hier

  3. Nostradamus

   Thierry doet niets illegaals. Hij wijst er alleen op dat dat de mogelijkheid bestaat. Zijn achterban weet wat de volmachten inhouden.

   Bij Denk ging het iets anders. De achterban had geen flauw benul wat de volmacht inhield en werden de volmachten op grote schaal in de moskee geronselt.

   1. Beukman

    Thierry spreekt weer eens met gespleten tong. Hij wil dat zijn achterban op grote schaal stemmen gaat ronselen bij vrienden en familie. Hij zet hen daarmee aan tot criminele activiteiten. Wat had hij gedaan als hij integer was geweest? Keurig aan zijn achterban uitleggen waar stemmen per volmacht voor bedoeld is: zorgen dat zieke tantes óók kunnen stemmen.

    1. Nostradamus

     Weer een leugen. Je spreekt zelf met gespleten tong.

  4. ikweetwatikwil

   Als Ploamen er niet met iets zinnigs door kan komen , schreeuwen de anderen . Zo redeneert links.
   Nederland is altijd een zachte roeper geweest en kijk wat er van terecht gekomen is. Een angstig volk dat niet weet van toeten of blazen.

   Stem PVV.

   1. Vanduinen

    Bij de PVV blijft het bij toeteren en blazen❗ Is dat niet ernstig te noemen ?

    1. ikweetwatikwil

     Nee Vanduinen , dat is niet ernstig te noemen want u zegt het .
     Fijn dat er steeds meer mensen luisteren naar de PVV.

     1. Vanduinen

      Bij de PVV blijft beperkt tot in de achterkamer, ze loopt niet mee met het blazerskorps in het grote taptoe. Dat zal ook na de verkiezingen niet gebeuren.

     2. werikke

      laat die eikel nou maar die snapt niet dat als iedereen je uitsluit je niks anders kan doen dan oppositie voeren en dat doet Wilders fantastisch kijk maar naar de miljoenen mensen die op hem stemmen dus als Van duinen wil dat Wilders mee moet regeren dan moet hij PVV stemmen net als wij

     3. ikweetwatikwil

      Mee eens Werikke

    2. ikweetwatikwil

     We zullen het afwachten Vanduinen. Ik doe niet aan voorspelingen en ben ook geen angstig mens.

  5. Franz Biberkopf

   Thierry probeert alles om z’n schamele twee zeteltjes vast te houden. Dit geronsel toont zijn wanhoop.

   1. Seneca

    @bibberkop
    de tijd zal het leren of jouw hoop bewaarheid wordt.

   2. werikke

    jij ook weer hier van smorgens tot savonds elke dag zelfde riedel weer . je hebt niets anders te doen he ? geen vrienden alleen eenzaam dan maar op DDS hopende op reacties zodat je nog denkt dat mensen graag met je praten. helaas ga lekker dood achter je bureautje en verlos ons van je commentaar hier

  6. werikke

   jij ook weer hier van smorgens tot savonds elke dag zelfde riedel weer . je hebt niets anders te doen he ? geen vrienden alleen eenzaam dan maar op DDS hopende op reacties zodat je nog denkt dat mensen graag met je praten. helaas ga lekker dood achter je bureautje en verlos ons van je commentaar hier

 5. Beukman

  De jijbak “Graus” was een wel erg makkelijk inkoppertje voor Azarkan. Een zwakke plek in Geerts verdediging, die zijn geloofwaardigheid ondergraaft. Wat gaat hij er aan doen?

  1. Spaanse_K0K

   Zijn de vele “prive” video van Graus de reden van die eeuwige hand boven zijn hoofd?
   Heeft Geert ook een keertje “opgetreden”?

   1. Beukman

    Het zou me niets verbazen.

   2. Seneca

    @cockje
    zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten…

   3. werikke

    jij ook weer hier van smorgens tot savonds elke dag zelfde riedel weer . je hebt niets anders te doen he ? geen vrienden alleen eenzaam dan maar op DDS hopende op reacties zodat je nog denkt dat mensen graag met je praten. helaas ga lekker dood achter je bureautje en verlos ons van je commentaar hier

    1. Franz Biberkopf

     Gelet op de moordzuchtige toonzetting zijner bijdragen moet worden aangenomen dat we met werikke, net als met usb, met een fanatieke christen te maken hebben.

   4. Franz Biberkopf

    Het lijkt erop dat Wilders door Graus gechanteerd wordt of anderszins Geert onder druk houdt. Anders is niet te verklaren waarom hij deze vieze oplichter de hand boven het hoofd blijft houden. Dit is zeer schadelijk voor Wilders en zijn partij.

    1. werikke

     gelukkig weet jij precies wat er is gebeurt hahahahaha weet je wat schadelijk is ? mensen die verkrachters van 14 jarig meisje de hand boven hoofd houd. o ja dat was jij toch?

    2. Beukman

     De vergelijking met Nixon is al eerder gemaakt. Die liet opnames van zijn tegenstanders maken om hen mee te chanteren. Putin doet hetzelrfde, en zo zullen er nog wel meer zijn.

     We weten dat Dion ook stiekem opnames maakt van alles en van iedereen. Zelfs van fractievergaderingen van de PVV, wat streng verboden is.
     Wat zegt het over iemands karakter om dit te doen?

     Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten, merkt mijn vriend Seneca terecht op. Wie gelooft er nog dat Geert Dion vertrouwt?

     1. werikke

      alwetende beukman hahahha loser . maar je kan ook op Wilders stemmen ipv Dion dus stem PVV

     2. werikke

      ik denk dat jij in je leven wel smerige dingen hebt gedaan of kijk jij niet stiekum vieze plaatjes of draag jj vrouwen kleding dat laatste geloof ik nm echt van jou. anderen veroordelen zelf vies mannetje zijn en hopen dat niet uitkomt.

     3. Beukman

      Ik heb in mijn leven inderdaad veel smerige dingen gedaan, beste werikke. Mijn vrouw uitlenen aan andere mannen en mijn tegenstanders stiekem afluisteren en ze daarmee chanteren hoort daar echter niet bij.
      Jij?

     4. werikke

      dat kan je nu wel zeggen maar net als jij Dion niet geloofd geloof ik jou ook niet. maar ben blij dat je toegeeft smerige dingen gedaan te hebben dat geeft aan dat je toch mens bent. en ik veroordeel je er niet om want is jou prive leven net zoals Dion dat heeft.

     5. Beukman

      Van mij hoeft een politicus niet van onbesproken gedrag te zijn, werikke. Dion hoeft van mij ook niet op te stappen omdat hij zijn vrouw aan zijn beveiligers heeft uitgeleend – waarbij hij notabene haar benen met geweld uit elkaar duwde om hen een “handje” te helpen (feit).
      Zelfs over het feit dat hij zijn baas, de heer Wilders, stiekem afluisterde (feit) ga ik niet mopperen.

      Maar wie gaat er nou op een partij stemmen waarvan de leider een dergelijke figuur de hand boven het hoofd houdt?
      Een figuur bovendien waarvan nu vaststaat dat hij voor anderhalve ton heeft gefraudeerd door net te doen of hij bij zijn moeder in Heerlen woont?

      Daaruit voortvloeiend de vraag waarom Wilders een man die zichzelf “Ridder” noemt en die maar met twee dingen bezig is: zichzelf en dierenrechten, twee zaken waar Geert niks mee heeft, al jarenlang een vaste baan in zijn fractie faciliteert.

  2. Nostradamus

   Ach, die ex van Graus is echt niet onder grote druk gezet. Waarschijnlijk heeft ze ervan genoten maar werd het pas een issue toen ze aan de kant werd gezet.

   Dus laten we eerst het oordeel van de rechter afwachten. Als blijkt dat het echt niet kies was dan is Graus zeer snel daarna verleden tijd bij de PVV. Hij zakt al langzaam maar gestaag op de PVV kieslijst.

  3. ManX

   Nee, het was een absurde, nergens op slaande vergelijking van Azarkan. Onderdeel van de ideologie en het voorgeschreven geloof van Azarkan is de achterstelling en discriminatie van vrouwen, homo’s en christenen. De uitwerking daarvan is in meer dat 80 moslimlanden ter wereld en onder een miljard moslims merkbaar.

   Dat is op geen enkele wijze te vergelijken met de seksuele aberraties van een privepersoon van een politieke partij.

   1. ikweetwatikwil

    Mee eens ManX 6 min geleden

  4. ikweetwatikwil

   t’Ja Beuk en Azarkan vergat even schuine schaats rijder Kuzu.

 6. Franz Biberkopf

  Azarkan vloerde Wilders in het debat door de huichelachtige doofpotstrategie van Wilders over de vieze en corrupte Graus aan de orde te stellen. Daar had Geert geen weerwoord op omdat hij donders goed weet dat hij fout zit.

  Waardeloze figuur.

  1. Nostradamus

   Weer zo’n denk stemmer… Dan zijn jouw armen zeker net zo bruin als de aars van er-dog-an. Yak!

   1. Mireille

    Flauwe reactie om zo te reageren op een waarheidsbevinding. Nostradamus onwaardig.

   2. Emma Louise

    Dit toont het gapende gebrek aan argumentatie bij Dames aan. Hij kan beter maar dan moet hij er echt even goed voor zitten.

    1. Nostradamus

     Ach, de bearumentatie was zo zwak, daar kan je niet veel anders op reageren.

  2. ManX

   Azarkan vloerde niks. Ik zag alleen klodders spuug in het rond vliegen uit een verbeten moslimkop vol haat, die in hysterische razernij probeerde de doodkalme Wilders aan te vallen maar totaal geen vat op hem kreeg.

   1. Spaanse_K0K

    In Germanie is een andere uitvoering getoond van het debat.
    Best wel jammer, die vertekening.

   2. Franz Biberkopf

    Mijn goede vriend heeft ook geen weerwoord op de affaire Graus en probeert de aandacht af te leiden door te fantaseren over klodders spong en haat van moslims.

    Hij kan beter maar laat dat zelden zien.

    1. ManX

     Ik heb hierboven al betoogd dat de vergelijking van Azarkan kolderieke nonsens is. De stelselmatige discriminatie en vervolging van christenen en homo’s is volstrekt onvergelijkbaar met de seksuele uitspattingen van 1 partijlid. Vandaar dat Wilders ook zo kalm bleef.

     Ook binnen DENK zat een soortgelijke rotte appel: Kuzu.

     Overigens ben ik het met je eens dat Graus al lang geleden geroyeerd had moeten worden. Deze proleet past totaal niet binnen de PVV.

     1. Spaanse_K0K

      Overigens ben ik het met je eens dat Graus al lang geleden geroyeerd had moeten worden. Deze proleet past totaal niet binnen de PVV.

      Over de achtergrond van deze absurde bescherming van deze proleet door het opperhoofd gaat Manx, Y of Z liever niet in.
      Over sommige zaken zwijgt hij liever.
      Niets horen, niets zien, over veel zwijgen.
      Gelieve van tijd tot tijd wel het zand uit de oren verwijderen.

     2. Franz Biberkopf

      “Overigens ben ik het met je eens dat Graus al lang geleden geroyeerd had moeten worden. Deze proleet past totaal niet binnen de PVV.”

      Hier kan ik mijn goede vriend van harte in bijtreden.

     3. Beukman

      De vergelijking met Graus was demagogisch, overigens zoals Wilders’ framing van de islam ook demagogisch is.
      Niettemin was het erbij sleuren van Graus uiterst doeltreffend. De man is wel degelijk een achilleshiel in Geerts betoog over vrouwenmishandeling en homohaat binnen de islam.

      DENK heeft veel trucjes overgenomen van de PVV. Dat maakt de confrontatie tijdens een debat alleen maar spannender.

  3. halo1

   Graus is maar 1 (twijfel)geval.. bij de Moslims gaat het om miljoenen gevallen van non-evenwaardigheid..dat je dat nou niet inziet.

   1. ManX

    Franz Biberkopf is hier om de boel op te juinen en nergens anders om.

    Hij is de supertröl die zuigt, sart, jent en per definitie tegendraads is.

    1. werikke

     inderdaad een hopeloos zielig hoopje …. tja wat is het eigenlijk

   2. Beukman

    Aangezien er legio moslims zijn die hun vrouw niet slaan en ook geen probleem met homoseksualiteit hebben, is het onmogelijk en demagogisch om de islam de schuld te geven van de besproken gevallen.

    1. werikke

     er zijn ook goede nazi’s geweest en niet communistische russen en dikke mensen die zware botten hebben . Echter te verwaarlozen hoeveelheid .zuiger!!! Als je moslim bent en ook volgt ben je tegen homo’s en mag je je vrouw slaan. jij bent geen goede moslim als je de koran niet goed leest.

 7. Arbeider65

  In diverse media staat het verhaal van Lale Gul. Fijne goedsdienst heeft ze gehad. Heel fijn.

 8. 56RdK

  “De islam behandelt vrouwen met meer respect dan uw partij,” reageerde Azarkan daar op zijn beurt weer op.”

  Aldusd Goebels der lage landen, hij had zeker nog niet over de zaak Lala Gul gehoord!
  Eén van de vele vrouwen die even haar hoofd boven het maaiveld stak en vervolgens levenslang in de duisternis die islam heet mag gaan vertoeven!
  Eén van de tallozen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.