KIJK! Wilders geeft D66’er Kaag veeg uit pan: ‘Wel snel geld naar het buitenland, maar Groningers moeten jaren wachten!’

Tijdens het Noordelijk lijsttrekkersdebat had PVV-leider Geert Wilders duidelijk zijn vizier gericht op D66 én de onbetrouwbare overheid. D66, onder leiding van ‘premier’ Kaag, weet niet hoe snel ze geld moeten overmaken naar het door rampen getroffen buitenland. Maar gedupeerde Nederlanders moeten jaren wachten op geld. Complete waanzin, aldus Wilders.  

Wilders had tijdens het eerste lijsttrekkersdebat van deze verkiezingscampagne een duidelijk doel: de hypocrisie van D66 blootleggen. De moraalridders van D66 hebben altijd hun mond vol over solidariteit en barmhartigheid. Wanneer landen in het buitenland worden getroffen door catastrofes, dan zijn D66’ers de eersten die direct beloven miljoenen aan staatsteun die kant op te sturen. Maar diezelfde partij lijkt onverschillig te zijn tegenover gedupeerde Nederlanders. Groningers wachten namelijk al jaren op hun geld.

Is D66 niet solidair met slachtoffers als ze uit Nederland komen? Wilders legde gisteren de vinger op de zere plek:

“Onze eigen mensen in Groningen, mensen in de problemen zitten door een fout van de overheid, dan kunnen mensen er wel tien jaar op wachten. Dat is te gênant voor woorden! Dat zijn politieke keuzes die wij anders moeten maken.”

De PVV-lijsttrekker heeft een duidelijk beeld hoe we het vertrouwen in de overheid weer kunnen herstellen:

“We moeten politici veel meer afrekenen op wat ze hebben gedaan. Voer een correctief referendum in, en een gekozen burgemeester. Zodat je als burger de overheid altijd kunt corrigeren en niet eens in de vier jaar.”

Nederlanders moeten de middelen krijgen om politici op hun daden te kunnen afrekenen. Volgens de PVV-leider moeten Nederlanders nu eindelijk eens de kans krijgen om zelf een burgemeester te kiezen en ook de beschikking te hebben tot een correctief referendum.

Het vertrouwen in de overheid heeft een flinke deuk opgelopen de laatste jaren en dat is niet gek. De omvang van de toeslagenaffaire liet zien hoe verschrikkelijk mensen gedupeerd kunnen worden door onze overheid. Wilders wil dat we meer middelen krijgen om tussentijds al politici af te straffen voor (wan)beleid. Dat is geen gekke gedachte, de democratie, mede door tal van nieuwe ontwikkelingen, moet meegaan met haar tijd. Veel andere landen werken al met referenda of gekozen burgemeesters. Waarom blijven de gevestigde partijen in Nederland zo vijandig tegenover deze initiatieven? Het wordt misschien tijd om te accepteren dat de overheid zichzelf niet altijd kan corrigeren, referenda of andere democratische middelen zijn hier wel toe in staat.

Maar bovenal wordt het weer tijd dat de Nederlandse bestuurders de belangen van Nederlandse burgers bovenaan zet, zoals Wilders opmerkt. Niet die van zichzelf, en ook niet die van buitenlandse hulpontvangers. Is dat nu echt zo lastig te begrijpen, Sigrid Kaag en haar D66-horde?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

78 reacties

 1. Spaanse_K0K

  Heel sterk Wilders.
  Kaag(D66) iets verwijten wat Wiebes(VVD) zijn verantwoordelijkheid is.
  Echt ijzersterk

  1. halo1

   Logisch toch.. Wiebes is out of the picture.. Kaag niet: goed gedaan Wilders.. maar verder: de PVV intellectueler, zakelijker en psychologischer maken.. en zo 55%+-rijp!

   1. Spaanse_K0K

    en zo 55 % + – rijp !

    Ik had het niet (on)duidelijker kunnen zeggen.

    1. driewerf

     pielemooske wil het niet snappen .reageer er dan ook niet op frikandellen bakker.

   2. ikweetwatikwil

    Halo1 Ik denk dat het maar goed is dat de PVV geen leden heeft. Dat heeft Wilders goed bekeken. Stem geheel vrijblijvend op PVV.

    1. Spaanse_K0K

     Ik denk dat het maar goed is dat de PVV geen leden heeft.

     Waarom is het goed dat PVV aanhangers/stemmers niets binnen hun partij te zeggen hebben en een “licht” als bijvoorbeeld Henk Bres wel?

     1. driewerf

      patatwagen al schoon jandoedel? man man man.

     2. halo1

      Bres heet ook niet veel (meer) te melden hoor.. we moeten voorkomen dat onbehouwen figuren te dominant worden (ze mogen wel gehoord worden).. altijd het gevaar voor rechtse partijen.. en koren op de molen van de tegenstanders.

     3. ikweetwatikwil

      Spaanse Kok via de nieuws brief van PVV kunnen we allemaal iets vragen aan Wilders en zijn mensen in de kamer . Henk Bres heeft zijn Haagse mening en dat mag. Den Haag is weer anders dan BV Groningen.

     4. Telex

      Omdat ze niet op de PVV hoeven te stemmen niets is verplicht.

    2. halo1

     Daarom kan je de PVV toch wel wel zakelijker, intellectueler en psychologischer maken?..dat is echt nodig hoor… linkse + rechtse elementen erin.. en zo een absolute meerderheid gaan nastreven.. die leden-kwestie komt nog wel.

     1. Monty

      ”Daarom kan je de PVV toch wel wel zakelijker, intellectueler en psychologischer maken”

      Nee hoor. De PVV is wat het is.
      De PVV is Wilders en Wilders alleen en die kan je niet zakelijker, intellectueler en psychologischer maken.

  2. driewerf

   pielemooske toch mijarden willen uitgeven om zetels te scoren dat is pas populistisch hahahahaa ga je wagen dweilen neulveter

  3. WayneGretzky99

   Doe ff de dagelijkse lijst gestelde kamervragen van demonen666 waarom de aardbeving slachtoffers nog niet betaald zijn.

  4. Telex

   Ze vormen samen de regering die ons geld uitgeven. Blijf dan niet in een coalitie zitten, als je het er niet mee eens bent moet je opstappen uit het pluche. Ja net zoals de PVV destijds. Beter trouw aan de kiezer dan aan de coalitie er zijn grenzen.

  5. Shadow1100

   Ik zal het simpel voor je uitleggen Kokkie. Wilders zegt dat Kaag (de politiek dus) miljoenen weggeeft aan het buitenland terwijl de Nederlandse slachtoffers in Groningen 10 jaar op hun schadeloosstelling (van de politiek) moeten wachten.
   Hij verwijt Kaag “Groningen” dus niet…….

 2. Kleurloze Politiek

  Is Wilders dan echt zo dom…
  De aardbeving in Groningen worden veroorzaakt door gas boringen en daar is de NAM verantwoordelijk voor en daar is bovendien een verzekering voor.
  Dat is toch heel wat anders dan een echte natuurramp in Haïti of elders in de wereld waar men totaal niet op kan rekenen noch op voorbereiden.

  Dit is dus echt totale onzin maar goed we zijn na 15 jaar PVV in de oppositie niet anders gewend

  1. Edjan

   kleurloos, het lijkt mij dat het de bewoners geen zak uitmaakt of zijn huis instort tgv een natuurlijke aardbeving of een aardbeving tgv de NAM.

   1. Spaanse_K0K

    Het zal de bewoners weinig uitmaken.
    Voor deze politicus maakt het ook weinig uit of zijn verwijt aan de juiste persoon gericht is.
    Populistisch scoren noemen we dat.

    1. driewerf

     Pielemooske wil nog niet opgeven tunnelvisie is hem niet vreemd .lol

    2. Edjan

     Spaanse , zit wat in. Ik merk dat ik in mijn hoofd automatisch de naam Kaag had vervangen door “overheid” om er wijs uit te kunnen, want uit dit artikel kom ik geen wijs. Dan hou ik over: onze overheid stuurt gemakkelijker hulpgeld naar het buitenland dan naar Groningen. Dat zou best wel eens vaak waar kunnen zijn.
     Overigens is er sprake van veel grotere sommen naar Groningen dan naar Haïti.

     1. driewerf

      Leg dat dan maar eens uit aan de Groningers die nog steeds tussen de stutten wonen .

    3. Linksbuster

     Moet jij geen vaccins rondrijden in je snackcar patatbakker….wel een beetje voorzichtig rijden hé.

  2. ManX

   De Nederlandse staat blijft altijd en uiteindelijk verantwoordelijk voor wat er op haar grondgebied gebeurt. Feit is dat gedupeerde Groningers -medelanders- jaren moeten wachten op hun geld en gedupeerden verweggiers worden begraven onder de miljoenen.

   Eigen volk eerst is een doodnormaal statement in iedere gezonde samenleving. Maar dat is Nederland al lang niet meer.

   1. halo1

    Natuurlijk geldt “eigen volk eerst”” nog steeds.. ze mogen het alleen niet hardop zeggen..99+ % van de begroting gaat echt naar NL/Europa hoor.. dus niet zo pessimistisch! Maar hoeveel % eigenlijk naar Europa?

  3. halo1

   Wie is hier nu (een beetje) dom? 15 jaar PVV-oppositie heeft heel wat bereikt hoor: anders hadden we nog 100.000 meer (nep)”asiel”-klanten binnengehaald b.v. Logisch dat Wilders die Kaag aanpakt..

  4. usb3.0

   Is kleurloos nou echt zo dom? een beetje nuance aanbrengen aan het leed van de Groningers, je moet je schamen..

   1. Thant dolph

    Is usb-tje nou e zo dom of zijn wij zo slim…

    1. usb3.0

     Dom jongetje annie transdolfje klavan bloemkist michelleke is geen partij voor mij

     1. Thant dolph

      Nee hoor anti-bloedtransfusie kisthondje, dat lieg je..

     2. usb3.0

      Nee hoor transdolfje, het is een feit, met jou veeg ik de vloer aan, je hebt niets maar dan ook helemaal niets in te brengen..

      Fijne nacht nog…daaaag

     3. Thant dolph

      Nee hoor, j e liegt weer eens dat het gepoept staat met je slechte Nederlands…

     4. usb3.0

      Uiteraard heb ik gelijk, zodra iemand over taal begint heeft hij/zij verloren daar de argumenten volledig ontbreken..

     5. Thant dolph

      Nee hoor, iemand die in staat is om nog over zijn eigen taal te struikelen kan natuurlijk niet echt serieus meer genomen worden..

 3. Monty

  Gelukkig nog een maand en dan wordt Wilders 1 een feit.
  Dan zal Wilders eindelijk de verantwoordelijkheid op zich nemen.

  Dan worden al deze misstanden snel opgelost.

  1. Linksbuster

   Goed gezien monty…en reken maar dat links en de linkse msn overal voor zal gaan liggen…om daarna te kunnen zeggen, zie je wel.

 4. Franz Biberkopf

  ‘Wel snel geld naar het buitenland, maar Groningers moeten jaren wachten!’

  De demagogie van deze aandoenlijke populist is tranentrekkend.

  1. Chris Schoneveld

   De bekende “woke” dooddoener: “populist”.

  2. ManX

   ‘Wel snel geld naar het buitenland, maar Groningers moeten jaren wachten!’

   Dit is geen demagogie, maar de naakte waarheid. Voor linkse dwaallichten als Franzke nauwelijks te verteren.

   1. Franz Biberkopf

    Wilders had ook kunnen roepen: “Wel geld naar Defensie en Gezondheidszorg maar de Groningers moeten jaren wachten!”

    Dat bekt populistisch en demagogisch echter niet zo lekker.

    1. ManX

     Als Nederlands geld besteed wordt aan binnenlandse doelen, zal Wilders nimmer beweren wat jij poneert.

     Het gaat nu specifiek om geld wat in een draaikolk naar het buitenland verdwijnt, versus de ontbrekende poen voor een nijpend en jarenlang slepend probleem bij onze eigen mensen.

     Die luchtfietserij van het onbelemmerd geld uitdelen over de hele wereld, geeft zo’n heerlijk gevoel in de narcistische hoofden. Je zou het haast linkse demagogie noemen.

     1. Franz Biberkopf

      “Als Nederlands geld besteed wordt aan binnenlandse doelen, zal Wilders nimmer beweren wat jij poneert.”

      Klopt, goede vriend, Wilders meent dat we geen cent aan het buitenland moeten besteden. Dat is de kern van zijn xenofobe agenda.

     2. Gerda2

      Over links populisme hoor ik herr Franz volgens mij nooit.

     3. ManX

      Jij vindt het als marxistisch, globalistisch en narcistisch dwaallicht een uitstekend idee om Nederlands belastinggeld naar het buitenland te sturen en Nederlandse burgers te laten verrekken.

      De keus om te kiezen voor het oplossen van Nederlandse problemen heeft helemaal niets met xenofobie te maken: dat is domme demagogie van je. Je zou het hooguit, en in de positieve zin, nationalistisch kunnen noemen. Daar is niets op tegen.

     4. Franz Biberkopf

      Ik zou niet zo hysterisch schelden, goede vriend, dat komt nogal dom over.

     5. ManX

      Ach, Franske is uitgepraat, heeft geen argumenten meer, geen weerwoord en staat met zijn rug tegen de muur. Hij moet toegeven dat zijn opponent gelijk heeft, maar dat kan hij als narcist natuurlijk niet.

      Dan rest hem nog maar een ding: zijn bekende dooddoener, waardoor het net lijkt of hij toch nog wat inbrengt.

  3. Niet L niet R

   Hij spreekt de waarheid die jij ontkent!

  4. Linksbuster

   Is het niet waar dan Dummkopf?

  5. Shadow1100

   Demagogie is een manier om de luisteraar van een onwaarheid te overtuigen door een beroep te doen op het “gezond verstand” en de “logica” van een persoon. Demagogie is iets anders dan het verkondigen van leugens. Iemand die demagogie bedrijft zal niet direct onwaarheden naar voren brengen.
   Wat is nu tranentrekkend?

 5. Niet L niet R

  Het zijn niet alleen Wilders stemmers, maar de overgrote meerderheid van de Nederlanders vinden het een schandaal dat nog niet iedereen in Groningen zijn betaald, en inderdaad die mevrouw van D66 die denkt President te worden na de verkiezingen, dan kan zij nog meer geld overmaken naar het buitenland!

 6. deKrommenie

  Baudet rechtvaardigde het oppompen van het Groningse gas.Een van de redenen waarom de Groningers tussen de stutten wonen zoals een kiene reaguurder hierboven terecht opmerkte.

 7. Meriadoc Brandebok

  Er gaan al jaren duizenden euro’s naar Geerts beveiliging, terwijl de Groningers niets krijgen.

  Trap toch niet in deze demagogie. Ontwikkelingssamenwerking is volledig wwgbezuinigd: h**ps://www.partos.nl/actueel/pers/artikel/news/rijksbegroting-2020-ontwikkelingsbudget-sinds-1973-procentueel-niet-zo-laag-geweest/.

  1. ManX

   Slijmjurk Brandebok: Wilders heeft het NIET over ontwikkelingshulp, maar over de acute miljoenenhulp die direct naar een Verwegistan-gebied gestuurd wordt na een natuurramp, terwijl de Groningers ook door een ramp zijn getroffen (instortende, gestutte en onverkoopbare huizen) en de overheid al jaren wegkijkt.

   Jij behoort tot dat misselijkmakende gilde dat graag alles uit zijn verband en context rukt, om daarna iets te veroordelen wat niet gezegd is. Zo draaien linkse ratten.

   Ik wed trouwens dat de beveiliging van het koninklijk huis vele malen meer kost dan de noodgedwongen beveiliging van Wilders tegen islamitisch terroristisch tuig dat het westen en Nederland haat – een dreiging die al 12 jaar duurt en een beveiliging waar hij niet zelf om heeft gevraagd.

   1. Meriadoc Brandebok

    Nee hoor, het kan prima allebei. We kunnen de Groningers compenseren, én we kunnen een bijdrage leveren aan de mensen op het wereld die het slechter getroffen hebben. Als je 100 euto hebt kun je er prima 20 weggeven en de resterende 80 euro in je portemonnee houden.

    Onzin om deze kosten tegenover elkaar te zetten. Zoals Franz hierboven reeds schrijft kun je dan evengoed de Gezondheidszorg tegenover compensatie zetten. Of Defensie tegenover de politie.

    Think outside the box.

    1. ManX

     Jij begon -volledig ten onrechte- over ontwikkelingshulp: daar heeft Wilders het in deze context niet over gehad. Je schreef: “Trap toch niet in deze demagogie. Ontwikkelingssamenwerking is volledig wegbezuinigd.”

     De draad gaat over de honderden miljoenen aan hulp na een natuurramp in het buitenland, terwijl Nederlanders na meerdere aardbevingsrampen nog steeds in de kou staan.

     De rest van je gelül doet niet ter zake en slaat niet op de draad: gewoon de linkse poging om het verhaal weer een andere kant uit te sturen.

     1. Meriadoc Brandebok

      Minister Kaag, de bewindspersoon waar onze eigen Geert over spreekt, is minister van Handel en Ontwikkelingssamenwerking. En de donaties aan de door jou genoemde “Verweggistanlanden” worden in de regel uit het budget van ontwikkelingssamenwerking gefinancierd. Het geld aan Haïti zal ook wel uit het budget dat Ontwikkelinfssamenwerking tot zijn beschikking heeft zijn gefinancierd – een budget dat al jaren krimpende is, en ziedaar, hoe Blonde Greet op de helling gaat.

      Maar wat betreft Groningen: uiteraard zijn Groningen en Ontwikkelingssamebwerking dat twee verschillende dossiers. In Groningen is er veel meer aan de hand, met alle bureaucratische apparaten die naar elkaar wijzen, enzovoorts. Ja, logisch dat er op andere ministeries sneller geld kan rollen (de vaccins konden toch ook snel worden betaald!). In plaats van zo hard te kwetteren kon Geert beter een voorstel doen om het tempo in Groningen op te voeren. Daarmee bereiken we iets.

    2. usb3.0

     “Als je 100 euro hebt kun je er prima 20 weggeven”

     1 Waarom?
     2 van wie is die € 20,–
     3 Waarom?
     4 Maak ik zelf uit waar ik € 100,– aan uitgeef?
     5 Waarom
     6 weggeven op een begrotingstekort?!
     en tot slot 7 Waarom?

  2. Loelap

   Wilders moet beveiligd worden door bedreiging uit de hoek van jouw lievelingetjes.

  3. usb3.0

   Aldus vieze hond occult fantasietje

 8. Meriadoc Brandebok

  BREAKING: h**ps://www.ewmagazine.nl/nederland/achtergrond/2021/02/racistische-uitingen-in-baudets-berichtenverkeer-803993/ BAUDET DOET RACISTISCHE UITSPRAKEN IN WHATSAPP GROEPEN

  1. Edjan

   En dit was de eerste (en zeer terechte) reactie.

   citaat/Anoniem – 2 uren geleden
   Hier wordt gesproken over racistische uitlatingen door iemand.
   Hier wordt iemand beschuldigd van een strafbaar feit.
   Dan dienen bewijzen overlegd te worden.
   “Wat anderen zeggen” is geen bewijs.
   Dus boven staat geen bewijs van het beweerde strafbare.
   Dat maakt de auteur strafbaar aan het plegen van smadelijke laster.
   Net als het medium dat de smadelijke laster verspreidt.
   Wie begint de aanklacht?/einde citaat.

   Dus geen slap gezwam van “zo zou Baudet gezegd hebben” maar directe bewijzen zoals een video waarop hij een racistische uitspraak doet.

   1. Meriadoc Brandebok

    De bewijzen staan op Elsevier. Klik maar door: het blad heeft de hand weten te leggen op de What’s-app-gesprekken en die afgedrukt. Naast het feit dat Thierry racistische taal uitslaat, is het ook schofterig hoe hij over de noeste werker Omtzigt spreekt. En hem dan nog vriendelijk behandelen ook, wat een vieze smeerlap.

    “Een cuck is iemand die weet hoe het zit maar buigt. Omtzigt is een TOTALE DWAAS, een sukkel die door de bomen het bos niet ziet, een feiten-n**k*r, een loser kortom, dus natúúrlijk steunt hij de EU. Het is een democraat!” Aldus Baudet.

    Wat een walgelijke man zeg.

   2. Loelap

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++

  2. Franz Biberkopf

   Ik denk dat Baudet maar beperkte electorale schade oploopt door zijn racistische gebral. Helaas is een groot deel van zijn aanhang ook racistisch.

   1. Meriadoc Brandebok

    Dat komt omdat alle normale mensen al weg zijn bij de club. Wat over is, is halve racisten als Thierry, Van Meijeren en Freaky Freek.

   2. usb3.0

    “Ik denk”

   3. usb3.0

    franzje is zelf een racist natuurlijk..

  3. usb3.0

   kaag al qaq is getrouwd met een terrorist, horen we occult fantasietje niet over…

 9. Meriadoc Brandebok

  “Wil jij dat je zus met een neger thuiskomt?”

  – Thierry Baudet, staatsman van Nederland, 2021

  1. The devil and the deep blue sea

   Wie verkondigt het geweldig te vinden dat zijn zus/dochter/kleindochter met een neger thuis komt liegt dat hij sterft, of hij moet ‘Akwasi’ heten, dus ik zou niet weten wat er mis is met de opmerking van Baudet, waar ik overigens niets mee heb om dit maar even gezegd te hebben.

   De Bavianisering van de Nederlandse samenleving is al irritant genoeg met al die gemengde stellen in de reclame commercials!

   1. Franz Biberkopf

    “ik zou niet weten wat er mis is met de opmerking van Baudet”

    Dat bedoelde ik.

    1. Fax uit Darmstad

     Daarom ben jij een deugmens

     1. Fax uit Darmstad

      Tenminste dat vind je zelf.

     2. Loelap

      Deugmensen zijn doorgaans vreselijke mensen. Struisvogels, extreem naïef, kortzichtig en niet al te slim. Ze zijn verantwoordelijkheid voor een hoop ellende.

    2. Loelap

     Baudet houdt ook niet van chocolademelk, die racist.

     1. Meriadoc Brandebok

      Waar slaat dat op?

     2. Shadow1100

      Wel van blanke vla…..

    3. Bolkestein

     Sylvana Simons over zwarte mannen:

     Voormalig TMF-vj en tegenwoordig politica Sylvana Simons trekt in het dagelijks leven fel van leer tegen alles wat riekt naar racisme. Zwarte Piet, de media, zelfs Google moet het ontgelden, omdat je wanneer je ‘hand’ intypt als eerste een blanke hand te zien krijgt. Maar vijftien jaar geleden had ze nog een stuk minder moeite met een paar raciale vooroordelen.

     In 2001 zegt ze in de Volkskrant: “Als je op zwarte mannen valt, heb je echt een probleem. Vrouwen, wit en zwart, die op zwarte mannen vallen, zijn vaak alleen en lopen tegen dezelfde dingen aan. Ontrouw, onbetrouwbaarheid, het onvermogen van die mannen om over gevoelens te praten. Een Nederlandse vriendin van mij had een donkere vriend. Zijn samen op vakantie geweest en noem maar op. Krijgt ze opeens een telefoontje van hem: blijkt hij op het punt te staan met een ander te trouwen.”

     En op de vraag of donkere mannen gewelddadiger zijn dan blanke, antwoordt ze zelfs: “Ik heb de indruk van wel. Maar het is een gevaarlijke uitspraak. Helemaal als ik het zeg. En je kwetst mensen met dit soort generalisaties. Mijn laatste vriend is errug zwart, maar die is absoluut niet gewelddadig. Aan de andere kant: als je niet generaliseert zeg je weer niks.”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.