Kijken! Thierry Baudet veegt de vloer aan met HerstelNL: “Een afleidingsmanoeuvre van het systeem”

Thierry Baudet heeft totaal geen fiducie in het plan van HerstelNL en het artsencollectief om de Nederlandse economie weer wat open te gooien terwijl er tegelijkertijd ‘safe zones’ worden gecreëerd voor ‘kwetsbare groepen’ en wat dies meer zij. Volgens de FVD-leider is het plan niets meer of minder dan “een afleidingsmanoeuvre van het systeem” om de coronagekte niet korter, maar lánger te laten duren.

Een dame uit het publiek vroeg Thierry Baudet op zaterdag wat hij dacht van het plan van HerstelNL om de economie langzaam weer iets van open te doen. Zelf vindt ze het helemaal niets, aldus de vouw.

“Mijn vraag gaat over HerstelNL,” zei ze tegen Baudet. “[Dat] kwam van de week opeens vanuit het niks…”

“HerstelNL is een afleidingsmanoeuvre van het systeem,” interrumpeerde Baudet onmiddellijk, “om eigenlijk het coronanarratief te versterken maar met een soort van, ‘nou, laten we het dan zo doen.’ Het is management.”

Daar was de vraagsteller het helemaal mee eens. Het is, zei ze, heel belangrijk dat de mensen weten wat de plannen van Barbara Baarsma (HerstelNL én Rabobank) zijn en dat het allemaal rechtstreeks te linken is naar het World Economic Forum van Great Reset-bedenker en mascotte Klaus Schwab. “Ik vind het echt belangrijk dat mensen dat weten,” legde ze uit. “Want het lijkt een oplossing maar het is gewoon nog steeds niets.”

“U heeft het helemaal door mevrouw,” zei Baudet daarop. “U heeft 100 procent gelijk. Er is maar één uitweg uit dit verhaal en dat is de coronabubbel doorprikken. En al het andere is uitstel van executie. Al het andere leidt in hetzelfde moeras waar je in lockdowncycli gaat komen, semi-verplichte vaccinatieprogramma’s, het scheiden van mensen die afgezonderd moeten leven, geen handen schudden, anderhalve meter, mondkapjes, enzovoorts.”

Oorspronkelijk dacht ik zelf dat dit plan flink wat positieve kanten had, maar hoe langer ik erover na heb gedacht, hoe meer ik tot de conclusie kwam dat het plan juist problematisch is omdat het ’t narratief van de overheid in principe volgt, en de samenleving in hokjes verdeelt, en zelfs met speciale ‘safe zones’ zijn, wat lang niet altijd ‘zones’ zijn, maar wat ook tijdstippen kunnen zijn in bepaalde gebieden. Dus, om een voorbeeld te noemen: van 10:00 tot 14:00 zijn alle winkelcentra ‘safe zones’ waar je je aan alle oude coronaregels moet houden.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van onze speciale groep op MeWe, hét alternatief voor Big Tech-wappie Facebook. Oh ja, én volg me op Parler!

We moeten het héle overheidsnarratief doorbreken. Die hele bubbel moet, zoals Baudet terecht stel, doorgeprikt worden. Alles aan het leven moet weer normaal worden gedaan. Alles moet open. We moeten op een normale manier met elkaar omgaan. En ja, alle winkels en dergelijke moeten op ouderwetse wijze kunnen opereren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. halo1

  Okay.. maar dan wel eerlijk erbij zeggen dat je het grotere aantal slachtoffers op de koop toeneemt… het blijft dus een afweging.

  1. usb3.0

   “het grotere aantal slachtoffers”

   Onzin, We hebben het vandaag de dag over 0.0023898305% van de bevolking, echt wat zijn gasten als jij toch achterlijk, niet normaal met wat voor dom volk ik te maken heb…

   1. halo1

    Met deze reactie diskwalificeer je jezelf.. het gaat niet om procenten.. maar om aantallen.

    1. Patje

     Met % geeft USB3.0 aan dat het AANTAL slachtoffers dus heel, heeeeeeel laag is.

     Punt dat hier wordt gemaakt is: corona omarmen net als b.v. de griep en alle andere risico’s die aan het leven kleven.

     1. halo1

      Ja.. het gaat dus om zo!n 40.000 mensen..niet echt heel laag.

     2. Adrianzoon

      gelúl . ook de oversterfte van 15.000 mensen is gelúl , we zijn begonnen te tellen in oktober 2019 en tellen gewoon door , normaal zoeden we tellen van oktober tot oktober dus had in oktober 2020 de teller naar 0 gemoeten.

      Immers onze statistieken lopen van oktober tot oktober

      we worden in de zeik genomen, corona is een hoax !

     3. Piet151

      @Adrianzoon
      Feit: zonder corona hadden vanaf februari 2020 tot nu 15.000 mensen een stuk langer geleefd.

     4. usb3.0

      “Feit: zonder corona hadden vanaf februari 2020 tot nu 15.000 mensen een stuk langer geleefd.”

      Onzin natuurlijk, daar mensen met onderliggende aandoeningen vaak onterecht als coronadode werd aangemerkt.
      Daarnaast is de griep ineens verdwenen…
      En sinds wanneer houdt pietje dagelijks bij hoeveel doden er vallen in Nederland?

     5. usb3.0

      Vandaag de dag “slechts” 500 mensen op de intensief care, dat is 0.00282485875% van de bevolking.
      Er gaan jaarlijks 150.000 tot 160.000 mensen dood in Nederland..

     6. Piet151

      @usb3.0
      Die dooddoener van onderliggende kwalen moeten we nu maar eens vergeten. Die redenering klopt nameloijk van geen kant, althans niet zoals die hier wordt misbruikt.
      Ik de oversterftecijfers over een bepaalde periode zit al een raming voor de doden a.g.v dat onderliggende lijden. Pas als dat aantal de raming overtreft komt het in de oversterfte. In dat totaal aan oversterfte van 15.000 zit daarom niet dat deel dat ook onder normale omstandigheden was gestorven en telt dus niet extra. Een klein deel van die overledenen aan onderliggend lijden is eerder overleden vanwege corona en telt daarom mee als oversterfte.
      Ik schrijf daarom dan ook niet dat die “boventallige” doden met onderliggend lijden zonder corona niet waren gestorven. Ik schrijf wel, dat ze een stuk langer waren blijven leven. Als dat niets waard is, gelden mijn opmerkingen niet. Maar we gaven in Nederland altijd al miljarden uit aan gezondheidszorg om oude kwetsbare mensen een paar maanden langer te laten leven. Dat wordt dus wel degelijk heel belangrijk gevonden.

     7. usb3.0

      “Die dooddoener van onderliggende kwalen moeten we nu maar eens vergeten”

      Nou nee helemaal niet natuurlijk, juist blijven benoemen zodat we alles wel even in het juiste perspectief blijven zien, al vind jij natuurlijk van niet.

      Vandaag liggen er “slechts” 500 mensen op de intensief care er zijn “slechts” 435 mensen overleden de afgelopen week..
      En daar is het beleid nu op gebaseerd, om vervolgens leugens (nieuwe “varianten”) in de wereld te helpen met RIVM modellen die de plank volledig misslaan..

      Oversterfte van 15.000 is uiteraard een getal die omwille van het coronabeleid gevoerd moet worden, het overgrote deel had onderliggende aandoeningen, jij doet hier met droge ogen beweren dat dit slechts een klein deel was van de overledenen.

      “Ik schrijf wel, dat ze een stuk langer waren blijven leven.”

      Dat weet je nooit, wat we wel heel sterk zien is dat men veel aan corona toeschrijft.

      Verder moeten ze stoppen om het volk vast te zetten op basis van foutieve leugenachtige informatie….

      Dood is onderdeel van het leven… wen er maar aan…

      “Maar we gaven in Nederland altijd al miljarden uit aan gezondheidszorg om oude kwetsbare mensen een paar maanden langer te laten leven. Dat wordt dus wel degelijk heel belangrijk gevonden.”

      Klopt en aan de andere kant is abortus een wezenlijk onderdeel van die zorg.
      Als men dan spreekt van een pandemie is het wel abortus, namelijk 50 miljoen weerloze ongeboren baby’s worden jaarlijks vermoord dat is pas een pandemie

     8. Piet151

      @usb3.0
      Enkele reacties op je bijdrage:

      “Vandaag liggen er “slechts” 500 mensen op de intensief care er zijn “slechts” 435 mensen overleden de afgelopen week.”
      Je begrijpt vast, dat die 500 IC-opnames een heel groot deel is van alle 1.100 of 1.400 IC-bedden. En die zijn er niet voor de lol, maar voor het geval jou en mij iets heel ernstigs overkomt en we IC-hulp nodig hebben. Die mogelijkheden worden nu ernstig bedreigd, zeker als het aantal besmettingen weer toeneemt.

      “… RIVM modellen die de plank volledig misslaan…”
      Voor het begrijpen van RIVM-mdellen moet je wel iets van modellering begrijpen. Het RIVM geeft alle gewenste informatie en data. Maar goed uitgewerkte bezwaren, ook modeltechnisch, heb ik nog niet gehoord. Ook niet van De Hond.

      “… jij doet hier met droge ogen beweren dat dit (de oversterfte met onderliggende aandoeningen) slechts een klein deel was van de overledenen…”
      Klopt niet. Ik beweer a.h.v. RIVM- en CBS-definities, dat in die oversterfte al een groot aantal geraamde overledenen met onderliggende aandoeningen zitten. Dergelijke sterfte is er elk jaar. Door corona is die extra sterfte wat hoger. Heel veel overledenen hadden, ondanks hun leeftijd en aandoening, nog langere tijd kunnen leven.

      “’Ik schrijf wel, dat ze een stuk langer waren blijven leven.’
      Dat weet je nooit, wat we wel heel sterk zien is dat men veel aan corona toeschrijft.”
      Klopt, maar de aantallen blijven toch heel hoog, vooral in de vergelijking met vorige jaren.

      “Verder moeten ze stoppen om het volk vast te zetten op basis van foutieve leugenachtige informatie….”
      Welke informatie?

      “Dood is onderdeel van het leven… wen er maar aan…”
      Nee hoor, dood is het einde van het leven, geen onderdeel. Dat wennen is inderdaad gewenst.

      “’Maar we gaven in Nederland altijd al miljarden uit aan gezondheidszorg om oude kwetsbare mensen een paar maanden langer te laten leven. Dat wordt dus wel degelijk heel belangrijk gevonden.’
      Klopt en aan de andere kant is abortus een wezenlijk onderdeel van die zorg. Als men dan spreekt van een pandemie is het wel abortus…”
      Het ging hier niet over abortus en dat is ook geen pandemie. of in ieder geval niet volgens een breed geaccepteerde definitie.

     9. usb3.0

      “Je begrijpt vast, dat die 500 IC-opnames een heel groot deel is van alle 1.100 of 1.400 IC-bedden”

      Dat komt omdat leugenclown niet heeft opgeschaald daarom zijn er zo weinig bedden, daarnaast is 500 patiënten gewoon heel weinig.
      En dat jij ervan uitgaat dat de “besmettingen” toenemen is natuurlijk een angstbeeld die geschetst wordt om mensen in de angst te houden om uiteindelijk het fascistische vaccinatieprogramma er doorheen te rammen..

      O.a Haga veegt, met jip en janneke taal, de vloer aan met die modellen, de RIVM zit er structureel ver naast en op basis van die foutieve informatie wordt beleid gevoerd, daar kan piet het toch niet mee eens zijn?

      “Dergelijke sterfte is er elk jaar. Door corona is die extra sterfte wat hoger. Heel veel overledenen hadden, ondanks hun leeftijd en aandoening, nog langere tijd kunnen leven.”

      Nee hoor, er word een hoop onterecht toegeschreven aan corona, waar is de griep ineens gebleven, horen we niets meer van, “slechts” 400 griepdoden dit jaar..

      “Het ging hier niet over abortus en dat is ook geen pandemie.”

      50 miljoen weerloze ongeboren baby’s worden jaarlijks vermoord dat is wat anders dan 2.4 miljoen mensen die wereldwijd zijn overleden aan “corona”, als men die 2.4 miljoen een pandemie noemt hoe noem je 50 miljoen dan? ik noem dit genocide…

      “of in ieder geval niet volgens een breed geaccepteerde definitie.”

      Om even aan te geven hoe ziek mensen/beleidsbepalers eigenlijk zijn…

     10. Beukman

      Universele Bus schrijft:

      50 miljoen weerloze ongeboren baby’s worden jaarlijks vermoord

      Dood is onderdeel van het leven, Bus. Wen er maar aan.

     11. Gerda2

      Piet@ Ik schrijf wel, dat ze een stuk langer waren blijven leven (15000 doden)

      Dan ga je er wel van uit dat er geen griepgolf zou zijn geweest.
      Dan kan vele duizenden doden schelen.

     12. Piet151

      @usb3.0
      Een paar reacties:
      * Jij verklaart hoe die 1.100 of 1.400 bededen er zijn gekomen. Dat doet aan mijn stelling niets af. Ik begrijp, dat je het daarmee eens bent. 500 IC-bedden bezet is geen hoog aantal, maar wel veel te veel.
      * Ik heb nog nergens gemerkt, dat Haga ook maar iets van die modellen begrijpt. Inhoudelijk gaat hij er niet op in.
      * Die griep is er niet, omdat vorig jaar één van vier vrijwel grieploze jaren in de laatste tien jaar was. Dit jaar lijkt hetzelfde te gebeuren door de getroffen maatregelen, waardoor influenza ook geblokkeerd werd.
      * Abortus heeft net zo weinig met corona te maken als de oorlog in Irak, de hongersnood in Afrika, de Amerikaanse verkiezingen en andere verschijnselen in de wereld.

     13. usb3.0

      “50 miljoen weerloze ongeboren baby’s worden jaarlijks vermoord
      Dood is onderdeel van het leven, Bus. Wen er maar aan.”

      Hiermee geeft beukho*r aan dat hij het wel normaal vindt dat er bewust 50.000.000 weerloze ongeboren baby’s mogen worden vermoord maar als het om een griep gaat hij vooraan staat om alles uit de kast te halen om dit tegen te gaan….

     14. Adrianzoon

      ach de decadente bull shit van malle pietje en beukhol is zonde van je tijd

      blabla bladieblabla

     15. usb3.0

      ” 500 IC-bedden bezet is geen hoog aantal, maar wel veel te veel.”

      Nee hoor als leugenclown rutte opgeschaald had zou dit aantal laag zijn geweest…

      “* Ik heb nog nergens gemerkt, dat Haga ook maar iets van die modellen begrijpt. Inhoudelijk gaat hij er niet op in.”

      Oh jawel hoor, Haga begrijpt heel goed dat de RIVM modellen niet overeenkomen met de realiteit..dat zou jij ook moeten begrijpen..

      “* Die griep is er niet, omdat vorig jaar één van vier vrijwel grieploze jaren in de laatste tien jaar was. Dit jaar lijkt hetzelfde te gebeuren door de getroffen maatregelen, waardoor influenza ook geblokkeerd werd.”

      Tuurlijk is de griep er wel maar nu noemt men het corona, wat een onzin kraam jij hier verder uit zeg.

      “* Abortus heeft net zo weinig met corona te maken als de oorlog in Irak, de hongersnood in Afrika, de Amerikaanse verkiezingen en andere verschijnselen in de wereld.”

      Abortus heeft wel degelijk een vergelijking met corona, men spreekt over een pandemie terwijl corona GEEN pandemie is, vergeleken met abortus helemaal niet, abortus is zelfs genocide…
      Maar ik begrijp dat je selectief denkt als het gaat om pandemieën en genocides

    2. werikke

     nee hoor percentages tov geheel is belangrijk dat geeft aan de hoeveelheid mensen en daarvan de besmetten en daar dan weer de extra overlijdens bij.

    3. usb3.0

     Nee hoor halo, jij vergoelijkt het allemaal, het gaat niet om “grote aantal slachtoffers” die zijn er namelijk niet en ik leg jou dat even procentueelgewijs even uit, gewoon om het even in het juiste perspectief te houden.
     En wanneer heb jij voor het laatst de dagelijkse doden geteld in Nederland?

    4. jve89

     Het valt me nog mee dat halo1 überhaupt ooit heeft leren schrijven. De domheid straalt er vanaf.

  2. werikke

   iemand die corona krijgt is niet echt slachtoffer die is meestal na week weer beter maar gaat om overlijden van persoon en dat is stuk minder en dan ook nog heel veel zeer ouderen met veel bijkomende ziektes. in aantallen en percentages te verwaarlozen . ik las dat oversterfte niet meer was en aantallen op normaal niveau lag.

  3. Robin Hoed

   Er sterven iedere dag 100 mensen aan kanker.
   En hoeveel sterven er door ouderdom?
   Waarom stoppen we dat niet tot niemand meer doodgaat?
   Je kijkt alleen naar de cijfers: “OMG! 10.000 mensen sterven door ouderdom per jaar! Dat moeten we stoppen!”
   (Die 10.000 heb ik zelf bedacht. Maar ik zou er niet van opkijken.)

 2. Spaanse_K0K

  “HerstelNL is een afleidingsmanoeuvre van het systeem,” interrumpeerde Baudet onmiddellijk, “om eigenlijk het coronanarratief te versterken maar met een soort van, ‘nou, laten we het dan zo doen.’ Het is management.”

  Enige dagen geleden dacht DDS daar heel anders over.

 3. Spaanse_K0K

  Door Michael van der Galien 17 februari 2021

  Zo kan het ook! In plaats van alleen maar ‘boe!’ en ‘nee!’ te roepen heeft een groep prominenten hun slimme koppen bij elkaar gestoken, en zijn ze op de proppen gekomen met een plan om Nederland weer open te gooien. Dat kan dan meteen op 1 maart. Belangrijk aspect van het plan is dat er “veilige zones” worden gemaakt voor “kwetsbare mensen,” terwijl gewone mensen met een goede gezondheid het normale leven zoveel mogelijk kunnen oppakken.

  In een nieuw gewaagd plan van enkele prominente economen, wetenschappers, medici en ondernemers wordt geopperd Nederland over twee weken van het slot te halen. Dat kan, schrijven ze in hun “plan waarmee Nederland open kan.”

  1. DubbelZout

   Ja, maar totdat Thierry zijn scheur hierover open zet
   Dan valt Michael meteen weer in katzwijm

   1. Spaanse_K0K

    MvdG kan in het vervolg beter zijn artikelen bij Baudet ter goedkeuring aanbieden.
    Nog nooit zo een principeloze journalist meegemaakt.

   2. Thant dolph

    Afijn, op deze manier wordt tenminste expliciet gemaakt hoe de kaarten geschud zijn. Eigenlijk wist iedereen het al maar mooi om expliciet te kunnen constateren hoe de machtslijntjes lopen.

 4. Piet151

  Herstel NL is geen artsencollectief, zoals Van der Galien bechrijft. Er zijn inderdaad medici bij aangesloten, maar ook Barbara Baarsma (econoom bij de RABO), Coen Teulings (ex-directeur CPB), beiden allesbehalve artsen, en veel anderen.

  Coen Teulings legde een paar dagen geleden in een praatprogramma, ik dacht Op1, uit wat het initiatief wil bereiken. Volgens hem was dat de opening van alle scholen en universiteiten. Toen hem werd voorgehouden, dat in de publicaties die doelstelling veel breder is en ook winkels, horeca en andere activiteiten omvat, eigenlijk helemaal open dus, bestreed hij dat als een fout in de communicatie. Maar de website van Herstel NL lezend, kan dat onmogelijk als een communicatieslordigheid opgevat worden. Het gaat hen om het volledig openen van Nederland met inachtneming van opperste veiligheid voor kwetsbaren in veilige zones, qua plaats en tijd. Conclusie: verwarring alom.

  Teulings werd weerwoord gegeven door Marcel Levy, directeur van enkele Londense ziekenhuizen. Hij pleitte voor handhaven van de lock-down vanwege de Britse variant, misschien wat ruimte voor onderwijsinstellingen, en verder vooral vaccineren, vaccineren, vaccineren. Hij was het hevig oneens het Herstel NL.

  Maar nu lees ik over Baudet’s reactie en begrijp ik hem nog minder dan ik al deed. Ik dacht steeds, dat Baudet Nederland wilde opengooien en tegelijkertijd de kwetsbaren beschermen. Dat is toch precies wat Herstel NL op hun website voorstelt? Maar Baudet ziet hierin blijkbaar een complot ten gunste van het regeringsbeleid. Dat is dan weer wat nieuws.

  1. Adrianzoon

   blabla bladieblabla decadente malle pietje en zijn ochtend drólletje

   🤮

   1. Thant dolph

    blubblub blubberdeblub 🤡🤪

   2. Aborifa

    Piet is een van de weinigen die hier nog wel eens wat zinnigs zegt.

    1. Piet151

     @Aborifa
     Dank, dank, ik word er een beetje verlegen van. Maar vergeet je nu jezelf niet, en ook Beukman, Meriadok Brandebok, Frans Biberkopf, Spaanse_K0K en nog enkelen die ik nu niet zo snel kan opdiepen.

     1. Fax uit Darmstad

      Piet over de honderd

      U en uw kompanen hebben telkenmale laten zien dat groepje op geen enkele manier iets op inhoud weerlegt. Als het te heet onder de voeten wordt, verdwijnt het woke groepje, en anders haalt u dingen aan die alleen linkse woke gekken kunnen bedenken. Want ja zij weten hoe een samenleving in elkaar hoort te zitten. Waarschijnlijk allemaal enigst kind van een D66 moedertje.
      Mijn medelijden heeft u.

     2. Piet151

      @Fax uit Darmstadt

      Dank voor het medelijden. Dat was niet nodig, al doet het een mens wel echt goed.

      Je zou me wel nog meer van dienst zijn, als je wat voorbeelden van dat verdwijnen zou kunnen noemen. Ik heb de indruk, dat dat niet zo vaak bewust gebeurt, bij niemand hier, maar dat in de hausse aan nieuwe redactionele thema’s gewoon wordt vergeten, dat een gedachtewisseling nog niet was afgerond. Soms wordt er nog wel eens naar gevraagd en wordt er, ook door mij soms, alsnog op geantwoord.

      Woke is hier meestal bedoeld als diskwalificatie, maar ik beleef dat anders. Ik hoop van harte heel erg woke te zijn, al zal ik dat anglicisme zelf nooit gebruiken.

      Verder moet ik je beschuldiging van het nooit op inhoud reageren verwerpen. Alleen deze draad al toont een aantal voorbeelden. Dat anderen daarop geen ander weerwoord hebben dan schelden en tieren, kun je de inbrenger van de argumenten niet verwijten. Maar misschien bedoel je wat anders met “inhoud”? Dan graag een toelichting, waarvoor bij voorbaat dank.

      Dat ik dingen aanhaal die alleen links georiënteerde deelnemers hier kunnen bedenken kan mij en ook “geloofsgenoten” moeilijk verweten worden. Omgekeerd geldt dat net zo goed en zo hoort het ook. Links en rechts zijn namelijk niet voor niets politiek tegengestelde stellingnames en een discussie is juist daarom vaak zo boeiend. Ik vind het niet je meest intelligente verwijt.

     3. Fax uit Darmstad

      Piet over de honderd

      Ziekenhuiszorg voor COVID-patiënten heeft in Nederland naar schatting 13 duizend tot 21 duizend gezonde levensjaren (QALY’s) gered. Dat blijkt uit het rapport ‘COVID goes cuckoo’ van Gupta Strategists. Dat aantal gewonnen gezonde levensjaren is weinig in relatie tot wat heeft gekost heeft: naar schatting 100 duizend tot 400 duizend gezonde levensjaren zijn verloren gegaan door het afzeggen en uitstellen van reguliere zorg, zoals zorg voor mensen met kanker, hartfalen, diabetes of darmziekten. Ook de financiële druk is disproportioneel hoog: de kosten van COVID-zorg per gewonnen gezond levensjaar zijn 100 duizend tot 250 duizend euro. Dat is tot wel een factor drie hoger dan wat algemeen geaccepteerd is. En hierin is niet eens de economische nevenschade meegenomen.
      mednet.nl/nieuws/covid-zorg-meer-levensjaren-verloren-dan-gewonnen/

      Dat bedoelde ik dus met inhoud.
      ,,Wat we nu wellicht aan het doen zijn, is dat we door sommige coronamaatregelen van grote groepen mensen belangrijke levensjaren aan het afpakken zijn. Daar staat slechts een beperkt aantal gewonnen levensjaren voor sommige coronapatiënten tegenover.’’
      destentor.nl/nijmegen/ic-artsen-tijd-is-rijp-om-meer-coronadoden-te-accepteren-en-de-maatregelen-te-versoepelen~adf6171b/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

     4. Piet151

      @Fax uit Darmstadt
      Dat Guota-rapport is ongever een ajar geleden opgesteld. Het beschrijft de situatie maartr-april 2020. Maar je moet m.i. vooral kijken naar de puur cijfermatige benadering, vooral van het aantal doden. Die cijfers zullen wel kloppen. Maar de epidemiologische en virologische invalshoek worden nauwelijks ingebracht. Dat pretenderen de auteurs ook niet. De Hond doet iets vergelijkbaars, namelijk vooral de cijfers onder de aandacht brengen. En dat is heel nuttig. Maar de andere helft van het verhaal zou moeten gaan over de vraag wat er gebeurd zou zijn, als er geen maatregelen waren genomen, of alleen heel lichte: veel meer zieken en doden met een volledig geblokkeerde gezondheidszorg met ernstige effecten in alle hoeken en gaten van de samenleving als gevolg. Ik wil daarmee de genomen maatregelen niet goedpraten, maar dat inzicht is wel nodig voor een juiste beoordeling. Nu blijft er nog een beetje beweging in de samenleving.

      Daar komt bij, dat in het begin inzichten als in het rapport uitgewerkt niet mogelijk waren. Men wist gewoon niet wat er aan de hand was en nog kon gebeuren. En dat weet men eigenlijk nog steeds niet. Daarom ben ik wel blij met de door het kabinet gekozen benadering, ondanks het feit van mijn omzet als ZZP-er in 2020 van exact € 1.200. Wel exclusief BTW, gelukkig. 😉

     5. Fax uit Darmstad

      Piet over de honderd

      Het verhaal uit het rapport is overduidelijk, dit zal er niet beter op zijn geworden.
      Toch zit er een manco aan uw verhaal, u stelt dat door de maatregelen er minder doden zijn gevallen. Ik waag dat te betwijfelen.
      Dus vaccineren moet de oplossing brengen, en tot dan gaan we iedereen proberen te redden, die in de meeste gevallen enkele maanden uitstel krijgen. Ook vergeet u bij de griep te vermelden dat men hier al jaren vaccineert, met niet met heel veel succes, zoals elk jaar de griep doden aantonen. En nu u weet dat het Coronna vaccin niet helpt tegen de Afrikaanse variant, wat nu. Doorgaan op deze voet? Of accepteren dat mensen doodgaan aan wat voor lijden dan ook.
      P.s. toch wel steun gehad naar ik hoop, we doen het toch samen.🥱

     6. Piet151

      @Fax uit Darmstadt
      Als je het aantal doden in landen met late of minder maatregelen, kun je alleen maar concluderen dat die maatregelen in Nederland veel effect hebben gehad. Daarom is je twijfel niet nodig.

      “Dus vaccineren moet de oplossing brengen, en tot dan gaan we iedereen proberen te redden, die in de meeste gevallen enkele maandmeeste en enkele maanden>/b> kun je op geen enkele manier met onderzoeksresultaten aantonen.

      Wat betreft de griepvaccinaties heb je gelijk. Maar het corona-virus waarmee we nu te maken hebben is geen influenza. Die twijfel aan dat influenza-vaccin lijkt terecht, ook onder medici.

      De werking tegen de Afrikaanse variant is nog onvoldoende duideloijk. En er wordt 100% zeker aan gewerkt om een 100% werkend vaccin gevonden.

      Tot slot, ik heb als ZZP-er geen cent steun gehad, omdat ik buiten elke regeling viel. Maar ik lig er niet wakker van. Eindelijk tijd voor andere, ook leuke, activiteiten.

     7. Piet151

      Mijn bijdrage was wat slordig overkomen. Hie ren beter leesbare versie:

      @Fax uit Darmstadt
      Als je het aantal doden in landen met late of minder maatregelen ziet, kun je alleen maar concluderen dat die maatregelen in Nederland veel effect hebben gehad. Daarom is je twijfel niet nodig: maatregelen helpen.

      “Dus vaccineren moet de oplossing brengen, en tot dan gaan we iedereen proberen te redden, die in de meeste gevallen enkele maanden uitstel krijgen.”
      Dat meeste en enkele maanden kun je op geen enkele manier met onderzoeksresultaten aantonen.

      Wat betreft de griepvaccinaties heb je gelijk. Maar het corona-virus waarmee we nu te maken hebben is geen influenza. Die twijfel aan dat influenza-vaccin lijkt terecht. Ook onder medici leeft dat.

      De werking tegen de Afrikaanse variant is nog onvoldoende duidelijk. En er wordt 100% zeker aan gewerkt om een 100% werkend vaccin te vinden.

      Tot slot, ik heb als ZZP-er geen cent steun gehad, omdat ik buiten elke regeling viel. Maar ik lig er niet wakker van. Eindelijk tijd voor andere, ook leuke, activiteiten.

    2. Adrianzoon

     de blabla bladieblabla van malle pietje als zinnig bestempelen is gelijk de hemelse onzin van een priester als waarheid te bestempelen

  2. Gerda2

   Piet@ Maar nu lees ik over Baudet’s reactie en begrijp ik hem nog minder dan ik al deed.

   Als je erin hebt verdiept is het niet zo moeilijk te begrijpen.
   Het verschil van inzicht ligt aan het begin van het denkproces.
   Je weet neem ik aan, hoe Baudet over corona en de regels denkt.
   Herstel.nl is in wezen een overheid light. Zij spreken over testen, sneltesten enz.
   Baudet moet daar niets van hebben.
   De partijen hebben een volstrekt tegenovergesteld idee over corona.
   Ook al zullen beide partijen gedeeltelijk dezelfde maatregelen willen.

   Levi is van de manier waarop men omgaat/spreekt over de Britse variant minder te spreken.
   Hij sprak zelfs van een hetze.
   De Britse variant kon volgens hem op zich ook geen reden voor een avondklok zijn.
   Vanwege het jojo-effect, vooruit.

   1. Gerda2

    Correctie: vanwege het eventuele jojo-effect, vooruit dan maar.

 5. Linksbuster

  Rutte:
  “We moeten de gezondheidszorg versterken zodat we een volgende gezondheidscrisis beter het hoofd kunnen bieden”.
  En dit uit de mond van de man die verantwoordelijk is voor het wegbezuinigen van ca 700 ic bedden..en het sluiten of laten inkrimpen van meerdere ziekenhuizen.
  Ook moeten er meer huizen worden gebouwd volgens de man verantwoordelijk voor het woningtekort en de instroom van 750.000 vreemdelingen.
  Maar blijf gerust vvd stemmen hoor!

  1. Adrianzoon

   kijk even naar het verkiezingsprogramma van de VVD

   Ze willen de eerste lijns zorg nog veel verder afbouwen

   stem sociaal, stem PVV

   1. Linksbuster

    Ik kijk liever naar iets anders dan het verkiezingprogramma van de volks verlakkers partij Adrian!

 6. Beukman

  Zoals Piet ook al uitlegt: Thierry zwabbert, en zijn volgelingen zwabberen mee.
  Een maand terug adviseerde Baudet nog om de samenleving open te gooien, maar dan wel tegelijk kwetsbare groepen – met name iedereen boven de 70 – te beschermen. Dan wordt er nu een plan gelanceerd dat precies dat beoogt, en dan heet het opeens een “afleidingsmanoeuvre van het systeem”.

  Dat Thierry een zwabberaar is dat wisten we al. Het is wel opmerkelijk hoe lustig er met hem wordt meegezwabberd.

  1. Adrianzoon

   als rute zwabbert noemt beukhol en zijn bedriegertjes het een compromis tussen belangen !

   beukhol en zijn selectieve verontwaardiging is heel herkenbaar in het verrotte linkse wereldje. Anderen de maat nemen op punten en zelf alle vrijheid nemen om te zwabberen. Verachtelijk volk 🤮

   1. Beukman

    Stel je niet aan, zoon. Bij Baudet is er in het geheel geen sprake van compromissen als motiverende factor voor zijn gezwabber. Hij zwabbert omdat hij zijn eigen narratief voortdurend aanpast zodanig dat wat de overheid (“het systeem”) ook doet, het nooit goed is.

    1. Adrianzoon

     probeer het nog eens, maar dan inhoudelijk beukhol

     1000 euro voor iedereen
     onderste steen komt boven
     hypotheekaftrek veilig
     enz enz

     je bent een dom eenzijdig adept beukhol

    2. Beukman

     Wat wil je nu eigenlijk zeggen, zoon: dat Baudet niet aan het zwabberen is?

     1. Adrianzoon

      de kwaliteiten van beukhol zijn weer zichtbaar , de vraag met een vraag beantwoorden zielig dom adept !

     2. Thant dolph

      Tegen dat querulante gemekker van jou is nu eenmaal niet aan aan te argumenteren, clown Adriaan 🤡🤪

 7. halo1

  Ik stel voor minder op de man te spelen maar meer op de bal.. als we een andere mening dom gaan noemen (zoals usb.3).. of de ander gaan/blijven uitschelden.. is het hek van de dam.

 8. liefdevol rechts

  Eenmaal als het besef er is dat covid 19 niet meer is dan een gewone griep (vergelijk de jaarlijkse slachtoffers) dan pas kunnen we ons leven terug oppakken.
  En ik mag dat zeggen want mij mag je indelen in de”gevarenzone”.
  Als ik moet sterven aan” covid 19″ dan zal ik ook sterven.
  Maar stop met die onzin!!!!!!!

  1. Marija

   Ik ben behoorlijk nonchalant met de coronaregels en volgens de normen zit ik in een hoog risico groep. Doe precies water zelf goed vind.
   Niks problemen.

 9. EmmerZ

  Thierry Baudet heeft ze door. Respect!

 10. Lefty

  Op de DDS vegen Wilders en Baudet voortdurend de vloer aan. Geef ze een poetsbaan, de beste therapie tegen tegen korte termijn visies.

  1. Adrianzoon

   misschien moet het linkse gedrocht even toelichten wat ie bedoelt want zijn one liner heeft weinig inhoudelijke waarde

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.