Oppositie haalt Ruttes bizarre “stoom en kokend water”-avondklokschouwspel door de mangel: ‘Machtsmisbruik?’

Ondanks de felle kritiek en het verhitte debat heeft het kabinet genoeg steun gekregen in de Tweede Kamer voor de spoedwet. Sterker nog: de linkse partijen GroenLinks, SP, 50Plus en PvdA stemden gretig in met deze wet. Ondertussen zijn de overige oppositiepartijen furieus: Henk Krol vraagt zich zelfs openlijk af of er sprake is van machtsmisbruik. 

Henk Krol heeft zo zijn twijfels bij de snelheid van de gang van zaken.

“Hoe zit het met de procesgelijkheid? Werd de Staat voorgetrokken door de rechterlijke macht? Was dit machtsmisbruik? Ik wil graag een uitgebreide toelichting van hoe dit in zijn werk ging. Wie er aan de touwtjes trok? Wat was de rol van de minister van Justitie? En wie gehoorzaamde? Omdat dit de rechtsstaat in zijn kern raakt ontvang ik graag alle beschikbare documentatie.”

Henk Krol, en hij was niet enige, vindt de gang van zaken rond de spoedwet verdacht. De snelheid waarmee het kabinet het voor elkaar krijgt om de spoedwet te installeren is opmerkelijk te noemen. Ook vindt Krol het bijzonder dat het kabinet naast het ‘turbospoedappèl’ ook met enorme snelheid deze spoedwet door de Kamer probeert te loodsen. Terwijl de onderbouwing van de avondklok nog steeds aan alle kanten rammelt.

Ook Kamerlid Femke Merel van Kooten is niet te spreken over de spoedwet. De Staat heeft een vernietigend oordeel gekregen van de rechter, maar ze proberen nu op een andere manier alsnog Nederland te onderwerpen aan de draconische avondklok.

Ondertussen volgen de linkse oppositiepartijen GroenLinks, SP en de PvdA het kabinet braaf. Tijdens de campagne uiten ze ferme taal dat Rutte zo desastreus is voor ons land, maar ondertussen steunen ze vaak genoeg datzelfde ‘desastreuze’ beleid van de premier. Het zijn allemaal loze kritieken van de linkse partijen. En wij zitten ondertussen weer met een avondklok opgescheept. Fijn zeg!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Adrianzoon

  Wederom naar de rechter , zowel proportionaliteit als noodzaak is niet aangetoond in de nieuwe wet !

  Steun virus waarheid in zijn strijd tegen dit onrecht.

  1. Heras

   Zo zullen waarschijnlijk de verkiezingen weer uitgesteld/afgeschaft worden
   Het kabinet dst geen respect toont voor de grondwet, moet verbannen worden.

   1. Edjan

    Heras. Ik begin me af te vragen of het uitstellen van de verkiezingen niet gunstig zou zijn voor de populisten en ongunstig voor Rutte cs.
    Mensen worden lockdown en avondklok steeds meer beu, hebben steeds meer vragen bij het nut ervan. Het aantal faillissementen neemt toe, het cijfergegoochel van van Dissel wordt steeds ongeloofwaardiger, de spierballenpolitiek van Rutte wekt steeds meer bevreemding …

    Ik denk dat Rutte er alles aan zal doen om die verkiezingen zo snel mogelijk te houden.

 2. Edjan

  Zeggen dar Rutte een dictator is, is misschien overdreven. Maar zó ver is hij er niet meer vandaan.

  1. Adrianzoon

   hij is er zelfs al overheen. hij weet nu al dat er geen ruimte is voor beleidswijzigingen rond 2 maart !

   rutte is een despoot en wil de bevolking eronder houden voor het build back better programma. Als je dat niet wilt zien houdt alles op.

 3. RvdBe

  Het moet kapot, de zo gewenste nivellering binnen de eu gaat in zicht komen, het mooie is dat het de schuld van het virus zal zijn en er dus niemand aansprakelijk gesteld kan worden voor de vernietiging van het noordelijke kapitaal.

 4. Franz Biberkopf

  Als er sprake is van brede steun in de Kamer voor een wetsontwerp kun je in redelijkheid niet van machtsmisbruik spreken.

  1. Adrianzoon

   Dat kun je zeggen wel omdat de kamer geen enkel oog heeft voor de aanbevelingen van de rechter. Proportionaliteit is niet aangetoond, nut & noodzaak is niet aangetoond voor zo een vergaande beperking van grondrechten en misschien wel het belangrijkste , door de invoering van meerdere maatregelen tegelijk kan je nooit aantonen dat de gepredikte 10% voort komt uit de avondklok meneer wím !

   Tevens misbruikt rutte de kamer om een dubbele variant in het leven te roepen en accepteert de kamer deze chantage omdat tegen stemmen een acute crisis oproept binnnen de kamer.

   Je kan je afvragen hoe een demissionair kabinet dit in zijn harses durft te halen !

   Op naar de rechter om rutte weer zijn oren te wassen

  2. leukeditter

   waardeloos systeem…10 partijen tegen de klok 4 er voor , dus gewoon afschaffen zou je denken, dus brede steun dus echtniet

  3. usb3.0

   Wie had gedacht dat franzje gezond verstand zou gebruiken komt ernstig bedrogen uit

 5. Nostradamus

  Rutte beheerst dit goed…
  h**ps://twitter.com/LokaalGeld/status/1362046711758262273

 6. Jehannes

  Een Dictator probeert niet alles naar de vernieling te helpen. Dit is eerder Terrorisme.

 7. Edjan

  Het RIVM levert alweer heel gedienstig de cijfertjes: Rutte ziet ’weinig ruimte’ voor versoepeling per 2 maart. Rutte heeft de rechter in zijn zak en Rutte heeft de kamer in zijn zak. Dit kan nog maanden duren. Of jaren. Geloven er nog mensen dat dit echt om dat virusje gaat?

 8. liefdevol rechts

  Wat moet er in hemelsnaam gebeuren voordat de gehele bevolking door heeft dat Rutte een machtsbeluste narcist is en zo het land naar het faillissement stuurt?
  Hebben jullie eigenlijk wel door hoeveel mensen Rutte al heeft geruïneerd?
  Moet hij dan eerst jouw persoonlijk aanpakken voor alleer je wakker wordt?

 9. Duckday

  nOG EVEN WACHTEN OP DE AANKOMENDE VERKIEZING >Dan kunt u de huigenlaars afstraffen en naar huis sturen .DEze linkse hap is alleen uit op macht Breek het kartel en stem PVV of FvD .Maar misschien is er aanstaande vrijdag een RECHTER die dit kabinet wederom op zijn nummer zet EEN ECHTE RECHTER En wat doet de eerste kamer. zal deze luisteren naar het volk of 🤐

  1. Niet L niet R

   Hopelijk is er nog wel een onafhankelijke rechter, die zijn of haar oren niet naar gladjanus Rutte en co luisterde!

 10. Yoyo

  Eén voordeel na deze absurde poppenkast: u weet in ieder geval op welke partijen u NIET moet gaan stemmen.

 11. rexm

  Het voormalige DDR systeem is niet ver weg meer, we hebben nu al een Mark Honnecker en een Grappe Mielke.
  Ze onderschatte de macht van het volk.

 12. liefdevol rechts

  Een absoluut zeer goed betoog.
  Een afgetrede commissie MAG zich niet meer bemoeien met nieuwe wetgeving en zeker niet als het hier gaat over dictactoriale wetten tegen de mensheid.
  Vroeger werden zulke mensen zonder pardon tegen de muur gezet

 13. JFU

  Het bewijs is geleverd, de democratie is kapot. Nu overgeleverd aan machtswellustelingen, die de hun agenda met behulp van deze illegale noodwetten door kunnen drukken. Helaas nog steeds gesteund door vele kiezers die door hun steun en ‘oogkleppen’ het mogelijk maken dat al onze vrijheden nu van tafel zijn geveegd.
  De complot denkers krijgen meer en meer het gelijk aan hun kant….helaas!

  1. Niet L niet R

   Perfect verwoord!!!

 14. gustav

  ‘Links’ is eng verstrengeld, de achterkamer gesprekken zijn al volop bezig mbt de volgende te vormen coalitie!
  Wilders en Baudet, blijf aub aan de boom schudden!!!

 15. Niet L niet R

  Ieder weldenkend persoon weet, dat deze snelle behandeling door Rutte en co, niet normaal is.
  Terecht dat burgers dit schandalig vinden, in het licht van de gasproblemen en afhandeling, en de vreselijke zaak van toeslagen
  Dat bepaalde partijen ondanks hun kritiek, toch voor stemmen heeft te maken met de komende verkiezingen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.