Alors! Franse minister van Onderwijs gaat onderzoek doen naar woke-mafkezerij op universiteiten

De Franse minister van Hoger Onderwijs en Onderzoek, Frédérique Vidal, heeft aangekondigd dat er een onderzoek komt naar “islamo-gauchistische” vooringenomenheid in de academische wereld. Dit is de Franse variant van de ‘woke-mentaliteit’ zoals we die uit Amerika, en helaas, ook uit eigen land kennen. Dit onderzoek komt er omdat niet radicaal-linkse academici haar hebben laten weten dat hun onderzoek tegengewerkt wordt vanwege hun politieke en sociale denkbeelden.

Vidal laat het onderzoek uitvoeren door het Nationaal Centrum voor Wetenschappelijk Onderzoek (CNRS): “zodat we academisch onderzoek kunnen onderscheiden van activisme en opinie,” aldus de minister in een interview. Dit is noodzakelijk omdat “sommige academici [klagen] dat ze door anderen verhinderd worden om onderzoek te doen.”

Die “sommige academici” zijn dus mensen die niet meegaan in de woke-gekte. In het geval van Frankrijk is die gekkigheid wel een beetje anders dan in Amerika omdat het daar begon als samenwerking tussen (radicaal-) links en het islamisme. Vervolgens kwam het echte woke-denken daar ook bij, en wordt de term ‘islamo-gauchisme’ daar ook voor gebruikt.

“Ik ga vragen om een overzicht van het onderzoek dat in ons land wordt gedaan, bijvoorbeeld onderzoek naar postkolonialisme,” zegt Vidal daarover.

Hilarisch genoeg maken linkse academici en politici zich nu al zorgen. De Conferentie van Universiteitsvoorzitters ontkent zelfs dat er zoiets bestaat als ‘islamo-gauchisme.’ Het zou alleen maar een term zijn van, voor en door extreemrechts. Zij hebben hem verzonnen, zij gebruiken hem, en zij populariseerden hem om knetterlinks zwart te maken.

Oh wacht. Niet zwart, maar, uh, donkerkleurloos. “De CPU eist op zijn minst dringend opheldering over de ideologische kant van een dergelijk onderzoek,” stellen de voorzitters.

Natuurlijk hebben die helemaal niets te eisen. We weten allemaal dat het wokeisme als een kanker universiteiten infecteert. Niet alleen in Nederland, maar ook in Amerika, België, Duitsland, Engeland, en ‒ jawel ‒ Frankrijk.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Goddank dat de Franse autoriteiten daar nu onderzoek naar willen laten doen. Kan Nederland iets soortgelijks doen? Want ook hier worden jonge studenten genadeloos geïndoctrineerd met het radicaal-linkse gedachtegoed én worden mensen ‒ academici -‒ die daar een andere mening over hebben maar al te vaak hard tegengewerkt door hun collega’s.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. halo1

  Het lijkt op een soort kankergezwel waar weinig aan te doen is. Het heeft te maken met de tijdsgeest zoals de jaren 30 met het nazisme…. nu het omgekeerde. Enige remedie: belachelijk maken + keihard tegenstand bieden.. (van links geleerd.)

  1. Linksbuster

   Het woke kankergezwel is gevaarlijker dan corona..
   Smerig staaltje d666 propaganda:
   “De huren van sociale woningen gaan dit jaar niet omhoog!
   Zo helpen we mensen die financieel in de knel komen door de coronacrisis. Een bevriezing van de huurprijzen is
   voor hen een steuntje in de rug”…aldus d666.

   De motie-Beckerman c.s. over de huurprijzen in de sociale sector bevriezen
   (35488, nr. 13)…
   Aangenomen!
   D666 stemde TEGEN!!!
   Wat een ratten zijn die d666’ers toch..geen wonder dat wím zich er prima thuisvoelt.!

   1. Loelap

    Ik dacht dat wím groen links was. D66 is overigens van hetzelfde laken een pak.

  2. Heras

   We moeten zorgen dat we weer vertrouwen in onszelf krijgen, dan hebben die woke-gevallen geen invloed meer. En dat begint bij de opvoeding.

 2. Nostradamus

  Hier moeten de studenten maar eens naar luisteren: h**ps://www.youtube.com/watch?v=2l6JUNFAJ9o

  Maar ook van eigen bodem: h**ps://www.youtube.com/watch?v=-qzjR2ZzTec

 3. gustav

  Ja gelukkig, bij velen gaan de ogen eindelijk open!
  De linkse multiculti indoctrinatie in Europa wordt ten grave gedragen, de emmer is vol!!!
  Weg met positieve discriminatie, weg met de inactieve en nutteloze ‘ tinto’s ‘ .

 4. RvdBe

  Universiteiten zijn broeinesten van communisme en links facisme, Trump had dat allang door en heeft de subsidie op nutteloze linkse “opleidingen” op universiteiten zoals filosofie afgeschaft, Sokpop Biden zal dit ongetwijfeld terugdraaien.

  1. Mireille

   Voor velen is een universiteit te hoog gegrepen. Het vraagt veel discipline om te studeren. Vraag het Baudet.

 5. Drollevanger

  Ik begrijp steeds minder van de Europeanen en de afkeer van sommigen van hun oude wortels.
  Blijkbaar heeft Europa zijn beschaving te danken aan eerst de Grieken, daarna de Romeinen en toen het Christendom.
  Nog steeds bekijken wij en de rest van de wereld, vol ontzag oude gebouwen in Griekenland, watervoorzienigen in Rome en geweldige kathedralen in de rest van het voorheen door voornoemde beschavingen gekolonialiseerde Europa.
  Wij zijn onze voorouders dankbaar voor Plato, Archimedes, Ceasar, Rembrandt en Michiel de Ruiter, en herdenden met eerbied hun daden en verichtingen.
  Blijkbaar is er een deel van de tegenwoordig aanwezige inwijkelingen die ons ontzag op de daden van onze oerouders niet op prijs steld.
  Maar het is die cultuur barbaren vrij om, samen met hun verknipte medestanders, af reizen naar hun eigen stamlanden om zich daar te verbazen op de vernuftige manier waarop hun eigen voorvaderen destijds en ook nu nog hun strohutten bouwen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.