MSM-krantje De Gelderlander verkondigt fake news over FVD-aanhangers: ‘Opgepakt bij campagne-evenement!’

Volgens de lokale krant De Gelderlander (onderdeel van het DPG Media-kartel van o.a. het Algemeen Dagblad) zouden er tijdens een bijeenkomst van de Vrijheidskaravaan van Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie vandaag FVD’ers zijn gearresteerd in Nijmegen. Dat werd dan ook breed uitgemeten in de media, maar niets blijkt minder waar…

De Dagelijkse Standaard schreef deze ochtend al, nog voor het campagne-optreden van Baudet in Nijmegen, dat de politie hem in de gaten hield door twee mobiele camera’s te plaatsen. Achteraf zouden deze politiecamera’s wel eens een schat aan archiefmateriaal kunnen hebben opgeleverd, want ook de hardnekkige en gewelddadige extremisten van Antifa (zogenaamde fascistische ‘antifascisten’) bleken aanwezig te zijn.

Thierry Baudet was door op z’n zachtst gezegd not amused over:

“Feitelijk onjuiste berichten van journalisten die – net als het kartel zelf – doodsbang zijn voor de opmars van FVD. Twee flyeraars zijn GEWAARSCHUWD. Daarnaast is een onbekend aantal antifa opgepakt. Totaal anders dus dan ⁦De Gelderlander schrijft.”

Het lokale krantje De Gelderlander schreef dat er maar liefst twee flyeraars namens het FVD waren bekeurd door de politie. In werkelijkheid ging het slechts om een milde waarschuwing.

In een reactie tegenover De Dagelijkse Standaard laat Baudet weten dat het de Antifa was die roet in het eten gooide. Om die reden moest de Vrijheidskaravaan van het FVD zelfs een uur eerder vertrekken dan van te voren was ingepland.

Het laat wel weer duidelijk zien hoe vooringenomen de mainstream media is, enkel en alleen om maar te scoren met een goed gelezen stukje. Daarbij worden feiten weggelaten en wordt de context.

Volgens de vicevoorzitter van FVD, Joris van den Oetelaar, die ook aanwezig was bij de Vrijheidskaravaan van het FVD in Nijmegen, heeft zijn partij met alle vrijwilligers gebeld om te vragen of ze in aanraking waren gekomen met de politie. Dat bleek echter niet het geval. Wel is de manifestatie van het FVD vroegtijdig stilgelegd omdat er een bepaalde dreiging vanuit links-extremisten zou zijn.

Deze poging van De Gelderlander om Forum voor Democratie in diskrediet te brengen is dus grandioos mislukt. Jammer joh!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Dirty-Harry44

  En weer linksch.

 2. Brenda Welsh

  Hij doet een “showtje” Petten en jacks vliegen de webshop uit.

 3. Nostradamus

  Framen, dat doet (extreem) links al decennia.

  Disclaimer over fascisme, racisme & antisemitisme t.o.v. marxisme & communisme.
  h**ps://youtube.be/watch?v=XfsJxkobPXk

  1. hans-e-pans

   Volgens mij was de politie aan het demonstreren voor een betere CAO.

   Tenminste die waren dik in de meerderheid.

 4. zeester

  Ga niet met Rutte in zee Stem FVD/ PVV 😁

 5. Response

  Tja, ik had niet anders verwacht van het lokale suffertje De Gelderlander. Die waaien met de linkse winden mee. Geen eigen identiteit.

 6. Barbera

  ”enkel en alleen om maar te scoren met een goed gelezen stukje. Daarbij worden feiten weggelaten en mist van alles omtrent elke context. ”

  Het lijkt verdomme wel DDS .🤪

  1. Franz Biberkopf

   😀

   1. vvw

    de tróllen zitten weer in de smileys , de onzin wekker

  2. Loelap

   Wat doe je hier dan nog. De nsb site Joop past veel beter bij je.

   1. Barbera

    @loe

    Als SP’er past het jasje van Joop mij niet, zit gewoon te strak.
    Verheug mij nu al op morgen, gehele dag bij het ziekelijk af weer Mike met zijn vriend Baudet.

    1. Neerlander

     Barbera
     Het Duits uniform zal jou als Socialist gegoten passen.
     Barbera en Bertha liggen ook niet zover van elkaar.

  3. DubbelZout

   De “vrijheidskaravaan”: compleet met os en ezel neem ik aan ?

   1. vvw

    weer niet opgelet zoutloos ?

  4. Cootje

   Een inlegkruisje van minstens een week gedragen voor je mond , en je heb heel veel context en je kan het nog ruiken ook . Links houd van de armoede en het hergebruik.

 7. Piet151

  @Kenneth Steffers
  Even wat correcties voor de juiste beeldvorming. De Gelderlander is geen lokaal “krantje”, maar het zesde dagblad van Nederland, net iets kleiner dan Trouw en het is ook de grootste regionale krant.
  En als je de Gelderlander als onderdeel ziet van het DPG Media-kartel, doe je het blad en dat z.g. kartel wel erg tekort. En je onderwerpt het begrip “kartel” aan hevige inflatie, dus waardevermindering. Ik neem aan dat je goed weet wat een kartel is? Maar DPG Media gaat nog veel verder dan onderlinge afspraken, zoals bij een kartel. Ze horen bij hetzelfde concern, want DPG Media is gewoon de moederorganisatie van een hele groep media, waaronder ook Trouw, Volkskrant, AD, De Stentor, e.a. Het begrip kartel dekt echt die lading niet, want ze werken op heel veel gebieden samen en daar wordt ook beslist niet moeilijk over gedaan.

  1. usb3.0

   Des te erger is leugen als het de 6de krant van Nederland is,..

  2. ManX

   Piet51, een kartel is een verbond afgesloten door meerdere groepen (economisch, politiek, maar ook in de drügswereld). Dagbladen die de pluriformiteit in Nederland inhoud moeten geven maar tot hetzelfde moederconcern behoren, vormen een kartel als ze dezelfde normen en waarden uitdragen en verdedigen als de (enige) juiste en daarmee (in dit geval) politiek correcte en/of overheidsstandpunten vertolken. En dat doen ze. Constant. Er is bijvoorbeeld geen dagblad dat Wilders openlijk steunt.

   Journalisten behoren neutraal en onderzoekend te zijn. Dat is in Nederland een gotspe.

  3. Fax uit Darmstad

   Piet over de honderd
   Het is een regionaal kopietje van het AD zoals die Belgen wel meer hebben.
   Het is allemaal dezelfde bevooroordeelde rotzooi.

 8. Linksbuster

  Wordt tijd voor een antimarxistische knokploeg..we zijn veel te lief voor het linksfascistische antifa-tuig!
  Links komt overal mee weg in dit k*dtland.
  Stem PVV / FVD!

  1. Spaanse_K0K

   De geweld -wens komt van???

   1. werikke

    het zuigen komt van ?????? net zolang dat iemand zich laat gaan en dan zielig doen. van mij mag je heel enge ziekte krijgen op je zolderkamertje dat ze je vinden als je net hartaanval heb gehad met je pikkie in je hand . Kijk als niet fysiek kan dan maar hoopvol .

  2. Niet L niet R

   Triest, maar helemaal waar!

 9. Spaanse_K0K

  gelderlander.nl/nijmegen/burgemeester-bruls-beeindigt-te-drukke-campagnebijeenkomst-van-baudet-in-nijmegen-bekeuringen-voor-uitdelen-flyers~a094a97b/

  maar komt daar met hangende pootjes op terug!

  Kan de hangende pootjes niet vinden.

 10. usb3.0

  Het probleem met dit soort fakenews is dat het toch gezegd is en het een eigen leven gaat leiden…

 11. Mar

  Er zijn meer kranten en websites, die een artikel hebben over de bijeenkomst in Nijmegen.

  Vriend Baudet heeft daarom maar een filmpje van een twitteraar geleend met commentaar. Moest wel passen bij het beeld wat hij graag wil schetsen van de bijeenkomst,
  FVD-aanhang gedraagt zich voorbeeldig, tegenstanders (voor het gemak maar antifa noemen) misdroegen zich en werden aangepakt door ME/politie.

  1. vvw

   dus wat wil je nou zeggen muts ?

 12. liefdevol rechts

  Gelukkig trappen we niet allemaal meer in de ‘naming & shaming’ van de MSM. Het is over en uit met de -ooit zo- machtige media. Het is nu tijd voor de échte feiten.
  Ik kan het niet beter zeggen 👍

 13. Niet L niet R

  Linkse extremisten komen met bosjes ons land binnen, geen oorlogsslachtoffers maar puur gelukzoekers, overwegend uit moslimlanden!
  Wat doet de EU en ons land hier aan, al jaren totaal niets!
  Een van de grootste problemen van deze tijd, waar de linkse elite voor wegkijken!

 14. Niet L niet R

  Principieel lees ik geen krant van dit grote kartel media!
  Bijna allemaal met het zelfde linkse gedachtegoed!

 15. Drollevanger

  De Gelderlander is een lokaal krantje uit de buurt van Winterswijk.
  Het is net als TV Gelderland een krant voor de oostelijke Achterhoek. Je ziet er zelden berichten in over de Betuwe, en al helemaal komt de Veluwe met die boze protestanten in hun berichtgeving zelden voor.

 16. Drollevanger

  Mij benieuwen of ditmaal het Rechtse geluid van FVD en PVV kunnen opboksen tegen onze gezamelijke extreem-Linkse media en hun Klimaatonzin Fata Morgana,s
  Ik heb er een hard hoofd in.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.