Nummer 3 BIJ1 Rebekka Timmer: ‘Kapitalisme is gebouwd op racisme, ontstond door kolonialisme en slavernij!’

Als het Sylvana Simons’ rechterhand en de nummer 3 van BIJ1, Rebekka Timmer, ligt, dan wordt het huidige kapitalisme onmiddellijk afgeschaft. Het hele systeem is van top tot teen racistisch, aldus Timmer, en daardoor worden zwarte mensen volgens haar bewust buiten de Tweede Kamer gehouden.

De journalist Chris Aalberts doet tegenwoordig aan etnisch profileren en interviewt de komende tijd uitsluitend biculturele kandidaten voor de Tweede Kamer. Dit keer is Rebekka Timmer, de nummer 3 op de lijst van BIJ1, aan de beurt. En zo zien we weer direct wat voor idioot gedachtegoed er binnen die partij heerst. Zij is ervan overtuigd dat kapitalisme is gebouwd op racisme en alleen heeft kunnen ontstaan door kolonialisme en slavernij.

Rebekka Timmer was een paar jaar geleden nog SP-raadslid in Hilversum, maar het gedachtegoed van die partij ging haar niet ver genoeg. Al vrij snel kwam ze tot de conclusie dat praktisch alles racisme is en dan zit je inderdaad niet goed bij de SP, waar meer in termen van algemene sociaal-economische ongelijkheid wordt gedacht.

De analyse die zij in dat interview maakt is werkelijk stuitend en van een belachelijk laag niveau. Kapitalisme, een economisch systeem dat is gebaseerd op investeringen van geld in de verwachting winst te maken, wordt door haar zowel als apart systeem gezien, en gelijktijdig als een systeem dat is vervlochten met een ánder systeem: racisme. Racisme is volgens haar namelijk ook een systeem an sich. Snapt u het nog? Zij zelf waarschijnlijk ook niet.

Ze durft namelijk te beweren dat er zonder kolonialisme en slavernij nooit een kapitalistisch systeem zou zijn geweest. Alsof het Westen pas op het idee van investeren in verwachte winst kwam op het moment dat er in slaven en specerijen werd gehandeld. Hoe ze vormen van kapitalisme op ieder ander mogelijk terrein dan noemt, wordt niet duidelijk.

Wat wél duidelijk wordt uit dat interview is dat ze de ‘woke-ideologie’ van BIJ1 als geen ander beheerst. Vrijwel alles in de westerse samenleving is volgens haar gebaseerd op racisme, kapitalisme (wat dus ook racistisch is), imperialisme, seksisme en homofobie. ‘Witte mensen’ houden dat natuurlijk in stand door allerlei machtsstructuren en zo houden ‘we’ “zwarte mensen buiten de Tweede Kamer”. Want zo werkt de Nederlandse samenleving blijkbaar. Ongelofelijk wat een drek er uit haar mond komt. Het is zelfs knap dat Chris Aalberts dit interview helemaal heeft uitgezeten, al ging hij na afloop vast met hoofdpijn naar huis.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. J.P Coen

  deze deugkneus zal S.S wel bevallen

 2. ikweetwatikwil

  Maar zet me wel zo blank mogelijk op de foto.

  1. Shadow1100

   ….en dan op de achtergrond een levensgrote foto van unser(e) Führer(in….

 3. Edjan

  Kapitalisme ontstond al veel eerder. Al 4000 of 5000 voor Christus. Als dorpen iets in de omgeving hadden waar ze wat van maken konden en dat verhandelen en er geld mee verdienen, dan deden ze dat. Goederen werden over de halve wereld verhandeld, zoals bijv. tin uit Cornwall tijdens de bronstijd en later. Maar ook al veel eerder sieraden uit het huidige Jordanië.
  Omdat sommige mensen erg rijk werden en anderen niet, ontstond er jalousie en diefstal en kwam er een rechtssysteem om de rijken te beschermen.
  Omdat sommige dorpen of streken rijk werden en andere niet, ontstonden er plundertochten en legers en oorlogen.
  Kolonialisme kan een gevolg zijn van kapitalisme het is er niet de oorzaak van.

  1. Seneca

   @edjan
   dat weet zowel jij als ik en is dit zelfs bij deugkneuzen zoals brandebok, beuk, inlegkruis, cockje, heinz enz. bekend. maar het komt zo lekker over bij minder begaafde burgers (zo langzamerhand het grootste deel van de bevolking, door de import). men kan dan de indruk wekken – zeggen doen zij het nooit, zij laten zich bewieroken – dat zij zo ‘goed’ en ‘menselijk’ zijn. het ergste is dat figuren zoals deze Chris Aalberts daar gretig gebruik van maakt want hij vaart dan mee voor half geld.

  2. Pauline Kummer

   De VOC had het beter voor elkaar. Zij lieten de bevolking werken en oogsten en aan boord brengen. Matrozen verstouwden het in de laadruimten van de schepen. Het kwam voor dat de slaapruimte gevorderd werd voor de handelswaar. Matrozen sliepen dan aan dek. De nieuw gebouwde pakhuizen in Amsterdam puilden uit. Eeuwen later werden ze verbouwd, tot woningen ingericht. Daar woont nu Thierry Baudet in een van die koopmanshuizen.

 4. Linksbuster

  Een schoolvoorbeeld van de “bekwame” bestuurders die rondkruipen bij bij1.
  Stem ze NIET
  Stem PVV!

 5. yellow thread street

  Voor een wicht van amper 20 jaar heeft ze een behoorlijk grote mond.
  Dom gezwets, heeft ze haar school wel afgemaakt, gezien ze overal tegen aan trapt heeft ze waarschijnlijk een ontspoorde jeugd gehad.
  Een gevaarlijk type die voor veel ellende kan zorgen.
  Je moet er toch niet aan denken dat dit soort 1-celligen ooit in de regering zullen komen.

  1. gargamel

   ++++++++++++++++

 6. driewerf

  pappa of mamma komt niet uit Nederland zegt alweer genoeg .

 7. halo1

  Ik denk dat kapitalisme onstaat vanuit (volstrekt normaal) egoisme + een aantal andere eigenschappen zoals durf, verantwoordelijkheid, risico-afweging( =intelligentie)..het is inderdaad soms allemaal niet even fraai in de uitvoering… maar het is wat het is.. en mits goed gereglementeerd .. alternatiefloos.

  1. Edjan

   halo, eens. Soms is er ook geluk in het spel. De ene boer in Texas steekt een schop in de grond en meteen spuiten er miljoenen liters olie uit die grond, de andere boer schept heel zijn leven stenen uit zijn dorre grond. Daarom vind ik enige sociale aanpassing wel prima. Ik denk dat Wilders dat voldoende voorradig heeft.

 8. Aborifa

  Niet op reageren. Poliwappie.

 9. Heinz

  Van hard werken wordt je niet rijk. Hoogstens een beetje welstand. Voor je laten werken is beter.
  Zonder betalen maakt je rijk. Als je dat kunt regelen, tja wat heb je dan?

  1. Shadow1100

   COMMUNISME: Je hebt 2 koeien. De overheid neemt ze allebei van je af en geeft je melk.

   FASCISME: Je hebt 2 koeien. De overheid neemt ze allebei van je af en je moet de melk kopen.

   SOCIALISME: Je hebt 2 koeien. De overheid neemt er 1 van je af en geeft die aan een ander.

   MARXISME: Je hebt 2 koeien. Je ruilt 1 koe met een kippenboer tegen 100 kippen. Jullie verzorgen elkaar met melk en eieren.

   LENINISME: Je hebt 2 koeien. De staat wijst één van de koeien aan als groot leider en die is vanaf dan voltijds bezig met het re-organiseren van de boerderij en het klassenbewust maken van de andere koe. Resultaat: Geen melk!

   KAPITALISME: Je hebt 2 koeien. Je verkoopt er 1 en koopt een stier. Met die stier dek je je koe, verdien je dekgeld bij andere boeren en koop je meer koeien en stieren. Je koopt meer grond en breidt je bedrijf uit. Je neemt personeel aan en iedereen wordt er beter van.

   -ISME in NEDERLAND: Je hebt 2 koeien in je eigen stal. Daar betaal je zoveel aan milieu- en bouwvergunningen, fosfaatrechten, mestafzetbelasting, CO2-heffing, afvoer dierlijke meststoffen, stikstoftoelage, afvalstoffenbijdrage, waterschapsbelasting, afvalwaterheffing, rioolheffing, energietransitie, opslag duurzame energie, gas, water, elektriciteit, BTW, accijns, hypotheeklasten, verzekeringen en onroerend zaken belasting, kosten schadeherstel na een bezoek van de milieuterroristen voor dat je noodgedwongen al je melk voor een te lage prijs moet verkopen aan een multinational, die overigens geen belasting hoeft te betalen, en de bank binnen een half jaar wegens jouw achterstallige aflossing van je hypotheekschuld jouw beide koeien ophaalt, je huis en stal openbaar verkoopt ver onder de verkoopwaarde en jou, je vrouw en kindertjes met een grote schuld op straat zet, waardoor je in de schuldsanering terecht komt. Jouw vroegere melkopbrengst zie je terug bij de voedselbank waar je wekelijks eten kunt ophalen en dan kunt nuttigen in de door de gemeente ter beschikking gestelde oude caravan.
   In je boerderij, compleet nieuw ingericht (met Miele), worden nu illegale asieleisers en crimigranten met een uitkering gehuisvest…….

 10. WayneGretzky99

  Wahahaha als kapitalisme rascisme of vice versa was geweest had ik boven Bill Gates gestaan in Forbes.

  1. WayneGretzky99

   Oh, -s.

 11. ZWAAR13

  *Plaatst gekanker hier.

 12. Cycle25

  Millenials dus, goed te zien dat ze besmet zijn door de geïndoctrineerde pabo bagger.

  Navelstaren naar geschiedenisvervalsing, de industriële revolutie begin 19 eeuw is de grondlegger van kapitalisme.

  1. ervi

   Zo leerde ik dat vroeger ook op school, Cycle.
   Of staat het al anders in de schoolboeken?

 13. Adriaen van Bergen

  Die Afrikanen bij wie de slaven en grondstoffen werden gekocht, deden maar al te graag mee aan kapitalisme.
  Europeanen gingen in die tijd niet zelf het oerwoud in om slaven te jagen of grondstoffen te delven of kweken.
  Veel te gevaarlijk, wegens enge ziekten en gevaarlijke dieren.

 14. HD

  Ja en dat was een heerlijke tijd, plukken we nu nog de vruchten van.
  Wat mij betreft gaan we er weer voor.

  1. Loelap

   De zure vruchten dan wel.

 15. Bas van Loon

  Zelfs de voorzitter van de Tweede Kamer is in de woke-definitie zwart. Moet het donkerder? Wat deden dan bijvoorbeeld Hirsi Ali en Griffith (beiden VVD) dan in de Kamer? En hoe komt het dat vóór het westen ooit iemand had ontmoet die in Afrika door zijn of haar broeders en zusters tot slaaf waren gemaakt de Hanzesteden al bijzonder rijk waren? Dat dit achterlijke idioten die dit soort waanzin verkopen, gekozen kunnen worden is toch wel het toppunt van democratie. En niemand kan dan nog met goed fatsoen erover klagen dat de laag opgeleiden niet vertegenwoordigd zijn.

 16. Pieter48

  Laten we hopen dat deze mevrouw en de club waar zij lid van is bij de grote reset ook gereset zal worden.

 17. Loelap

  Ze ziet er ook niet al te snugger uit!

 18. Heras

  Ach ja, Bij1, vergeet even dat hun luxe leventje gebouwd is op kapitalisme. Gaan ze nu haar centjes weggeven en afhankelijk worden van een basisinkomen? Of toch maar voor 6000 euro netto , per maand.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.