Oerdomme PvdA-burgemeester doet boekje open over de beveiliging van Thierry Baudet, maar gaat juist zèlf de mist in

Het Forum voor Democratie is op campagne. Dat is natuurlijk ook niet zo gek in campagnetijd. Maar FVD-leider Thierry Baudet zou tijdens de aftrap van zijn campagneverkiezing de coronamaatregelen hebben geschonden. Nu doen bijna alle politici dat, maar goed het FVD ligt natuurlijk onder een vergrootglas.

Helemaal bizar werd het toen De Stentor afgelopen zaterdag een bericht publiceerde over een verkiezingscampagne in Apeldoorn. Ton Heerts, de PvdA-burgemeester van die plaats zei hier het volgende over:

“Er is op landelijk niveau overleg over deze manifestaties van Forum voor Democratie geweest. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) is hierbij betrokken. Baudet heeft toestemming gekregen maar één van voorwaarden is dat hij zich aan de coronamaatregelen houdt. En dat doet hij dus niet door mensen de hand te schudden. Hij wordt tijdens de bijeenkomsten beveiligd door mensen van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging. Na signalen van de politie heb ik ingegrepen. Ik kan je zeggen dat hij niet in dezelfde auto is vertrokken dan waarmee hij aankwam in Apeldoorn. Hij is zonder beveiliging van de overheid weggegaan.”

Uiteraard heeft De Dagelijkse Standaard even contact opgenomen met de desbetreffende persoon in kwestie. En dan hebben we het niet over Ton Heerts, maar natuurlijk over Thierry Baudet. Want? Hoor en wederhoor!

“De uitspraken van Ton Heerts zijn onbegrijpelijk”, aldus een overduidelijk geëmotioneerde Baudet. “De manifestatie in Apeldoorn is nadrukkelijk niet beëindigd door de politie. Ook heeft de politie op geen enkele manier ingegrepen. De beveiliging door de DKDB is dan ook niet stopgezet.”

Baudet vervolgt: “Over dit soort dingen kan een burgemeester niet eens besluiten maken. Forum voor Democratie heeft de hele dag juist nauw en prettig samengewerkt met de DKDB, hetgeen de DKDB ook zelf bevestigd.”

Het is dan ook idioot dat een man die zichzelf als burgemeester van Apeldoorn waant met dit soort rare en ongedefinieerde uitspraken komt. Zeker omdat er helemaal geen hoor- en wederhoor is toegepast op de persoon in kwestie, in dit geval Thierry Baudet. Hoe moeilijk is het nu om even met Thierry te bellen alvorens je raaskalkende onzin in een lokale krant gaat verkondigen? Soms is de oplossing gewoon zo simpel, neem deze les met je mee meneer Heerts!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Chee

  Burgemeesters in Nederland, slechts een klein besloten uitgerangeerde personen die overal incompetent voor zijn.

  1. Henk42

   @Chee dat heb je goed, kijk nou eens naar Sharon Dijksma, volgevreten pluchplakkert die niks kan, dan maar burgemeester van Utrecht, de stad die ze niet kent maar wel haar linkse politieke vriendjes die daar oververtegenwoordigd zijn.

   1. Chee

    @henk42 zegt dat domme wijf ook nog eens dat een broodje Mario een vette hap is.
    Broodje Mario is al ruim 40 jaar een begrip in Utrecht en omstreken.
    Het is een broodje gezond Italiaanse stijl, heerlijk.

    1. Henk42

     Helaas is Mario al een poosje door.
     Maar ze staan nog altijd braaf op de hoek Oudegracht Elisabeth straat, zo’n 50 meter van hun bakkerij.
     Maar die burgervader van Apeldoorn loopt dus gewoon desinformatie te verspreiden.
     Niks meer niks minder.

 2. Barbera

  ”aldus een overduidelijk geëmotioneerde Baudet”

  Wat een watje, politicus onwaardig.

  Maar goed, de narcistische ijdeltuit heeft met provocatie zijn doel bereikt, alle aandacht gevestigd op zijn persoon.

  De gewonnen v-zetel is volgende week weer verdwenen.

  1. Linksbuster

   Bla bla blabera!

  2. Logica

   Ik dacht al, waar blijf je? Je mist nooit berichten over Baudet. Dacht eerst dat je ziek was of zo maar ik had er gewoon overheen gelezen. Weer zo’n lekkere inhoudsloze haatuiting.

 3. Vrijedenkert

  Een paar voorbeelden van de afgelopen 10 jaar van ellende in steden en het functioneren van burgemeesters hierin in dit land!

  Stenen gooien in wijken Ede.
  Ellende rondom supermarkt Poelenburg Zaandam.
  Vonkenregen en branden oud en nieuw strand Scheveningen.
  Massale demonstratie op de Dam Amsterdam tijdens Corona-crisis.
  En dit artikel weer een wauwelende burgemeester uit Apeldoorn die niet weet waar hij over spreekt….

  Eerste en belangrijkste taak van een burgemeester is openbare orde en veiligheid en velen die in dit ambt zijn benoemd zijn niet capabel genoeg om deze taak uit te voeren.

 4. ikweetwatikwil

  Het gaat deze burgemeester alleen maar om te trappen . Eerlijkheid is een PvdAer vreemd.
  Dat was vroeger anders. Jammer.

 5. sonny

  Misselijkmakend, de elkaar overstemmende linkse kretologie.
  Ze willen allemaal hetzelfde, electrische auto’s, de veestapel /pluimvee opruimen, warmtepompen, meer immigratie, blanke nederigheid en zelfopoffering, euri’s ompompen naar de EU en Zuid Europa, cultuurmoord en uiteindelijk het volk knechten!
  Dictatoriaal Europa, hiep hiep?

  1. Max Aue

   Zolang ze deze politieke doelen nastreven met brede democratische steun lijkt me dat geen probleem, sonny.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.