Oostenrijkse premier Sebastian Kurz: ‘Europa moet VACCINATIEPASPOORT invoeren!’

De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz wil dat er een Europees vaccinatiepaspoort komt. Dit paspoort, waarmee mensen kunnen aantonen dat ze zijn ingeënt tegen het coronavirus, geeft die mensen vervolgens vrijheden die ze anders niet hebben. Zo kunnen ze dan “vrij reizen” tussen verschillende Europese landen.

Voorafgaand aan een EU-top waar dit soort vraagstukken behandeld worden zei Kurz dat hij voor een ‘Europees reisdocument’ pleit voor “iedereen die is ingeënt, net corona heeft gehad en daardoor immuun is, of negatief is getest.” Indien andere Europese landen hier niet voor te porren zijn dan regelt hij het wel in eigen land, aldus Kurz volgens het NRC.

Daarover hoeft hij zich vrijwel zeker geen zorgen te maken. Want Spanje, Portugal en Griekenland hebben al eerder aangegeven ook zo’n document te willen, en ook in andere landen wordt hier al een tijdje hardop over gesproken. Nog niet zo heel lang geleden was dit een “samenzweringsverhaal van viruswappies,” maar nu lijkt het er op Europees niveau ‘gewoon’ te gaan komen. In combinatie met het hebben van een negatieve test weliswaar, maar toch.

Hoe dan ook, waar NRC benadrukt dat zo’n paspoort vooral voor ‘vrij reizen’ is voegt de NOS toe dat er nog veel meer ‘voordelen’ moeten gaan kleven aan het bezitten van zo’n ‘bewijs.’ “Met zo’n groene pas moeten EU-inwoners weer meer vrijheid krijgen, zoals het kunnen bezoeken van sportscholen, horeca en theaters,” aldus de staatsomroep. “In Israël hebben volledig gevaccineerde burgers sinds afgelopen weekend zulke privileges die niet-gevaccineerde Israëliërs niet hebben. Daarmee wil Israël ook twijfelaars overtuigen zich te laten inenten.”

Ja, lees dat even goed. Het bezoeken van horeca, sportscholen, en theaters ‒ met andere woorden, het hebben van een normaal léven ‒ wordt nu gepresenteerd als “privileges” door de NOS. Ooit vonden we dat réchten, maar tegenwoordig moeten we heel blij zijn dat de overheid ons in staat stelt om dat soort dingen te doen. Dank je Mark en Hugo, we owe you! Je hebt geen rechten tot je kunt aantonen dat je geen corona hebt of het niet (ernstig?) kan krijgen vanwege een eerdere besmetting of vaccin.

En Kurz ziet dat dus als een geweldig voorbeeld voor Europa.

Gelukkig heeft in Nederland de Gezondheidsraad een advies uitgebracht waarin gesteld wordt dat zo’n bewijs er alleen mag komen als het de énige manier is om besmettingen te voorkomen. Het slechte nieuws? Het is een advies… de overheid kan het dus gewoon naast zich neerleggen.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Wedje leggen dat zo’n EU-vaccinatiereisdocument er inderdaad komt? Wellicht gecombineerd met de andere voorwaarden/mogelijkheden die Kurz noemt zoals een recente besmetting dan wel een negatieve test? Natuurlijk komt dat er. En ja, natuurlijk gaan ze dat ook verbinden aan het hebben van zogenaamde ‘privileges,’ waarmee ze zaken bedoelen die tot vorig jaar nog réchten waren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. RvdBe

  Die Oostenrijker heeft teveel nazibloed door de aderen stromen.

  1. B. Pascal

   Inderdaad een Merkel poedel, paapse drekhijger van de paus.

   1. Lucky Luke

    En u bent dan waarschijnlijk een FDV poedel?, slechte kennel.

  2. halo1

   Dat is toch onzin.. niet fair hem dat te verwijten wegens een andere opvatting dan de uwe…

  3. Barbera

   @Rvd
   Die Netanyahu heeft toch een stoot na@i bloed door de aderen stromen. 🙂

   1. Loelap

    Volgens mij heb jij een stoot názī bloed in je aderen stromen!

    1. Franz Biberkopf

     Volgens mij bestaat er niet zoiets als nazi-bloed. Dat is een nazistische manier van redeneren.

     1. vvw

      hugo goebbels heeft zeker nazi bloed, geen discussie mogelijk. Vaccineren vergelijken met eten van een frikandel,

      Dat noemt onze tról wím kundige bestuurders 🤣😂🤣🤣

     2. Franz Biberkopf

      Is het nazi-gehalte in het bloed in het laboratorium vast te stellen, Siem?

      😂

     3. vvw

      even in de spiegel kijken wím

      de gelijkenis moet genoeg zijn

     4. Franz Biberkopf

      Domme Siem denkt dat je het percentage nazi-bloed kunt vaststellen door in de spiegel te kijken.

      Het is ergerlijk maar verstandelijk gehandicapten mogen ook hun drolletjes draaien op DDS.

      Niet meer op reageren, zou ik zeggen.

     5. vvw

      kijk nou maar even in de spiegel wím !

  4. Lucky Luke

   Nou RvdBe, ik geloof dat u zelf nazi bloed hebt, ieder zeeman ter wereld heeft een internationaal vaccinatiepaspoort, ik heb er zelfs 2 Niks mis mee.

 2. Franz Biberkopf

  “ Wedje leggen dat zo’n EU-vaccinatiereisdocument er inderdaad komt? ”

  Dat zijn me een risico-loze weddenschap. Een vaccinatiebewijs is ook gewenst om de economie weer snel aan de praat te krijgen.

  1. CZ

   Tot zover de lachwekkende leugenaar!

  2. FreeThinker

   Het aloude, verzin zelf een probleem en kom met de oplossing. De economie kan prima worden opengegooid zonder vaccinatie paspoort.

   1. Franz Biberkopf

    Zeker, maar onze regering wenst geen duizenden doden.

    1. vvw

     die vallen door vaccinatie wím

     de disclaimer dat er geen binding is met het vaccin is te schandelijk voor woorden wím. In de verpleeg tehuizen overlijdt 20 tot 25% wím na het vaccin

     Was het decadente wím al opgevallen dat we gewoon blijven doortellen met het aantal doden ? hoe worden statistieken misbruikt door sprookjesvertellers

     1. Franz Biberkopf

      Nee hoor, door vaccinatie sterven geen Nederlanders, Siem.

      Je bent nog dommer dan ik al dacht.

    2. usb3.0

     “maar onze regering wenst geen duizenden doden.”

     Dis zijn er niet, er sterven dagelijks vele mensen door een vaccin, duizenden hebben te maken met ernstige bijwerkingen, als dit cöröna betreft is de wereld te klein nu het een vaccin is hoor je niemand, dus franzje, als fascistische vaccinatiedrammende coronafetisjist, kan jij beter even een toontje lager zingen, zoveel strönt dat jij hier plaatst…

    3. Eksteroog

     @usb3.0, @vvw
     Interessant. Waaruit blijkt dat er extra doden zijn?
     Alleen in de verpleeghuizen? Maar daarbuiten niet? Het vaccin weet het verschil tussen die twee groepen. Is dat dan niet een intelligent virus?

     Er zijn 1.000.000 vaccins gezet. Er zijn ongeveer 100.000 mensen in de verpleeghuizen, die zullen nu in meederheid gevaccineerd zijn. Waaruit blijkt, dat er 10.000 of meer extra mensen zijn overleden dankzij het vaccin?

     Ik heb dat soort cijfers niet gezien. Waar staan deze?

     1. usb3.0

      “dat er 10.000 of meer extra mensen zijn overleden dankzij het vaccin?”

      Waar wordt dit gezegd? wel even goed lezen! en wat is de reden dat eksteroogje franzje te hulp komt?

     2. Eksteroog

      @usb3.0
      Ja, ik heb goed gelezen. Ik citeer vvw ‘In de verpleeg tehuizen overlijdt 20 tot 25% wím na het vaccin’. De verder rekensom naar die tienduizend heb ik al gegeven. Stel dat jij die post goed gelezen hebt, dan weet je, dat ik vroeg naar de bron van jouw informatie en waarom jij denkt, dat die betrouwbaar is? Als jij betere cijfers hebt graag.
      Wat jij ziet als Franz te hulp komen is alleen maar kiezen voor de juiste cijfers. De manier waarop jij dat vraagt is net alsof jij niet erom geeft, of het wel klopt wat je zegt ….

     3. usb3.0

      “Ik heb dat soort cijfers niet gezien.”

      Die zal je niet snel zien natuurlijk, die worden geschaard onder de coronadoden

  3. vvw

   een vaccinatie paspoort brengt helemaal niets behalve tweedeling in de maatschappij en een bewijs dat vaccineren onzinnig is !

  4. usb3.0

   franzje moet natuurlijk zijn fascistische smoel houden..

 3. Barbera

  Is Michael de reden vergeten dat hij zich, zodra het kan, laat vaccineren.

  1. FreeThinker

   Dus omdat iemand zich laat vaccineren mag diegene geen kritiek uiten op een vaccinatiebewijs? Moet niet gekker worden.

 4. Neko-

  Een dergelijk bewijs is gewoon een verkapt dwangmiddel om maar zoveel mogelijk mensen zover te krijgen dat ze zich laten vaccineren. Dus als jij die vaccinatie om bepaalde redenen niet wil (of mag – allergie!), word je beperkt in je vrijheden.

  Als jij gevaccineerd bent, word gesteld dat je niet meer ziek kunt worden van het virus. Mogelijk nog wel doorgeven, maar met andere gevaccineerden doet dat niet terzake. Niemand kan ziek worden want we zijn allemaal gevaccineerd. Gezellig in het restaurant.

  Als ik als niet-gevaccineerde datzelfde restaurant bezoek, zal ik het risico nemen/aanvaarden dat ik mogelijk ziek word omdat het virus dus wel doorgegeven kan worden (als iemand anders in het restaurant besmettelijk zou zijn – gevaccineerd, of niet-gevaccineerd). Maar zelfs als ikzelf het virus onder de leden heb, kan ik de gevaccineerden niet aansteken.

  Het is mijn risico als niet-gevaccineerde. Ik benadeel daarmee iedereen die gevaccineerd is niet, en heb alleen mijzelf ermee (als ik ziek word). En zeker als ik nog een anderhalve-meter maatregel in dat restaurant kan volgen, is zelfs als niet-gevaccineerde (onder de huidige door de overheid voorgeschreven maatregelen) het risico beperkt.

  Wat is dan het nut van een dergelijk papiertje? Alleen dat de overheid je vergunt dat je meer dingen mag… Ofwel, zonder vaccinatie kunnen we je terugzetten naar tweederangs burger. Dat papiertje is niets meer of minder dan een dwangmiddel van de overheid.

  1. vvw

   mooi neergezet en volledig correct.

   Vaccinatie heeft geen enkel nut als een niet gevaccineerde je kan besmetten.

   Geen enkel onderzoek toont aan dat vaccinatie beschermt tegen corona.
   0,03% kans om te overlijden aan corona. Ik ga liever door het leven met dat risico op corona dan welk risico dan ook op bijwerkingen van een nutteloos vaccin

   1. Franz Biberkopf

    “ Geen enkel onderzoek toont aan dat vaccinatie beschermt tegen corona.”

    De waanzin regeert op DDS.

    1. vvw

     van de site van het RIVM beste wím,

     1.- Kan ik stoppen met het dragen van het masker?
     – Nee
     2.- Kunnen ze restaurants etc. heropenen en werkt iedereen normaal?
     – Nee
     3.- Ben ik bestand tegen covid?
     – Misschien, maar we weten het niet precies, het zal je waarschijnlijk niet stoppen om het te krijgen
     4.- Ik zal tenminste niet meer besmettelijk zijn voor anderen?
     – nee je kunt het nog steeds doorgeven, misschien, niemand weet het.
     5.- Als we alle kinderen vaccineren, zal de school dan weer normaal functioneren?
     – Nee
     6.- Als ik gevaccineerd ben, kan ik dan stoppen met het sociaal distantiëren?
     – Nee
     7.- Als ik gevaccineerd ben, kan ik dan stoppen met het desinfecteren van mijn handen?
     – Nee
     8.- Als ik mezelf en mijn grootvader vaccineren, kunnen we elkaar dan knuffelen?
     – Nee
     9.- Worden bioscopen, theaters en stadions opnieuw geopend dankzij vaccins?
     – Nee
     10.- Zullen de gevaccineerde zich kunnen verzamelen?
     – Nee
     11.- Wat is het werkelijke voordeel van vaccinatie?
     – Het virus zal je niet doden.
     12.- Weet je zeker dat het mij niet zal doden?
     – Nee
     13.- Als het virus me statistisch gezien toch niet doodde… Waarom zou ik me laten vaccineren?
     – Om anderen te beschermen.
     14.- Dus als ik gevaccineerd word, zijn de anderen 100% zeker dat ik ze niet besmet?
     – Nee
     Dus het vaccin geeft geen immuniteit.
     Elimineert het virus niet.
     Het voorkomt de dood niet.
     Garandeert niet dat je het niet krijgt.
     Het voorkomt niet dat je het krijgt.
     Het weerhoudt je er niet van om het door te geven…
     Dit neemt de noodzaak van een reisverbod niet weg.
     Het is niet nodig om bedrijven te sluiten.
     Sluit de noodzaak van afsluitingen niet uit.
     Maakt de noodzaak van maskering niet overbodig.
     Dus…waarom moesten we ons ook alweer laten vaccineren?

     Inhoudelijk nog wat te melden wím ?

     1. Franz Biberkopf

      Mijn advies aan jou is om je niet te laten vaccineren, Siem.

     2. Edjan

      vvw 👍

     3. vvw

      Er is ook geen haar op me hoofd die het overweegt wím. Inhoudelijk nog wat te melden decadente tról ?

      Of niets in te brengen tegen de antwoorden van het RIVM ?

     4. usb3.0

      Mijn advies aan franzje! laat je zo vaak mogelijk vaccineren…

    2. usb3.0

     franzje is zelf een geestelijk waanzinnige….

  2. Edjan

   Neko 👍

 5. Cootje

  Zuid Europese toeristen industrie heeft dat niet nodig wel een extra zetje het ravijn in anders blijven ze hun hand ophouden kunnen namelijk niet voor zich zelf zorgen. Met een inenting paspoort kan je in zuid Europa de boel vreselijk manipuleren , de gevolgen daarvan komen dan in begin september weer naar boven , deze landen van Europa kunnen niet handhaven die kunnen alleen hun hand ophouden

 6. vvw

  hahahaha , we stellen we vaccineren niet verplicht maar zonder vaccinatie paspoort blijft u thuis !

  Het fascisme groeit met het uur.

  102 mensen gevaccineerd , 70 ernstig ziek en 25 overleden. De genocide is in volle gang.

  Uiteraard zien we in deze gevallen – we hebben er inmiddels meerdere voorbeelden van – niet in verbinding staan met het vaccineren.

 7. liefdevol rechts

  Kort en bondig,
  Doen we niet aan mee!!!

 8. Duckday

  Nu kan je merken dat we ZEER SNEL UIT de EU moeten dit zijn gewoon zeer gevaarlijke uitspraken wat deze man doet in 40-45 was er ook zulke personen met zulke uitspraken. Maar wat krijgen die mensen die geen injectie hebben genomen. Gaan we nu met dit monsterverbond EU groepen splitsen

 9. Eksteroog

  Interessante dingen staan hier tussen de regels.

  Een poging van Kurz om het bedrijfsleven in zijn land te helpen. Door het weer openstellen voor in ieder geval een gedeelte van de buitenlandse toeristen. Die nu door hun eigen land worden tegengehouden om naar Oostenrijk te gaan. maar opeens mag je niet voor het bedrijfsleven opkomen.

  En raar, het bezoek van een sportschool en een theater waren vroeger geen rechten. Niet so lang geleden werd nog voorgesteld om alle kwetsbaren binnen te houden, zodat zij niet naar theater en sportschool konden. Was iedereen die nu tegen is daar ook tegen of mocht dat wel?

  1. usb3.0

   De vraag is, waarom verdedigt eksteroogje het roven van vrijheden…

   1. Eksteroog

    Ik stel een lastige vraag en dat is voldoende om wat beschuldigingen van jou te krijgen. Ben ik dan het probleem of jij? Waarom was het idee om de ouderen te isoleren en het hen niet mogelijk te maken om naar het theater en de sportschool te gaan goed, maar als het om jou gaat is het het beroven van vrijheden? Waarom mogen zij wel beroofd worden?

    1. usb3.0

     Klopt, vrijheden worden in zeer grote mate geroofd (voor jou even ter verduidelijking, vrijheden van iedereen) en jij verdedigt dit disproportionele beleid, sterker nog, je wenst een fascistisch vaccinatiebeleid, poept wat onzin uit over rechten..
     Ik ben altijd tegen het beleid geweest om mensen op te sluiten…

 10. usb3.0

  Europa moet echt opflikkeren wat denken die ongekozen mongolen eigenlijk..

 11. Xel

  Ja Hoor ik zie het hier ook straks gebeuren dat wij beperkt gaan worden worden omdat wij geen experimentele vaccinatie hebben genomen.

  Heelveel nederlanders waaronder ik weigeren een experimentele vaccinatie.
  Het word steeds duidelijker dat er ernstige bijwerkingen op kunnen treden, van verlamming tot de dood aan toe.

  En toch maar blijven pushen.

  Ach meneer, mevrouw dan is het een risico geval minder.

  Wanneer komen we massaal in opstand.

  1. usb3.0

   Inderdaad en als je zegt dat je hier iets van vindt ben je een gekkie, het tegendeel is natuurlijk waar..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.