DSC 0407 1024x682

Peilingen: VVD raakt opnieuw zetels kwijt, en ook klimaatdrammers GroenLinks gaan onderuit

Geen categoriefeb 25 2021, 17:00
De VVD staat op ongekende hoogte in alle peilingen maar de steun brokkelt toch langzaamaan een beetje af, zo zien we in de peiling van Kantar. En nadat al bleek dat GroenLinks niet meer zo populair is als voorheen ‒ zelfs niet in het o zo progressieve Amsterdam ‒ blijken ze landelijk ook al aanhang te verliezen.
De VVD blijft in de nieuwste peiling van Kantar vooralsnog meer dan twee keer zo groot als de PVV en haalt 40 zetels. Het blijft opmerkelijk dat de VVD zo populair is in de peilingen, terwijl het duidelijk zichtbaar is dat het ongenoegen jegens het coronabeleid flink is toegenomen. Toch lijkt de aantrekkingskracht van de partij op z'n retour, want vorige maand waren dat er nog twee meer.
Bij de progressieve middenpartijen is het stuivertje wisselen. Waar D66 een virtuele zetel stijgt, verliest GroenLinks er juist één. De afgelopen weken lijkt D66 iets op te krabbelen ten koste van GroenLinks, wat nogmaals duidelijk maakt dat de marges op links enorm klein zijn. Iedere zetel die wordt gewonnen door een linkse partij gaat ten koste van een zeteltje bij een andere linkse partij. Maar voorlopig weten partijen zoals D66, GroenLinks en de PvdA weinig tot geen zetels weg te plukken bij de centrum- of rechtse partijen. Sterker nog: met Volt (1 zetel) is er een nieuwe kaper op de kust.
Ondertussen duurt het nog drie weken tot de verkiezingen, en de maatschappelijke onrust over de coronamaatregelen neemt met de dag toe. Het zou goed kunnen dat dit de VVD nog veel meer zetels gaat kosten. Tenzij de partij strategisch ineens het land weer een beetje opengooit zo vlak voor de verkiezingen, maar daarvan is nog geen sprake. Er zit maar één ding op: we zullen op 17 maart zien of mensen weer massaal in de VVD-misleiding zijn getrapt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten