Opportunistische avondklokpromoter Rob Jetten blijkt hypocriete schaatspopulist: ‘Elfstedentocht moet kunnen!’

Als het aan regeringspartij D66 ligt, moet het demissionaire kabinet een eventuele Elfstedentocht gewoon door laten gaan. Volgens één van de grootste voorstanders van de avondklok, Rob Jetten, die het zelf ook totaal niet opheeft met de natiestaat of patriottisme, is schaatsen op natuurijs “toch wel een beetje de nationale trots”, zegt hij. Hypocrieter dan dit wordt het niet!

De verkiezingen komen eraan en D66 is overduidelijk álle zeilen aan het bijzetten om nog iets van zetels te scoren. Dat tegelijkertijd alle principes overboord gegooid moeten worden, wordt op de koop toe genomen. In het Algemeen Dagblad zegt Jetten dat een Elfstedentocht “moet kunnen,” want “nationale trots en zo.” Zelfs over de vorm heeft Jetten al nagedacht: “zonder al te veel publiek.”

Hoe kun je zomaar roepen dat je voorstander bent van het organiseren van een Elfstedentocht ‒ waarvan je weet dat het een grote mensenmassa zal aantrekken ‒ terwijl je als regeringspartij voorstander bent gebleken van zo’n beetje iedere zware coronamaatregel die er is, van avondklok tot lockdown?

Zelfs de organisatie van de Elfstedentocht liet al weten dat er wat hun betreft dit jaar geen Elfstedentocht zal komen: “In de huidige pandemie zit dat er niet in”, aldus een woordvoerder. Dan gaat het dus nog niet eens over de kwestie of het ijs dik genoeg is of niet, maar puur om de coronamaatregelen die onverenigbaar zijn met een evenement van die aard.

Dat is op zichzelf dus al raar voor D66 om hier dan maar even een uitzondering voor te maken. Maar om vervolgens ook nog het argument aan te halen dat het hier om een kwestie van “nationale trots” gaat, is voor niemand meer te volgen. D66 is namelijk de partij bij uitstek die al jaren meent dat nationale trots leidt tot nationalisme, polarisatie en “verdeeldheid.”

Dit is dus puur plat populisme van het laagste niveau, bedoeld om nog even een zeteltje te kunnen scoren met de verkiezingen. En dat over de rug van al die Nederlanders die gewoon snakken naar een rondje over het ijs te maken. Bah, Jetten!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Stopcontact

  ABC123

  1. Stopcontact

   CDE

    1. Jack Flash

     Test

 2. Loelap

  .

  1. macsjang

   Een volidioot en halve gare wil Friese stemmen winnen. Erg goedkoop van Job Retten. Bonkevaart is virusproof? Onnozelheid voert de boventoon bij deze randdebiel.

   1. Eksteroog

    In het AD-artikel twittert Wilders hetzelfde, ook een onnozele randdebiel?

 3. ervi

  Als er een Elfstedentocht kan plaatsvinden, gooi dan alle sportscholen ook weer open ,ja?
  Schnell Bitte!

 4. liefdevol rechts

  Maar…. Maar?? De aarde is toch aan het opwarmen??

 5. Eksteroog

  Je denkt toch even, domme man, die Jetten. Met zo’n domme opmerking kan DDS helemaal los gaan. Maar dan even naar de website gegaan. En dan vraag je je af, zou die Wout Willemsen in staat zijn om een heel artikel uit te lezen.

  Geert Wilders vindt hetzelfde. Is dat dan ook ‘plat populisme van de laagste soort’, Wilders een ‘hypocriete schaatspopulist’?. Of durft onze Wout dat niet hardop te zeggen van Geert? Bang dat hij hier weggestuurd wordt?

  En sinds wanneer zou D66 vinden dat Nederland niet trots mag zijn op dingen, die dat verdienen? Het is een onzinverhaal, dat D66 tegen nationale trots. En nationale trots gelijk stellen met nationalisme is natuurlijk ook een onzinverhaal. Bij nationalisme, hier en elders, wordt vooral geroepen over nationale trots, maar dat is vooral een façade om van alles daarachter te kunnen verbergen.

 6. RvdBe

  NEE, 11 stedentocht kan absoluut niet doorgaan.
  Je kunt niet alle sportclubs en verenigingen,winkels, horeca,scholen en andere bedrijven maandenlang dichtgooien, avondklokken instellen, mondkapjes verplichtenen, grootschalig vaccineren, dit alles om dat verschrikkelijke coronavirus er onder te houden, en dan uiteindelijk een massa evenement als de 11 stedentocht door laten gaan.
  Rutte bid voor dooi om te voorkomen dat er opstand in zijn schapenkudde ontstaat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.