Peilingen! Incapabele VVD gaat hard onderuit: -4 zetels, JA21 (+2) en FVD (+1) schieten omhoog

Er is een flinke verschuiving gaande in de peilingen van I&O Research. Bijna alle coalitiepartijen staan op verlies. De VVD daalt het sterkst met vier zetels verlies. Ook de ChristenUnie krijgt een forse tik mee en daalt twee zetels. Het CDA verliest er ook één.De enige coalitiepartij die het wel iets van oké doet is D66. Ondertussen stijgen Forum voor Democratie en JA21 juist.

Het volledige overzicht:

Het meest opvallende is dus de daling bij de coalitiepartijen, op D66 na. De non-stop media-optredens van Sigrid Kaag beginnen hun vruchten af te werpen, want die partij is nu met twee zetels gestegen: van 12 naar 14 zetels. Jawel, ‘premier Kaag’ komt steeds dichterbij! Ahem.

Op de linkerflank blijft het relatief stabiel. GroenLinks stijgt een zetel en de SP daalt licht, terwijl de PvdA gelijk blijft op 13. Het is ongelooflijk, eigenlijk. Elke keer dat ik de peilingen van de PvdA zie verbaas ik me er weer over. Nog maar een paar jaar geleden was dit één van de grootste partijen van het land. Een traditioneel grote partij zelfs. Nu is er écht niets meer van over, en wie de club ook leidt, beter wordt het niet.

Ondertussen weet de De PVV opvallend genoeg niet te profiteren van het zetelverlies van de coalitiepartijen (VVD, CDA en ChristenUnie). De verloren zetels van het partijkartel gaan dus elders naartoe.

JA21 profiteert veruit het meest en schiet van 1 naar 3 zetels. FVD doet het ook goed, en gaat van 3 naar 4 zetels in deze peiling. Dan is er nog nieuwkomer Volt. De linkse eurofielen (nog erger dan D66!) verschijnen ook op het podium met één zetel. Hoe ze dat doen begrijpt helemaal niemand, maar misschien dat er toch een paar verloren zielen zijn in ons land die vinden dat de eurofilie van D66 en GroenLinks niet ver genoeg gaan. Schokkend, eigenlijk.

Hoe dan ook lijkt het er langzamerhand op dat Nederland zich begint af te keren van de traditionele grote partijen. Links profiteert daar met uitzondering van Volt en D66 niet van. Nee, er lijkt juist een voorkeur te ontstaan voor een ‘nieuw’ geluid. Eentje dat duidelijk rechts van het midden is – maar nadrukkelijk géén VVD.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Edjan

  Ach, over 3 weken doet Rutte de avondklok wat verzachten: hij gaat dan bij wijze van experiment 2 weken lang pas om 10 uur in. Dan krijgt de VVD er 8 zetels bij.
  2 Dagen na de verkiezingen komt van Dissel echter met schokkende cijfers! Veel doden, ziekenhuizen vol, code zwart, rijen ambulances voor de deur, nieuwe mutatie (het zgn. Dissel-corona dat veel dodelijker en besmettelijker is).
  Toneelstukje in de tweede kamer, afgehamerd: avondklok begint om 7 uur ’s avonds tot 7 uur in de ochtend.
  Helaas, pindakaas!

  1. Spaanse_K0K

   Uw redenering volgend trek ik de conclusie dat Rutte heel slim bezig is.
   Precies op tijd stemmenverhogende maatregelen nemen.
   Kunnen veel politici nog wat van leren.

   1. RvdBe

    @kok, is idd politiek slim van de vvd omdat het merendeel van het volk hier toch wel intrapt, ik pleit voor een test op politiek bewustzijn voordat je mag stemmen, stemmen voor iedereen heeft geen zin aangezien de meerderheid geen flauw benul heeft waarop hij stemt.

    1. Spaanse_K0K

     Ik neem aan dat u een van de weldenkenden bent, verheven boven die domme massa en dat u wel snapt hoe alles echt in elkaar zit?

     1. RvdBe

      @Kok, voel me niet verheven, snap dat veel mensen politiek totaal niet geïnteresseerd zijn en maar iets invullen wat voorgeschoteld wordt door msm, of op een leuke kop stemmen, het is de toto niet.

     2. Spaanse_K0K

      U ziet meer in stemmen door een elitair, geselecteerd clubje?
      Moeten ze ook nog een bepaalde visie hebben om toegelaten te worden tot de “stemmersclub” ?
      Of moeten ze bovengemiddeld ontwikkeld zijn en voorstander van voltooid leven zijn?
      Uw idee begint mij aan te spreken.

     3. Edjan

      @Spaanse K0K. Heel retorisch-handig lokt u RvdBe uw eigen D66 hoekje in. Ik denk echter niet dat RvdBe daardoor op 66 gaat stemmen. Wat in zijn betoog klopt, is dat de massa ongeïnteresseerd is geworden. Zij hebben geen weet van al de moeite en strijd die het gekost heeft om een liberale democratie in te richten. Als ze genoeg te vreten hebben en “Wie is de Mol” op de TV mogen kijken, zijn ze tevreden. Ze gaan dan stemmen op de politicus met de mooiste babbel, de handigste leugen, het strakste kontje of de meest rechte scheiding.
      Voordat je nu begint mij via de kreet “elitair” in het D66 kamp te plaatsen: dit heeft weinig met elitair te maken. Orteqa y Gasset voorspelde het al in zijn boek “de opstand der horden” rond 1932. En voordat je té enthousiast wordt: hij verzekerde tot 3 x toe in zijn boek dat “de horden” niet sloeg op een maatschappelijk klasse of kaste oid. Hij bedoelde dat die ongeïnteresseerdheid er in zou sluipen.
      Ook Rutte lijkt me in wezen ongeïnteresseerd. Het gaat hem niet om democratie of rechtsstaat: dit zijn voor hem begrippen geworden die hij (in al zijn slimheid) manipuleert naar zijn eigen wensen en ten behoeve van zichzelf.

     4. Spaanse_K0K

      Zodra er geselecteerd wordt wie mag stemmen, wil ik de selectie procedure wel schrijven.
      Of is selecteren dan ineens niet meer zo een goed idee?
      Dat kiezers op de winnaar van de televisie ring stemmen is hun recht, die geeft hun waar ze behoefte aan hebben.
      Heeft u behoefte aan boreale sprookjes uit de fabeltjeskrant, voorgelezen door meneer de Minerva Uil, schaam u niet en stem op uw favoriete televisie-acteur, net als WIDM stemmers.

     5. Edjan

      Niemand heeft het over select5eren, alleen jij. Ik snap dat je dat graag zou doen.

   2. Patje

    Spaanse Kok,

    Met deze opmerking geef je toe dat corona niet het probleem is, maar Rutte!

 2. halo1

  Goed nieuws.. maar waarschijnlijk toch te marginaal.. het beste is dat links zo klein blijft.

 3. Spaanse_K0K

  Effecten van DDS bemoeienissen:

  6x per dag FvD artikel PLUS 1
  Doodzwijgen JA21 PLUS 2 zetels.
  2x per week Code Oranje GEEN zetels.
  Bashen D66 PLUS 2 zetels.

  Ga zo door DDS!

  1. Buzz68

   FvD in peilingen toch van 2 naar 4 zetels in de tweede kamer. Niet slecht!
   En ach,… Diegene die verwijzen naar de verschillen t.o.v. prof. staten verkiezingen; die zijn pas over 3 jaar. ’t Komt tegen die tijd wel weer goed!
   Persoonlijk denk ik dat het er meer worden. NEE21 (Nanninga en EErdmans) gaat ’t niet worden.

 4. Meriadoc Brandebok

  Op 13 maart stond Baudet op 15 zetels in de peilingen. Inmiddels staat hij op 3 zetels.
  Op 13 maart stond Rutte op 27 zetels in de peilingen. Inmiddels staat hij op 39 zetels.

  Het valt niet mee als je baas je opdraagt om voortdurend positieve artikelen over FvD de ether in te slingeren, om te voorkomen dat anders de geldkraan wordt dichtgedraaid. Het gevolg is dit soort creaties.

 5. Emma Louise

  Maar liefst 20 zetels heeft de VVD meer dan de PVV.
  Da’s wel héél veel.

  1. Cootje

   Maar aan het eind van de fuik zit de meeste paling ,en anders dan verdienen ze niet beter hun grootste achterban het mkb kunnen later bij de golf faillissementen hun leider dankbaar zijn voor de goede zorgen . De rekening komt toch bij hun te liggen , als ze hun pijn in hun kruis maar voor 17 maart voelen bij Rutte wordt de pijn structureel en dan verdienen ze niet anders

 6. Beukman

  FVD is nu de hype geluwd is gereduceerd tot een splinterpartijtje, en zal dit waarschijnlijk ook blijven.
  Thierry met zijn enorme ambities is er echter de man niet naar om leider van een splinterpartijtje te zijn. Zal hij volgende maand na de verkiezingen zijn opstappen bekendmaken?

  1. Spaanse_K0K

   Zijn aanwezigheidsvergoeding, voorzitterstoeslag en FvD-onkostenvergoeding gedag zeggen?

   1. Emma Louise

    Het zal mede een rekensommetje worden.

    Baudet verdiende vorig jaar bijna 75.000 euro aan de verkoop van zijn boeken, maar heeft dat niet opgegeven bij de Tweede Kamer.

    Eerlijkheid en transparantie zouden best belangrijke pijlers van politici kunnen zijn.

    Lees meer:

    ht*ps://www.google.com/amp/s/www.nu.nl/politiek/6116137/thierry-baudet-gaf-neveninkomsten-van-75000-euro-niet-op-bij-kamer.amp

    1. Cootje

     Sophie in t veld declareerde 11 jaar woon-werkverkeer Nederland Brussel terwijl ze pertinent in Brussel woonde opbrengst 400000€ u leest het goed 4 ton aan euro’s mensen die bij de belastingdienst hun handtekening vergeten te zetten werden bestempelt als fraudeur , Sophie is nooit vervolgt en er is nergens een bewijs van terug betaling dan met haar mond

     1. Beukman

      In ’t Veld heeft inmiddels het te veel uitgekeerde geld terugbetaald.
      We wachten nog op de anderhalve ton van Dion Graus (exclusief boete).

     2. Cootje

      Nergens is er een bewijs van terug betaling , en met zulke bedragen zonder strafvervolging

     3. Beukman

      Er is geen bewijs van terugbetaling omdat Graus nog geen dubbeltje heeft terugbetaald van de anderhalve ton aan reiskosten die hij declareerde omdat hij zogenaamd bij zijn moeder in Heerlen woonde.

     4. Franz Biberkopf

      Het verschil tussen in ’t Veld en Graus is dat eerstgenoemde de regels correct volgde (ze deed in juridische zin niets fout; ze dee wat andere EP-leden ook doen, ook die van PVV en FvD) terwijl Graus bewust fraudeerde door valsheid in geschrifte te plegen. Daarvoor kan hij in beginsel ook strafrechtelijk worden vervolgd.

    2. Beukman

     Interessant.
     Bij FVD is een ingewikkelde constructie opgetuigd: het bestuur van de partij, waarvan Baudet de voorzitter is, is tevens bestuurder van FVD BV, waaronder ook de boekenuitgeverij valt. De bestuurder Baudet beslist dus over de omvang van de royalty’s die hem via zijn eigen bv als privépersoon worden uitgekeerd.

     en:

     In de integriteits- en gedragscode van FVD staat dat de partij streeft naar “maximale transparantie over besluiten, beloningen, posities en verantwoordelijkheden”.

     Nu is pas duidelijk waarom Otten de laan uit is gestuurd: sjoemelen kunnen ze ook wel zonder hem.

     1. Franz Biberkopf

      Het FvD is geen serieuze politieke partij maar, zoals Otten dat noemde, een businessmodel. Baudet wil op deze manier rijk worden. Jammer dat hij als ondernemer weinig talent heeft.

   2. Beukman

    Dat is inderdaad een dilemma. Maar er valt vast wel iets te ritselen.

 7. Cootje

  Het komt gewoon uit Corona doen nog maanden zijn best in alle varianten , Rutte wordt de kampioen van de peilingen , alle MKBers proberen hun bedrijf her te financieren , maar ze zijn te hard in hun kruis geraakt blijvende pijn en schade zwaar gewond mogen ze uitzichtloos hun huis en zelf hun gezinnen kwijt door dat ons lachebekje liever 30 miljard gratis Nederlands belasting geld in een Europees herstelfonds doet en de MKBers in een sterfbed constructies duwt die zijn weerga niet kent . En de gewonde MKBers mogen hun stem op 17 maart uit brengen en als de peilingen niet veranderen hoeven de MKBers niet meer te huilen , want dan zijn ze tevreden met het beleid .

  1. Piet151

   @Cootje
   Ik heb een vraag die ik nu aan jou ga stellen, maar eigenlijk aan heel veel deelnemers hier zou moeten stellen.
   Als het waar is, wat hier vaak wordt gesuggereerd, dat de regering bewust probeert Nederland te gronde te richten, wie heeft daar dan in vredesnaam belang bij? En juist zo vlak voor de verkiezingen. Je kunt je inderdaad voorstellen, dat de één of andere politieke onverlaat probeer te saboteren, om daar op de een of andere manier zelf beter van te worden. Maar in geval van Rutte en collega’s kan ik me daar helemaal niets bij voorstellen. Ik vind het eigenlijk heel dom gezwets. Rutte c.s. lopen juist grote politieke en persoonlijke risico’s.
   Als het kabinet wordt beschuldigd van onkunde, o.k., dat zie ik anders, maar dat kun je wel vinden. Als er betere maatregelen denkbaar zijn, o.k. ben ik in geïnteresseerd. Maar bewust Nederland te gronde richten, hoe verzin je het? Dan is een kabinetslid toch rijp voor een inrichting, puur uit zelfbescherming alleen al? Goed, kom maar, de bal ligt voor het doel. Één voor één trappen graag.

   1. Beukman

    Piet, de complottheorie dat de joodse kosmopoliet/globalist G.Soros, een discipel van Coudenhoven-Kalergi, bezig is met zijn grote Omvolkingsproject, komt hier van pas en wordt ook onder andere deels gebruikt door Forum.

    Thierry meent dat dit de verborgen agenda is van de Europese “elites”. De coronacrisis is bewust gecreëerd om de bevolkingen van de verschillende landen te verzwakken.
    Hoofddoel is heel plat: macht. Soros is straks de keizer van Europa. Voor Rutte en Timmermans wachten er mooie baantjes als dank voor hun inzet.

    1. Piet151

     @Beukman
     Dan is er dus toch over nagedacht. Maar ik vind het allemaal heel ver gezocht. Er zijn voor onze bestuurders veel gemakkelijker manieren om heel veel geld te verdienen, veel meer macht te krijgen en daar veel minder voor te hoeven doen. Dat salaris van de kabinetsleden is een lachertje vergeleken bij wat elk van hen, zonder uitzondering, in bedrijven kan verdienen. Macht hebben ze nu nauwelijks, want voor elk wissewasje moeten ze naar de Tweede Kamer om zich de oren te laten wassen. En ik heb van dichtbij gezien hoeveel uren op een dag die mensen met hun klus bezig zijn. Al dat werk voor dat inkomen, omgerekend per gewerkt uur zouden veel deelnemers hier er niet hun bed voor uitkomen.

     Kortom, ik zie niet welk belang gediend wordt met al die vernietigende strategieën waar de regering van beticht wordt. Zelfs niet als dat verhaal van Soros waar zou zijn.

     1. Beukman

      Piet, misschien bekijk je het te rationeel. De paradox is dat je dit alleen kan snappen als je nadenkt met je emoties, en bereid bent om je gevoel voor logica even te onderdrukken.

     2. Piet151

      @Beukman
      Dank voor de kapstok die je aanbiedt. Ik bekijk situaties altijd kritisch door naar de achterliggende drijfveren van iemand te zoeken. In dit geval betekent dit het volgende.
      Rutte wordt ervan beschuldigd op mooie baantjes uit te zijn die veel geld opleveren. Bij Soros wordt gezegd, dat hij uit is op macht en dan geldt het volgende onverkort. Dat is een rationele kijk op Ruttes en Soros’ gedrag. Maar de achterliggende vraag die bij mij altijd opkomt, is de vraag naar wat hen dat persoonlijk oplevert. Dat geld kan het doel van Rutte niet zijn. Want elders kan hij met minder moeite veel meer verdienen. Bovendien is geld nooit een enig doel. Het gaat er altijd om, wat iemand met dat geld wil bereiken. Dat kan aanzien en erkenning zijn (o.m. door de mogelijkheden daartoe te benutten met veel geld, zorg voor zijn naasten, zelfstandig alles kunnen beslissen, etc., etc. Bij Bill Gates lijkt het te gaan om erkenning als medische weldoener. Bij Soros als weldoener voor de politieke orde in de wereld. Allemaal drijfveren die voor veel mensen te begrijpen zijn, omdat iedereen dat eigenlijk wel een beetje wil.
      Dat kun je in een rationele benadering bij iemand ontdekken. En dan ga je zulk gedrag ook begrijpen (dat is heel wat anders dan goedkeuren) en kun je het soms zelfs (een beetje) beïnvloeden.

      Zo’n benadering levert ook boeiende inzichten op in het gedrag van mensen als Baudet en Wilders. Iets voor een volgende keer, misschien.

      Eind van college! 😉

     3. Beukman

      Piet, een groep ontevreden Nederlanders hanteert een uitgesproken romantische visie op de EU. Begrippen als “de elites”, “de globalisten”, “omvolking” en ook namen als Soros en Coudenhoven-Kalergi hebben mythologische proporties. Niets is helder gedefinieerd, alles is vaag.

      Met deze fantastische ingrediënten ontstaat er een sprookje over de strijd tussen goed en kwaad zoals in de opera’s van Wagner of in de stripboeken met Blake & Mortimer (met Colonel Olrik als de onverslaanbare verpersoonlijking van het kwaad).

      In die sprookjewwereld is er geen plek voor het soort analyses dat jij erop loslaat.
      Ik denk dat er maar één manier is om iets van deze denkwereld te begrijpen: je erin onderdompelen en je eraan overgeven. Regelmatig op DDS komen gaat dan zeker helpen. 🙂

     4. Piet151

      @Beukman
      “Regelmatig op DDS komen gaat dan zeker helpen.”
      Inderdaad, dat is voor mij de belangrijkste reden om hier actief te blijven. Ik leer elke dag en geniet tegelijkertijd.
      Mijn theorie, in mijn werkpraktijk ontwikkeld en toegepast, is overigens niet bedoeld om die critici te overtuigen. Het helpt mij zelf om onbegrijpelijke standpunten en houdingen te begrijpen en soms min of meer te accepteren.

      Ik zag overigens net pas, dat jij met die emoties waarschijnlijk vooral doelt op de critici die vanuit emoties hun kritiek leveren. Dat zie ik ook zo. Ze denken niet rationeel, maar reageren heel primair, emotioneel dus. Mijn benadering is net zo goed van toepassing op hen: “Waarom doen ze zo, wat levert het hen op, dat ze zo gemakkelijk iemand diskwalificeren?”

      Ik doelde vooral op de emotionele drijfveren van menselijk gedrag, dus ook van Rutte, Soros, Gates en oeveneens van mensen als Baudet, Wilders, Trump, Giuliani, Le Pen, e.a. Hen begrijpen is soms moeilijk en dan helpen zulke benaderingen.

     5. Beukman

      Ah ja, Piet. Maar dan begrijpen we elkaar geheel.

      De drijvende emoties achter Soros, Wilders en Coenszoon begrijpen of op zijn minst blootleggen is misschien meer het terrein van Shakespeare, Boeddha of Freud. Het gaat ons gelukkig nooit helemaal lukken, zodat we er eindeloos over kunnen blijven speculeren.

   2. Cootje

    Ik ben anti Rutte en ik schrijf alleen maar hier op dat onder zijn bewind Nederland is geworden een provincie van het ondemocratische gedrocht Europa , ik ben tegen iedere vorm van immigratie en bootjes toerisme , als je in Nederland een quizvraag stellen wie heeft de bijnaam Pinokkio dan antwoord 90% Rutte . 10% die het niet weten zijn bootjes toeristen, Rutte wilden twee jaar geleden de multinationals nog met 2 miljard bonus verrassen terwijl de gehele zorg , het onderwijs , de politie de douane het leger en de gerechtelijke macht werden wegbezuinigt , Nederland heeft onder zijn ruim 10 jarige bewind de nummer 1 positie exporteur narcotica van europa behaald , onder zijn leiding zijn gevangenissen gehalveerd de rechtsstaat geworden tot een bananen republiek en gehandhaaft onder zwartgelakte pagina’s geen herinnering aan en een harde doctrine , geen geld voor de opvreters en profiteurs zuid Europa werd in Nederland NEE maar in Europa jA gratis 30/35 miljard € in een nutteloos potje , dus Corona treft nu de MKBers vol in hun kruis dat is de achterban van Rutte en volgens de peilingen zijn ze uitermate te vreden , en als ze dat blijven hoeft er voor mij niets te veranderen , ik stel mij wel in op nog een jaartje Corona , zonder individuele pijn komt er nooit een verandering . En ik heb respect voor de Engelse die laten zich niet ringeloren door zuid Europese opvreters , 17 maart gaan we kijken hoe tevreden ze zijn in Nederland , de MKBers mogen hun belastingen later betalen , de regering mag ook later zijn gratis geld storten in het herstelfonds

 8. Cootje

  En kijk de onvrede mag nog veel meer toenemen , en Wilders is met 30/35 zetels een luis in de pels , verheug mij op 17 maart het gehuil en demoniseerde linkse zooitje dat op de publieke media over elkaar heen valt hoe het kon gebeuren , en Wilders hoeft de gemaakte puinhopen van de laatste 50 jaar niet op te ruimen gewoon heerlijk luis in de pels wezen , want wie heeft er de laatste 50 jaar wel gekregen waar hij voor gestemd heeft , Wilders zou zeggen 5 grote midden steden er bij met kost en inwoning voor de theedrinkende bootjes toeristen . Corona gaat de verschillen uitstekend weergeven

  1. Piet151

   @Cootje
   Je bent een stuk milder geworden. Een jaar geleden en zelfs korter, wist je zeker, dat de verkiezingen zouden plaatsvinden op de rokende puinhopen van de EU. De winnaars had je duidelijk voor ogen, Nu voorspel je heel anders. Nog steeds niet realistisch, maar wel heel anders. Dat komt omdat get FvD is geïmplodeerd en nog steeds, zo kort voor de verkiezingen, niet echt van de grond komt. De PVV blijft staan en laat op geen enkele manier zien dat ze wil meeregeren. De grote en middelgrote partijen gedragen zich zoals in verkiezingstijd betaamt. Maar dat is in ieder geval niet erg spectaculair afwijkend van wat er u gebeurt. Kortom, we gaan langzaam over naar de volgende kabinetsperioden die vooral een voortzetting zal zijn van de huidige, op kleine wijzigingen na. En niemand lijkt dat heel erg te vinden, de verwoede pogingen van FvD en PVV ten spijt.

   1. Cootje

    Ik heb nooit voor Baudet gestemd wel voor Hans Janmaat voor Pim en Wilders .en Wilders hoeft niet mee te regeren maar wel met een groot aantal zetels de luis in de pels wezen die troep van de oude politieke zooitje is niet op te knappen .

    1. Monty

     ”maar wel met een groot aantal zetels de luis in de pels wezen ”

     Maar Wilders heeft nog steeds ambitie om minster president te worden en een opdracht te vervullen van zijn Amerikaanse vrienden.
     Die wacht ook al 15 jaar.

     1. Cootje

      Ik ben blij met de luis in de pels laat het oude zooitje de puin maar opruimen , leuk en spannend een 5 partijen kabinet onderleiding van een doctrine

     2. Franz Biberkopf

      “Ik ben blij met de luis in de pels laat het oude zooitje de puin maar opruimen”

      Verhelderend. Volgens Cootje mogen de professionele en fatsoenlijke partijen de rotzooi opruimen en hoeft Wilders slechts luis in de pels te zijn.

   2. Cootje

    Nog een jaartje Corona in Europa in het zuiden geen toeristen en de financiële markten trekken de stekker uit het failliet zuiden . Tegen die tijd lachen de Engelse zich te pletter , wij niet maar vertel dat maar aan je kinderen dat wij een Pinokkio Ruim 10 jaar aan het bewind hebben gehad die hun geld gratis heeft weggegeven aan middellandse zee opvreters

 9. Monty

  ”JA21 (+2) en FVD (+1) schieten omhoog”

  CDA en d66 schieten net zo hard omhoog.

  1. DubbelZout

   Rechtse kinderhandjes zijn gauw gevuld
   Zo wanhopig zijn ze 😀

 10. Monty

  Corona is natuurlijk een mooie bliksemafleider voor het echte probleem in ons land.
  Ben benieuwd wanneer Wilder dit weer onder de aandacht brengt.

  Zijn opmars is stil blijven staan. Op zo’n manier zal wordt hij nooit de grootste.

  1. Cootje

   Wilders hoeft geen oplossingen te hebben hij kan de pijn in hun kruis bij de trouwe achterban van Rutte gewoon elke keer benoemen zodat ze wel het gevoel blijven hebben dat het zeer blijft doen , de bkr gaat het druk krijgen met die achterban

 11. kattekop

  @ piet 151

  Waarom zou Rutte het land te gronde richten?
  Nooit gehoord van de great resset en build back better ???
  Zou me toch naar eens wat breder gaan informeren
  Eerst moet alles kapot gemaakt voor je opnieuw kan beginnen
  of niet soms?

  1. Piet151

   @kattekop
   Ik ken al die theorieën als The Great Reset en Build Back Better. Sterker nog, zoals ze door de bedenkers werden gepresenteerd, spreken ze me erg aan. Het zijn prachtige kansen om nu eens een aantal zaken grondig te veranderen t.b.v. een betere wereld op verschillende terreinen. En niemand heeft het over eerst vernielen gehad. Dat hebben kwaadwillende lieden er later aan toegevoegd, voordat ze e.e.a. als complottheorie de wereld in stuurden.

 12. A-BBa

  Rutte weet wel hoe hij de partij een boost kan geven net voor de verkiezingen. Van zijn charisma kunnen de anderen nog een heleboel leren. Ik ben hier niet blij mee maar het is nu eenmaal zo. Helaas.

 13. Drollevanger

  Als de SP over hun kwade fantasieen richting PVV heenstapt, en beiden een nieuwe samenwerking starten, kunnen ze de zaken die hen het belangrijkste vinden doordrukken.
  Dus de SP krijgt woningnood .
  Samen kunnen ze dan de zorg weer op de rails zetten
  En ze over de EU praten.
  De PVV stopt de migratie van schaapherders .
  Er zijn een hoop onderwerpen waarover ze hetzelfde denken. Zorg dat die onderwerpen eindelijk worden opgelost. Daarna kunnen ze verder kijken
  Zoiets is de enige manier om eindelijk verandering aan te brengen in het kartel.

 14. Drollevanger

  Als de SP samenwerkt met de PVV, waarmee ze op veel punten in de zelfde richting denken, kunnen ze op die punten eindelijk doordrukken. Dat kan anders nooit.
  Voor onderwerpen op ander gebied moeten ze samen andere clubs inhuren en zich niet mee bemoeien. Slechter dan nu op sommige gebieden kan toch al niet.

 15. Patt

  Stemmen heeft geen zin. Mensen stemmen toch weer op het kartel. Veranderd niks. Volgens de peilingen heeft deze regering weer de meerderheid. Scheeld mij een wandelingetje naar het stemhokje.

 16. plakband

  Dat de SP niet genoemd wordt als linkse fusiekandidaat heeft 2 redenen:
  1. Een deel van het inkomen moet in de parijkas worden gestort.
  2. De partijprincipes zijn belangrijker dan marketing.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.