Thierry Baudet reageert op uitsluiten door Rutte: “Het ‘uitsluitspel’ is begonnen. Maar op 17 maart is de kiezer aan het woord!’

Gisteravond liet Mark Rutte weten dat hij niet wil dat de VVD landelijk in een coalitie gaat zitten met Forum voor Democratie. Want, zei hij, recent geopenbaarde ‘appjes’ zouden racistisch en zelfs homofoob geweest zijn. Met zo’n partij kan en wil hij niet werken. Etc. Blijkbaar leven we tegenwoordig dus in een land waarin de inhoud van privé-appjes belangrijker wordt gevonden dan het publieke beleid van een overheid die daarmee 30.000 gezinnen financieel geruïneerd heeft. Toch, Rutte met je Toeslagenaffaire?

Iemand die dat op zijn geweten heeft, die willens en wetens tienduizenden gezinnen de afgrond in heeft laten duwen, en die het MKB nu opblaast onder het mom van corona, moet niet eens bijna de euvele moed hebben anderen de maat te nemen over wat wel en niet kan. Zeker niet als diezelfde man zijn kabinet liet aftreden, en daarna heel blij aankondigde in de Tweede Kamer dat ze hem niets meer konden maken omdat hij als demissionair premier machtiger was dan ooit.  Maar ja, die euvele moed heeft Rutte dus wel. Hij sluit Forum voor Democratie uit. Zegt hij nu.

Ik schrijf, “zegt hij nu,” omdat Rutte natuurlijk bepaald niet de meest betrouwbare politicus van Nederland is. Als iemand niet in zijn eerste leugen gestikt is dan is het deze vent.

Thierry Baudet weet dat ook en heeft op Twitter dan ook kort maar accuraat gereageerd. “Het ‘uitsluitspel’ is begonnen,” schrijft de FVD-leider daar. “Een ritueel van de Nederlandse politiek. Maar op 17 maart is de kiezer aan het woord. En het gaat dan – heel simpel – over de vraag of we weer VRIJ willen zijn of in lockdowns willen blijven. Als #FVD groot genoeg wordt kúnnen ze niet om ons heen.

Eerder liet Rutte al weten nooit en te nimmer te willen samenwerken met de PVV. Nu zijn de twee partijen die, in ieder geval op bepaalde onderwerpen, rechts van de VVD opereren dus onderwerp van een cordon sanitaire. Alles ter rechterzijde van die partij mag niet meedoen, zeker niet als de partij in kwestie weigert mee te gaan in de door het kartel vastgestelde narratieven. Zulke partijen mogen in theorie alleen meedoen als ze helemaal overstag gaan en zich op elk belangrijk onderwerp overgeven. Maar ja, dan heeft die regeringsdeelname natuurlijk geen nut meer voor de kiezer die ze zeggen te bedienen.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van onze speciale groep op MeWe, hét alternatief voor Big Tech-wappie Facebook.

En dus klinkt Baudets oplossing heel plausibel: FVD moet zo groot worden dat ook de VVD niet meer om die partij heen kan. Het enige wat FVD-kiezers zich wel moeten afvragen is: kan er geregeerd worden met een VVD geleid door een man die zoveel lijden veroorzaakt heeft, of moet Rutte eerst maar eens opstappen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Jack Flash

  Herhaling van geschiedenis.

 2. RvdBe

  Rutte is zo blij als een kind met z’n appje, hoeft ie niet inhoudelijk te debateren met Baudet, want appje….
  Heeft rubberen Rutte al aan zijn rubberen handrem getrokken nu blijkt dat het ep 37% van het coronafonds in klimaatonzin wil stoppen?
  Wat is het toch een l*l

 3. Spaanse_K0K

  Maar op 17 maart zijn de kiezers, welke bij de PS verkiezingen nog op FvD gestemd hebben en nu in grote getalen FvD links/rechts laten liggen, aan het woord!’

  Zou de clown ook de consequenties trekken uit deze nog nooit eerder vertoonde afgang?

  1. WayneGretzky99

   Punten voor je demagogie cursus heb je hiervoor al gehad. Dus ff nieuw proefwerkje maken.

 4. Meriadoc Brandebok

  Enige juiste reactie van Rutte. Regeren met een racist is moreel verwerpelijk. Voor een kabinet zal FvD met haar 2 tot 4 zetels overigens niet bijster relevant zijn.

  1. The devil and the deep blue sea

   Mochten deze appjes authentiek zijn, ik sluit niet uit dat dit niet zo is, kunnen we ervan uit gaan dat Baudet natuurlijk een amateur is dat hij dit soort appjes het licht laat zien, want hij had kunnen voorzien dat het politiek correcte kartel hier schaamteloos misbruik van zou maken.
   Geen zinnig blank iemand wil natuurlijk dat zijn zus met een neger (wat overigens een doodnormaal woord is) thuiskomt, en zeker niet wanneer het ook nog eens tot overmaat van ramp een moslim negert blijkt te zijn, en wanneer je je zus wel zoiets toewenst dan ben je de naïviteit ver voorbij.
   Persoonlijk heb ik totaal niets met Baudet, ik stem met verve op Martin Bosma van de PVV maar dat de man een gevaar vormt in electorale zin voor die VVD criminelen lijkt mij duidelijk.

   1. Spaanse_K0K

    Geen zinnig blank iemand wil natuurlijk dat zijn zus met een neger (wat overigens een doodnormaal woord is) thuiskomt, en zeker niet wanneer het ook nog eens tot overmaat van ramp een moslim negert blijkt te zijn

    Pfff, gelukkig.
    Tegen een donkere moslim lesbienne voor uw zus heeft u geen bezwaar

    1. werikke

     ik wil mijn familie blank houden zoals veel zwarte mensen hun familie zwart wil houden.

   2. Meriadoc Brandebok

    Projecteer je eigen racistische denkbeelden graag niet op “zinnige mensen”.

    1. WayneGretzky99

     Jij? Zinnig? Muhahaha.

  2. halo1

   Dat kan je toch net zo goed zeggen van links : regeren met “bedrijfslevenhaters”, “geldsmijters”.”.islamofielen”, “landverziekers” enz…. al die non-kwalificaties..ik denk inderdaad eerder dat hij het aantal zetels te weinig acht.. + nog even een smerige trap na.

  3. werikke

   is PVDA ook racistisch of wordt de mening van aboutaleb niet als racistisch gezien. Zijn dochters mochten niet met autochtone ongelovige Nederlander thuiskomen. Dus ook PVDA uitsluiten . Moreel verwerpelijk is zeggen dat democratie hoogste goed is en dan beginnen met uitsluiten. dictator die rutte

  4. driewerf

   Strijk jij nu alvast maar vaseline aan je poeperd tis zo weer zondag .

   1. Franz Biberkopf

    Driewerf geeft ons een inkijkje in zijn seksuele praxis.
    We hadden het liever niet geweten.

  5. Nostradamus

   Disclaimer over fascisme, racisme & antisemitisme t.o.v. marxisme & communisme.
   h**ps://youtube.be/watch?v=XfsJxkobPXk

  6. trutje

   Hoe zit het met die jongerenpartij van de VVD daar hadden ze toch ook appjes gevonden met racistische en nazistische teksten daar hoor je niks meer over was in dezelfde tijd als deze appjes. Trouwens Rutte is in 2007 door de rechtbank aangeklaagd voor discriminatie heeft hij zeker ook geen herinnering meer aan. Rutte komt met alles weg terwijl hij veel smeriger is hij laat een ander er voor opdraaien.

   1. Meriadoc Brandebok

    Het geval waar je het over hebt in 2007 ging over het feit dat Rutte als staatssecretaris Somaliërs extra liet contröleren op uitkeringsfraude. Met racisme had dat niets te maken; hier speelde dat allochtone burgers de Sociale Dienst in de regel meer belazeren dan hun autochtone medelanders. In de jongerenpartij waren er verder ook geen racistische apps van Rutte of VVD-ers op de kieslijst te bespeuren.

    Veel VVD-ers zijn weliswaar niet al te integer, maar het zijn geen racisten.

 5. Franz Biberkopf

  Rutte haalde gisteren vernietigend uit naar de incompetente en racistische charlatan Baudet. Ik betwijfel of Baudet zich hier nog van kan herstellen.

  1. Forlan

   Is het allemaal niet handig? Inderdaad.
   Zou Baudet beter moeten weten? Inderdaad.
   Is Rutte een hypocriete flapdrol die hele groepen Nederlanders buiten spel zet, gezinnen kapot maakt, middenstanders sloopt ten faveure van de grote jongens en dit allemaal lachend met een “och nee joh, zo erg is het allemaal niet” toontje en de helft van Nederland trapt er steeds maar weer in?
   I.N.D.E.R.D.A.A.D!!

  2. werikke

   incompetent weet je niet volgens mij snap je echt niet wat hij zegt en racistisch is gewoon een manier om iemand de mond te snoeren echter dat wordt te pas en onpas gebruikt dus heeft geen enkele waarde meer.

   1. Franz Biberkopf

    En nog de hartelijke groeten aan tante Betje, werikke.

 6. LifeBuddy

  Zullen we het Weer ff over sLinkse RASISME hebben.’’In Thüringen staat de sLinkse premier Bodo Ramelow sinds donderdag 23 april weer toe dat er religieuze bijeenkomsten worden gehouden. Wat een toeval! Dan begint de islamitische Ramadan’’ Het zal mij benieuwen of dat sLinkse RASISME hier ook Weer de kop Op steekt!!!

 7. werikke

  Dictator Rutte heeft allang besloten met groen links en CDA en PVDA samen te gaan dus net doen of je geschokt bent doet het goed denkt hij. En partijkartel gaat gewoon door dus blijft een kliek en Rutte voorop . Hoop dat mensen een keer gaan beseffen dat Rutte niet voor de gewone man en vrouw is maar dat schijnt maar niet door te dringen

  1. driewerf

   Het CDA en de PvdA moeten eens een keer ballen tonen en voor hun idealen gaan staan en de VVD het nakijken geven .

 8. EvertB

  Zwakke vertoning van Thierry. Hij zou zich moeten bezighouden met belangrijkere zaken dan het rondstrooien van racistische en homofobe appjes.

  Baudet is de laatste tijd de weg volledig kwijt. Zie onder andere zijn knullige optreden in Buitenhof. Feitelijkheid en redelijkheid versus laffe hypocrisie. Simpele vragen ontwijken door steeds van onderwerp te veranderen.
  Journalisten aanspreken op coronaregels waar hij zelf tegen is en die hij zelf ook gulzig overtreedt. Het is uiterst gênant.

 9. Beukman

  Dit gaat natuurlijk nergens over. Er is sowieso geen sprake van dat Thierry met de drie of vier zeteltjes die hij zal halen in Rutte IV gaat zitten. Wél fijn voor hem dat hij dankzij Marks uitspraak weer in zijn favoriete slachtofferrol kan kruipen.

  Haga zei van de week dat de verkiezingen een referendum zijn over de corona-aanpak.
  Een onverstandige uitspraak, want over een paar weken kan dan Rutte aantonen dat het Nederlandse volk niets opheeft met de visie van Forum inzake corona.

 10. Tedje Kruis

  Galien moet van Baudet een soort van strijd suggereren…
  alsof de verkiezingen gaan tussen de leugens van Rutte en de brandschone Baudet.

  Baudet is een verveeld snotblaag met een ziek wereldbeeld, niemand gaat zo’n prutser nog serieus nemen.

  Hooguit 2 zetels

  1. werikke

   geweldige man die Baudet.

  2. driewerf

   we gaan in dit geval de zaak aanpakken met het Rijnland advies hahahaahahaha.

 11. liefdevol rechts

  Die man is nog gekker dan gek!
  Die man is hersendood!
  Ik heb het hier over Rutte, welteverstaan.

  1. Jack Flash

   LR Psychopaat, het wemelt ervan..

 12. HD

  Vanmorgen tijdens de koffie op kantoor even over de appjes gesproken, niemand zou het willen dat kinderen met een Akwasi of Sylvana thuis zou komen.

  1. Edjan

   Ja, HD, dat ben ik 100% met je eens. Kinderen thuis komen met een Akwasi of Sylvana? Hell no!
   Maar wij zijn dan ook geen politici die een grote partij willen maken.
   Dan ben je toch wat voorzichtig om dat soort berichten te laten rondslingeren?

  2. LifeBuddy

   Proest, nou bedankt HD, alle koffie op de vloer.

 13. Grondeekhoorn

  Gelukkig dat Rutte zelf totaal geen racist is…

  h**s://joop.bnnvara.nl/opinies/top-3-racistische-uitglijders-van-mark-rutte

 14. Meriadoc Brandebok

  Wat een symbolisch moment: de gelouterde en bekwame staatsman zet de racistische demagoog genadeloos in de hoek. Wat een fantastisch en historisch moment in de recente politieke geschiedenis.

 15. Neko-

  Dat Rutte op persoonlijk vlak een issue met andere politici heeft, dat is zijn goed recht.

  Echter… als politieke partij een andere partij uitsluiten (zoals de PVV afgelopen verkiezingen) zet de kiezers van die partijen per definitie buitenspel.

  In het geval van de PVV waren dat er circa 1,5 miljoen als ik het wel heb. Rutte stelde dus dat hij lak heeft aan 1,5 miljoen kiezers bij de vorige verkiezingen, en wil dat deze verkiezingen even herhalen.

  De drogreden dat PVV de coalitie opblies en dat ze daarom niet meer verder willen met diezelfde PVV houd geen stand. Er zijn meerdere kabinetten gevallen maar daarbij worden de ‘gevestigde partijen’ ook niet uitgesloten. Eerder dat ze in wisselende samenstellingen daarna weer vrolijk verder gaan.

  Denkelijk probeert Rutte met zijn ‘uitsluiting’ kiezers te ‘dwingen’ maar niet voor hem onwelgevallige partijen te kiezen, en dan hun stem maar uit te brengen op hopelijk de VVD. Immers, als je als kiezer voor FVD of PVV stemt, heeft de VVD nu al de insteek om jou als burger buitenspel te zetten.

  En persoonlijk? Als er een ding is dat je bij mij niet moet doen, dan is dat ‘dwingen’ op deze wijze.

  Uitsluiten (en zeker vooraf!) is een politieke zonde… een die maar al te vaak vandaag de dag van stal gehaald word. In een democratie heb je je als politicus te voegen naar de wil van het volk, en niet naar wat jijzelf wil. Daar ben je volksvertegenwoordiger voor.

 16. Ralnov

  En dit dan een democratie durven noemen , je kan het hier veel noemen maar toch echt geen democratie. Al die politici zijn voor geen meter te vertrouwen , van links tot rechts niet. En zodra de verkiezingen voorbij zijn gaat de eigen agenda open en kan je fluiten naar alle mooie loze beloftes die gedaan zijn.

 17. Drollevanger

  Ik doe niet aan Homofoob, en ook niet aan racistisch
  Ben ik een racist als ik zeg dat een neger zwart is. Maar dat ziet hij zelf toch ook. Een witte neger is nl een Albino. Dat de neger zwart is, daar hoeft hij zich toch niet voor te schamen? Ook de blanke Nederlanders hoeven zich niet voor hun zwarte kameraden te schamen.
  Met homo,s is het hetzelfde. Je bent homo en zo ben je geboren. Niks aan te doen.
  Het is me ook een raadsel waarom deze voor iedereen duidelijke zaken door sommige vooral blanke “Goedmensen” het zwartzijn als een schande wordt gezien. Zit dat in hun Goedmensschap genen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.