Tijdelijke coronanoodwet zonder debat verlengd! Henk Krol: ‘Politieke partijen laten zich te makkelijk de mond snoeren’

De coronanoodwet is gisteren verlengd tot 1 juni. Dit werd Nederland tussen neus en lippen door medegedeeld. Henk Krol vindt het belachelijk dat er niet eerst een debat kon plaatsvinden over deze verlenging. En daar heeft hij gelijk in, hier dient immers het parlement voor! 

“De Tweede Kamer is er om het kabinet te controleren. En zeker in deze coronatijd is dat heel hard nodig. Zoals u weet hebben we te maken met een tijdelijke wet Covid-19, en deze week kwam er tijdens het debat een briefje binnen dat die wet wordt verlengd.”

Het is absurd dat het kabinet, min of meer heimelijk, de noodwet op deze manier verlengd. Hadden ze dit niet openlijk met de Kamer kunnen bespreken? Wat is nog de meerwaarde van het Parlement als ze hun controlerende functie nauwelijks kunnen uitoefenen.

Krol heeft naar eigen zeggen tot tweemaal toe geprobeerd een debat hierover aan te vragen, helaas zonder succes. Volgens Krol is het “idioot” dat partijen zich zo makkelijk opzij laten schuiven. Hier kaart hij een terecht punt aan. De oppositiepartijen hebben genoeg instrumenten om flink wat heibel in de Tweede Kamer te veroorzaken. Maar het lijkt erop dat ze hier gewoon in verzaken.

De verlenging van de coronanoodwet is nogal een ingrijpend besluit, er zou op z’n minst een debat moeten worden gevoerd hierover. Want wat betekent nu concreet deze verlenging? Helaas krijgen we hier voorlopig geen antwoorden op. De coalitiepartijen zijn natuurlijk te druk bezig met de verkiezingen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Vrijedenkert

  Reactie wordt zoals zo vaak weer niet geplaatst of kan niet worden geplaatst…

 2. L. Esdee

  zo zit de politiek hier nu eenmaal in elkaar.
  eu-goedgekeurde partijen zijn de baas en voeren het eu-beleid uit en daarnaast het beleid gemaakt bij het WEF en de VN.
  alles wat daar verder niet in past gebeurt gewoon niet.
  en om dat zo te houden worden alle andere partijen uitgesloten en heeft stemmen dus geen enkel nut. verkiezingsprogrammas en coalitieaccoorden zijn allemaal voor de show.
  elke partij die een beetje kans maakt op veel zetels word strafrechtelijk vervolgd of het slachtoffer van een hetze op basis van gefabriceerd bewijs.
  en het fortuyn scenario kennen we ook allemaal nog, dat kwam ze heel goed uit.

 3. NO8DO

  En weer wint de oude Henk het van broekie Baudet.

 4. maraton

  Was Henk niet 5 weken met vakantie?
  Of zit deze schertsfiguur nog de strafregeltjes te maken die hij van Arib heeft gekregen…

  1. Thant dolph

   Een paar schriftjes met strafwerk zou ook wel eens goed idee kunnen zijn voor Dion Graus.
   Als het dan niet te laat is.

 5. Franz Biberkopf

  Henk Krol zal na de verkiezingen niet terugkeren in de Kamer.

  Wie is daar verdrietig over?

  1. Franz Biberkopf

   Wikipedia: “Op 3 mei 2020 verliet Krol 50PLUS vanwege slepende conflicten binnen de partij. In het tv-programma WNL op Zondag gaf hij aan de partij te verlaten en aan te blijven als Tweede Kamerlid en een nieuwe politieke partij te willen oprichten, de Partij voor de Toekomst, die deel zou moeten nemen aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 17 maart 2021. Onafhankelijk Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten-Arissen sloot zich bij hem aan; zij vormden vanaf 3 mei 2020 de fractie Groep Krol/van Kooten-Arissen. Op 5 augustus 2020 verbrak Van Kooten-Arissen de samenwerking. Beiden gingen verder als eenmansfractie. Op 18 oktober 2020 stapte Krol uit de Partij voor de Toekomst, vanwege een conflict met Eerste-Kamerlid Henk Otten, wiens Groep Otten zich op 29 juni 2020 bij de PvdT had aangesloten. Op 19 oktober 2020 kondigde hij aan een nieuwe partij op te richten, met als voorlopige naam ‘Lijst Henk Krol’.”

   🙂

 6. Telex

  Leuk geprobeerd Henk nu weer leunen naar rechts net hoe het je uitkomt. Maar als je de steun uit een bepaalde hoek krijgt kunnen de mensen ook beter daarop stemmen. We hebben genoeg gezever gezien ga van je pensioen genieten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.