Tot ziens, hè! Tientallen BNNVARA-leden verlaten omroep na samenwerking met racistische Akwasi-club ZWART

Gisteren werd bekend dat omroep ZWART gaat samenwerken met BNNVARA. De omroep gaat Akwasi’s spreekbuis helpen bij enkele organisatorische zaakjes. Maar tientallen leden van de omroep BNNVARA moeten niks van hebben van alle agressieve praktijken van de tuigwoordkunstenaar. Zij hebben de omroep direct de rug toegekeerd en hun lidmaatschapskaart in de open haard gegooid.  

Deze zomer wordt bekend of ZWART kan toetreden tot het publieke bestel. Mocht dit gebeure,n dan gaan de rode rakkers van BNNVARA de omroep organisatorisch ondersteunen. Iets wat sommige leden van de van oudsher arbeidersomroep in het verkeerde keelgat schoot. Zij willen niet dat hun radio- en tv-stal de club van Akwasi gaat ondersteunen. Want zeg nou zelf: wat heeft het in elkaar rossen van Zwarte Piet of het jatten van laptops nu te maken met opkomen voor de belangen van de arbeidersklasse?

Het is dus niet gek dat BNNVARA-leden en masse hun lidmaatschap opzeggen na dit nieuws. Akwasi is nogal een polariserend persoon. Veel mensen, ook de leden van BNNVARA, zitten niet te wachten op zo’n geweldsoproeper met zo’n giftig gedachtegoed. Een woordvoerder van de omroep probeert het vertrek van de leden nog te bagatelliseren:

“Op een aantal van ruim 400.000 leden is dat marginaal, maar uiteraard is ieder lid dat opzegt eentje te veel.”

We kunnen met de leden sympathiseren. Een samenwerking met de racismehooligans van ZWART vinden ze veel te ver gaan, en daar hebben ze volkomen gelijk in. De denkwereld van Akwasi en consorten is extreem polariserend en allesbehalve verbindend. Daar wil de gemiddelde Nederlander niks mee te maken hebben, en zelfs de linkse BNNVARA-leden is dat te gortig. Gelukkig ook maar!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. halo1

  Het is inderdaad mariginaal op 400000 leden.. jammer dat die man zoveel irritatie opwekt.. hij heeft een manier van zuigen en provoceren die helaas mijn (niet discriminerend willende) stekels toch opwekt…

 2. jhak

  Je zou toch niet als omroep met akwakkie geassocieerd willen worden. Toch nog wel verstandige leden.

  1. halo1

   Je kan je afvragen of deze man de zwarte zaak wel echt dient. .. er lijken twee (extreem)-soorten typen te zijn: de zachte Mandela-typen en de agressieve Akwasi-Sylvia-typen. Het lijkt er sterk op dat het laatste type domineert in deze…en dan natuurlijk weer de nodige (blanke) weerstand opwekt.

 3. Franz Biberkopf

  Tientallen!

  Het moet niet gekker worden!

  🙂

 4. HD

  Moet ik straks mijn beeldscherm dan weer een stuk lichter zetten.

 5. Nostradamus

  De voorouders van Akwasi zijn mede verantwoordelijk dat Nederland een vermeend slavernijverleden heeft. Erfschuld voor hem!

  Dus ik begrijp die BNNVARA leden wel… een beetje.

  1. Thant dolph

   “vermeend slavernijverleden” ?

   Je kunt veel wegmasseren met een beroep op culturele onvergelijkbaarheid tussen bepaalde historische periodes, maar botweg ontkennenvan vaststaande feiten van heeft natuurlijk weinig zin.

 6. AidemediA

  Ze leren ook niks die linkse clubs. pvda moest zo nodig allochtonen op de lijst zetten. En je hebt Denk daardoor gekregen. Nu gaat bnnvara een negerclubje binnen halen. Kijken wat dat wordt. De nationale, zwarte klaas en witte piet intocht? Of de grote tv show, “bij ons staat op de keukendeur, hier heb je weer zo’n zwarte zeur”. Leuker kunnen we het niet maken dommer wel. O ja dat was zwarte piet ook, DOM.
  Is dat soms een bepaald kenmerk??

 7. Smek

  Zijn er 500000 te weinig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.