snapshot 21

GroenLinks gaat vol emo: wil persé 500 zielige kindjes ophalen uit Griekenland, ook al had kamp Moria ze niet

Geen categoriefeb 02 2021, 15:00
De Tweede Kamer moet zich weer laten misbruiken voor de emo-politiek van GroenLinks. Zij willen koste wat het kost in EU-verband 4.000 kinderen op laten vangen in verschillende EU-lidstaten, waarbij Nederland er volgens hen 500 zou moeten opvangen, blijkens een nieuwe motie. En dat is opmerkelijk, want zo'n twee weken geleden zei VVD-staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asielzaken) nog dat er in het Griekse vluchtelingenkamp Moria slechts twee te vinden waren.
GroenLinks-Kamerlid Bram van Ojik heeft een ronduit beschamende motie ingediend, die puur gericht is op maximaal emotioneel effect bij de kiezer. Nederland moet maar liefst vijfhonderd minderjarige asielzoekers uit Griekenland gaan opvangen, aldus de links-liberale Klaveriaan. De Tweede Kamer stemt vanmiddag over het voorstel.
Het is potsierlijk. Toen het Griekse vluchtelingenkamp Moria afbrandde (aangestoken door vluchtelingen zelf, nota bene), was GroenLinks helemaal in rep en roer. Ze vonden het zó zielig voor die kindjes daar, dat Nederland wat GroenLinks betreft direct 500 alleenstaande kinderen op moest vangen. Er was alleen één probleem: die waren er niet. Broekers-Knol kon er met veel pijn en moeite uiteindelijk twee vinden en dat was het.
Nou, case closed zou je denken! Helaas! GroenLinks moet en zal persé via het bespelen van emoties (lees: plat populisme) zeteltjes binnenharken en daar zetten ze nu dus dubbel en dwars op in. Dus wordt het werkveld uitgebreid: van alleen kamp Moria, naar héél Griekenland. In de motie van Van Ojik komt heel de naam 'Moria' niet meer voor. Nu gaat het ineens om kinderen uit álle Griekse vluchtelingenkampen, kijk maar:
https://twitter.com/AukevanEijsden/status/1356576048520036353
En op Twitter noemt GroenLinks kamp Moria nog wél:
https://twitter.com/groenlinks/status/1356567851868573696
Dat een partij als GroenLinks vanuit de emotie een paar kinderen wil redden omdat hun vluchtelingenkamp is afgebrand valt nog wel te begrijpen. Maar nu laten ze dat criterium dus gewoon los en zetten ze vol in op een denkbeeldige zieligheidsfactor die zich specifiek richt op kinderen uit Griekse kampen. In feite proberen ze nu dus die kinderen voor te trekken en hebben kinderen in een vluchtelingenkamp op het Italiaanse eiland Lampedusa dus mooi het nakijken. Die zijn namelijk niet zielig genoeg, omdat er in Italië geen vluchtelingenkamp zonder kinderen is afgebrand, en in Griekenland wel.
Ergens is het wel sneu dat GroenLinks zich tot dit niveau durft te verlagen en er nog serieus in lijkt te geloven ook.
Wat een stelletje populisten zijn het ook. Gelukkig dat de kiezer dit prima in de smiezen heeft, en de partij op nog maar negen miezerige zeteltjes staat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten