Wat nou vrede?! Joe Biden bombardeert Syrië, want we hadden weer behoefte aan oorlog in het Midden-Oosten!

Hij heeft er een hele 36 dagen mee gewacht, maar vannacht was het dan tóch weer zover: Joe Biden heeft het Amerikaanse leger vannacht luchtaanvallen laten uitvoeren “op Iraanse milities in Syrië.” Want, oh, oh, oh, we hadden nu een paar jaar geen oorlog meer gehad in het Midden-Oosten, en dat kunnen neo-conservatieven én neo-progressieven natuurlijk niet langer tolereren.

Volgens de officiële lezing van het Witte Huis waren de raketaanvallen een reactie op eerdere aanvallen van die milities “op Amerikaanse doelwitten in Irak.”

“Op bevel van president Joe Biden hebben Amerikaanse strijdkrachten vanavond luchtaanvallen uitgevoerd op infrastructuur die gebruikt wordt door Iran-gesteunde milities in het oosten van Syrië,” aldus het ministerie van Defensie in een verklaring. “Deze aanvallen werden uitgevoerd als reactie op recente aanvallen op Amerikaans en coalitietroepen in Irak, en de continue dreiging tegen hen.”

“Deze proportionele militaire reactie is uitgevoerd samen met diplomatische maatregelen, waaronder overleg met coalitiepartners. De operatie zendt een overduidelijke boodschap: president Biden zal in actie komen om Amerikaanse en coalitietroepen te beschermen. Tegelijkertijd hebben we bewust gehandeld op een manier die de algemene situatie in Syrië en Irak deëscaleert.”

Haha! Ja, natuurlijk! Want niets spelt ‘deëscaleren’ beter dan ‘een paar raketten op je reet afvuren!’

Interessant genoeg werden deze aanvallen twee dagen eerder al aangevoeld door Jack Posobiec, een conservatieve activist en journalist. Die schreef namelijk op Twitter dat “één ding waar mensen zich niet van bewust zijn is hoe sterk het Biden Witte Huis gefocust is op Syrië. Ze willen af van Assad en zijn generaals. Ze zijn hier veel meer mee bezig [achter de schermen] dan ze publiekelijk toegeven.”

In een andere tweet stelt hij vervolgens dat zijn bron(nen) in het Witte Huis zitten. Oh ja, en volgens een lid van het Witte Huis was Kamala Harris van tevoren niet geïnformeerd over de luchtaanval. Daarom zou zij enigszins van streek zijn:

Hilarisch genoeg reageert Donald Trump Jr. ‒ de zoon van… ‒ daarop door zich af te vragen of Joe Biden zélf wel geïnformeerd was.

Grappen en grollen terzijde is dit natuurlijk wel degelijk een heel serieus onderwerp. Wij van rechts waarschuwden tijdens en voor de campagne (zelfs) al dat als Democraten aan de macht zouden komen, ze gewoon door zouden gaan waar het Witte Huis van Obama mee bezig was: oorlog in Syrië tegen Assad én Iran ‒ en tot op zekere hoogte zelfs tegen Rúsland ‒ en dat dit uiteindelijk zou resulteren in een grote oorlog tegen Iran die het hele Midden-Oosten in de fik zal zetten.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Maar hé, zogenaamd vredelievend links kan opgelucht ademhalen omdat Biden in ieder geval geen beledigende tweets de wereld in slingert! Dat is véél erger dan het afvuren van raketten!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. gustav

  Ach, die achtergebleven woestijnenratten denken dat met Biden weer alles kan en mag!
  Op het Afrikaanse continent zijn de “tinto’s” elkaar ook in alle lust en hevigheid aan het afslachten!
  Ze weten niet beter, het gebrek aan ‘gratisgeld’ is nijpend?
  De onderontwikkelde islamitische landen moeten alle geknecht worden, anders overlopen ze de westerse beschaving!
  En wel snel!

 2. Spaanse_K0K

  Hadden we Trump nog gehad, was het heel anders afgelopen.
  Een foei-gesprek tijdens een kopje thee met Putin en Assad was meer zijn stijl.

  1. Loelap

   Dat zou jou toch moeten aanspreken Trumps methode. Links houdt toch zo van knuffelen van tuig, vooral als het islamieten betreft. Of ben jij bent zo iemand die z’n kinderen liever in elkaar rost i.p.v. een foei gesprek.

 3. Loelap

  Met dank aan creepy Joe krijgen we dan weer die fijne “vluchtelingen” hier in Europa. De afstand is slechts 4500 km. Het gratis huis, de gratis zorg en de levenslange uitkering staan alvast klaar.

 4. Franz Biberkopf

  Stemmingmakerij. Het betreft een was een reactie op recente raketaanvallen op doelen in Irak waarbij een Amerikaanse militair gewond raakte. Het betrof dus troepen die daar onder Trump ook zaten. Trump had in deze situatie exact hetzelfde gedaan.

  Overigens ben ik van mening dat alle westerse troepen dienen te vertrekken uit het Midden oosten.

  1. Loelap

   Als Trump nu aan de macht zou zijn en dit had gedaan, was je reactie precies het tegenovergestelde geweest.
   De verontwaardiging en woede zouden van je reactie afdruipen.
   Hoezo hypocriet!

   1. Franz Biberkopf

    Nee, het probleem van Trump was dat hij altijd op het verkeerde moment troepen terugtrok, met vele slachtoffers stoffers tot gevolg.

    Ben jij niet blij dat die Trump nu eindelijk is opgesodemieterd?

    1. werikke

     Geweldige man die Trump. Maar ik hoorde dat hij weer terug komt in de politiek en de democraten nu al bang zijn. hypocriet eng mannetje .

    2. driewerf

     met vele slachtoffers stoffers ??? gaat het wel goed met je ?

     1. Cycle25

      Lekker laten gaan, die fantasie duim van Franz de Vries alias de betweter van DDS is nog groter dan de Efteling.

    3. usb3.0

     Nee franzje dat lieg jij..

   2. Nostradamus

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   3. Nostradamus

    De eerste speldeprik in de weg naar meer en meer oorlog in de komende 4 jaren. Sleepy joe’s oorlogsmachine begint warm te lopen voor meer. Binnenkort meer troepen naar het midden-oosten.

    1. vvw

     De randdebielen die Joe op handen dragen vinden de slachting onder de bevolking en de troepen geweldig.

     Aanslagen zullen toenemen , gelukszoekers gaan weer lopen , dank je wel demente Joe . 36 dagen in het ambt !

     Wat een krankzinnige

     1. Monty

      En wat vond je er van toen Trump een Iraanse generaal uit zijn sloffen schoot?

      Wat zijn daar de gevolgen van geweest?

     2. Nostradamus

      @monty
      Veel effectiever. Dan weten ze aan de top dat zij ook om kunnen vallen en is het niet altijd het voetvolk. De Iraanse generaals interesseert het namelijk helemaal niets als er een paar soldaten omkomen. Dat gebruiken ze alleen om hun eigen oorlogjes te kunnen voeren. Maar als ze zelf omkomen, dan piepen ze als muisjes in het nauw. Goede actie van Trump dus. Bedankt dat ik dat nog even kon toelichten 😉 🙂 🙂

     3. Monty

      @Nostradamus
      Waarom dan al die ophef nu Biden een aanval heeft uitgevoerd.

      Zowel Tump als Biden hebben getoond de confrontatie niet uit de weg te gaan.

     4. Nostradamus

      @monty
      Het gaat juist om de manier waarop.
      Trump heeft met succes een kopstuk uitgeschakeld wat veel angstiger maakt bij de legerleiding dan een paar soldaten uit te schakelen.
      Biden is de oude onrust van Obama in de omgeving weer op aan het stoken door alle collateral damage. Goed voor de wapenindustrie. Gooi maar wat bommen en maak maar wat kapot i.p.v. de kopstukken uit te schakelen. Die kopstukken gebruiken dit alleen om het vuur onder de eigen bevolking weer op te stoken.
      Zo moeilijk is dat toch niet?

  2. pasco

   Fransje:
   Alle westerse troepen vertrekken?
   Juist!
   Maar om consequent te zijn, alle islamitische nepvluchtelingen en uitvreters laten vertrekken uit het geciviliseerde Westen!

  3. werikke

   tuurlijk. hahaha alles wat je niet kan verdedigen is stemmingmakerij. en ook gek dat jij weet hoe Trump zou reageren. echt trek een blauwe jurk aan en ga water in stralen.

  4. driewerf

   Het betreft een was een reactie op recente raketaanvallen op doelen in Irak waarbij een Amerikaanse militair gewond raakte… Ik schat minimaal een TIA .

  5. usb3.0

   franzje beffenkopf kan Trump maar niet onder zijn huid vandaan krijgen

 5. Barbera

  07 april 2017

  Rusland heeft de raketaanval van de Amerikanen op een Syrische basis vrijdag fel veroordeeld. Rusland, een trouw bondgenoot van de Syrische president Assad, had de VS eerder gevraagd van de aanval af te zien.
  …………………………………………………
  Michael is er nog niet overheen dat Trump heeft verloren en zet de strijd op zijn bekende manier voort…

  1. werikke

   ook weer aanname volgens mij ben je zeer verwarde man die hier op DDS zit om maar toch idee te hebben dat je wat toevoegt. ik zal je uit droom helpen, dat is niet zo

 6. dinaro

  Ach ja….de wapenindustrie ook weer tevreden.
  De voorraad puilde uit uit na 4 jaar Trump.
  Biden ga eens praten met die Assad, zijn jullie toch
  zo goed in…het gesprek aangaan.

 7. vvw

  een demente bejaarde start wederom een oorlog in het midden oosten waardoor het westen wederom een stroom gelukszoekers krijgt te verwerken. Even een ander werelddeel ontwrichten om de aandacht van de teringzooi in eigen land af te leiden.

  De man is knettergek en zeer oorlogzuchtig. Een empeachment procedure lijkt op zijn plaats wat een debiel !

  1. ikweetwatikwil

   Die Bidden was toch zelf de één of de andere figuur in het oorlog voeren? Het zit in zijn bloed.

   1. werikke

    als Trump dit had gedaan was de hele democratische partij incl. rijk hollywood weer verontwaardigd maar papa joe mag het doen dan is het geweldig. iets met hypocriet

 8. plakband

  De Arabische Lente is weer aangebroken.
  Het gaat weer ‘vluchtelingen’ regenen in Europa.

  1. Loelap

   U mag dan weer wat meer belasting gaan betalen om dit te bekostigen.

 9. Billyslurf

  Omzet Coca-Cola als een speer omhoog?

 10. Drollevanger

  Ik kwam lang geleden vaak in Syrie. Het was onder de Baath-partij een wat het M-Oosten betreft, vredelievende samenleving waarin de verschillende bevolkingsgroepen verplicht vredelievend waren.
  De Baath-partij was opgericht onder leiding van een soenistische Moslim, een Christen, en een Shiitische moslim.
  Op het treiteren van anders gelovigen stond een strenge gevangenisstraf, of men hing de overtreders op.
  Verplichte vrede, of het liep slecht met je af.
  Dat is volgens mij de enige manier waarop men met de Haat-islam op vreedzame voet kan samenleven.
  In hun buurland Libanon, dat toen onder Christelijke bestuurders leefde, was het nog vredelievender.
  Dus de religie maakt in die streken weldegelijk wat uit.

 11. Monty

  Trump schiet een Iraanse generaal uit zijn sloffen.
  Bidden schiet een munitie transport kapot.

  Alle bij als vergelding op Amerikaanse slachtoffers.

  Wat maakt het verschil?

  1. driewerf

   Allebei …

   1. driewerf

    toch ?

   2. Monty

    Je heb gelijk.
    Sorry.

  2. vvw

   de vergelijking van monty heeft iets weg van een frikandel en een vaccinatie. Kennelijk weten de linkse adepten niet beter !

   1. Monty

    Beiden vielen Iraniërs aan.
    Waar zie jij het verschil dan in?

    1. Monty

     De één werd door Trump uitgevoerd is oké
     De ander door Bidden is niet oké.

     Logisch.

 12. driewerf

  Heerlijk dat linkse geweld nou de grenzen weer even wagenwijd open voor de zielige vluchtelingen .hahahahahahaahahah

 13. Meriadoc Brandebok

  “These strikes were authorized in response to recent attacks against American and Coalition personnel in Iraq, and to ongoing threats to those personnel.”

  Michael vindt wellicht dat je je eigen mensen niet mag verdedigen.

  Goed gedaan van Biden: laten zien dat een aanval consequenties heeft.

  1. Niet L niet R

   U bent een zodanig links persoon, die negeer ik!

  2. Steiner

   Wat ben je toch een simpele ziel.

 14. werikke

  aandacht afleiden van interne problemen is strategie, Dat had Trump niet nodig. Echter de media is nog teleurgesteld dat Trump er niet meer is als ik CNN kijk hebben ze het er nog over omdat ze verder geen topic meer hebben. Biden is marionet van de democraten en is dwaze oude seniele man aan worden.

 15. Niet L niet R

  Biden geeft hiermee aan, dat hij niet bekwaam is om president ván Amerika te zijn!

  1. Flach

   Het is echt enge man met zijn valse samengeknepen ogen, brrrrr nekharen gaan gewoon overeind. Wat een griezel.

 16. king

  het is altijd links de socialisten zijn een meester in oorlog voeren , in het verleden al zo kijk naar Mao , Stalin, Hiltler enz.enz ze beginnen als socialist en het eindigt altijd in moord en doodslag wat voor soort volk is dat eigenlijk.
  waarschijnlijk zijn ze erg ongelukkig met zich zelf.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.