WHO-teamlid Marion Koopmans: ‘Rol vleermuizen ligt politiek gevoelig, of virus uit lab komt wordt niet onderzocht’

De Nederlandse hoogleraar virologie Marion Koopmans, OMT-lid en WHO-onderzoekster in de Chinese stad Wuhan, laat blijken dat het onderzoek totaal niet meer serieus te nemen is. Politieke invloed vanuit de Chinese overheid heeft ervoor gezorgd dat het WHO-team subtiel een bepaalde richting uit wordt gestuurd.

Op de persconferentie die de WHO-onderzoekers en hun Chinese partners vandaag in Wuhan gaven, werd pijnlijk duidelijk dat het onderzoek wordt gestuurd. De NOS zegt: “Professor Wannian Liang, leider van het 17-koppige Chinese onderzoeksteam, liet geen kans onbenut om te benadrukken dat het niet vaststaat dat de pandemie zijn origine heeft in China.”

Uit het schema dat Koopmans presenteerde valt die sturing ook direct op:

Voor de wetenschap zou het een godsgeschenk zijn als we te weten komen hoe het coronavirus ontstaan is en op mensen is overgesprongen. Het team met Marion Koopmans moet dan ook alle ruimte krijgen om hun onderzoek uit te voeren. Uiteindelijk is het in het belang van ons allemaal (ook dat van China) als we weten hoe Covid-19 z’n start beleefde. Dan weten we wat ertegen zullen moeten doen.

Want als er één ding is wat we allemaal niet willen is dat er straks nóg zo’n pandemie ons overspoelt. China moet het onderzoek van de WHO dus niet proberen te traineren, beteugelen, bij te sturen of botweg te dwarsbomen. Geloof het of niet: sommige zaken zijn belangijker dan het beschermen van de fragiele ego’s van communistische politici in Beijing.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Jack Flash

  Madame Mikmak koopmans heeft teveel vleermuizensoep gegeten.
  Ze weet toch dat pfizer medeeignaar is van dat lab?

 2. Seneca

  de WHO en met name haar directeur – ene Tedros – wordt zwaar door China betaald om de aandacht van China af te leiden. daarin is de WHO wonderwel goed in geslaagd en alle dierenartsen met een aantekening inzake een virusstudie, lopen lekker achter de WHO aan met alle gevolgen van dien.

 3. WayneGretzky99

  Waarom pakt ze d’r spullen dan niet in en ga je gewoon naar huis?

 4. Nostradamus

  Ik hoef geen hoogleraar te zijn om het resultaat van het onderzoek bij voorbaat vast te kunnen stellen: China is onschuldig en het virus is afkomstig van Trump’s ondergoed.

  1. JochemX

   😂🤣😂🤣

  2. Thant dolph

   Vandaar ook dat voor de meeste mensen het hooglerarenschap niet weggelegd is.

   1. Thant dolph

    ..leraar..

 5. liefdevol rechts

  Wat eigenlijk zal blijken of toch niet want dat zou anders die complotgekkies in het gelijk moeten stellen en dat mag niet gebeuren, dus dat het virus toch uit een lab komt zal ten alle tijden ontkent worden.

  1. NoDoubt

   Ik verwijs naarNobelprijswinnaar Luc montagnier, Birger Sorensen, Sherri TenPenny e.a. Het komt gewoon uit het lab. Keep on dreaming.

 6. HD

  Wat worden we genaaid zeg, vanaf nu elk een prikje.
  Wat zijn we toch een zielig volk geworden.

 7. Egbert van Zutphen

  Het virus is afkomstig uit China.
  Uit onderzoek bleek dat de eerste patiënt niet op de markt in Wuhan is geweest.
  De WHO doet veel moeite om de oorsprong van het virus niet te achterhalen.
  Trump had geen vertrouwen meer in de WHO en zegde lidmaatschap op.
  De onderzoekscommissie die nu al een paar weken in China verblijft komt, zoals al werd voorzien, helemaal niets te weten.
  Wij zullen altijd in het ongewisse blijven over de oorsprong van covid-19.
  Dus China blij.
  En Pfizer ook blij.
  Pfizer?
  Ja Pfizer, want dit bedrijf is mede-eigenaar van dat duistere laboratorium in Wuhan.

  1. WayneGretzky99

   Iedereen weet waar het ontstaan is, zoveel is wel duidelijk.

 8. usb3.0

  Dit soort mensen krijgen een toeristisch tripje aangeboden worden rond gereden in China die natuurlijk echt niets vrijgeven… en dan in Nederland nog meer angst te zaaien…

 9. vrijgezel42

  Het criminele regime uit Beijing heeft lang genoeg dwars gelegen om “onderzoekers” buiten te houden dat ze alle tijd hebben gehad om bewijsmateriaal te laten verdwijnen. Ook heeft dictator Xi de directeur van de WHO, die ook nog eens tot op het bot corrupt is; in zijn tijd als minister van volksgezondheid in Ethiopië verzweeg hij het Ebola virus, volledig om zijn vingers gewonden, vooral door de WHO te “sponsoren” zodat er over China geen kwaad woord gesproken en geschreven mag worden.
  In de tussentijd worden klokkenluiders die dicht op het vuur zitten het zwijgen opgelegd (in welke vorm dan ook), een aantal zijn gevlucht en/of ondergedoken. Zie ook https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/08/chinese-viroloog-en-klokkenluider-corona-komt-uit-militair-lab/

 10. Rieks

  Na een jaar denkt men nog te kunnen vaststellen hoe het zit! Gingen ze erheen om iets te onderzoeken of om dat reisje? Eens te meer, van de wetenschap hebben we niets te verwachten.

 11. JFU

  Weer een nutteloos snoepreisje waar de uitslag tevoren bekend was. Na maanden onderhandelen mochten ze komen om onderzoek te doen. In die tijd zijn alle bewijzen keurig weggemoffeld en virologen die ermee te maken zouden kunnen hebben spoorloos verdwenen. Tja…zo werkt dat…dus blijf lekker thuis.

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍👍👍👍

 12. Drostemannetje

  Hoe het echt zit, zullen we nooit te weten komen. Hetzelfde als de moord op Kennedy of Fortuin.

 13. Peet64

  Stel dat het virus uit dat lab zou komen en de Chin. regering wist al zes maanden dat er een (ook nog eens door CCP gesponsord) WHO team zou komen onderzoeken, zouden die dan binnen komen wandelen en, jawel, laboranten aan het werk zien die virussen aan het maken waren? Of dacht u dat ze mensen op straat mochten aanspreken om vragen te stellen? Kortweg: wat kwamen ze daar anders doen dan getracteerd te worden op eten en drinken en eindeloze speeches over hoe het allemaal uit bevroren vis en levende dieren kwam waarna men tevreden van het uitstapje terug kon keren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.