Wopke Hoekstra gaat vol woke en eist: ‘Vrouwenquotum voor de top van het bedrijfsleven!’

Het CDA is overstag. Want, jawel, ook de christendemocraten willen private bedrijven dwingen om een bepaald aantal vrouwen op topfuncties te zetten. Want, zegt lijsttrekker Wopke Hoekstra, er zijn gewoon niet genoeg vrouwelijke topmanagers. Dat moet veranderen. Als niet goedschiks, dan maar kwaadschiks. Met de zweep erover! Jullie zúllen vrouwen aanstellen, en wel meteen!

CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra mocht gisteravond komen opdraven bij het NPO-programma M. Daar vertelde hij heel blij dat hij een vrouwenquotum wil. En snel een beetje. In het verleden dacht hij daar anders over, maar nu we toch gezellig aan het Build Back Betteren zijn met elkaar kan dit er ook nog wel bij.

“Ik wil er straks, maar sowieso als politicus van het CDA [..], voor iedereen zijn. Je moet die hele samenleving willen dienen,” begon Hoekstra zijn antwoord. Natuurlijk bedoelt hij met “die hele samenleving” iedereen behalve conservatieve Nederlanders. Want die moeten juist verguisd worden.

Afijn. “Natuurlijk gaan niet al die mensen straks op mij stemmen,” ging Hoekstra verder. “Maar je moet wel verschillende soorten groepen willen verbinden.” Inderdaad: van woke links tot woke feministen, tot woke gays, tot woke allochtonen, tot woke tokkies, tot woke… Nou ja, tot iedereen die woke is.

“Neem bijvoorbeeld het vrouwenquotum.” Uh, oh. Nee, nee. Doe het niet Wopke.

Maar natuurlijk deed hij het wel.

“Twintig jaar geleden dacht ik daar anders over.” Ja, toen had je nog gezond verstand én respect voor het begrip ‘privaat bedrijf.’ Dat is nu wel anders. Of niet dan Wopke? “Maar als je nu ziet wat er gebeurd is de afgelopen twintig jaar, dan moet je toch constateren dat de progressie eigenlijk te weinig is, dus dan vind ik dat je de stap moet nemen,” vindt Hoekstra, om een vrouwenquotum in te voeren.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van onze speciale groep op MeWe, hét alternatief voor Big Tech-wappie Facebook.

Natuurlijk. Wopke Hoekstra en het CDA zijn net zo links geworden als de PvdA, GroenLinks en D66. Ook het CDA wil nu bedrijven dwingen om niet naar de kwaliteit van mensen te kijken, maar naar hun identiteit. Het is te triest voor woorden, zeker omdat de partij nog altijd ‘christen’ in de partijnaam heeft.

Het goede nieuws? Het wordt elke dag duidelijker welke partijen bij het gestoorde partijkartel horen en welke er buiten staan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Drostemannetje

  Naast het CDA en DDR66 mag je de VVD ook wel bij links scharen. Wat een stel engnekken!

  1. AS210854

   Inderdaad.

  2. Tedje Kruis

   Je kunt ook een stukje schrijven over die schedelmeter die Afrikanen en latino’s inferieur vindt.

   1. Forlan

    Je hebt de hele vaderlands pers al die daar bovenop zit. Ik kom hier om het nieuws ook van een andere kant te horen.

   2. driewerf

    Teddy kruislam is compleet van het padje doet geen oog meer dicht hahahahaha.

 2. Franz Biberkopf

  Het CDA beseft de geest van de tijd waarin de achterstelling van vrouwen in topfuncties echt niet meer te handhaven is.
  Ploumen en Kaag kaartten dit al eerder aan en het is stom dit te negeren.
  Verstandig van Wopke.

  1. AS210854

   Daar noem je er me twee, de een een doetje die alleen maar geld uitgeeft aan jan en alleman van niet Nederlands afkomst , en de andere een Arrafat huisvriendin. 😂🤣😂🤣😂🤣

  2. FreeThinker

   Vrouwen worden helemaal niet achtergesteld. Vrouwen kiezen er gemiddeld voor om minder uren te maken dan mannen. Dat heet vrijheid van keuze. Het gevolg is dan ook dat vrouwen gemiddeld gezien minder snel gepromoveerd worden of aangesteld worden in een topfunctie.

 3. Nostradamus

  Wopke, geef het goede voorbeeld. Stel jouw positie beschikbaar voor een vrouw of transgender of iemand die zich kikker voelt!
  Maakt niet uit wie want blijkbaar is de meest geschikte kandidaat geen vereiste.

  1. Drostemannetje

   Parastronauten
   De ESA wil ook mensen met een handicap de kans gegeven om naar de ruimte te gaan. De organisatie noemt ze parastronauten: “Diversiteit bij ESA mag niet alleen gaan over afkomst, leeftijd, achtergrond of het geslacht van onze astronauten, maar misschien ook over lichamelijke beperkingen.” Ook wel de hele wereld is gek aan het worden!

   1. Nostradamus

    Ik snap het wel. In de ruimte heb je geen benen nodig. Dat is alleen extra ballast en iedere kilo kost hele vele monie$$ 🙂 🙂

 4. Graaf1807

  Zijn er soms verkiezingen binnenkort? En heeft CDA wat extra stemmen van vrouwen nodig? Vrouwen die zonder wettelijke verplichting mogelijk niet in de top uitgenodigd zouden worden?

 5. Barbera

  Mag ik het zeggen, wat heP ik een hekel aan die oerconservatieve Michael en zijn vriendje Baudet.

  1. FreeThinker

   Oerconservatief? De twee heren zijn voor gelijkheid. Een vrouwenquotum zorgt ervoor dat er gekozen wordt op basis van geslacht en niet op basis van individuele qualiteiten. Het vrouwenquotum is daarom ook erg seksistisch.

   1. Barbera

    Beide heren komen er eerlijk voor uit dat ze conservatieve Nederlanders zijn.

 6. M.Dikker

  Natuurlijk; kwaliteitseisen staan achteraan. Daarom is het ook zo’n puinhoop in dit land. En als BIJ1 haar zin krijgt en werkgevers dan ook rekening moeten gaan houden met hun maandelijkse periode en overgangsperikelen, dan vrees ik dat werkgevers helemaal niet zo’n trek meer hebben in meer vrouwen. Belachelijk dat dit geforceerd wordt.

  1. Barbera

   Waarom noem je BIJ1?
   Heeft en zal net als het FvD nooit enig invloed uitoefenen.

   Je laat je gewoon opnaaien door DDS.

   1. Forlan

    Hey Barbie, ik weet niet of jij de situatie in de VS een beetje volgt en dat tegenwoordig alles steeds sneller over de oceaan komt? Die Biden is de ene na de ander extreem-linke executive order aan het uitvoeren vanaf het moment dat hij en zijn Duitse herders in het witte huis zitten. Bij1 kan, net zoals het FVD zeker wel groeien, genoeg mafkezen in dit land die zich helemaal thuis voelen in de identiteits/slachtoffer-politiek. Knap dat jij kan voorspellen dat ze nooit invloed krijgen maar tijden veranderen.

   2. driewerf

    Gelukkig noem nog wel even de FvD dank je wel

 7. Adriaen van Bergen

  Verkiezingstijd. Vrouwen zijn, per slot van rekening, 50% van de kiezers.

 8. CZ

  Kansloze kletspraat! Niet de inhoud van het slipje moet bepalen of iemand een functie krijgt, m.u.v. de prostituees.

 9. Kharm

  Als het maar een vrouw is,dan hoeft het echt niet de beste te zijn.
  Als ik een bedrijf heb neem ik echt wel een vrouw in dienst als ze beter is dan een man .Maar als de man beter is komt de vrouw dus niet.
  De mensen willen alleen maar de beste producten voor hun geld, naar hun vermogen .
  Dus ik wil alleen maar de beste mensen op die plaatsen waar ik ze nodig heb .
  En of ze nu man of vrouw zijn of van 2 kanten zijn maakt me niet uit.
  Maar schreeuwen dat er meer vrouwen aan de top moeten door politieke partijen is gewoon stemmen plukken,

 10. werikke

  verkiezingstijd wat een ijkel jaren de tijd gehad en niks gedaan ipv de beste positieve discriminatie en dat zegt deze oplichter. CDA is de partij die hypocriet is en de tijd van gedoogsteun met wilders opzettelijk heeft afgebroken en Wilders de schuld geeft. Al met al een enge partij

 11. driewerf

  Wat er niet is kun je ook niet aanstellen of is ons Wopke daar niet van op de hoogte. ?

 12. Robin Hoed

  Ik vind dat er ook niet genoeg vrouwelijke vuilnisophalers, bouwvakkers, stratenmakers, dakdekkers, en rioolontstoppers zijn.
  Maar die werken niet in kantoren met airconditioning, en je krijgt er vuile handen van.
  So much for equality.
  En dan maar jammeren dat ze minder verdienen.
  Maar wat als bedrijven nou niet genoeg vrouwen vinden om de CEO positie in te nemen?
  Velen willen of kunnen dat niet.
  Ik lees wel eens dat ze in naam de koffiejuffrouw lid van de directie maken, alleen om aan die quota te voldoen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.