Wybren van Haga: “Willen we onze vrijheid weer terug of willen we een rare wereld waarin onze kinderen met mondkapjes lopen?”

De politieke verhoudingen zijn -daags voor de verkiezingen- langzaam aan het verschuiven. Dat zien we niet alleen terug in de peilingen, maar horen we ook steeds vaker als we de mensen op straat spreken. Wybren van Haga, de tweede man van het Forum voor Democratie, denkt zelfs dat zijn partij wel in aanmerking komt om 12 tot 15 zetels te pakken op 17 maart.

1) We spraken elkaar al eerder, maar niet voor niets hebben we nu wederom contact met elkaar. Aanleiding is het ontroerende filmpje van ondernemer Bart dat jullie deelde op sociale media. Hartverscheurend!

“Dat klopt, ja. Het is een groot drama. Corona is een sociale. culturele medische en economische crisis. Het offer dat mensen moeten brengen, en in het bijzonder jongeren en ondernemers is echt veel te groot. We doen het niet samen nu.”

2) Ik merk zelf ook dat ik last heb van de bijeffecten van de coronamaatregelen. Ik heb zelfs vrienden die overspannen thuis zitten vanwege de uitzichtloze situatie. Maar met mijn 33 jaar val ik toch niet meer onder de doelgroep ‘jongeren’?

“Ik vind jou ook nog gewoon een jongere hoor. Maar het hele beleid van kabinet Rutte III is dystopisch. Géén huggies, géén zoenen, géén handen schudden. Het is niets anders dan onwerkelijk.”

3) Onwerkelijk in welke zin?

“Misschien is de categorisering anders. Mensen die een intrinsieke vrijheidsbehoefte hebben tegenover de machthebbers die meer controle over het volk willen kunnen uitvoeren.”

4) Lijsttrekker en premier Mark Rutte noemt het ‘vreselijk’ dat jongeren het zo zwaar hebben.

“Het is een hele cynische uitspraak. Mark Rutte is zélf verantwoordelijk voor al het leed dat jongeren wordt aangedaan. En dat terwijl iedereen inmiddels weet dat jongeren geen enkel gevaar lopen met betrekking tot dit virus.”

5) Toen we elkaar laatst spraken zei je dat het FVD minimaal tien zetels zal halen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Hoe kijk je daar nu naar?

“Ik denk zelfs dat 12 tot 15 zetels wel haalbaar is. De keuze in het stemhokje wordt elementair en emotioneel. Willen we onze vrijheid weer terug? Weer terug naar ons ‘oude’ leuke leven? Of willen we een rare wereld waarin onze kinderen met mondkapjes op lopen en verplicht gevaccineerd worden?”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Spaanse_K0K

  Er was een vrouw aanwezig met wat brood en vis.
  Een ander had nog wat slobberwijn van de Aldi.
  De aanwezige werden getrakteerd op een 3 sterren maaltijd, alsof Herman den Blijker in de keuken had gestaan.

  Op de achtergrond zien we nog net Dotan tussen de coulissen verdwijnen.

  1. Adrianzoon

   voorlopig werd iedereen op het museumplein weer getrakteerd op de lange lat !

   het fascisme van het nieuwe bruin en halasema !

 2. Cycle25

  h*tps://twitter.com/VizierOpLinks/status/1363153467590774788

  Links is corona-vrij, straks nog meer bevoegdheden ?

 3. Monty

  “Willen we onze vrijheid weer terug of willen we ……….. ”

  Dit is wel de beste manier om stemmen te winnen.
  Maar de mensen bang en vertel ze dat alleen jij ze zal helpen.

  1. Monty

   Maar de mensen bang
   Maak de mensen bang

  2. werikke

   dus wat er nu gebeurt door deze flut regering

  3. Adrianzoon

   precies domme sukkel , minister van communicatie is toch nog op 1 onderwerp sterk.
   hugo goebbels heeft dit onderwerp met een 10 afgesloten

   de angst voor de griep is goed ingepeperd

 4. Brenda Welsh

  Alles wat je zegt moet je kunnen waarmaken. Wat je niet zegt kan ook niet tegen je gebruikt worden. Wees selectief met met beloftes en karig met bangmakerij. Van Haga is meer in beeld dat ooit tevoren.

  1. Adrianzoon

   zolang het rivm , rutte en communicatie goeroe hugo goebbels niet verder komen dan het woordje mogelijk in elke zin kan je hun beweringen met een baal zout nemen.

   stem sociaal, stem PVV

 5. liefdevol rechts

  Natuurlijk zijn er van die linkse opportunisten die beweren dat dit maar een mooi filmpje is om de voorverkiezingen te starten.
  Dat ze de waarheid niet zien die hier overduidelijk besproken wordt laat ze koud.
  Dat zulke mensen aan de macht kunnen komen laat me twijfelen of er wel een God bestaat.

 6. Adrianzoon

  ach maakt rutte en hugo niets uit. Die voeren gewoon de VN agenda uit.

 7. Antihedo

  Hmm, geen alternatief noemen en wat de gevolgen daar van zijn. Al eerder was duidelijk dat hij geen idee heeft hoe een exponentiële functie werkt. Wat een laag niveau heeft deze man. De interviewer vraagt ook niet naar zijn alternatief en de gevolgen. Die moet ook eerst zijn school maar eens afmaken.

  1. usb3.0

   antihedo zegt verder niets over de inhoudt, logisch want zolang het daar niet over gaat is fascistische vaccinatiedrammer antihedo het natuurlijk oneens met Haga

 8. usb3.0

  Meer dan de helft van de Nederlanders is tegen de steunmaatregelen, maar ze zuigen het zo lang uit dat “we” alleen nog amen zeggen als er massaal gevaccineerd wordt!!! het is een schande.. maar voor dé fascistische vaccinatiedrammer is dit natuurlijk alsof er een engel over hun tongetje zeikt

 9. Flach

  Ja, we willen allemaal van alles, en niemand wil Corona. Dat klopt.
  Dat is het dan. We willen, maar kunnen niet. We kunnen het virus niet wegdenken.
  Het is er nu eenmaal, deal with it. Het is maar goed dat er geen oorlog is, wat zouden we een bult verraders hebben. Allemaal zielig en zwak. Bah. Ik heb een bloedhekel aan stumperige zwakke mensen zonder een beetje ruggengraat. De enige met recht van klagen zijn mn. de kleine ondernemers. De egoistische selfie figuren niet.

 10. Niet L niet R

  Onbegrijpelijk, dat de VVD in de peilingen het zo goed doen!
  Rutte heeft zich ondemocratisch getoond in zijn periode, er is niet voor niets een kabinet afgetreden onder zijn leiding!
  Van de corona besmetting maken hij en de gesjeesde schoolmeester er een puinhoop van, wij zijn het slechtste jongetje in Europa betreffende corona prikken!

 11. Vogel

  Het enige waar v Hagen zich druk om maakt, is of hij de huur van zijn verhuurde winkels we binnen krijgt. Je hoort hem ook over de rest van het bedrijf leven zoals sportscholen reisbussen, voetbal cantines/stadions festivals en noem maar op.
  Nee het is voor hem alleen de horeca kappers en winkel.
  Lekkere zeteldief

  1. usb3.0

   vogel laat hier even natte scheet zeg

 12. Xyz1234

  Als we de peilingen moeten geloven lopen er in NL behoorlijk wat mensen rond die graag in een vreemde wereld leven met totalitaire regelgeving. Die mensen geven kennelijk weinig om de toekomst van hun en andermans kinderen of hebben misschien zelf geen kroost. Het kan ook nog zo zijn dat ze lijden aan persoonlijke frustraties en onder het mom ‘ik geen lol, dan niemand lol’ een ander het licht niet in de ogen gunnen. Ook hier op dit forum bevinden zich enkele van die nare types.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.