ZIEN! PvdA’er Nijboer noemt PVV’er Leon de Jong racist, dat had hij beter niet kunnen doen: ‘Kijk naar Asscher!’

PvdA’er Henk Nijboer dacht vanochtend weer even met een moralistisch toontje de PVV op hun plek te kunnen zetten en uitte in de Tweede Kamer allerlei beschuldigingen van racisme en discriminatie richting die partij. Maar PVV’er Leon de Jong slaat snoeihard terug en wijst hem op het feit dat het Nijboers eigen oud-partijleider Lodewijk Asscher was die medeverantwoordelijk was voor de toeslagenaffaire! Héél pijnlijk…

Het zijn rare tijden waarin een PVV’er vol-ko-men terecht een PvdA’er de mond weet te snoeren op het gebied van racisme en discriminatie. De rollen werden vanochtend in een overleg van de Kamercommissie voor Sociale zaken echt volledig omgedraaid. PvdA’er Henk Nijboer, zo blijkt wel, weet zich totaal geen houding te geven als Wilders-aanhanger De Jong hem de hypocrisie van racismebeschuldingen toont. Kijk maar:

Dit is echt een schot in de roos voor De Jong. Het gaat hier namelijk niet zomaar om wat algemene beschuldigingen van racisme en discriminatie waar Nijboer over begint. Het gaat hier over exact hetzelfde soort beleid als waar zijn oud-voorman Lodewijk Asscher verantwoordelijk voor was. Nijboer heeft duidelijk niet nagedacht over het supermakkelijke voorzetje wat hij De Jong hier meegeeft, want dit is voor hem wel echt héél gênant zo.

En het mooiste van alles is nog wel dat hij, vanaf het moment dat de ironie hem duidelijk wordt, gewoon blijft wrijven in z’n zelfgecreëerde vlek. Hij lacht de kritiek van De Jong namelijk alleen maar weg. Dan zie je ook meteen dat het moralisme voor linkse lui zoals Henk Nijboer puur een debattechniek is, want enige vorm van zelfreflectie is hen totaal vreemd. Maar dat is hun zaak: wij hebben er weer een mooi ontmaskerfilmpje bij om fijn van te genieten!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. zeester

  Pvda = partij van de asociale

  1. zeester

   N

  2. WayneGretzky99

   Pinautomaat Van De Allochtonen.

 2. WayneGretzky99

  Hilarisch. Weer een domme linksch fascist volledig gefileerd door een PVV-er.

  1. M. Brandenburg

   Linksch fascist is een pleonasme, zoals de grondlegger van het fascisme de socialist Geovanni Gentile, is het facisme het ultieme eindproduct van elke vorm van socialisme (communisme, Nationaal socialisme enz enz) en de natte droom van elk links leunend persoon. Waarbij men vaak een rook gordijn op te werpen alsof sociaal iets links is, terwijl juist sociale doelen en niet gesubsidieerde maar met eigen middelen betaalde liefdaadigheid door rechtse mensen word uitgevoerd zonder dat zij daar riante van belastinggeld betaalde salarissen voor krijgen. Nergens meer liefdadigheden dan in de landen waar de linkse gedachten minder leven. Daar waar die linkse gedachten wel leven liefdadigheid in no-time een op belastinggeld draaiende onderneming is waar men een lekker boterham kan verdienen zonder ooit verantwoordelijk te worden gehouden voor het aantoonbare gebrek aan rsultaten.

   1. Nostradamus

    Inderdaad. SOCIALISME, nationaal SOCIALISME, internationaal SOCIALISME, allemaal meer van hetzelfde. Daarom bestaat extreem rechtse politiek eigenlijk niet. Extreem zelfvoorzienend zijn. Ja, ze bestaan en zijn op een paar handen te tellen.
    Extreem recht is de valse frame die al decennia een vijand leverd voor de (extreem)linkse politiek.

    “een op belastinggeld draaiende onderneming” noem ik de zieligheidsindustrie. Op subsidie draaiende organisaties die hun doel in leven houden. Z.s.m. afschaffen. Dit soort organisaties hoort op eigen geld te draaien. En als dat gebeurd dan is het snel voorbij met racisme onder rotsen vandaan halen.

 3. Telex

  Probeerseltje goedkoop scoren van de P v/d A. Erg origineel ook inmiddels zijn er geen PVV tegenstanders die niet uit dezelfde trukendoos heb geput. Oudhof, Spekman, en Asschers voorganger hebben uitlatingen gedaan die Nijboer nooit kan hebben onderschreven. Helaas heeft dit plucheplakkertje de hand die hem voedt niet afgehakt.

 4. Xel

  Fantastisch ik heb net die video even bekeken.

  Er was nog een PVDA uitspraak die veel stof heeft doen opwaaien.

  PvdA Diederik Samsom deed de volgende uitspraak, ik citeer.

  “Marokkanen zijn hebben een etnisch monopolie op overlast.”

  Nooit is hij voor deze uitspraak veroordeeld.

  Nogmaals top hoe Leon De Jong dit heeft aangepakt.

 5. Adriaen van Bergen

  Degenen die niets van de oorlog hebben geleerd, bevinden zich allemaal aan de linkerzijde van het politiek spectrum, blijkt telkens weer.
  Ze zeggen heel moralistisch “Heb je niets van de oorlog geleerd?”, want dat is het uiteindelijk. Terwijl door de ander de maat te nemen, ze er zelf blijk van geven niets ervan geleerd te hebben.

 6. Kleurloze Politiek

  Jaaaaa hhhoooo wacht eens ff .. waarom laat DDS niet het hele debat of gesprek zien.
  Met dit Amateuristische knip en Plakwerk zou ik ook een illusie kunnen opwekken dat de PVV hier makkelijk scoort.

  Terwijl de werkelijkheid totaal anders is.

 7. Eminem2

  Tsja.

  Hoewel ik zelf al heel lang PVV stem, gebiedt de eerlijkheid me te zeggen dat reactie van De Jong me maar gedeeltelijk terecht lijkt. Nijboer gaf aan dat de PVV tijdens Rutte-1 kritisch heeft gekeken naar aanspraken van allochtonen op diverse vormen van Nederlandse sociale zekerheid. En dat lijkt me zeker niet iets waar Wilders zich voor zou schamen, hoewel ik niet weet of het klopt. Nijboer is alleen wat ongelukkig bezig door hier kleuren zoals “groen” en “paars” bij te halen, waarmee hij suggereert dat een en ander discriminatie op huidskleur was.

  Dat De Jong dan terugschiet dat juist Asscher zoveel mensen de vernieling in heeft geholpen… Het klopt natuurlijk, maar het heeft niets te maken met kritisch kijken naar welke aanspraken op de Nederlandse sociale zekerheid immigranten of afstammelingen daarvan zouden moeten hebben. Veel terechter zou de opmerking zijn geweest dat eren zakelijke discussie over opbouw van aanspraken op sociale zekerheid op zich niets te maken heeft met huidskleur. De Jong noemt dat eerst wel, maar begint dan opeens op Asscher te schieten. Leuk voor de bühne, maar niet iets voor een debatteerprijs.

 8. Bes Tolen

  Tegenwoordig is links fascistisch omdat het een bondgenoot van het fascisme is geworden. Het fascisme is evenwel ondersteuner van de aanspraken van het Romeinse Rijk in casu vertegenwoordigd door het Vaticaan. Al liet het Vaticaan, dat heel erg was begunstigd door de fascisten, deze politieke groep in de Tweede Wereldoorlog uiteindelijk vallen. Dat was geen principe maar noodzaak. In de VS zijn m.i. de Democraten in belangrijke mate fascistisch. Links fascistisch.

 9. 56RdK

  @Bes Tolen.

  “Al liet het Vaticaan, dat heel erg was begunstigd door de fascisten, deze politieke groep in de Tweede Wereldoorlog uiteindelijk vallen.”

  Bes,
  Aan het einde van WO II hebben honderden Duitse oorlogsmisdadigers met behulp van het Vaticaan weg kunnen komen naar landen in onder andere Zuid-Amerika.
  Dus ….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.