shutterstock 1858388107

Zucht! 'Ons' Janssen-vaccin goedgekeurd in VS, maar knullig Nederland moet nog lang wachten op goedkeuring

Geen categoriefeb 28 2021, 20:00
Nog steeds lijkt Nederland achter de feiten aan te lopen wat betreft de regeling van vaccins. De Amerikanen hebben inmiddels het vaccin van het Nederlandse bedrijf Janssen goedgekeurd, maar hier in Nederland en de EU zijn we weer eens zo vlot als dikke blubber. En zelfs als de prik wordt goedgekeurd moeten we nog een vrij lange tijd wachten op de levering ervan. Wat een gefaal!
De Amerikanen verwachten eind maart al zo'n 20 miljoen burgers te kunnen vaccineren met het in Leiden ontwikkelde Janssen-vaccin. De grote vraag is echter: waarom gaat het zo lang duren voordat ook Nederland hiermee prikken kan gaan zetten? Heel simpel: hier hebben we een bizarre EU-bureaucratie. Als het middel eerst ook door het Europese Geneesmiddelenbureau wordt goedgekeurd is het nog wachten op de Europese Commissie. Die gaat bepalen of het mag worden toegelaten tot de Europese markt, en vervolgens moet de Gezondheidsraad nog een advies uitgeven voor welke groepen het vaccin het beste kan worden toegediend, zo meldt RTL Nieuws.
Het verstikkende ambtelijke papierwerk binnen de EU en Nederland zorgt ervoor dat we enorm traag handelen. In deze crisistijd wordt maar weer eens duidelijk dat we vaak genoeg de langzaamste zijn. Ondanks de crisistijd reageert onze overheid enorm log op alle ontwikkelingen. En de burger is hier de dupe van.
Bovendien helpt het niet dat de EU ook nog eens alles wil 'regelen' ‒ want zoals bleek bij het vaccin van AstraZeneca liep dat uit op een grote blamage.
Voorlopig moeten Nederlanders dus nog even wachten op het Leidse vaccin. Terwijl de Amerikanen al massaal mensen gaan prikken, met onze wetenschap. De vaccinatie-incompetentie in Den Haag en Brussel is echt tenhemelschreiend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten