Angstige schooldirecteur jaagt ouders en docenten schrik aan na corona-uitbraak onder kleuters: ‘Het is een hel!’

Dertig gezinnen in het Noord-Hollandse Middenbeemster zitten in quarantaine omdat er, aldus testen, een ‘corona-uitbraak’ is geweest op basisschool De Blauwe Morgenster. Om hoeveel besmette leerlingen het gaat wordt niet gemeld, maar wel weten we dat het om groepen 1, 2, en 3 gaat. “Het lijkt erop dat de uitbraak nu tot stilstand komt,” aldus directrice Maartje Syrier tegen de Telegraaf. Gelukkig maar, want oh, oh, oh, iedereen is volgens haar heel erg bang. Leerlingen, leraren, én ouders.

Volgens Syrier zit “de schrik” er echt in. “We houden ons op school aan de gebruikelijke maatregelen, maar afstand houden bij de kleuters is onmogelijk. De kinderen spelen samen en de leerkrachten zijn ook dichtbij om met van alles te helpen,” zegt ze.

Ja, dat is nogal logisch. En daar moet je ook vooral niet aan willen tornen. Kleuters hebben dat persoonlijke contact nodig. Als je ze dat ontneemt is het medicijn duizendmaal erger dan de kwaal, zeker voor kinderen die ‒ weten we al langer ‒ maar heel weinig risico lopen voor corona.

Voor kinderen is Covid dus niet gevaarlijk. Ja, er zijn ongetwijfeld een paar uitzonderingen te bedenken, maar voor het doorsnee kroost geldt: het risico dat ze ernstig ziek worden door corona is vrijwel nihil. Toch zegt de directrice dat ze door “een hel” gaan. “Het houdt ons continu bezig,” zegt ze ondermeer, en “we functioneren, maar daar is alles mee gezegd.” Ook maken ze zich heel erg “zorgen.” “Als docent loop je een risico,” voegt ze toe, want als docenten moet je gewoon naar school. “Dat maakt ons soms angstig.”

Oké, even pas op de plaats maken. Het coronavirus is natuurlijk geen pretje. Maar deze overdreven angstige reacties zijn volstrekt bezopen. Zoals Thierry Baudet weleens zegt, het gaat niet om ebola. Als een docent in een bepaalde risicogroep valt kan je daar rekening mee houden, bijvoorbeeld door haar naar huis te sturen als er een hoegenaamde “corona-uitbraak” is.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Twitter!

Maar voor de rest is het volstrekt belachelijk om als kippen zonder kop rond te rennen. Geloof mij niet? Kijk dan maar naar het coronadashboard van de overheid zelf.

Dat zegt alles. Gewoon rustig blijven ademen zeg, en die “angst” van je afwerpen, want kinderen voelen het als je bang bent, wat een negatieve invloed heeft op hun geestelijke welzijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Barbera

  Het zal je maar gezegd worden, u moet in quarantaine.

  Volgens Michael en vriend Baudet moet je de kinderen gewoon naar school sturen.
  Stuur de kwetsbare docenten naar huis want dat zijn de enige personen die ze kunnen besmetten.

  Man man Michael is volledig van het padje,…

  1. Nostradamus

   Ja, je kan die kinderen ook gewoon naar school sturen. Je moet ze als ouder alleen niet naar opa en oma sturen. En je hoeft ook alleen de kwetsbare en bange docenten naar huis te sturen. Die laatste groep omdat het nogal slecht afstraalt op de kinderen dat er een bange juf (99,9% van de leerkrachten) voor de klas staat.

   Vrouw vrouw berberkip zonder kop is volledig van het padje,…

   1. Barbera

    @N
    Wat wil je nu zeggen?
    Michael heet volledig gelijk.?

    1. Nostradamus

     Hmmm, ik ben niet altijd met Michael eens maar ook in dit geval lijkt het er wel op. Ja!

   2. Monty

    Waarom moeten we ons zorgen maken. Corona is toch meer een allochtonen dingetje.

    Heb ik tenminste begrepen van reageerder @seneca.

    1. Nostradamus

     En dat heeft @seneca juist. Natuurlijk niet te lezen bij MSM.
     h**ps://tp*.nl/2021/03/03/90-van-alle-zware-coronapatienten-in-duitsland-heeft-een-migrantenachtergrond/

    2. Nostradamus

     PS
     Niet dat het daardoor minder erg wordt maar als dit ook een resultaat is van de massaimmigratie die de afgelopen 14 jaar al netto(!) 400 miljard heeft gekost…
     Voor die 400 miljard hadden we veel mooiere dingen kunnen doen. Ook om de mensen in Afrika te helpen. Bijvoorbeeld door leraren met een groen links of d666 achtergrond geheel financiëel te helpen om in Afrika de kindertjes les te geven. Opleiding is toch de oplossing?!
     En als het NL al 400 miljard netto heeft gekost, hoeveel heeft het de EU dan al niet gekost, die massa immigratie van voornamelijk kanslozen die de boel hier lopen te verzieken?

     1. Cootje

      Ik kom uit de tijd dat er touwtjes uit de brievenbus hingen , en jij hebt het over de laatste 14 jaar , Hans Janmaat hadden we als ras Democraat naar moeten luisteren , dan is jou 400 miljard kattenpis want dat fooitje jou hebben we de laatste 20 jaar al weggeven aan de invoering euro en de garantstellingen voor de zieke naties in Europa , en daar komen de kosten bootjes toeristen nog boven op

     2. Monty

      ”Ook om de mensen in Afrika te helpen. Bijvoorbeeld door leraren met een groen links of d666 achtergrond geheel financiëel te helpen om in Afrika de kindertjes les te geven.”

      Dat is helemaal niet zo’n gek idee.
      Hopelijk dat een nieuw kabinet dit idee ook oppakt.

      Maar ontwikkelingshulp is weer zo’n linkse hobby.

     3. Nostradamus

      @Monty
      We kunnen alle wokies opleiden om in Afrika les te geven. In Afrika moeten de wokies zich in hun element voelen.
      Ik denk dat op zo’n manier geld aan ontwikkelingshulp meer doet dan dat je het aan de dictaturen en warlords in Afrika weggeeft.
      Anderszijds komen wellicht de wokies genezen terug naar Nederland. Win-win toch?! 😉 🙂 🙂

     4. Monty

      @Nostradamus
      “We kunnen alle wokies opleiden om in Afrika les te geven.”

      Ik denk toch niet dat een komend kabinet wil investeren in de ontwikkelingshulp.
      En het klopt dat je beter zelf kan gaan dan geld aan de dictaturen en warlords weggeeft.

    3. Seneca

     @monty
     dat klopt! je steekt er dus wat van op, zoals je schrijft. monty je moet je kop niet langer in het zand steken, slecht voor je en nog erger als je een mondkap draagt. lees even de berichten uit Duitsland, hetzelfde laken een pak. het ergste is dat jij en met zou zovelen, je laten hersenspoelen door een overheid die met haar rug tegen de muur staat ivm de stupide beslissingen die zij in het verleden heeft genomen. de immigratie heeft va 400 miljard Euri gekost, de banken staan op omvallen, de lasten rijzen de pan uit dus deze zgn. ‘pandemie’ met een laag aantal sterfgevallen is een geschenk uit de hemel. overigens beste monty, jij moet eigenlijk dag en nacht een mondkap dragen nl. tuberculose eist 1.5 miljoen slachtoffers per jaar, jaar in, jaar uit. ik heb jou noch enig andere instantie over mondkappen gehoord. en jij draagt er wel een voor deze griep? tamelijk stupide, denk je niet?

 2. JFU

  In het verleden is vaak gebeurd dat bij een griep 80% van de leerlingen besmet waren en 50 % ziek thuis waren….maar de lessen gingen gewoon door…..!

  1. Emma Louise

   En corona is nog eens veel besmettelijker en veroorzaakt daardoor veel meer ellende. De school zal zeer snel adequate maatregelen moeten nemen.

   1. ManX

    Emma Paniekvogel Parelketting, de zwaar gehersenspoelde VVD-groupie.

    1. Franz Biberkopf

     Mijn goede vriend, ManX, is weer gelukkig en tevreden uit zijn ledikant gestapt.

   2. Cootje

    Zijn weer veel blije mensen die op Mark Rutte stemmen . Het hele volk is positief volgens de peilingen dus nog een jaartje van die uitbraken en de populariteit van Rutte kan niet meer kapot . En de achterban van de VVD het MKB zit op een roze wolk met zo premier

 3. RCS

  Dit is geen angst meer maar (totale) paniek. Je ziet maar weer eens waar al die angstzaaierij en paniekzaaierij toe leidt. Alsof het ebola of de zwarte pest betreft. Sommige mensen raken bij het in de buurt komen van Corona hun grip op realiteit volledig maar dan ook werkelijk VOLLEDIG kwijt.

 4. RvdBe

  Schooldirecteur is compleet geschift, ongeschikt voor zijn taak.

  1. Franz Biberkopf

   De directrice is een zij, RvdBe. Las je het artikel wel?

   1. Edjan

    @Franz, “De directrice is een zij, RvdBe”.
    Weet je het wel zeker? Zij is weliswaar een vrouw maar ook die dien je al decennialang met “directeur” aan te spreken. Zo is het Politiek Correct. Jouw “directrice” lijkt me een vorm van “micro agressie”. Daar voelen de onderhavige dames zich niet prettig zij, Franz. 😉

   2. RvdBe

    Bibberkop, ik selecteer niet op sekse voor mij is iedereen mens, mag ik nu ook bij d66?

 5. LifeBuddy

  Verleden jaar februari stuurt vvd/cda/pvda/g.sLinks/d99 alle monkapjes naar china. Heel de wereld liep met een mondkapje, maar in [nedere]land hebben we tot december20 zonder mondkapje alle boodschappen kunnen doen.
  Hoezo”het zal je maar gezegd worden, u moet in quarantaine”. HaHaHaHa, waar slaat dat Nu weer op! Ik denk, als een tang op een arische sLinkse!!!

  1. Franz Biberkopf

   “Verleden jaar februari stuurt vvd/cda/pvda/g.sLinks/d99 alle monkapjes naar china.”

   LifeBuddy kan goed fantaseren.

   1. Cootje

    Volkskrant 11 april of is dat een onbetrouwbare krant ??

  2. Cootje

   Was wetenschappelijk onderbouwd , door het WODC . Die deden dat er bij die zijn namelijk gespecialiseerd in het aanpassen van wetenschappelijke teksten

   1. Franz Biberkopf

    Vertel ons nog eens van de ineenstortende EU, Cootje. Jij kunt namelijk ook geweldig goed fantaseren.

    1. Cootje

     Kijk even het einde van het jaar als Corona het toeristen seizoen in het zuiden vernietigt , bij de mondkapjes en vaccins een verdeeld zooitje maar de economische gevolgen gaat dat zooitje uit elkaar spelen . Ik verheug mij weer als de Fransen de straat op mogen elke avonden spannende journaal beelden van een rustig volk

     1. Franz Biberkopf

      Ik begrijp dat volgens Cootje de ineenstorting van de EU nog een jaartje op zich laat wachten.

      🙂

     2. Cootje

      Een jaartje wachten de afbrokkeling is al begonnen , eerste slachtoffer van de onderlinge verdeeldheid wordt de KLM. En als het balletje rolt

 6. Edjan

  Angst is een van de voornaamste symptomen van Corona, lijkt het wel. Medische specialisten, politici en journalisten hameren hier elke dag eensgezind op. Het volk wordt bang gemaakt, het volk wordt “opgehokt”, moet afstand houden, mondkapje voor, op bepaalde uren het huis niet uit.
  Dat er haast geen slachtoffers vallen bij mensen onder de 70 die geen chronische ziekte hebben, lijkt er niet toe te doen.
  Dat de effectiviteit van de genomen maatregelen te betwijfelen is, daar wordt aan voorbij gegaan.
  Het lijkt er sterk op dat de politiek corona misbruikt om onze vrijheid te beperken en van Nederland een soort intensieve menshouderij te maken.

  1. Franz Biberkopf

   Kan Edjan aangeven met welk politiek motief het volk ‘bang wordt gemaakt’?

   1. JochemX

    Dat vraag ik me ook af, wat bezielt die elkaar nawauwelende politici? Edjan heeft wel gelijk met zijn uitstekende reactie. Vaak een uitbraak bepaald door ondeugdelijke testen en bijna niemand ziek.

   2. Edjan

    @Franz. Nou, kijk nu eens naar je eigen wens: je wilt een sterke overheid met zo min mogelijk inspraak van het grauw. Dat wil de overheid ook. En net zoals een boer de koeien liever in de stal heeft om te melken dan vrij rondhupsend door velden en bossen, zo wil de overheid dat ze ons gedrag kunnen sturen zoals zij het wensen en ons gedrag kunnen volgen.
    En zoals de boer zijn in de bossen rondhupsende koeien zal vertellen dat er vreselijke gevaren in die bossen huizen (koe-etende draken), zo vertelt onze overheid ons dat we op de vreselijkste wijze zullen sterven als we niet doen wat zij willen.

 7. Cootje

  Eind volgende week een explosie van die uitbraken . Is motiverend om op de Messias Rutte te stemmen , dementie , doctrine , ongekend onrecht, zwartgelakte pagina’s , loze beloftes, nemen we op de koop toe . Daarna blijven we nog maanden in quarantaine wegens blijdschap met zo geweldige premier. De democratie krijgt wat de burger kiest , Pinokkio in vol ornaat

 8. Mar

  Als 30 gezinnen in quarantaine moeten omdat kind coronabesmetting heeft opgelopen, hoeveel kinderen zouden er dan besmet zijn met het virus?
  1, 5, 10?

 9. J.C.

  Een al lang bestaande Nederlandse gezegde luidt: “een mens lijdt vaak ’t meest, door ’t lijden dat hij vreest”.

  Dat gevoel roept de reactie van de school bij mij op. Natuurlijk zijn er schrijnende corona gevallen. Net zoals deze er ook zijn bij griep gevallen, net zoalals bij mensen met kanker, net zoals bij…..het is veelal een kwestie van hoe wordt het gepresenteerd.

  Een andere lang bestaande Nederlandse uitdrukking is: “paniek is een slechte raadgever”. Parool is nu: verstandig mee omgaan, zoals vermeld in het stuk van MvdG hierboven. En misschien is de positieve kant van dit geval wel, dat de kleuters nu immuniteit opbouwen op natuurlijk wijze, zonder dat zij dus de experimentele vaccins nodig hebben.

 10. liefdevol rechts

  Zoals kippen zonder kop rondlopen, dat is wat links hier doet, laat het ons weten wat de uitslag binnen een veertien dagen zal zijn na deze bangmakerij.
  Wedden dat het op een sisser uitloopt?

  1. yellow thread street

   De onderdrukking van de burgers moet doorgezet worden.
   Het virus selecteert niet op leeftijd.
   Benieuwd hoe het met de ouders van de kinderen gesteld is, blijkbaar valt het wel mee.
   Ontkomen aan corona kunnen we niet, we zullen het allemaal moeten ondergaan.
   Het lijkt er ook op dat het virus zichzelf doordat het steeds muteert afzwakt en uiteindelijk zal verworden tot een gewone griep.

 11. Lucky Luke

  Het moge duidelijk zijn dat de schrijver van dit artikel nooit de lagere school heeft afgemaakt, anders zou hij weten dat tot met het HBO we worden onderwezen door leraren en niet door docenten en kijk eens in de dikke van Dale als je een artikel schrijft, tegenwoordig hebben ook al geen leerlingen meer maar studenten, nou volgens de dikke van Dale zijn studenten alleen te vinden op de universiteiten. Tja Nederlands schijnt voor veel mensen wel erg lastig te zijn. Studeren is namelijk iets anders dan leren, maar omdat ze nooit fatsoenlijk onderwijs hebben genoten, weten ze dat ook al niet.

  1. ManX

   Je zinsbouw rammelt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.