Astrologie steeds populairder onder jongeren

Sinds de coronacrisis wordt er steeds vaker gezocht naar de term astrologie. Of dit op Google is of op sociale media, astrologie wordt onder jongeren steeds populairder. Maar wat is astrologie nou precies en waarom vinden veel jongeren dit interessant? Je leest het in dit artikel!

Wat is astrologie?

Als jij wellicht nog niet zo bekend bent met astrologie, is het goed om eerst te begrijpen wat het precies inhoudt. Astrologie is eigenlijk een logische oorzaak en gevolg van de invloed die de planeten en sterren op de mens hebben. Astrologie kan jou als mens dus beïnvloeden in het dagelijks leven. Er wordt vanuit gegaan dat iedere planeet een eigen invloed heeft op ons als mens. Astrologie kan jou iets vertellen over de manier waarop je keuzes maakt, de gevoelens die hierbij zijn betrokken en jouw humeur. Om te kijken naar de invloed die de planeten en sterren op de mens hebben, kan er gekeken worden naar horoscopen. Hierbij wordt vaak gekeken naar de stand van de sterren op het moment dat je bent geboren en dus je sterrenbeeld.

Waarom is astrologie zo populair onder jongeren?

Een grote reden waarom astrologie tegenwoordig zo populair is onder jongeren, is omdat zij zichzelf graag beter willen begrijpen. Het is een manier waarop een soort van houvast wordt gezocht. De zoektocht naar de betekenis in je leven blijft steeds populairder worden. Astrologie kan hierbij helpen, want dit heeft niet zo veel verplichtingen en is vrij toegankelijk. Jongeren bijvoorbeeld willen vaak meer weten over liefde en relaties of over hun carrière. Dit willen zij graag weten om bevestiging te zoeken dat zij op het juiste pad zitten of om te weten dat zij nog wat harder moeten werken.

Vooral in coronatijd is de bekendheid van astrologie enorm gegroeid. Dit kan te maken hebben met de onzekerheid van jongeren over bepaalde kwesties. Zij zouden dan graag wat meer houvast willen hebben. Zij zijn ervan overtuigd dat astrologie hen dit kan bieden. Hoewel de wetenschap geen concreet bewijs heeft voor astrologie, geloven wel steeds meer jongeren in de waarde hiervan.

Dat astrologie steeds populairder wordt, is te merken aan verschillende dingen. Zo wordt de term ontzettend vaak gegoogeld, worden er bizar veel astrologieboeken verkocht en komt het ook steeds vaker voorbij op social media kanalen als bijvoorbeeld Instagram en TikTok. Ook zijn er online meerdere astrologie apps te vinden, die al door miljoenen mensen wordt gebruikt. Door middel van deze apps krijg je persoonlijke updates die gebaseerd zijn op jouw geboortedatum, geboortetijd en geboorteplek.

Wil jij graag ook meer weten over welke invloed de planeten en sterren op jou hebben als mens? Dan kun je jezelf hier ook in gaan verdiepen. Een goede manier om dit te doen, is door contact op te nemen met een online medium. Ook is het natuurlijk een mogelijkheid om zelf apps te downloaden of op social media te kijken of je meer te weten kunt komen over astrologie. Op deze manier kun jij erachter komen of astrologie iets voor jou kan betekenen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.