Build Back Better-adept Boris Johnson omarmt extreme Great Reset-agenda: ‘Bedankt voor alles in deze pandemie!’

Toen Boris Johnson het stokje overnam van Theresa May als premier van Groot-Brittannië hadden veel conservatieven in Europa goede hoop dat hij het prima zou doen. Hij was een outsider. Hij was pro-Brexit. Hij was géén May. Nou, helaas, het afgelopen jaar is gebleken dat hij de talking points van het World Economic Forum, zoals Build Back Better, ongegeneerd verkondigt. En zijn coronamaatregelen zijn, net als die van Mark Rutte, ronduit extreem.

Boris Johnson heeft een nieuw filmpje online gezet waarin hij de mensen van Noord-Ierland “bedankt” voor wat ze de afgelopen tijd gedaan hebben. Tijdens de pandemie en zo. Want, zegt Johnson, zo kunnen ze zo meteen “samen beter terugbouwen.” Met andere woorden: “Build Back Better.”

Zoals wij al meerdere keren hebben uitgelegd is Build Back Better een slogan van het World Economic Forum en geestesverwante organisaties. Het doel is ‒ dit zeggen ze zélf! ‒ om de pandemie te gebruiken om een andere samenleving te creëren, en met name een andere economie. Eentje die hoegenaamd “duurzaam en inclusief” is. Met andere worden, het is gewoon knetterlinks en nog globalistisch ook.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

In Nederland hebben Henk Krol, Thierry Baudet en Wybren van Haga hier vragen over gesteld, maar het lijkt erop dat niemand in het Verenigd Koninkrijk de moed heeft Johnson te vragen: ‘Wat bedoel je eigenlijk met Build Back Better? Wij vonden het oude systeem namelijk eigenlijk heel prima!’

Jammer, hoor.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Monty

  Zo zie je maar weer dat politici als een blad aan de boom zo kunnen omdraaien.
  Ook in Nederland land heb je politici met de zelfde ruggengraat.
  Eén nachtje slapen is soms al voldoende om je breekpunt te laten vallen.

  Ben benieuwd hoeveel hun rug recht weten te houden tijdens de komende formatiegesprek.

 2. Gebande_3

  Betreffende Boris is Michael er achter gekomen de verkeerde populist op het mediaschild te hebben gehesen.
  Oplossen is moeilijker dan zijlijnroepen.
  Nu Trump en straks Baudet nog.

 3. Max Aue

  Prettig dat onze Boris weer een beetje bij zinnen is gekomen.

 4. NO8DO

  De volgende rubberen rug politicus:
  DEN HAAG (ANP) – De PVV stelt als voorwaarde voor regeringsdeelname een forse beperking van de immigratie. Dat zei partijleider Geert Wilders maandag tegen de NOS. “Wij gaan niet in een kabinet zitten wat niet inderdaad zorgt dat die immigratie fors wordt beperkt”, zei Wilders.

  Het gaat dan om immigratie uit islamitische landen. Daar wil de PVV een eind aan maken. Volgens de partij is Nederland overbevolkt, kost immigratie veel geld en hoort de islam niet bij Nederland.

  Bij de vorige verkiezingen liet Wilders trouwens weten niet met de VVD te willen samenwerken zolang daar Mark Rutte aan het roer staat. Die eis heeft hij dit jaar laten vallen.

  1. Monty

   Maar na één nachtje slapen laat Wilders zijn breekpunt wel vallen om als gedoog partner deel te mogen nemen.

 5. liefdevol rechts

  Het enige goede wat die Boris Johnson heeft gedaan voor zijn land is uit de EU stappen.
  Dat is het enige wat hij goed heeft gedaan, maar hoe hij het land verder in verderf stort met zijn coronaregels is een flater van jewelste, net zoals hier.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.