Cameraman Hart van Nederland: ‘Onze beveiliger ving klappen op van ME die bedoeld waren voor onze verslaggeefster!’

Aart van Riemsdijk is cameraman voor Hart van Nederland. Gisteren was hij bij de demonstratie op het Malieveld in Den Haag. “Wij hadden een beveiliger bij ons voor eventuele agressievelingen tegen de media,” aldus Van Riemsdijk. “Die waren er niet iedereen praatte met elkaar. De beveiliging hadden we nodig omdat de verslaggever (kleine blonde vrouw) anders klappen had gekregen van de ME, deze heeft hij nu opgevangen.”

Ik was gisteren op het Malieveld om voor Hart van Nederland de demonstratie te filmen,” schrijft de cameraman op Twitter. “Dat was een fijne opdracht omdat ik deels dezelfde zorgen heb die de mensen die daar waren ook hebben. Het begon prima en gemoedelijk. De politie stond gezellig tussen de mensen en er waren regels. De groep wilde groeien en wilde dit doen op een andere plek. De mars werd tegengehouden met proportioneel geweld. Prima, mensen keerden terug naar het Malieveld.”

“Op een bepaald moment werden er door de politie extra groepen toegelaten op het veld,” gaat hij verder. “Deze mensen vertelden ons al dat ze uit het niks waren ingesloten op een plein elders in de stad en daar uit het niks waren geslagen door politie. Ik was daar niet bij dus kan daar niet echt over oordelen. Dat kan ik wel over de situatie die na 15:30 [uur] ontstond.”

En ja, wat dat betreft kan hij heel helder zijn. Want wat hij de politie zag doen is volstrekt onacceptabel: “De politie stond op afstand in linie maar je merkte dat er een opgepompte sfeer ontstond. Onvriendelijk, niet tolerant, tegen niemand. Vervolgens heb ik mij verbaasd over het geweld wat ontstaat. Een groep mensen die met bloemetjes en parapluutjes staat te dansen en kletsen. Het is aangekondigd, ze lopen niemand in de weg, politie kwam ook voor oogje in het zeil. Afgesproken tijd 14-16u.”

Je zou denken dat die niemand kwaad doen, maar de politie dacht daar blijkbaar anders over. “U moet het veld verlaten, een veld waar 75.000 man op kan en niet eens voor 3% staat gevuld, en als mensen vragen of ze gewoon volgens afspraak nog een kwartiertje mogen blijven worden ze er met grof geweld vanaf geslagen,” legt Van Riemsdijk uit. “Zittende mensen, die geen agressie tonen, alleen zichzelf verdedigen tegen een enorme macht aan zwarte knuppels die er op los slaan. Ik was echt verbaasd hoe de politie dit zo liet ontaarden in een veldslag.”

Op beelden is te zien dat dit niet eens bijna overdreven is. Het was inderdaad een veldslag. En dat kwam niet door de demonstranten maar door de politie.

Het team van Hart voor Nederland kan daarover meepraten: “Wij hadden een beveiliger bij ons voor eventuele agressievelingen tegen de media,” gaat hij verder. Maar “die waren er niet ‒ iedereen praatte met elkaar. De beveiliging hadden we nodig omdat de verslaggever (kleine blonde vrouw) anders klappen had gekregen van de ME, deze heeft hij nu opgevangen.”

Oh ja. En voor we het vergeten laat Van Riemsdijk weten dat zijn team ook werd kapot gespoten door een man achter een waterkanon, “En tot sloot een ongemeend dankwoord,” schrijft hij daar cynisch over. “De persoon van het waterkanon richtte de straal op mij en spoot daarmee onze apparatuur kapot. €20.000 schade. Vast risico van het vak, maar wij zocht[en] het risico niet op. Het risico kwam op ons af en dat zag ik echt niet aankomen.”

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Zo, hoort u het eens van een lid van het mediakartel. Als zelfs zíj́ zeggen dat de politie gisteren echt veel te ver ging op het Malieveld weet je dat het werkelijk niet best was. De politiek moet ingrijpen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. HD

  Ik zie de man weerloos op de grond getrapt en geslagen worden, zelfs de slimste van iedereen, de hond, wil niet bijten.
  Wat een Mongolen zeg die agenten, niveau is niet erg hoog, maar dat wisten we al.

  1. Flach

   HD, weerloos? Echt niet.
   Ze slaan hem zo hard omdat hij die hond zijn oren aan het verwoesten is. En daar krijgt een hond hematomen van en los van de vreselijke pijn, kan dat uiteindelijk dodelijk zijn. Als het mijn hond was geweest zou hij niet meer lopend van het terrein af zijn gekomen. Het zijn gewoon corona-terroristen. Ze vinden het helemaal geweldig, een feestje om met zijn allen zoveel mogelijk te zieken en verzieken.

   En te infantiel voor woorden, armpjes doorhaken alsof het carnaval is, allemaal zo dicht mogelijk op elkaar want wat kan het rotten of ze besmettingen doorgeven, waarschijnlijk allemaal hunkerend naar de erfenis van hun ouders. Mensen van tegen de 50 die met gebalde vuisten boksbewegingen maken naar de politie. Ik zou ze neergehoekt hebben.

   Daar sta je dan tegen een grote overmacht die alleen maar bittere ellende willen. Van mij mag de politie schieten op dergelijk tuig. Zodra ze een agent bedreigen en aanvallen, in de knieën schieten. Ik heb er geen enkel respect voor, ook niet voor de z.g.n. ‘vreedzame’ demonstranten, het loopt elke keer op een veldslag uit, als je werkelijk vreedzaam ben zorg je dat de instructies vd politie ed. zonder morren onmiddellijk opvolgt. Het gaat puur om ellende te trappen.

 2. HD

  En als bij ons de Marrokkaanse jongeren mijn dochters lastig vallen zie je geen stoere dienders en ze kunnen je helaas niet helpen.

  1. Winfrida

   @HD

   Waar waren zij, de politie, ME, toen jongeren met een dubbele paspoort de winkels buiten proportie plunderden van die arme winkeliers? Het wordt hier in ons landje al gevaarlijker in plaats van veiliger.

 3. Cycle25

  Politie zou voorrang moeten krijgen voor vaccinaties,

  ht*ps://twitter.com/vis_mariska/status/1355356692020678658

  Enfin, na het uitje op het Malieveld : h*tps://twitter.com/vis_mariska/status/1371124953911848960

  Hoezo 1.5 meter ?

  Nou Hugo, je hebt nog wat AstraZeneca liggen, doe er wat mee..

 4. Bolkestein

  Aan de selectieve wetshandhaving herkent men de dictatuur.

 5. liefdevol rechts

  Typisch links beleid, de kop indrukken van het rechtse geluid desnoods met geweld.

  En geweld gebruiken ze zoals je ziet.

  Enkel een politieman met linkse gedachte is voor zoiets in staat.
  Je ziet dat andere Politiemannen deze agenten proberen te kalmeren maar zoals je ziet helpt het niet, eenmaal ze los geslagen zijn is er geen houden meer aan.

 6. RvdBe

  Vanavond waarschijnlijk weer beelden bij de npo hoe de Russische politie een vreedzame demonstratie uit elkaar slaat……

 7. usb3.0

  Wat wordt hier dan weinig op gereageerd hè en vooral de fascistjes als beukho*r, maxje, occult fantasietje, beukho*r nog een x, joachim etc etc, zijn oorverdovend stil…

 8. kees cup

  Het zijn slechts AUTOCHTONE BLANKE NEDERLANDERS waar de hersenloze stormtroopers van Grapperhaus op in staan te dorsen, dan is het niet erg.

 9. Vrijedenkert

  Agent die vrouw voor ME-bus ramt, agenten die man op de grond afrossen en hond laten bijten zouden allemaal op staande voet ontslag moeten krijgen! Veel agenten sloegen met wapenstok op hoofden van mensen en honden lieten niet los… Verantwoordelijk burgemeester zou men direct weg moeten trappen.
  Ieder individu die op regime Rutte stemt is medeverantwoordelijk voor dit geweld tegen burgers.

 10. ikweetwatikwil

  Heb even filmpje gezien. Het is ongelofelijk, 3 agenten slaan een weerloze man die al op de grond ligt verrot. De hond mag ook even mee doen. Is dat Nederland geworden? Bah.

 11. doorn

  Wat een tuig is dit deze k.t agenten die met z’n drieen 1 man, die weerloos op de grond ligt, zo af te tuigen en te schoppen. Ook nog proberen de hond hem te laten bijten. De hond had meer gevoel , dan dit tuig. De hond wilde zelfs niet bijten.
  Deze agenten moeten op staande voet ontslagen worden.

 12. Max Aue

  Er zijn voortdurend ontsporingen bij de politie in Den Haag. Eerder waren er al incidenten over racistische uitlatingen en disproportioneel geweld tegen allochtonen in de Schilderswijk. De cultuur in dat korps is ziek. De burgemeester moet ingrijpen met een forse sanering en disciplinaire straffen tegen ontspoorde agenten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.