‘Door kartelalchemie staat Nederland aan de rand van de afgrond. Alléén FVD doet er écht iets aan’

De komende week tot aan de verkiezingen gaat u, met de zekerheid waarop de dag de nacht volgt, van het partijkartel (VVD, D66, PvdA, CDA, GroenLinks en CU) keer op keer te horen krijgen dat ‘het wel wat minder kan met de EU’ en Nederland geen onderdeel moet worden van een ‘Europese politieke unie’ (wat we trouwens allang zijn).

Trap er niet in. De afgelopen decennia hebben deze partijen toen het er bij stemmingen op aan kwam altijd, consistent en keer op keer voor meer en meer Europese integratie gestemd en onze soevereiniteit – die nota bene niet van de volksvertegenwoordiging is maar de bevolking zélf, dat wil zeggen U, toebehoort – te grabbel gegooid. Dit terwijl de Nederlandse bevolking daar overduidelijk en in grote meerderheid tegen is. Dat is gebleken tijdens zowel het referendum van 1 juni 2005 toen de Nederlandse bevolking zich in grote meerderheid uitsprak tegen de Europese grondwet (die er via het Verdrag van Lissabon toch gekomen is) en, op 6 april 2016 tegen het EU-integratieverdrag met de Oekraïne, die er dankzij het partijkartel uiteindelijk ook gewoon kwam.

De ruime eurosceptische meerderheid in ons land wordt dus al decennialang niet gehoord en het geleidelijk verdwijnen van ons land in een groot antidemocratisch Europees Imperium gaat maar door.

Hoe is dit mogelijk? Omdat het partijkartel – door middel van valse eurosceptische beloften vlak voor de verkiezingen – in samenwerking met zijn propaganda-apparaat, het mediakartel (NPO, NRC, de Volkskrant, Trouw, Telegraaf en het AD), er keer op keer in slaagt eurosceptische stemmen om te smelten in eurofiel goud. Dankzij deze kartelalchemie staan we inmiddels aan de rand van de afgrond en dreigen we ons land voorgoed kwijt te raken. D66 wil het Europees lidmaatschap zelfs in onze grondwet opnemen. Stem dus nooit (!) meer op het partijkartel. Stem ze weg op 17 maart.

En pas op bij nieuwe partijen die met wat stoere geluiden op eurosceptische stemmen loeren maar zodra het erop aan komt als ruggengraatloze ‘Jaknikkers’ gewoon met het partijkartel zullen meestemmen. Hoe komt u er nou achter of het definitief breken met de EU een partij ernst is? En wanneer hebben we te maken met jaknikkers die vooral graag het grote ‘Kartelspiel’ willen meespelen, erbij willen horen en op het pluche willen plaatsnemen?

Daar hebben we gelukkig een hele simpele lakmoesproef voor. Een antikartelpartij zoals Forum voor Democratie spreekt zich altijd onomwonden uit vóór een Nexit. De rest (‘geen politieke unie maar een handelsunie’, ‘terugkeer naar de EEG’, ‘hervorming van de EU’, et cetera) is slechts irreëel kartelgezwets voor de bühne om eurosceptische stemmen onder valse voorwendselen te lokken en betekent in de praktijk onvermijdelijk het langzaam maar zeker volledig opgaan van ons land als een onbeduidende provincie in een groot antidemocratisch Europees Imperium.

Ook  JA21 en Code Oranje zijn voor een Nederlands lidmaatschap van de EU en dus onderdeel van het partijkartel. Trap er niet in en stem dus zeker niet op deze twee partijen die onder valse voorwendselen eurosceptische stemmen proberen te lokken om ze straks om te smelten in eurofiel goud!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Nadat Baudet “krijg de tering Mark Rutte” heeft geroepen, is het sowieso duidelijk dat je de lagere school niet hebt afgemaakt als je FvD nog steunt.

  1. werikke

   nou dan weet ik denk ik al wat je stemt. schaam je niet dat je FVD stemt . Ik begrijp hier trouwens uit dat je mensen die niet gestudeerd hebben en moeilijk leren ziet als minderwaardige mensen. das dan toch weer jammer

  2. driewerf

   Trap er niet in mensen brandebok is een smerige leugenaar .

  3. leukeditter

   komt i nog goed mee weg die rutte, ik zou het nog erger maken, tien jaar gelieg en dictator gedrag

  4. The devil and the deep blue sea

   Heeft Baudet dit echt gezegd, hulde voor Baudet dan, al had het van mij nog wel een tikkeltje erger gemogen, misschien stem ik nu zelfs op Thierry, alleen al hier voor.

   1. EvertB

    Ik zou zeggen: volg jouw wil en stem Baudet.

    1. The devil and the deep blue sea

     Ik stem toch maar op de PVV, maar ik heb enkele volmachten weten te scoren van mensen die aangeven niet te gaan stemmen en die ga ik netjes verdelen tussen de PVV en FvD.

     Zouden meer mensen moeten doen!

    2. Ishmael

     Stem Ploumen!

 2. Monty

  ”Dit terwijl de Nederlandse bevolking daar overduidelijk en in grote meerderheid tegen is.”

  Dan kan het niet anders dat Baudet volgende week als grote winnaar uit de bus komt rollen.
  Of zijn campagne heeft het volk toch niet weten te overtuigen.

  1. werikke

   Ik hoop dat die er veel zetels bijkrijgt. De media (NPO) zal nooit Baudet aanprijzen maar afzeiken en Kaag en Ploumen op podium hijsen. Want partijkartel moet doorgaan en NPO is bang dat ze minder subsidie krijgen (standpunt FVD )

 3. Pieter48

  Laten we hopen dat links hier niet meer macht krijgt als in de laatste kabinetten. Links is tot veel in staat. Een klein voorbeeld. Venezuela is door een links geregeerd olieproducerend land omgetoverd tot een derde wereld land. Natuurlijk is dat de schuld van Amerika. Linkse regeringen doen nooit niets verkeerd.Alhoewel zijn er daar wel wat voorbeelden van.

  1. werikke

   inderdaad ik merk dat bij links dus ook VVD anderen de schuld geven van hun fouten. Rutte geeft wel vaak toe dat die verkeerd zat maar dat is om uit de wind te blijven want dan is discussie zo over. Maar het ligt altijd aan de EU terwijl ze daar ook vertegenwoordigd zijn maar niets te zeggen hebben met 3 man daar.

 4. liefdevol rechts

  Het is zo klaar als een klontje, FvD en PVV gaan een ongekende overwinning behalen en gaan de overige linkse partijen het mes op de keel zetten.
  Onze vrijheid staat nummer één op hun lijst en dat gaan we dan ook terug krijgen en die belachelijke mondkapjes hebben hun glorie dagen gehad, leve de vrijheid!

 5. Seneca

  @burgercomité
  ook de PVV stelt duidelijk dat men een Nexit wenst. waarom noemt u dat niet? is de PVV niet elitair genoeg? indien u niet reageert dan beschouw ik bovenstaand topic als ‘geklets in de ruimte’.

 6. EvertB

  Vorige week deelde ‘reaguurder’ Tom Bombadill ons mee dat zijn keus tussen FvD en PVV zou gaan. Daarbij benadrukte Tom dat Forum de waarheid spreekt.
  In zo’n situatie sta je natuurlijk niet meer voor een keus: je stemt op Forum en gaat vol voor de waarheid.

 7. Beukman

  Hoe is dit mogelijk? Omdat het partijkartel – door middel van valse eurosceptische beloften vlak voor de verkiezingen – in samenwerking met zijn propaganda-apparaat, het mediakartel (NPO, NRC, de Volkskrant, Trouw, Telegraaf en het AD), er keer op keer in slaagt eurosceptische stemmen om te smelten in eurofiel goud. Dankzij deze kartelalchemie staan we inmiddels aan de rand van de afgrond en dreigen we ons land voorgoed kwijt te raken. D66 wil het Europees lidmaatschap zelfs in onze grondwet opnemen. Stem dus nooit (!) meer op het partijkartel. Stem ze weg op 17 maart.

  Het is machteloos gepruttel, gegoten in een zweltaaltje dat doet denken aan dat van dagblad De Waarheid uit de jaren 60 en 70. Het er demagosich bijslepen van een stokoud referendum uit 2005 en van een ander referendum dat er niets mee te maken heeft, is een zwaktebod. Feit is dat een grote meerderheid der Nederlanders vóór de EU is. Wen er maar aan.
  Inmiddels begrijpt zelfs de grootste sukkel dat “eurofiel” juist een aanbeveling is.

  1. ManX

   “Het is machteloos gepruttel, gegoten in een zweltaaltje dat doet denken aan dat van dagblad De Waarheid uit de jaren 60 en 70.”

   Als Beukman dit soort woorden gebruikt kun je er zeker van zijn dat er doel is getroffen en een stevige snaar is geraakt.

   Natuurlijk veroudert de waarheid niet, op welke wijze en met welk kaboutertaaltje Beukman het ook probeert af te serveren.

   De auteurs van dit artikel (Burgercomite EU) hebben volledig gelijk en Beukman moet dit tot zijn verdriet en woede bedekt toegeven.

   Ik denk trouwens dat hoe langer hoe meer reaguurders Beukman op een tr0l vinden gaan lijken.

   1. Beukman

    Je mist het punt, Dr. X. Men probeert met dit bombastische taaltje vol ondergangsjargon te verhullen dat een grote meerderheid van de Nederlanders helemaal niet uit de EU wil.

    Om een voorbeeld te geven: kartelalchemie is leuk begonnen, maar betekent niets meer dan dat de meeste partijen elkaar grotendeels hebben gevonden op de pro-Europese agenda. Zuur voor degenen die tegen de EU zijn, maar zo is het nu eenmaal.

    Als jij problemen hebt met inhoud, ben jij overigens de trοl, Germaanse piegem, niet ik.

    1. ManX

     “Je mist het punt, Dr. X. Men probeert met dit bombastische taaltje vol ondergangsjargon te verhullen dat een grote meerderheid van de Nederlanders helemaal niet uit de EU wil.”

     Een overgrote meerderheid wilde in 2005 wel degelijk uit de EU, Beukman. Dat jij doet op dit momentum nooit heeft bestaan, toont je grote leugenachtigheid en eeuwige gedraai weer ondubbelzinnig aan.

     Je bent een obsessieve tr0l.

     1. Beukman

      Dit momentum ligt alweer 16 jaar achter ons, dr. X. We leven nu in 2021.

      Voor de vorige TK-verkiezingen zei Geert dat de verkiezingen dienden te worden opgevat als een referendum over de EU.
      Guess: een grote meerderheid der Nederlanders stemde op partijen die voor de EU waren.

     2. Rene van der Grijp

      “Dit momentum ligt alweer 16 jaar achter ons, dr. X. We leven nu in 2021.”

      –> HOE*RA! Beukman geeft eindelijk iets toe! Zij het impliciet.

      “Voor de vorige TK-verkiezingen zei Geert dat de verkiezingen dienden te worden opgevat als een referendum over de EU.”

      –> “Zei Geert”…Kan je echt niet beter, Beukman?

      “Guess: een grote meerderheid der Nederlanders stemde op partijen die voor de EU waren.”

      –> Besef je niet dat dat niets zegt? De kiezer maakt een afweging op tal van punten waarvan de EU er slechts één is. Je toont hier een intellectuele luiheid die grenst aan domheid.

      Er zijn twee referenda geweest die allebei in het nadeel van de EU uitvielen en beide zijn genegeerd. Vervolgens is het referendum maar meteen afgeschaft. ZO hangt de vlag er tegenwoordig bij, mafkees.

     3. Saleem Sinai

      “Dit momentum ligt alweer 16 jaar achter ons, dr. X. We leven nu in 2021.”

      Dit is juist maar dit referendum handelde ook niet over de wil van het Nederlandse volk om wel of niet lid van de EU te willen blijven. Het handelde om een bureaucratisch detail dat door populisten werd misbruikt voor een andere agenda.

     4. Meriadoc Brandebok

      “Een overgrote meerderheid wilde in 2005 wel degelijk uit de EU.”

      ManX liegt dat hij barst. Het referendum in 2005 ging helemaal niet over uittreding uit de Europese Unie. Het ging over de vaststelling van de grondwet en daarmee ging het in de kern over de oprichting van de Europese Unie. In 2021 wil de meerderheid van de Nederlanders er echter ook niet meer uit.

     5. Beukman

      De kiezer maakt een afweging op tal van punten waarvan de EU er slechts één is.

      Nochtans noemde Wilders de verkiezingen een referendum over de EU. Hij heeft gegokt en verloren.
      Slechts 1 op de 5 Nederlanders wil uit de EU. Dat zegt eigenlijk alles.

      Het raadgevend referendum is afgeschaft met de benodigde meerderheid in TK en EK. Voor het bindend referendum is sowieso geen meerderheid bij elkaar te sprokkelen.

      Geert had zijn standpunten inzake de EU mooi allemaal kunnen uitleggen op de PO, waarvoor hij was uitgenodigd, een uitnodiging die hij ook had geaccepteerd. Maar net als vier jaar geleden heeft hij weer een smoes gevonden om toch niet te hoeven komen. Gemiste kans, Geert. Wat zou daar achter zitten?

     6. Rene van der Grijp

      “Nochtans noemde Wilders de verkiezingen een referendum over de EU. Hij heeft gegokt en verloren.”

      –> Wilders kan zoveel zeggen.

      “Slechts 1 op de 5 Nederlanders wil uit de EU. Dat zegt eigenlijk alles.”

      Waar haal je dat vandaan? Beide referenda waren (voor wie horen wil) een duidelijke indicatie dat iets meer dan de helft van de Nederlanders bezwaren heeft. Misschien niet eens tegen het concept maar op z’n minst tegen de manier waarop er vorm aan wordt gegeven.

      Uit 2e Kamer verkiezingen kan je nooit dit soort conclusies trekken omdat het over partijprogramma’s gaat en niet over op zichzelf staande issues. Dat kan alleen aan de hand van een referendum. Raar hè, dat ze dat nu opeens hebben afgeschaft?

      Alleen al daaruit kan de conclusie worden getrokken dat de democratie in Nederland doodziek is. Er zijn mensen (zoals jij) die daar geen probleem mee hebben. Ik zou er nu een godwin tegenaan kunnen gooien maar ik kan de verleiding nog net weerstaan.

     7. Meriadoc Brandebok

      “Dat kan alleen aan de hand van een referendum. Raar hè, dat ze dat nu opeens hebben afgeschaft? Alleen al daaruit kan de conclusie worden getrokken dat de democratie in Nederland doodziek is.”

      Het referendum is pas ingevoerd in 2015, ruim na de volksraadpleging van 2005. Voor die tijd bestond het referendum niet eens. Het referendum over de EU-Grondwet vond haar grondslag in een apart ingediende wet van D66 en GL.

   2. Beukman

    80 procent van de Nederlanders kijkt verder dan z’n neus lang is, linkse_trοl, en ziet het gemeenschappelijk belang van verdergaande samenwerking binnen Europa.

 8. Egbert van Zutphen

  Mijn dank aan de heer Beukman voor onderstaande tekst:

  Hoe is dit mogelijk? Omdat het partijkartel – door middel van valse eurosceptische beloften vlak voor de verkiezingen – in samenwerking met zijn propaganda-apparaat, het mediakartel (NPO, NRC, de Volkskrant, Trouw, Telegraaf en het AD), er keer op keer in slaagt eurosceptische stemmen om te smelten in eurofiel goud. Dankzij deze kartelalchemie staan we inmiddels aan de rand van de afgrond en dreigen we ons land voorgoed kwijt te raken. D66 wil het Europees lidmaatschap zelfs in onze grondwet opnemen. Stem dus nooit (!) meer op het partijkartel. Stem ze weg op 17 maart.

  1. Beukman

   Graag gedaan, Egbert. Het copyright ligt bij Burgercomité EU.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.