Corona-schandknaapje Rob Jetten (D66) doet net alsof hij tegen de “lockdownverslaving” is. Zielig!

D66-fractievoorzitter Rob Jetten ziet hoe Nederland klaar lijkt met het coronabeleid, en hoopt ‒ principeloos als hij is ‒ daar ook een graantje van mee te pikken, door de ineens door hemzelf verzonnen term “lockdownverslaving” in te zetten als aanval op Rutte en de rest. Maar als íémand consequent bij het kruisje heeft getekend om lockdowns in te voeren en te verlengen is dat Jetten zélf geweest!

Gisteravond mocht Rob Jetten aanschuiven bij Jinek om daar zijn oudbakken D66-propagandaverhaal op te hangen. Beetje raar dat Sigrid Kaag daar niet zat, want zij is immers de lijsttrekker. Maar blijkbaar proberen ze het bij die partij een beetje af te wisselen, een soort van duo-lijsttrekkerschap. Ergens wel snoezig.

Tijdens zijn ‘optreden’ in de talkshow haalde Jetten op ongelooflijk hypocriete wijze uit naar Mark ‘I Love Lockdowns’ Rutte. Want, zei Jetten, mensen hebben genoeg van de lockdown. Talloze jongeren zijn depressief. Het wordt alleen maar erger. Winkels en andersoortige bedrijven staan op omvallen. Dit kan zo niet doorgaan! Maar wat was hem opgevallen bij het RTL Lijsttrekkersdebat? Dat iedereen in dezelfde “lockdownverslaving” zit als Rutte.

Ja, hij zei het echt:

“Tegelijkertijd zijn er een heleboel mensen die er helemaal klaar mee zijn,” zei Jetten. “Mensen die al een jaar lang thuis zitten in een Zoom, sleep, eat, repeat-ritme. Ondernemers die de zaak veel te lang dicht hebben zitten. Uit onderzoek blijkt dat alleen al in Utrecht driekwart van de jongeren depressief is op dit moment, en zich eenzaam voelt. Dan kun je niet doorgaan met die lockdown.”

“Mensen hebben behoefte aan perspectief, aan uitzicht op weer verstandige vrijheid. Dan zeggen we als D66: geef mensen die gevaccineerd zijn weer die ruimte, of mensen die kiezen voor een sneltest. Want een vaccin laten plaatsen is wel een individuele keuze. Maar óf met een vaccinatiebewijs óf met een testbewijs mag je weer die winkel in, mag je weer naar een theater, kun je weer naar een festival, of naar fysieke hoorcolleges. Omdat we er allemaal heel erg naar snakken,” ging Jetten verder.

Hypocrieter dan dit wordt het niet. Deze man en zijn partij hebben het lockdownbeleid van het rampenkabinet-Rutte III steevast gesteund. Niet zo gek misschien, want D66 is deel van het kabinet. Ze geven Rutte en de andere die hard lockdown-lui steeds weer hun zin. En als er partijen in de Tweede Kamer zijn die een ánder beleid willen, nou, dan worden ze door D66 gewoon weggewuifd.

Maar opeens wil Jetten weer vrijheid? En maakt hij zich ernstig zorgen over de enorm kwalijke gevolgen van de ronduit dictatoriale lockdown? Give me a break!

En Jetten was nog niet klaar. Tot slot deed hij er namelijk een hypocriet stapje bovenop. “En ik ben, was ook zondag bij dat RTL debat echt wel een beetje geschrokken dat buiten Sigrid Kaag alle lijsttrekkers daar de rode knop indrukten [tegen het vaccinatiebewijs, red.]. En dus eigenlijk allemaal in diezelfde lockdownverslaving vastzitten als Mark Rutte op dit moment in zit.”

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Twitter!

De verkiezingen komen eraan, en opeens wil D66’er Jetten af van diezelfde lockdown waar hij een week geleden of zo gewoon vóór stemde. Houd toch op, zeg! Hier trapt echt helemaal niemand in!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Tedje Kruis

  En wat is Kenneth dan voor DDS?

  1. Seneca

   @inlegkruis
   wat is je punt? zinspeel je op het feit dat zowel Jetten als Kenneth praktiserend homoseksueel zijn? is dat geen homofobie? je bent en blijft een huichelachtig stuk vreten en anders niets.

 2. Edjan

  De lockdown is bedoeld om naadloos over te gaan op test- of vaccinatiebewijs. Wie dit toestaat krijgt genadelijk weer enige vrijheid terug, wie dit niet toestaat blijft in het lockdown-regime.
  Dit is een flinke eerste stap op weg naar de Chinaficatie want op zo’n “paspoort” kunnen heel goed nog meer dingen komen te staan. Heb je “groen”, gaat het poortje open: heb je “rood”, blijft het dicht. De intensieve menshouderij begint vorm te krijgen.

  Net een D66 folder in mijn vuilnisbak gegooid. “laat iedereen vrij maar niemand vallen”. Mooi toch, hè?

 3. liefdevol rechts

  Zijn het soms in het kort verkiezingen?
  😂😂😂
  Ze proberen het wel maar ze doen het nog steeds verkeerd.
  Als ze nu zeggen dat ze stoppen met de algemene Lockdown zonder verplichte vaccinaties en paspoorten dan kunnen ze nog niet winnen want het komt van D66 en we weten dat deze mensen liegen.
  Dus ga breien en maak plaats voor FvD en PVV 👍

 4. Neko-

  Jetten doet alsof dat vaccinatiebewijs dus HET middel is om de lockdown (die hijzelf mede heeft gesteund met zijn partij) uit te komen.

  Ik heb het eerder hier gezegd, het vaccinatiebewijs is een loos papiertje. Als je gevaccineerd bent ben je mogelijk nog wel besmettelijk, maar kun je zelf niet direct ziek worden (zeggen ze).

  Waarom dan niet-gevaccineerden weigeren op basis van dat vaccinatiebewijs? Immers… de niet-gevaccineerde draagt ALLE risico.

  Dat bewijs is niets meer of minder om geforceerd de vaccinatiebereidheid omhoog te jagen.

 5. Seneca

  deze Rob Jetten heeft, mede namens zijn partij D66, de motie van de de PVV gesteund die een afwijzing van de avondklok behelsde. op het moment van stemmen over de anondklok, heeft deze zelfde Rob Jetten, met een l*lsmoes, de invoering van de avondklok gesteund met als reden: ‘het is een half uur later, dan kunnen de mensen nog sporten…’. als men dit soort redenaties terugroept gepaard aan het ongelooflijke kulverhaal, dan zou men bijna emigreren. maar waarheen? over de gehele wereld is het gif van het ‘nep liberalisme’ de samenlevingen compleet verziekt.

 6. Drostemannetje

  Was het niet D666 dat voor de avondklok was? Eerst niet en dan weer wel? Engnekken.

 7. thijshil

  Rob Jette gebruikt het woord lockdownverslaving
  en dat zegt een
  KLIMAATJUNK.

 8. Franz Biberkopf

  ‘Corona-schandknáápje Rob Jetten’

  Walgelijk!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.