D66-faalhaas Ollongren maakt wéér fout met honderden briefstemmen in twee gemeenten. Lekker bezig!

In de gemeenten Barneveld en Epe zijn zo’n driehonderd inwoners gedupeerd door een fout van de gemeente. Zij ontvingen stembiljetten met een retourenvelop waar een verkeerd adres op stond,.”Hoe dit precies kon gebeuren, weten we niet”, zegt een woordvoerder van de gemeente Barneveld, en wijst naar het ministerie van Binnenlandse Zaken: “De brieven zijn door het ministerie gemaakt.”

De Nederlandse overheid blijft flink falen met het hele idee van briefstemmen, zo lezen we bij Omroep Gelderland. Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) verzekerde ons er nog wel zo van dat het stemmen per post “logisch en niet ingewikkeld” zou zijn. De 70-plussers hoeven zich écht nergens zorgen over te maken. Weet u het nog?

De ‘geruststellende’ woorden bleken meteen onzin: ze werden geopperd vlak nadat er van alles misging tijdens een proef onder senioren in Den Haag. Die bleken ongeldige proefstemmen te hebben uitgebracht, omdat de D66-koningin alles véél te ingewikkeld had gemaakt.

Maar dit keer valt de senioren echt niets te verwijten, want het is de overheid die hier wéér heeft geblunderd! De vorige keer ging het namelijk behoorlijk mis in de gemeente Hoorn. Het ging toen om iets minder dan 1.500 enveloppen. En nu gebeurt het in de gemeentes Barneveld en Epe, waar honderden burgers retourenveloppen hebben gekregen waarop een foutief adres staat gedrukt. Hoe krijg je dát voor elkaar?!

Je zou toch denken dat ze na die eerste paar fouten alles goed zijn gaan controleren, maar niet dus. Wie heeft er nu nog vertrouwen in het stemmen per post nu blijkt dat de overheid zélf steeds fouten maakt?

Dit zijn namelijk al drie gemeentes die, in vrij korte tijd, zulke enorme missers hebben moeten constateren. Gelukkig trokken ze direct aan de bel, maar dat neemt niet weg dat het ronduit onverantwoord is om deze manier het poststemmen zo door te laten gaan. Maar ja, wat wil je in een land waar het belangrijkste wapenfeit van de huidige Minister van Binnenlandse Zaken het afschaffen van het referendum is?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Jack Flash

  Ach gut, begint al goed.
  Blijf er een dubieus gevoel bij houden.

 2. Joachim Ziemszen

  Het betreft heel kleine aantallen en de fouten zijn direct hersteld.

  Dit gaat weer nergens over.

  1. Stanly2000

   Tuurlijk, Ernst!

  2. usb3.0

   nee hoor beffenkopf jij liegt..

 3. Sp@@nse_K0K

  Als we een D66 toch niet overal de schuld van kunnen geven.

 4. liefdevol rechts

  Alle rechtse partijen moeten er tegen ingaan en eisen dat de verkiezingen moeten doorgaan zoals alle voorgaande jaren, eerlijk en democratisch.

 5. Yoyo

  Sowieso de poststemmen minimaal 2 x hertellen onder neutraal toezicht.
  De democratie is daar bij gebaat.
  Het vertrouwen in de overheid is nog nooit zo laag geweest mijns inziens.

 6. Bunky01

  Wie na deze blunders, want dat zijn het, de overheid nog het predicaat betrouwbaar geeft
  is volgens mijn bescheiden mening rijp voor een langdurig verblijf in een gesloten inrichting en niet meer te redden.
  Dit is geknoei optima forma. Ik wil niet aan complot denken doen, maar dat wordt wel moeilijk op deze manier. Kasja, go home en ga geitenwollen sokken breien misschien dat dat beter lukt. Tevens toont deze gang van zaken feilloos aan door wat voor soort idioten we worden geregeerd. We zijn inmiddels met vrijwel alles afgezakt naar het niveau van een 4e wereldland, beschamend.

 7. Augustus

  Dat krijg je als zo’n wijf op haar adellijke titel allerlei leuke snoepbaantjes krijgt, terwijl mensen met competentie buiten worden gesloten. De simpelste zaken kunnen ze niet regelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.