Daar gaan we! Pieter Omtzigt EIST opheldering: ‘Kiezers gaan over installatie Kamerlid, niet een verkenner!’

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt uitte zich vandaag vlak voor zijn beëdiging bijzonder kritisch over de gang van zaken in het formatieproces. Volgens Omtzigt bepalen de kiezers wie er wordt geïnstalleerd als Kamerlid, en niet de verkenners. Omdat we na zeven dagen nog geen opheldering hebben over de notitie heeft Omtzigt het vermoeden dat er dingen verborgen houden.

Voor het eerst sinds “functie elders”-gate is de overspannen CDA’er Pieter Omtzigt weer in Den Haag. Zoals verwacht uitte het Enschedese Kamerlid zijn grote ongenoegen over de Haagse gang van zaken, waarin zijn functie kennelijk een hoofdrol speelt.

Omtzigt toont zich er verbolgen over. Want wat er bij het formatieproces gebeurde is helemaal niet aan de Haagse bobo’s, maar gewoon aan de Nederlandse kiezer:

“De kiezers gaan over wie er hier geïnstalleerd worden als Kamerlid. Daar gaat géén verkenner over. Daar gaat géén fractievoorzitter over. Daar gaat géén ambtenaar over. Daar gaan de kiezers in Nederland over! Dit was een affront voor de Nederlandse kiezers. En ik had gedacht dat we daar binnen 24 uur opheldering over zouden krijgen wie dat gedaan had. Het feit dat we nu zeven dagen verder zijn betekent dat er ergens iets verborgen blijft. Want deze notitie IS niet geschreven, iemand heeft deze notitie geschreven. Er is hier geen spooktypemachine in Den Haag. Er is iemand in Den Haag die getypt heeft: ‘positie Omtzigt: functie elders’. Dat hoort niet.”

Duidelijke taal van een zichtbaar geërgerde Omtzigt. Het lijkt erop dat Omtzigt niet zal rusten tot duidelijk wordt wie er over zijn positie heeft geroddeld. En Omtzigt kennende zal hij wél de onderste steen boven krijgen. Jammer genoeg doet de CDA’er zelf niet mee aan het debat vanmiddag, en kan hij onoprechte lui als Mark Rutte, Sigrid Kaag, Kajsa Ollongren en Annemarie Jorritsma daarom niet flink roosteren. Hopelijk nemen andere Kamerleden die honneurs dan maar voor hem waar!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Monty

  Omzigt splitst zich af en begint een eigen partij. En dan maar nieuwe verkiezingen uitschrijven.

  Maurice de Hond gaf al een mooie peiling.
  Denk echter dat verschillende partijen op basis van die peiling een verkiezing niet zullen zien zitten.

  1. Wally

   Ik mag deze kerel wel, reken maar dat dit prettig vuurwerk gaat opleveren. En dat bij sommige partijen nu al wordt gezocht naar een manier om dit zover mogelijk onder elk tapijt te schuiven wat te vinden is…..

 2. Marija

  Pieter het feit dat het zo lang duurt of onmogelijk is, de onderste steen boven te krijgen, geeft aan dat er iemand achter zit die zichzelf goed weet te beschermen.
  Ik hoef geen drie keer te raden wie het zou kunnen zijn, die zich zo goed weet in te dekken.
  Onze lachende leugenachtige MP gooit hierin de meeste ogen.
  Ik hoop dat er ergens een medestander is die je hiermee wil helpen.
  Ik wens je steun en succes.
  Kiezers staan om je heen.

 3. Max Aue

  De enige manier om dit debat zonder grote politieke kleerscheuren door te komen is dat met name Ollongren zo eerlijk als maar kan uitlegt hoe deze notities op papier kwamen. Het is zeer aannemelijk dat ze die zaken opschreef naar aanleiding van opmerkingen van fractievoorzitters die de verkenners bezochten. Mijn hypothese is dat Wobke Hoekstra over Omzigt begon (Omzigt is alleen voor hem een groot blok aan het been) maar de vraag is of Ollongren mag en durft dit ook te openbaren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.