Schurken! Achterbakse CDA-partijtop framet toeslagenheld Pieter Omzigt als ‘labiel’

De partijtop van het CDA lijkt een fluistercampagne te zijn begonnen tegen hun eigen nummer twee: Pieter Omtzigt. Ze proberen hem af te schilderen als ‘labiel’ en de aandacht af te leiden van het feit dat CDA-ministers Hugo de Jonge en Wopke Hoekstra hadden meegedaan aan een gesprek over het ‘temperen’ van hun eigen partijgenoot. Dat meldt HP/De Tijd.

Het wordt Pieter Omtzigt duidelijk niet in dank afgenomen dat hij, samen met SP-Kamerlid Renske Leijten, de toeslagenaffaire boven water heeft weten te halen. Voor Nederland en de tienduizenden slachtoffers was het een (bittere) overwinning. Maar voor het kabinet, de Belastingdienst, andere delen van de Nederlandse overheid, de VVD, de PvdA en Omtzigts eigen CDA, was het een enorm gezichtsverlies.

Bij de meeste mensen zou na zo’n ontdekking een alarmbelletje moeten gaan rinkelen en het idee ontstaan dat zoiets nooit meer zou moeten kunnen gebeuren. Maar bij vrijwel alle bovengenoemde elementen van de Haagse politiek heerst helaas nog steeds het idee dat niet zij, maar Omtzigt het probleem is. Daarom hebben partijcoryfeeën gepoogd Omtzigt in toom te houden door hem te willen “temperen.”

Maar het meest kwalijke van allemaal is nog wel dat de top van zijn eigen partij hem kennelijk nog steeds karaktermoord op hem pleegt. Zelfs (of eigenlijk juist) wanneer hij er helemaal doorheen lijkt te zitten. Wouter de Winther van De Telegraaf zegt in een column het volgende:

“Wanneer de overwerkte Omtzigt terugkeert is onduidelijk. Het CDA zegt dat dit aan het Kamerlid zelf is. Op hoog niveau wordt rekening gehouden met maanden, gezien ervaringen met huilbuien, door de kamer vliegende projectielen en onbehoorlijke gesprekken waar zowel ambtenaren als bewindspersonen de afgelopen maanden mee te maken kregen.”

Volgens Ton F. van Dijk (HP/De Tijd) is dit “het directe gevolg van een ‘fluistercampagne’ van de CDA-top richting Omtzigt,” zo bevestigt een bron met kennis van de situatie aan die krant. Van Dijk licht toe: “Immers de informatie waarop De Telegraaf zich baseert kan alleen afkomstig zijn uit de boezem van het CDA en is volgens een andere bron ‘zwaar aangezet’ om Omtzigt zo te beschadigen.”

Politiek is een vuil spelletje, maar dit is werkelijk beneden alle peil. Het feit dat Omtzigt zoveel voorkeursstemmen heeft gekregen zou juist een signaal voor het CDA moeten zijn om een nieuwe weg in te slaan. Eentje waar ze daadwerkelijk weer wat kunnen betekenen voor de burger en voor de verandering weer eens een keer kunnen stijgen in het aantal zetels. Maar in plaats daarvan zetten ze de boodschapper weg als labiel en proberen ze hem met alle vuile trucjes uit het arsenaal kalt te stellen. Belachelijk!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Edjan

  De apenrots slaat terug. Het alfa-mannetje geeft een paar lagere apen de opdracht om een bedreigende aap uit te schakelen.

 2. Edjan

  De ápenrots slaat terug. Het alfamannetje geeft een paar lagere ápen de opdracht om een bedreigende áap uit te schakelen. Als ze dat goed doen, krijgen ze misschien promotie.

 3. gggg

  ach gristelijke correctheid ! lijkt de corona idioterie wel.

 4. Max Aue

  De vraag wordt in het stukje van Wout niet helder gesteld maar zou het niet een ietsiepietsie waar kunnen zijn dat Omtzigt een beetje labiel is? Uit alles blijkt dat dit waarschijnlijk wel degelijk het geval is.
  Omtzigt is een zeer star persoon met hoogstwaarschijnlijk autistische thematiek. Het CDA durfde het niet aan om deze rigide gelijkhebber lijsttrekker te maken. Dat had ze wel een veel beter verkiezingsresultaat opgeleverd maar daarna moet er worden samengewerkt met naderen en compromissen worden gesloten. Men voorzag dat dit met een ongericht projectiel mogelijk lastig zou worden.

  1. Janna47

   @Max Aue
   Ongericht projectiel? Hè?
   Als Omtzigt nu beslist niet iets is, dan is het een ongericht projectiel, maar wel degelijk een gericht projectiel en dat in de zin van heel goed weten wat hij wil. Niet?
   Weer de plank mis geslagen dus! Sneu!

  2. ikweetwatikwil

   t’Ja Max Je kunt beter met huichelaars van doen hebben. Kun je alle kanten mee heen behalve de goede kant.

  3. Cootje

   Een ietsepietsie labiel Rob Jetten ?. Maar omtzigt ramt als een olifant door een porseleinen kast , het hele politieke old boys netwerk rammelt aan alle kanten en versterkt het ongeloof in de politiek en voed de rechterkant van de politiek, als Rob Jetten op een parade bootje door Amsterdam vaart, zoekt omtzigt naar de woon-werkverkeer declaraties van Sophie in t veld

  4. Patje

   Jij koppelt dus karaktereigenschappen “star” en “autistische thematiek” aan labiel?
   Wat je daarna allemaal zegt, raakt echt kant noch wal!

   Ik raad je aan het boek “Een nieuw sociaal contract” eens te lezen. Zal je blik op Omtzigt doen veranderen.

   1. gggg

    de huistról is een decadente tról , hij doet zich dus belezen voor terwijl hij het LBO niet kan evenaren (niets ten kwade van een LBO leerling ) en is op vele dossiers een onwetende. Daarom roeptoetert hij hier dagelijks ongehinderd door enige kennis veel gewauwel

  5. Egbert van Zutphen

   Max Aue,

   Pieter Omtzigt is een goed en fatsoenlijk mens die, als een van de weinigen, het opneemt voor de slachtoffers van een koude en repressieve overheid.

   Als u maar 1% van het fatsoen van Pieter Omtzigt had zou u niet over hem schrijven zoals u hier doet.
   U komt echter in de verste verte niet in de buurt van die 1%.
   U toont hier duidelijk uw smerige en verdorven karakter.

 5. Scevian

  Pieter moet lekker effe pauze nemen , en hierna zijn zetel FVD.

 6. struisvogelpolitiek

  JA21 lijkt mij een goede partij voor Omtzigt.

  1. EvertB

   Daar denkt Omtzigt diametraal anders over. JA21 gaf een Judaskus aan Baudet en van dat verraad moet Omtzigt niks hebben. Bovendien is Omtzigt een volbloed Christen-Democraat en zal zelf het CDA niet verlaten. Hij zal zijn strijd tegen de zonden van zijn geloofsbroeders blijven voortzetten.

   1. Cootje

    Hij is een top politicus , maar de misbruiken in de kerken maken van sommige mensen gespleten personen en er is maar een topje bekend onder de slachtoffers . En bij de geloofsgenoten de ratten zaten altijd zondags voorin de kerk . Zakelijk hebben ze een lijken mentaliteit onder de noemer van de heer

   2. Marija

    En gaat er aan onderdoor.
    Sterkte Pieter Omtzigt, de judassen hebben u laten vallen, maar de kiezers weten u wel te waarderen en steunen u.

  2. jve89

   JA21? Haha! Dat zijn net zulke Judassen als zijn huidige partijgenoten! Dat zou wel de laatste partij voor Omtzigt zijn. FvD zou veel beter bij hem passen. Eerlijke mensen die het politiek correcte gewauwel links laten liggen. Net als Pieter.

  3. Duckday

   Ja21 iseen partij die alleeen er op uit zijn eigen gewin Hoogmoed waanzin en belust op macht

 7. NoDoubt

  Een ´gelovige´Hugo de Jonge die vindt dat iedereen zich moet laten inenten, heeft dus geen vertrouwen in zijn eigen God. Ook de paus is van zijn geloof afgevallen. Het wordt tijd dat Wopke en Hugo uit het CDA stappen, want die hebben enorme moeite met de 10 geboden.

 8. Flach

  Dit vind ik erg en er zou veel meer aandacht aan moeten worden geschonken. Men zou het door het hele land op moeten nemen voor Omtzigt. Mijn respect heeft hij absoluut verdiend en ik wens hem het allerbeste en hij is zoveel beter dan die schijnheilige partij waar hij deel van uitmaakt. Sterkte Pieter!

 9. Duckday

  Dit gaat nooit goed . Omtzigt moet gewoon direct opstappen en zijn zetel mee nemen
  Misschien iets voor PVV FvD dan kan hij nog meer bagger boven water halen. Want wat er nu in het cda zit is elboog werken .Ook snap ik nog steeds niet dat de VVD zoveel stemmen heeft gekregen lijkt er meer op dat er geritselt is .Want wie je spreekt allemaal tegen de VVD

  1. Max Aue

   Meent Duckday dat de verkiezingen zijn gefraudeerd?

   1. Seneca

    @aue
    ja dat bedoelt duckday. is dat zo moeilijk te begrijpen? jij denkt dus dat de verkiezingen niet gecorrumpeerd zijn? mijn overtuiging daarin is zo sterk dat die eigenlijk voor twee personen geldt; jij vaart dus mee voor half geld.

    1. Max Aue

     “jij denkt dus dat de verkiezingen niet gecorrumpeerd zijn?”

     Ja, dat denk ik inderdaad. Ik zag in elk geval geen snipper bewijs voor het tegendeel.

     1. gggg

      als het waar is dat er meerdere aangiftes zijn gedaan door bemanningen van stembureaus verwacht ik daar wel een onderzoek naar ! We zullen zien decadente tról

    2. Beukman

     Inderdaad. Er is duidelijk gefraudeerd. FvD 8 zetels, laat dat even tot je doordringen.

     1. usb3.0

      Het tegendeel? dat het wel goed is gegaan werpt behoorlijk wat vragen op, 8 zetels doen geen pijn, vanaf het begin stond de PVV op -3 en dat is nooit veranderd en dat is raar, de VVD en d666 daarin tegen schommelden enorm, sterker nog de npo manipuleerde de exitpolls door de d666 gelijk 8 zetels erbij te geven, natuurlijk horen wij beukho*r daar niet over..

    3. Marija

     Ben ik met u eens, al maanden geleden schreef ik dat er een Rutte4 komt, hoe dan ook, zelfs manipulatie met stemmen zag ik ze voor aan.
     Natuurlijk stinkt het !

 10. JochemX

  Wat een misselijk makend stukje van Wouter de Winther. Zelfs al het zo is, dan had hij het wat anders kunnen formuleren.

  1. bandini

   Het is niet de Winter maar het CDA dat misselijkmakend is! Het is of die hypocriete achterbaksheid een criterium is om tot de partij te horen en als bij nader inzien iemand zijn werk uitstekend doet gaat men een strategie bedenken om hem monddood en zelfs helemaal kapot te maken!!

 11. meanstreak2099

  het is inderdaad jammer hoe ze hem behandelen, want ik zou op hem hebben gestemd(en ik geloof velen met mij) als hij lijsttrekker was geworden

 12. Max Aue

  ‘Omtzigt, altijd getergd, soms emotioneel en natuurlijk zo autistisch als zo’n knikkende hond op de hoedenplank.’

  h*tps://www.geenstijl.nl/5154137/pieter-omtzigt-de-meest-geschikte-ongeschikte/

 13. Marija

  De trouw van Pieter Omtzigt aan het CDA is ongelooflijk.
  Hij zou er beter aan doen om over te stappen naar een andere partij die hem wel op zijn waarde weet te schatten.
  Je verzetten tegen de macht: cda, helpt niet, dat verlies je altijd.
  Pieter is een nette integere man en gaat daaraan onderdoor.
  Het zijn judassen.

  1. EvertB

   Dat Pieter Omtzigt een echte doorzetter is weten we. Menigeen zou voortijdig zijn uitgevallen. Zo niet Omtzigt die gefocust op de rechtvaardige zaak een eenmaal vastgebeten prooi niet meer loslaat. Dat uitgerekend Omtzigt nu tegenwerking ondervindt bij zijn eigen partijgenoten mag toch ook weer niet verbazen. Graag haal ik bij dit soort gelegenheden de historische en blijvend profetische woorden van Hans Gruijters aan. Deze mede D66-oprichter zei: “Als ik een christen-democraat een hand heb gegeven, tel ik altijd even mijn vingers na”.

 14. Morgan4321

  Tja, Omtzight uis katholiek ende huidiger CDA partijtop zijn allemaal ketters die proberen alle voormalige KVP invloeden te verwijderen. Geen wonder ook dat het CDA hun voormalige machtsbasis in het zuiden verloren heeft. Daar moeten ze niks hebben van die arrogante calvinistische hollanders.

 15. Heinrich

  Als Omtzigt ‘labiel’ genoemd wordt, kan men de rest van het CDA zonder schroom ‘debiel’ noemen!

 16. ikweetwatikwil

  Heeft Max het over star en autistische thematiek bij Omtzigt ? Het is duidelijk dat Max daar geen verstand van heeft. Wat denk je van Rutte. Komt dichter in de beurt.

  Omtzigt komt op mij over als een gevoelig mens. Dan ben je niet geschikt voor de politiek , want daar spelen ze vuil spel.

 17. J.C.

  In een ver verleden heb ik ooit op het CDA gestemd. Daar schaam ik mij nu nog steeds diep voor! Ooit was het een humane partij, ze pretenderen het nog steeds te zijn, vooral als het CDA daar andere partijen denken mee te kunnen kwetsen. Maar zoals het CDA met Pieter Omtzigt omgaat is er geen greintje humaniteit te bemerken. Harteloze, koude en berekenende weglopers………….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.