shutterstock 1833524941

Incompetente EU beseft na jaar eindelijk dat het crisis is: overweegt nu pas noodvergunningen voor snellere vaccins

Geen categoriemrt 02 2021, 20:00
In Brussel is eindelijk het besef ingedaald dat er een crisis gaande is. De Europese Commissie overweegt (nu pas!) om nieuwe vaccins eerder toe te laten door middel van een noodvergunning. Aangezien commissievoorzitter Von der Leyen deze mogelijkheid vanmiddag pas gaat bespreken, lijkt het er op dat dit een reactie is op het feit dat steeds meer EU-lidstaten op eigen houtje zijn gaan zoeken naar oplossingen voor de vaccinschaarste.
Na aanhoudend geklungel en traag handelen van de Europese Commissie zoeken diverse EU-lidstaten hun heil buiten Europa als het op vaccins aankomt. Oostenrijk en Denemarken wijken uit naar Israël, Hongarije heeft een Chinees vaccin en Tsjechië en Slowakije overwegen met de Russen in zee te gaan. De EU is wat hen betreft namelijk een belemmerende factor, vooral als je kijkt naar hoeveel beter sommige landen buiten de EU er momenteel voor staan.
De Europese Commissie lijdt dus gezichtsverlies. En in een poging om verdere imagoschade te voorkomen, lanceren ze nu eindelijk eens het lumineuze idee om de goedkeuring van vaccins te versnellen. De NOS beschrijft het als volgt:

"Tot dusver werden noodvergunningen alleen door individuele lidstaten gebruikt om medicijnen voor terminale patiënten goedgekeurd te krijgen."

En dit is dus precies het probleem: deze mogelijkheid was er al en wordt nú pas misschien ingezet.
Brussel hobbelt weer achter de feiten aan en komt pas in actie als het écht niet anders kan. Moet je nagaan: we zijn nu een vol jaar verder sinds het begin van de coronacrisis. En nu pas worden de crisismaatregelen eindelijk eens van stal gehaald.
Absurd!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten