Haha, Oostenrijk en Denemarken vernederen Brussel: gaan lekker zélf vaccins produceren met Israël

Oostenrijk en Denemarken hekelen de trage bureaucratie van de EU en gaan, wat de productie van coronavaccins betreft, op eigen houtje verder met Israël. Beide landen willen zich voorbereiden op de komst van verdere mutaties van het virus, en vinden dat Brussel véél te traag handelt.

Een behoorlijke klap in het gezicht van de EU: Oostenrijk en Denemarken keren zich af van het gecentraliseerde en ontzettend slome vaccinprogramma van Brussel. Ze geven de hoop op een spoedig herstel van het immens trage EU-project op, en gaan verder op eigen houtje. Dat meldt persbureau Reuters.

Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz zegt achter het principe te staan van het plan van de EU om vaccins gezamenlijk in te kopen en te verdelen, maar dat dit helaas veel te traag gebeurt. Ook het feit dat de Europese Commissie ervoor heeft gezorgd dat ze farmaceuten zoals AstraZeneca tegen zich in het harnas te jagen toen bleek dat de productie vertraging opliep, maakt geen goede sier bij Kurz: “Om die redenen moeten wij onszelf voorbereiden op verdere mutaties van het virus en niet langer afhankelijk zijn van de EU voor de productie van tweede generatie vaccins,” zei Kurz in een persbericht.

De Deense premier Frederiksen is het eens met Kurz en gaf ook toe dat ze nu gewoon op eigen houtje verdergaan met Israël. Oostenrijk en Denemarken voegen zich nu dus bij het rijtje EU-landen (Slowakije, Tsjechië en Hongarije) die Brussel links laten liggen en het maar zélf aanpakken.

Door de coronacrisis en het volstrekt incompetente optreden van de EU beginnen steeds meer landen te beseffen dat de EU een bureaucratisch gedrocht is dat totaal niet om kan gaan met een noodsituatie. Aan Brussel de opdracht snel het leven te beteren. Anders zullen er binnen de kortste keren nog meer landen dit voorbeeld van Oostenrijk en Denemarken volgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Nostradamus

  De incompetentie van de eu blijkt al decennia. Waarom dan zoiets belangrijks overlaten aan de eu zakkenvullers?!

 2. RvdBe

  De eu het lachertje op het wereldtoneel moet wellicht gaan bedelen om het sputnikspuitje van de zo gehate Russische vijand, en als ze dan hun spuitjes hebben wellicht nog ff te rade gaan bij die domme afvallige Britten om te vragen hoe het kan dat GB zo snel vaccineert.

  1. Logica

   Jaja, de Brexit is nu al een lachertje…of…eh…hoe kan dat nou? Zonder de EU en toch veel sneller de bevolking aan het vaccineren.

 3. Monty

  Zouden Oostenrijk en Denemarken ook het Israëlische vaccinatie paspoort overnemen?

  1. Loelap

   Ik vermoed van wel

 4. Cootje

  Heerlijk de sloop van het Europese ondemocratische zooitje , corona is ons overkomen maar het is geweldig hoe het de solidariteit van dat gedrocht in de etalage zet . Begon al met de mondkapjes vaccins staatsteun bedrijven en een ondemocratische herstelfonds . Corona ligt uitstekend de verschillen bloot en de landen die op de pof leven gaan naar een financiële onhoudbare situatie waar nog een klein zetje nodig is om de boel te laten ontploffen . 5/6 jaar armoede voor iedereen en wij en onze kinderen en kleinkinderen zijn van die zuid Europese opvreters af .

 5. Adriaen van Bergen

  ik eet wel een appel. Werkte ook altijd goed tijdens het griepseizoen.
  Nooit ziek.
  Die zgn vaccins stoppen ze, net als de griepprik, maar lekker waar de zon niet schijnt.

 6. ET007

  In Brussel zitten de allergrootste prutsers. Dat ze aandacht besteden aan oplossen van Corona, kiezen ze weer hun eigen agenda: paspoort en klimaat.
  Sukkels eerste klas.

 7. Brenda Welsh

  Ha Ha, DDS benadrukt de importantie van de vaccinatie. Bij sommigen hier, die het ineënten als overbodig beschouwen, moet dat niet in goede aarde vallen. Daar doet DDS gelukkig niet aan mee.

 8. driewerf

  Covid krijgt de EU nog wel uit elkaar hahahaah dat wordt nog heeeeeel lang vergaderen zet alle beslissing maar even in de ijskast hahahaahahaah

 9. Albion

  Goed bezig. Nu dit inzicht nog integreren in andere urgente aspecten waar de EU het laat afweten. Het is namelijk waar : Dit gedrocht kan geen problemen oplossen, behalve ‘idealen’ hoog houden.
  De dag dat de EU valt, is het feest. Ik wacht erop.

 10. C.A.Barstow

  Het machtsbeluste links fascistisch regime in Brussel,
  moet natuurlijk op alle gebieden genegeerd worden.

  Het kan en zal dan met de Europese landen alleen maar beter gaan.

  Weg met de EU!

  Stem FvD/PVV/

 11. Jehannes

  Leuk verhaal? Maar welke idioot denkt nog dat een virus wat zich zo snel muteert tegen te onderzoeken, testen en uitwerken is? Dit is een gebed zonder einde voor een virus met een sterfteratio van 0,2% (gemiddeld). Kennen we de gezondheid van roken nog? Wat antidepressivum heeft gedaan met de bevolking? Nog maar te zwijgen over de vaccinatie tegen H1N1? Mensen eerst afhankelijk maken, en dan de oplossing bieden.. Een heroinedealer is geen haar beter.

  1. Flach

   Het gaat niet (alleen) om het aantal mensen wat eraan overlijdt, het gaat om het aantal mensen wat ziek wordt, in het ziekenhuis, cq intensive care belandt. Als 2% vd mensen ziek wordt, komt de hele samenleving stil te leggen. Da heb je het over bijna 400.000 mensen en dan gaan we uit van het huidige R. getal, als dat dan hoger wordt (en dat wordt het) dan zijn het er veel en veel meer die bijna tegelijkertijd ziek en zwaar ziek zullen worden. Dat wordt een ‘gezellige situatie’ Mensen massaal ziek (en sterven natuurlijk want ook dat zijn er dan een stuk meer) en het hele leven plat (wel ff anders dan deze milde lockdown) Op elk gebied, zorg, politie, hulpverleners zoals de brandweer en ambulances enz. afvalverwerking, nuts voorzieningen, transport, voedselvoorziening, supermarkten, afin alles. Het 1 heeft gevolgen voor het ander. Dat scenario zou dan gewoon werkelijkheid kunnen worden en dat is buiten onaanvaardbaar, ook nog eens een grote bedreiging voor de rechtsstaat. Zeg maar plunderingen en bende geweld 2.0
   Die zullen het wel zien zitten. :X

 12. Jehannes

  En zelfs daar kun je de oost indische compagnie van de Engelsen nog wel wat over vragen.. https://www.britannica.com/topic/opium-trade

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.