Exit poll update: FVD stijgt naar 8 zetels! VVD naar 36 (ongelooflijk), totale ineenstorting GroenLinks bevestigd

Er is een exit poll update. Volgens Ipsos, dat in opdracht van de NOS kiezers gevraagd heeft op welke partij ze gestemd hebben, zijn er toch een paar veranderingen. Dat is met name voor twee partijen heel goed nieuws. Want zowel Forum voor Democratie als de walgelijke nepliberalen van de VVD gaan er een zetel op vooruit.

Forum voor Democratie komt nu virtueel niet op 7, maar op 8 zetels. De VVD pakt ook een zetel meer, en komt nu virtueel uit op 36 zetels. Ja, echt ongelooflijk, maar blijkbaar is de Nederlandse middenkiezer nou eenmaal zo onnozel. D66 blijft de tweede partij van het land, de PVV blijft teleurstellen met 17 zetels… en GroenLinks en het CDA zijn écht het haasje.

De tussenscore van FVD vind ik echt geweldig worden. Want Pepijn van Houwelingen is de nummer acht van Forum voor Democratie, en de man achter het Burgercomité EU. Ik ken Pepijn een beetje, heb contact met hem, en gun hem dit echt van harte. Ik hoop dus dat dit sowieso blijft staan – en dat FVD nog verder doorgroeit naar 9 of 10 zetels.

Wat de VVD betreft: ik wil daar niet eens meer over zeuren. Want ik begrijp werkelijk niet dat Nederlandse kiezers Mark Rutte steeds weer belonen. De man is de slechtste premier die we ooit gehad hebben… maar blijft winnen. Het is bizar. Nederland lijkt wel in een psychose te zitten. Triest gewoon.

Maar we kunnen ook een beetje lachen. Want dat GroenLinks en het CDA van Wopke Hoekstra zo slecht presteren (voor hun doen) is natuurlijk wel degelijk vermakelijk. Hoekstra zou Rutte wel even uitdagen. Oh ja, hij zou het doen.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Niet dus. De man heeft er een puinhoop van gemaakt. En het zal mij niet verbazen als straks blijkt dat de nummer twee Pieter Omtzigt meer stemmen heeft gekregen dan Hoekstra.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Kaag heeft GroenLinks en de SP vakkundig leeggevreten. Jesse Klaver was dan ook ernstig op zijn retour. Ik verwacht dat hij binnenkort zal aftreden.

  1. halo1

   Er is strategisch gestemd hoor.. om de VVD (D66)links meer tegenwicht te bieden..

 2. Forlan

  Hoewel ik meer had gehoopt en verwacht (zeker geen verlies) voor de PVV ben ik vooral geschokt dat D66 zo belachelijk veel zetels lijkt te gaan halen. Snap daar nou echt helemaal niks van. Toekomst met volt, doodeng. Vooral als je op hun grootste criticaster stemt, Martin Bosma..

  1. Max Aue

   Het is inderdaad een significant feit dat de twee meest uitgesproken pro-Europese partijen, D66 en VOLT fors hebben gewonnen. Nederland was al een pro-Europees land en die steun voor de EU is zichtbaar toegenomen.

   1. halo1

    D66+VOLt=pro-Europa:30 : bijna net zoveel als PVV+FVD+Ja21=contra-Europa:29

   2. Loelap

    Pro Europees is heel wat anders dan pro EU.

    1. Max Aue

     Ik bedoel pro-EU, de koers naar een versterkt federaal Europa.

    2. Vegetarische Leverworst

     Dat is geheel juist. Pro Europees betekent dus een uitbreiding van de EU. Er valt nog een hoop te doen.

  2. halo1

   De PVV moet zich actualiseren en moderniseren.. of zo door blijven kachelen.. het is niet anders.

 3. Loelap

  Het beleid van de afgelopen 4 jaar wordt dus voortgezet. Nog meer belastingen. Nog meer bezuinigingen op van allerlei gebieden, behalve op de 17.000.000.000 van migratie natuurlijk. Voortdenderende massa migratie.
  Een ernstig oplopend tekort aan huizen.
  Verdere islamisering van ons land.

  1. Vegetarische Leverworst

   Dat is geheel juist. Pro Europees betekent dus een uitbreiding van de EU. Er valt nog een hoop te doen.

 4. Michael M

  D666 zoveel stemmen. Onbegrijpelijk. Het gaat niet meer om wat de partij voordraagt maar kijkt de stemmer naar een soort Voice of Holland of voorkeur. Ze zijn in Nederland compleet de weg kwijt. Ga maar geen politieke live debatten volgen toch? speel maar weer lekker verder in je smartphoontje en droom maar lekker verder de komende tien jaar met het nieuwe kabinet. En als stemmen weer echt stemmen moet worden, dan moet dat alleen nog maar gelden voor stemmers welke alle rekeningen moeten betalen en weten wat het is om elke maand te moeten werken om al je kosten te kunnen blijven betalen en niet meer geldig moet zijn voor thuiswonenden tot 21 jaar.

  1. halo1

   Niets onbegrijpelijk.. die stemmen komen gewoon van links.. dat zie je toch!

  2. usb3.0

   “dan moet dat alleen nog maar gelden voor stemmers welke alle rekeningen moeten betalen en weten wat het is om elke maand te moeten werken om al je kosten te kunnen blijven betalen en niet meer geldig moet zijn voor thuiswonenden tot 21 jaar”

   Helemaal mee eens, eerst maar eens 5 jaar werken en vaste lasten en dan mag je pas stemmen, dan is d666 niets meer natuurlijk..

 5. Michael M

  Loelap u hebt 100% gelijk. Geeft niets. Dat heet revolutie. Nostradamus voorspelling komt wel uit.

 6. Monty

  Lastig, zijn de verkiezingen nu eerlijk verlopen.
  Vanochtend waren velen er van overtuigd dat dit niet zo was.
  Stemlokalen waren pro-links. Toch hebben zij verloren en FvD gewonnen.

  Wie durft het te zeggen.
  Dat alles ondanks het briefstemmen toch goed is verlopen.

  1. Max Aue

   Als FvD slecht had gescoord hadden we hier ongetwijfeld op hoge toon gehoord dat de verkiezingen gefraudeerd zijn.

   1. Beukman

    Forum heeft duidelijk gefraudeerd met de poststemmen. Van 4 naar 8, dat kan natuurlijk nooit.

    1. Max Aue

     Goed dat je deze fraude aan de kaak stelt, Beukman.

     1. Loelap

      Wat ben je toch een baby Max. Ik zou maar snel je luier laten verschonen, het stinkt hier.

    2. Beukman

     Herstel: van 2 naar 8.
     Plotseling wordt duidelijk waarom Thierry de laatste weken de bejaardentehuizen platliep om zich voor te doen als de ideale schoonzoon.

   2. EvertB

    In een Whatsappgroep ontvang ik al urenlang veel berichten over vermeende fraude. Analoog aan de presidentsverkiezingen in Amerika. Echt een kopie.

    1. Beukman

     In mijn whatsappgroep wordt voorzichtig gehint op een bestorming van het Binnenhof.

    2. Max Aue

     De fraude van het FvD is onaanvaardbaar!

     1. usb3.0

      De fraude aangaande de d666 is verontrustend te noemen, daarnaast zal de eu stemmen van volt ook onderzocht moeten worden…

 7. usb3.0

  Het failliet van Nederland is aanstaande

  1. halo1

   Kom kom… niet zo somber.. het kabbelt allemaal gewoon door…. “”geld genoeg”.. ze kunnen al niet meer technisch-failliet gaan. Jammer van de PVV, maar geen geld, geen reclame, te weinig intellectuele supporters,te veel tegenstanders, te weinig psychologisch doordacht, campagne niet erg creatief en grijze-plaat-verwijt.. dat is het (probleem) wel zo!n beetje.

   1. Beukman

    Wijze woorden, halo. Universele Bus komt er wel weer overheen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.