Kijk, anti-democratische Klaver: ‘PVV sluit bevolkingsgroepen uit, uitsluiten is verkeerd, dus ik sluit PVV uit!’

GroenLinks-leider Jesse Klaver was vanochtend te gast bij QMusic. Daar werd hem gevraagd wat hij ervan vindt dat partijen van tevoren worden uitgesloten door andere partijen. Helemaal prima! ‘Als je hele bevolkingsgroepen gaat uitsluiten dan sluiten wij jou ook uit’, zegt de man die zogenaamd tegen uitsluiting is.

Kijk eens aan, GroenLinks-voorman Jesse Klaver was te gast bij QMusic en mocht daar een woordje meebabbelen.

“Nou dat ze Forum voor Democratie en de PVV uitsluiten vind ik heel goed”, zegt Klaver in reactie op de vraag die radio-dj Mattie Valk van QMusic hem stelt. “Uitsluiten vind ik ver gaan,” reageert Mattie direct. “Vind ik ook heel ver gaan, daar heb je helemaal gelijk in”, zegt Klaver direct. “Maar er is een reden waarom bijna alle partijen dat doen en dat heeft er mee te maken dat zij gewoon hele bevolkingsgroepen uitsluiten. Als ze zeggen dat er een probleem is met Marokkanen in Nederland, sorry dan heb je echt een probleem met mij. En niet alleen met mij, maar gelukkig met heel veel partijen, en dan zet je jezelf volstrekt buitenspel.”

Jesse Klaver lijkt een probleem te hebben met feiten en basale logica. Ten eerste is het helemaal niet zo dat FVD en PVV “hele bevolkingsgroepen” willen uitsluiten, al werkt dat natuurlijk hartstikke mooi als frame. De PVV wil minder criminele Marokkanen. En FVD? Die zeggen überhaupt niets over Marokkanen. Niets ‘uitsluiten’ van gehele bevolkingsgroepen: dat lijkt me niet zo moeilijk te begrijpen. Tenzij je Jesse Klaver bent, kennelijk.

Maar daarnaast is de GroenLinks-voorman zelf echt geen haar beter als hij meent tegen uitsluiten te zijn, maar zelf wel een hele bevolkingsgroep uit gaat sluiten omdat zij op een partij stemmen die hem niet bevalt.

De kans dat er enige samenwerking tussen de PVV/FVD en GroenLinks gaat komen is natuurlijk ontzettend klein. Maar om als partijtje met negen zetels nou grofweg eenvijfde van alle Nederlandse kiezers buitenspel te plaatsen is ook wel heel hoogmoedig. Dat zijn toch al snel zo’n twee miljoen mensen waar we het over hebben. Klaver geeft ze de middelvinger ‘want de rest doet het ook.’ Erg laf.

Bijna zo laf, dat je GroenLinks zou willen uitsluiten. Maar ja, principes, hè?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. pasco

  Wauw, in de post van Tanya Hoogwerf krijgt Ernst/Franz een koekje van eigen deeg!
  We hebben alweer enkele medestanders erbij!
  Prachtig!

  1. gustav

   pasco/
   had ik ook gelezen, werd tijd dat hij eens grondig op zijn nummer werd gezet!

  2. halo1

   Klaver werd vanavond (maandag) heerlijk geroosterd in Nieuwsuur.. o.a. over biomassa-centrales en die (ex?)-radicale Moslim-mevrouw.. gaat dat nog even terugkijken!…

   1. Cootje

    Ja die werd kompleet geringeloord . GroenLinks is toch een dubieus clubje ex ra ra activist Wijnand Duyvendak , button 1873 aanbidster Halsema , groot energie verbruiker Klaver, en als nieuwe aanwinst kauthar ex moslimbroederschap activiste , in Nederlands jargon een bij elkaar geraapt zooitje

   2. Flach

    Leuk, ga ik ook nog even kijken. Ik was voorbij gezapt toen ik die melige treiter van hem zag brrr. engerd.

 2. Duckday

  Als je op deze partij je stem geeft ben je volledig de weg kwijt.Deze partij is een gevaar voor dit mooie land leugens bedrog

  1. Joachim Ziemszen

   Ik vind dat iemand die op de PVV stemt behoorlijk van het padje is.

   Wat nu?

   1. Duckday

    Stem PVV of FvD dan kom je weer op het padje 😁

    1. halo1

     Wat denkt u dat de PVV zou doen als zij de meerderheid hadden…?

    2. werikke

     geweldige man die Wilders trouwens hele PVV is geweldig . houzee

   2. usb3.0

    Iedereen hier vindt joachim ziemszen behoorlijk van het padje

   3. sonny

    GEEN COMMENTAAR!

   4. Cootje

    Van het padje is minder Afrikaanse bootjes toeristen , minder islam , is toch een legitieme vraag. 75 miljard in Europese garantstellingen en herstelfondsen is waanzin ten top , en verder hoeft Wilders niet mee te regeren met een stelletje malloten , maar met een aanhang 20/30% een heerlijke luis in de pels wezen of zijn .

 3. sonny

  De PVV sluit bepaalde bevolkingsgroepen uit?
  Onzin!
  Geert ageert tegen criminele Marrokanen, daar is niets mis mee, dat mag iedereen toch benoemen in een rechtsstaat!
  Dat heeft echter helemaal niets te maken met een democratisch gekozen volksvertegenwoordiging, waarbij gedurende de formatie onderhandelingen enkele door het kartel bevonden “ongewenste” partijen, door middel van een cordon sanitaire buitenspel wordt gezet!
  Puur kiezersbedrog!
  Het argument van klaver is helemaal niet aan de orde, mbt het vormen van de regering!

  1. right

   sonny@
   Het zijn pogingen kiezers te manipuleren, mistwolken te produceren, twijfel te zaaien!
   Het electoraat is hier heel gevoelig voor, jammer.
   Geert heeft het al honderden keren moeten verkondigen: “Ik heb niets tegen rode, gele, zwarte mensen of van welke kleur dan ook, maar ze moeten de Nederlandse normen, waarden en wetgeving respecteren”
   Wie kan het daar NIET mee eens zijn, hoogstens politici met een duistere, dubbele agenda!

   1. Joachim Ziemszen

    Ik meen dat Wilders en zijn aanhang ook de Nederlandse waarden en normen zouden moeten respecteren maar constateer dat ze dat zelden doen.

    1. right

     no comment!

    2. palko

     Dat schrijft iemand die héél lang geleden op de havenkade bij het uitdelen van de hersencellen de boot heeft gemist.

    3. usb3.0

     joachim heeft laatst nog gezegd dat het verkr*chten van 14 jarige meisjes prima is

     1. Jack Flash

      Een marokkaan die hier 1,5 miljoen Nederlanders ( en de rest) electoraal & rechtstatelijk wil lamleggen.
      Jochie wordt brutaal.

     2. werikke

      inderdaad hij keurde het goed en veroordeelde het niet. vies mannetje

 4. Lefty

  @Jack Flash; Maak je geen zorgen, de VVD is niet vies van een een-tweetje met de PVV. Ben je terug bij af.

 5. liefdevol rechts

  Ach, Kavertje spreekt voor een kleine minderheid, hij weet dat en is gefrustreerd en begint dan maar gelijk de grote meerderheid te framen.
  Zeer kinderachtig, alleen al naar zijn kop kijken daar ga je al van kokhalzen.

 6. werikke

  uitsluiten van partijen is ondemocratisch. Wie denken ze wel dat ze zijn. de kiezer bepaald dus zoek naar samenwerking dat is je taak om de kiezers te vertegenwoordigen. zelfingenomen kakgasten. Ik kan mij voorstellen dat je een persoon niet mag maar complete partijen uitsluiten die zoveel miljoen mensen vertegenwoordigen is achterbaks.

 7. ikweetwatikwil

  t’Ja we hadden de Duitsers ook niet uit moeten sluiten toen ze hier binnen vielen.

  1. werikke

   deden we ook niet . nergens zoveel NSBérs als in Nederland

 8. Eppo123

  Links = selectieve verontwaardiging. Links maakt meer kapot dan ons lief is. De kogel kwam van links. Waarom gaan die linkse beroepsdemonstranten niet demonstreren tegen het feit dat er in Quatar 6.500 mensen zijn omgekomen bij de voorbereiding op het WK? Het antwoord is simpel. Het regime van dat land heeft maling aan dergelijke kritiek.

  1. Eppo123

   Wij van de vrije Westerse wereld zijn wel gevoelig voor dergelijke kritiek. Met als gevolg dat clubs als BLM hoogtij vieren. Hiermee ondergraven wij onze eigen cultuur nog meer. Uiteindelijk zal dat tot de ondergang van West Europa leiden. Racisme is overigens wel verwerpelijk en is en zal helaas van alle tijden zijn.

 9. Wally

  En gisteren ging hij ook al af als een gieter…..

 10. Genesis

  Salafisten, aanranders , bommenleggers, aanhangers van Pol Pot,Mao, Stalin en ander gespuis is allemaal welkom bij deze extremisten .De gemiddelde Nederlander heeft niets te zoeken bij deze verdorven club. Ze zijn alleen goed in verbieden en geld uitgeven van een ander.

 11. macsjang

  In NRC laat die kwakkertekop optekenen dattie gegroeid is. Nou, dat is te zien aan zijn dikke kop en dikke pens.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.