Filmpje! Nieuwgekozen partijleiders laten blijken wat nu écht vinden van het nut van corona-mondkapjes

In een filmpje van de eerste bijeenkomst van de nieuwe partijleiders na de verkiezingen, zie je heel duidelijk hoe politici geloven in het dragen van mondkapjes. Hint: ze begrijpen zelf dat het de reinste onzin is. Maar als ze door hebben dat er een camera is, of als ze erop gewezen worden door Jesse Klaver, doen ze dat vermaledijde kapje toch snel op.

Dit is veruit het beste mondkapjesfilmpje dat ik heb gezien de afgelopen maanden. Want het toont de totale hypocrisie aan van álle Nederlandse politici – op twee man na. Jesse Klaver is in het echt blijkbaar net zo’n sneuneus als voor de camera, en Thierry Baudet die geen kapje op doet, niet voor de camera, en ook niet als de camera hem niet in beeld brengt. Hij houdt rekening met de gevoelens van anderen wat betreft handen schudden of ellebogen bumpen. Maar zelf is hij gewoon van het ‘normaal doen.’

Aan het begin van de video zie je Baudet vragen wat de lijsttrekker van Volt (Laurens Dassen) wil. Die schudt geen hand, maar wil een elleboogstoot geven. Opmerkelijk genoeg staat hij wel in de drukke zaal zonder mondkapje op, want in video’s van de partij zelf zie je de Volters dat kapje juist wel steeds dragen.

Maar goed, dan gaat de camera naar Sigrid Kaag en Jesse Klaver, die met elkaar in gesprek zijn. Kaag draagt geen mondkapje. Maar dan wijst Klaver haar erop dat er gefilmd wordt. Snel doet ze het kapje wel op. Vervolgens draait hij zich om en praat hij met Mark Rutte, die óók geen kapje draagt. Hij zit zelfs even aan zijn mondkapje om aan te geven dat Rutte die van hem moet opzetten. Die doet dat meteen.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Het is eigenlijk ongelooflijk om te zien hoe hypocriet deze Kamerleden (!) zijn. Ze trekken zich normaalgesproken niets aan van die idiote mondkapjesplicht, ongetwijfeld omdat ze allemaal beseffen dat het weinig tot geen moer helpt tegen dat zogenaamde killervirus. Maar als de camera dan even op ze gericht wordt, hop, zetten ze dat ding snel op. Want the show must go on!

Zielig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Branzino

  Natuurlijk is het altijd verstandig om een mondkapje te dragen. Niet alleen om besmetting van anderen te voorkomen, maar ook voor draagvlak onder kijkers. Maar in zo’n ruimte als we hier zien, geen openbare ruimte, is het mondkapje niet verplicht. Daar beslist de werkgever of de organisatie.
  Zie: rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/mondkapjes/mondkapje-verplicht

  1. Patje

   Allemaal prima Branbino, maar ga dan niet, als een hypocriete onderdaan van de Nederlandse bevolking, eerst geen mondkapje dragen om vervolgens voor het oog van de Nederlandse bevolking deze op te zetten omdat het rode lampje van de camera aan staat.

   Of niet of wel…….daarin is geen tussenweg!

  2. usb3.0

   Dikke onzin kraamt branzibino uit natuurlijk en de leugen die daar uit voort komt zegt alles “Niet alleen om besmetting van anderen te voorkomen, maar ook voor draagvlak onder kijkers.” wat een onzin…

 2. janrama

  Over niet al te lange tijd is het coronavirus geen probleem meer.
  Baudet gaf aan dat zijn opstelling aangaande corona hem een enorme winst opleverde.

  Gaat een probleem worden voor onzen virus wappie.

  1. Branzino

   @janrama
   Ik zou willen, dat iemand eens aantoonde dat de dodentallen a.g.v. corona ook zonder maatregelen en vaccinaties in de orde van grootte van de jaarlijkse aantallen doden van een zware influenza-epidemie zal liggen. Die sommetjes heb ik nog niet gezien. Ik zie wel sommetjes die de aantallen doden zonder maatregelen alleen in Nederland op veel meer dan 100.000 berekenen. Die sommetjes zouden fout zijn volgens sommige critici, maar dat moet dan toch ook aan te tonen zijn?

   1. usb3.0

    Jouw “feiten” liegen, gebaseerd op aannames en foutieve leugenachtige informatie aangezien jij niet kunt aantonen dat er 100.000 doden zouden vallen…

    1. Branzino

     @usb3.0
     Ik lieg niet, ik citeer alleen uit een wetenschappelijk artikel van enkele gerenommeerde onderzoekers. En die hebben op een redelijk eenvoudige manier berekend, dat bij uitblijvende maatregelen er begin juni 2020 134.000 corona-doden zouden zijn geweest. Als je geïnteresseerd bent, ik wil het niet helemaal uitsluiten, is e.e.a. na te lezen op ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7853586/

  2. usb3.0

   Aldus complotterroriserende wappie jantje drama

 3. Gebande_3

  Thierry blijft zichzelf en vraagt respectvol wat anderen vinden.
  Of
  Meningloze Thierry, herstel Klaver met rubberen rug laat zijn mening van anderen afhangen?

  Zoek de verschillen.

 4. liefdevol rechts

  Hier kan je zuiver zien hoe hypocriet deze zogenaamde politiekers zijn.
  Pas als ze zien of er op gewaarschuwd worden dat ze gefilmd worden dan gaat snel het”mondkapje” op.
  Het is on-ge-loof-lijk!!!!!

 5. ikweetwatikwil

  Wat een gluiperd die klaver. Trouwens Kaag en Rutte kunnen er ook wat van.

 6. JFU

  Al doe maatregelen zullen wel iets preventiefs doen vermoed ik, maar het is hoofdzakelijk schijn veiligheid.
  Elke griep moet uitzieken en dat duurt nu eenmaal een.poos. Is elk jaar zo….en nu niet anders.

  1. Branzino

   @JFU
   Je hebt het wetenschappelijke rapport waarnaar ik eerder verwees, gelezen? Daarin staat heel helder berekend, dat met de maatregelen tussen 15 maart 2020 en begin juni 2020 ongeveer 134.000 corona-doden voorkomen zijn. Dat is dus het gevaar van corona en het effect van maatregelen.
   Dit is op geen enkele manier te vergelijken met een normale seizoensgriep. Als je de mortaliteit, dat is het percentage van alle besmetten die sterven, bekijkt kun je concluderen dat de mortaliteit van corona en het influenza-virus in dezelfde orde van grootte liggen. Ook Van Dissel bevestigde dit. Maar het uiteindelijke aantal doden a.g.v. corona is vele ordes groter, tenzij strenge maatregelen worden genomen en er gevaccineerd wordt.

 7. wijsneus

  En van de anderhalve meter trekken ze zich ook niks aan?????????????????????????????

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.