Gekleurd GroenLinks-raadslid beticht ‘witte’ GL-collega’s van racistische hetze: ‘Ze wachtten tot ik mislukte!’

De moraalridders van GroenLinks hebben altijd hun mond vol over racisme en discriminatie maar nu blijkt dat het Amsterdamse raadslid van de partij, Simion Blom, zelf slachtoffer is van een giftige werkomgeving. Het raadslid met een Surinaamse achtergrond haalt zelf hard uit naar zijn blanke collega’s die “zaten te wachten tot ik zou mislukken.”

Prominente Amsterdamse GroenLinks-leden zwijgen zelf als het graf, maar raadslid Blom blijft achter zijn verhaal staan: zijn blanke collega’s veroorzaakte zelf een onveilige werksfeer. In de Telegraaf doet hij dan ook zijn verhaal:

„De kloof tussen de stad en Zuidoost was zo groot. Hun taalgebruik, houding, lichaamstaal, alles was anders. Ze waren direct en bot, ik ben beleefd opgevoed. Ik heb respect voor ouderen, dus ik zei ’u’ tegen een oudere prominente GL’er. Dat vonden ze vervelend, ze verwarden het met onderdanigheid. Ik was altijd de enige ’zwarte’ tijdens zo’n bijeenkomst. Dat voelde ik ook, iedereen keek naar me. Ik wilde graag contact, maar viel bij alles buiten de boot.”

Ondanks dat Blom zijn hart en ziel in de partij heeft gestoken werd hij altijd gezien als een buitenstaander. Wat nogal opmerkelijk is aangezien de partijtop van GroenLinks altijd de mond vol heeft over ‘inclusiviteit.’ Waarschijnlijk was het voor de roomblanke GL-fractie wennen dat er daadwerkelijk iemand van kleur in hun fractie kwam. Daar bleken de racistische klimaatactivisten niet goed tegen opgewassen.

Sterker nog: uit het toch wel schokkende verhaal van Blom wordt duidelijk dat GroenLinks-politici vaak genoeg de grootste hypocrieten. Blom merkte namelijk dat zijn collega’s maar al te gretig wachten op een blunder van zijn kant zodat ze hem een ‘belerende aai over de bol’ konden geven:

„Ik heb het al te lang voor me gehouden. Ik kwam uit een andere wereld, een aantal witte mensen uit de partij gaven me het gevoel dat ik raar was. Ze zaten te wachten op het moment dat ik zou mislukken. Als ik iets vroeg, werd ik vreemd aangekeken. Als ik een fout maakte, werd ik niet gesteund, maar werd er gelachen.”

Het wordt tijd dat GroenLinks eerst zelf maar eens zorgt voor een inclusieve sfeer binnen haar gelederen voordat ze in het vervolg weer gaan vingerwijzen naar iedereen en alles. Racisme blijkt namelijk niet zozeer een probleem van de Nederlandse maatschappij, zoals de groene lui ons graag aanwrijven, maar voornamelijk van henzélf. Grijp ze, Simion!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Winfrida

  Misschien was het toch het karakter van de heer Blom.

 2. LifeBuddy

  ”Klaver: heeft nog nooit een dag gewerkt!”’ NEE, dat laat klaver over aan kindertjes van 8 jaar, die voor de taliban [de klaver broeders] 7 dagen per week in de KaLkMijnen Moeten werken. Dat Programma hebben we allemaal 6 weken geleden op tv kunnen zien, in dit fatsoenlijke [nedere] land!!!kots

 3. ikweetwatikwil

  Wat een slap verhaal. Het is duidelijk dat Blom zichzelf als slachtoffer ziet.

  1. Loelap

   Het verbaast me anders niets bij die communisten. Het is allemaal eenheidsworst.
   Als je even buiten de lijnen van GL denkt of wat anders bent, wordt je niet gelust en val je buiten de boot en zijn ze akelig tegen je.
   In mijn omgeving ken ik iemand die dezelfde ervaring heeft met GL. Een akelig partijtje.

 4. Loelap

  Pas maar op voor mensen die zich moreel verheven voelen en andere alrijd de maat nemen, zoals gebruikelijk bij veel groenlinkserds.
  Die deugen maar al te vaak zelf niet.

 5. HD

  Op dat mislukken hebben we niet lang moeten wachten, waar zou dat nou mee te maken hebben. Ik weet het wel.

 6. M.Dikker

  Heel erg triest voor deze meneer. Hij moet beslist hulp voor zijn trauma krijgen en schadevergoedingen. p.s. wat was er nou precies racistisch?

 7. struisvogelpolitiek

  Groen-Links is een sekte, een hypocriete sekte. Het beste kan je beter 100x nadenken voordat je bij die club wil zijn.

 8. liefdevol rechts

  Wat? Zitten er NU ook racisten bij GL?
  Wat leuk, dat had ik nu niet kunnen denken (toch wel hoor)
  Benieuwd of de NPO het ook zo gaat opblazen zoals ze het bij FVD in het verleden ook hebben gedaan.

 9. Wally

  Ik zei het toch al…. het boemerang-effect. Het leuke is dat nu de oerdomme gutmensch ook de joker is, want jaja…. ook jullie zijn wit-blank! En dus racist, per definitie! Eens kijken hoe ze dit nu gaan rechtleuteren. Geinig dit, ik kijk en geniet, met af en toe een proestlach.

 10. Xyz1234

  Weinig reacties van de GL adepten nu. Heerlijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.