Groene gekkie Timmermans chanteert met Green Deal: ‘Aanpassen, of onze kinderen voeren oorlog om water!’

Dankzij de coronacrisis leek het alsof we eindelijk minder vaak naar het gemekker van de PvdA-klimaatpaus Frans Timmermans hoefden te luisteren. Maar sinds het coronafonds van de EU is omgetoverd naar een “reset” voor investeringen in duurzame projecten mag Timmermans ons weer naar hartenlust bang maken met allerlei doemscenario’s. Als we ons nu niet aanpassen dan vechten onze kinderen over water, gilt een hysterische Timmermans. 

Het afgelopen jaar was de belangstelling voor een Green Deal zo’n beetje helemaal verdwenen. En dat is niet gek: EU-lidstaten moesten tot het uiterste gaan om de zorg intact te houden en economisch niet in elkaar te storten. Toch betreurt het Frans Timmermans dat landen overwogen om het klimaat maar even opzij te schuiven. Dit is volgens hem niet wenselijk en zijn EU maakte dat ook vrij duidelijk. In een interview met Trouw mag hij hierover uithuilen. Het coronafonds werd aangegrepen als de perfecte kans voor economisch herstel én duurzame investeringen. Ruim een derde moet gaan naar duurzame investeringen, iets waar Timmermans erg blij mee is:

“Tijdens de eerste golf zeiden sommige landen, die om ideologische redenen toch al sceptisch zijn: ‘Die Green Deal moeten we maar even vergeten, kom over tien jaar maar terug’. Die hebben het pleit echt compleet verloren. Zij zien nu ook dat ze het geld dat ze kunnen krijgen voor hervormingen maar beter groen kunnen inzetten. Dat is nu ook de houding van de Poolse regering. Dus eigenlijk is de pandemie voor de Green Deal eerder een versneller geweest dan een rem.”

Net zoals GroenLinkser Jesse Klaver ziet Timmermans deze crisis als een kans. Ze spinnen het verhaal zo dat we de coronacrisis moeten omarmen als een manier om de toekomst nóg schoner in te gaan. Voor Timmermans lijkt het vooral een kans om mensen extreem bang te maken door onrealistische toekomstbeelden aan de man te brengen:

“Het is voor mij een zekerheid: als we ons niet aanpassen, zullen onze kinderen oorlog voeren over water. Er zullen enorme klimaatmigratiestromen komen, met alle geopolitieke gevolgen van dien. Volgens sommigen mag je in de politiek nooit te veel dystopische beelden gebruiken, want dan ben je ‘Project Fear’, maar sommige dingen moet je gewoon benoemen.”

Project Fear. U hoort het, rechtstreeks bij de bron. Timmermans schuwt een portie emoterreur dus niet om zijn groene verhaal te verkopen. We zullen hoe dan ook van gas af moeten en alle klimaatgekte daaromheen accepteren. Want anders komen de Duitsers en de Belgen ons neermaaien. Juist ja.

Zoals Timmermans liet zien: ze vinden toch wel een manier om ons op te zadelen met peperdure klimaatafspraken. Veel plezier!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. halo1

  DIt is niet helemaal onzin.. o.a. vanwege die migratiestromen.. dat moeten we natuurlijk niet hebben…voordeel van de twijfel.

  1. Stanly2000

   Indien de EU (Frontex) die migratiestromen niet tegenhoudt blijven ze komen. Zelfs legaal via het Marrakesh-pact.

 2. Edjan

  Een nieuw systeem van straffen:
  – Taakstraf
  – Voorwaardelijke celstraf
  – Onvoorwaardelijke celstraf
  – Doodstraf
  – En dan nu iets nieuws, de zwaarste straf van allemaal: levenslang in een cel met op alle muren, plafond en vloer foto’s van de Timmerfrans. Uit luidsprekers schallen zijn redevoeringen over het milieu. Eens per dag komt een bewaker de schuldige veroordeelde een uur met de zweep slaan. Dit is het lichtpunt van de dag want de schuldige hoeft dan een uur lang niet naar die foto’s te kijken en kan zo hard schreeuwen dat hij ook niet hoeft te luisteren.

  1. ET007

   Je kijkt teveel horror. Een dergelijke straf is echt te onmenselijk.

   1. Edjan

    007, Het is dan ook bedoeld voor de zeer zware gevallen. Klimaatontkenners, virussceptici, islamofoben, dat soort criminelen.

 3. Yoyo

  Vuilnisman, kan Frans T. ook mee in de Groenbak?
  Doe ik die bril wel bij het restafval, oké?

  1. ET007

   Hij hoort in de glasbak. Gewoon omdat het zo is.

 4. liefdevol rechts

  Ocharme, die Timmermans ziet ze vliegen, hij heeft z’n hoofd gestoten en blijven botsen.
  Zielig hoor, welke inrichting zou hem willen opnemen voor dat hij terug op zijn hoofd valt?

 5. Franz Biberkopf

  “Groene gekkie Timmermans chanteert met Green Deal”

  Timmermans chanteert niet, Bart, hij waarschuwt.

  Chantage lijkt me geheel iets anders.

 6. Bob Fleumer

  Wij betalen deze randdebiel ca 300.000,00 euro per jaar om ons naar de verdommenis te helpen wij zijn er nou gek hij of wij?

  1. Franz Biberkopf

   Timmermans is aangesteld om een klimaatramp af te wenden. Dat doet hij met grote democratische bevoegdheden en met grote voortvarendheid in Europees verband. We mogen blij zijn dat we hem hebben.

   1. ET007

    Neem hem mee op vakantie als het zover is.

    1. Edjan

     😀😄

   2. RvdBe

    Het obese varken is aangesteld om gelijk de messias ons te behoeden voor een wereldramp, bibberkop gelooft dat gewoon, ergens is er in de evolutie van de mens iets misgegaan.

  2. halo1

   Kom nou Bob… de man zet zich in voor de toekomstige watervoorziening.. er zijn wel ergere dingen..je kan toch niet zeggen: hij is links=imbeciel.. dat gaan ze dan toch ook van jou (rechts=..) zeggen!!

 7. Rene van der Grijp

  “Er zullen enorme klimaatmigratiestromen komen,”

  Timmerfrans, handelaar in angst.

  Hij doet net of dit onafwendbaar is. Het enige dat nodig is is de buitengrenzen sluiten.

  1. ET007

   Niks angst. Het is gewoon een feit dat hij sloopt!

  2. Franz Biberkopf

   ‘Hij doet net of dit onafwendbaar is.’

   Nee juist niet. Hij ontwikkelt beleid om dit af te wenden.

 8. Jehannes

  Een groen hoofd kan die krijgen wat mij betreft? Paar blauwe ogen erbij.

 9. ET007

  Waarom voeren onze kinderen dan oorlog om water? Omdat er geen bomen zijn omdat ze gekapt zijn voor biomassa? Of omdat water verontreinigd is door een slecht onderhouden reactor omdat kernenergie nodig is omdat NL van het gas moet? Vanwege CO2? Hoe ziet het uit met zuurstof uit de zee als de bodemcultuur verkloot wordt door windmolens? Doordat visserij enorme vraag gaat krijgen door vleestax en de hele shxt?
  Het is de EU dat heel Europa kapot maakt vanwege hun egoïstische agenda.

 10. Flach

  Dat scenario zal waarheid kunnen worden. Maar dan is wederom de politiek waaronder Timmermans de schuldige. Want water is ook niet meer van NL maar van bedrijven, zelfs buitenlandse bedrijven. De problemen zijn er al in ook andere landen waar waterflesjes producenten zoveel water oppompen en gebruiken voor hun bedrijfsvoering dat er voor de gewone burger weinig over blijft. Vergeet niet dat veel bedrijven extreem veel water gebruiken, en wie gaat straks bepalen wie, wat, krijgt? De burger, of een bedrijf?

 11. C.A.Barstow

  Laat dat fascistische rooie varken gewoon schreeuwen, niet de moeite waard om ernaar te luisteren.

  Stem FvD/PVV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.