Hahaha! BoerBurgerBeweging komt in stijl zetel ophalen: met de trekker naar het Binnenhof!

Misschien nog wel een van de grootste verrassingen van deze Kamerverkiezingen: de BoerBurgerBeweging. Nagenoeg nul media-aandacht voor de partij, maar ze hebben laten zien dat de boerenklasse in Nederland genoeg heeft van de valse beloftes van de ChristenUnie en het CDA. Met stijl kwam de lijsttrekker, Caroline van der Plas, zojuist aan in Den Haag. 

Caroline van der Plas, voormalig CDA-lid en de partijleider van BBB, kwam zojuist op een ludieke wijze aan op het Binnenhof: met een trekker maakte ze haar politieke entree.

De BBB heeft succesvol de ontevreden boeren kunnen groeperen en daarmee weggetrokken bij het onder andere het CDA. Van der Plas was zelf een voormalig actief lid van de christendemocraten, maar ze merkte al enige tijd dat de partij zeker niet meer de boerenpartij van weleer is. En dat heeft ze goed gezien, haar partij heeft bijna 100.000 stemmen weten te bemachtigen. Stemmen die hoogstwaarschijnlijk van het CDA zijn weggeplukt meent Van der Plas. Tegen RTVOost zei ze het volgende:

“Dat zag je ook in onderzoeken van agrarische vakbladen. Dat de meeste mensen het CDA de rug toekeren. Maar ook wel van de VVD.”

Met BBB in de Tweede Kamer lijkt het CDA definitief de boerenstem te verliezen. Van der Plas liet in ieder geval zien waar haar prioriteit ligt: bij de vergeten en achtergestelde boeren. Maar eerst even een lekker stukkie crossen met de tractor. Vroemmmmm!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. halo1

  Een leuke gimmick.. meer aandacht voor het platteland: “rechts!”. dus prima!

 2. Max Aue

  Vergis je niet, er zijn mensen die dit reuze leuk vinden.

  1. FreeThinker

   Maxje ziet natuurlijk het liefst alle boeren verdwijnen uit Nederland. Die heeft liever dat de productie naar Oekraine gaat waar dierenrechten niet voorkomen in het woordenboek of wetgeving. Of het kan natuurlijk naar Canada en Amerika waar dieren volgespoten worden met hormonen.

 3. Adriaen van Bergen

  Hup boeren!!
  Zonder boeren geen eten, geen kleding en waarschijnlijk nog veel meer.
  Onze boeren zijn de besten.
  Als je die wegjaagt dan gaan andere landen ermee aan de haal.
  Die nemen het minder nauw met allerlei regelgeving.
  Dus meer gifgebruik, meer CO2 uitstoot, meer NO3 uitstoot enz. enz. enz.

  1. Gebande_3

   De helft van de boeren gierputten worden gevuld voor de export.
   Hun het vlees, Nederland de stank/stikstof.

   1. Stanly2000

    Export levert wel 17 á 18 miljard op. Moeten wij als handelsnatie toch prachtig vinden. Kokkie!

   2. FreeThinker

    En als Nederland het niet produceert gebeurt het wel in Oekraine waar men het niet zo nauw neemt met het milieu en dierenrechten.

 4. Gebande_3

  Hoe staat het hiermee?
  D66 reeds gehalveerd?

  dagelijksestandaard.nl/2021/03/boerenactiegroep-daagt-kaag-voor-rechter-wegens-smaad-en-laster-hebben-nog-een-appeltje-te-schillen-met-d66/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.