Harm Beertema (PVV) pakt lasterlijk GroenLinks-kippetje aan: ‘Ruiten ingegooid, auto bekrast, het went nooit!’

“Als je op Baudet of Wilders stemt ben je een racist.” Dat schreef het zielige GroenLinks-poppetje en Dwars-voorzitter Sabine Scharwachter gisteravond op Twitter. Dat had ze beter niet kunnen doen, want PVV-Kamerlid Harm Beertema stond paraat om de geradicaliseerde meid flink aan te pakken. Woorden zoals die van haar hebben al geleid tot aanslagen op zijn leven en heel wat vernielingen aan zijn bezittingen: “Het went nooit.”

GroenLinks-gekkie Sabine Scharwachter is van het Deugen. Van het heel erg Deugen. Overal waar zij komt ziet deze linkse gek, die voorzitter is van de jongerenvleugel van GroenLinks die DWARS heet, racisten. En dus ook in de politiek. Helaas voor haar wordt ze na een nieuwe rant over de PVV en FVD op haar plek gezet door PVV-Tweede Kamerlid Harm Beertema. Want, schrijft hij, de demonisering door mensen als Scharwachter heeft echt een enorme impact op het leven van rechtse politici.

Toen ene Joachim van ’t Wout daarop reageerde door te stellen dat het een “ongelukkige tweet” was omdat mensen altijd “in gesprek met elkaar” moeten blijven, zei het GroenLinks-deuggansje:

Helaas voor haar las Tweede Kamerlid Harm Beertema, van de PVV, mee. En hij voelde zich geroepen hierop te reageren. Terecht natuurlijk, want deze beschuldigingen gaan écht te ver en kunnen voor enorme problemen zorgen voor leden van die partijen.

“Lage beschuldigingen zonder enig bewijs,” schrijft Beertema op Twitter. “Ruiten ingegooid, auto bekrast, een aanslag op mijn eigen auto en daarmee op m’n leven, intimidatie. Racist, fascist, worden we genoemd, nu weer door GroenLinks. En het ergste: mijn fractievoorzitter: 17 jaar in isolatie. Het went nooit.”

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Zo, die kan dat GroenLinks-kippetje steken waar de zon niet schijnt. Lukraak gooien met termen als “racisten” en “fascisten” heeft verstrekkende gevolgen in het echte leven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. NoDoubt

  Apartheid komt steeds meer dichterbij

 2. Monty

  “Het went nooit.”

  Ook als je dagelijks wordt na geroepen ‘ga terug naar je eigen land’.
  Ook dat went nooit.

  1. usb3.0

   Ja maar, toch raar dat jij dit vrouwtje zo verdedigd

   1. Monty

    Ik verdedig haar niet.
    Ook deze veel gehoord opmerking is net zo verderfelijk.

    1. ManX

     Je verdedigt haar wel, smeerlap.

     1. Monty

      Nee hoor.

    2. usb3.0

     Jawel dat doet monty natuurlijk weldegelijk.

  2. Fax uit Darmstad

   Hoort u dat vaak dan?
   Wellicht niet in uw rieten rokje de straat op dan.

  3. LifeBuddy

   “Vijf Marokkaanse bendes zorgen in de Amsterdamse binnenstad voor een gewelddadige en professioneel georganiseerde terreur” Hoezo went dat nooit. Het went Nooit, dat je de criminelen in je armen sluit en het Volk discrimineerd.!!!

  4. Cootje

   Ook niet je bent een h.o.er

  5. Seneca

   @monty
   dat meen je niet! heeft men dat tegen je gezegd? schandalig! ik neem aan dat je aangifte hebt gedaan? houdt ons op de hoogte over het verloop van je aangifte.

 3. ManX

  Sabine Scharwachter is pas 23 jaar. Ze heeft dus nauwelijks levenservaring en geen flauw benul wat een racist of een fascist is. Maar het bekt zo lekker om het te pas en te onpas rond te schreeuwen – dat is het ultieme zelfbrevet dat je helemaal deugt.

  Ik zeg het niet gauw, maar dit onvolgroeide meisje is inderdaad een GroenLinks-kippetje-zonder-kop. Walgelijk kind.

 4. Max Aue

  “Als je op Baudet of Wilders stemt ben je een racist.”

  Misschien ben je dan geen racist maar je stemt wel op een partij met racistische ideeën.

  Als je geen racist wilt zijn zou ik dat dan niet doen.

  1. Fax uit Darmstad

   Noemt u eens een paar racistische ideeën van deze partijen.

   1. Max Aue

    In het partijprogramma van Wilders wordt een afzonderlijke strafrechtspleging voor moslims bepleit, voorgesteld moskeeën te sluiten en de Koran te verbieden, niet westerse-allochtonen met een dubbele nationaliteit verboden te stemmen.

    Ik kan nog wel even doorgaan hoor.
    De racistische oprispingen van Baudet zullen u toch ook wel bekend zijn?

    1. Fax uit Darmstad

     Ik zie geen afzonderlijke strafrechtspleging voor moslims bepleit in het partijprogramma.
     Hoezo is het niet westerse-allochtonen met een dubbele nationaliteit toegestaan te stemmen en waarom zou dit racistisch zijn.

     1. Fax uit Darmstad

      “Afstand doen van nationaliteit is verplicht bij naturalisatie,
      Bent u 18 jaar of ouder? Dan moet u na naturalisatie afstand doen van uw andere nationaliteit. De Nederlandse overheid wil dubbele nationaliteiten beperken. Want het is niet altijd duidelijk wat uw rechten en plichten zijn als u meer dan één nationaliteit hebt. De rechten en plichten van uw andere nationaliteit kunnen botsen met die van de Nederlandse nationaliteit.”

      Het is volgens de wet gewoon verplicht. Is de wet racistisch?

   2. Max Aue

    ht*ps://www.trouw.nl/politiek/racistische-uitingen-baudet-en-andere-fvd-ers-in-appgroepen~bc3c4edd/

    1. Fax uit Darmstad

     Ik zie geen punten uit het partijprogramma van de FVD?

    2. Seneca

     @aue
     geloof jij dit krantje? ik had je hoger ingeschat.

  2. Cootje

   Ik stemde in de jaren 80 op Hans Janmaat een top Democraat waar de linkse bende met een bomaanslag zijn vrouw zwaar verminkte , zijn visie had de zuivere tweedeling die in Nederland bestaat, en ontkend en weggekeken wordt door de linkse kliek geen grond gehad , nu staan ze flyers uit te delen bij de Koran zondags scholen om hun voor zich zelf begonnen achterban te mobiliseren om op hun te stemmen , de verwaardeloosde arbeider zit bij Wilders en Baudet

   1. Max Aue

    De vriendin van Janmaat raakte niet door een bomaanslag zwaar gewond. Het was helemaal geen aanslag maar een tragisch incident na een uit de hand gelopen demonstratie.

 5. Rene van der Grijp

  Dit is hetzelfde type dat een vermeende racist bekogelt met een taart waarin uitwerpselen zijn verwerkt.

  Extreemlinks is het laagste van het laagste in de politiek. En in Nederland worden ze voor vol aangezien. Na de verkiezingen worden ze weer uitgenodigd door Rutte en consorten.

 6. AS210854

  Bij de buren was er in 1945 iemand die verschrikkelijk links was, we weten allemaal waar dat op uitgelopen is.

  1. Cootje

   Is uitgelopen op de nummer één positie economische grootmacht van europa ,

   1. AS210854

    Als je een grootmacht wilt opbouwen met miljoenen vermoorde mensen en er niets van geleerd hebben zit er iets goed fout bij de Duitsers . Ze willen het nl nog steeds voor het zeggen hebben in Europa.

 7. Cootje

  Ik zou banger worden van de ideologische veren van juffrouw kauthar bouchallikht , maar GroenLinks is van oudsher een activisten clubje met weiland duyvendak met zijn ra ra bewegingen , mevr Halsema met haar voorliefde als burgemeester voor een kleindeel Amsterdamse bevolking de 1873 beweging , en hoeveel messen moeten er nog getrokken worden voordat ze in haarstad gaan fouilleren , ook mensen met een kleurtje , GroenLinks voor economische armoede , dat weet de pvv op zeker

 8. Eppo123

  Laat die groenlinkser lekker in Noord Korea gaan wonen.

 9. Michael M

  Dat meisje is gewoon een of andere schoolgrietje dat nooit tv kijkt. Nooit op de markt wandelt in druk bewoonde steden. Nooit opsporing verzocht kijkt, nooit iets over Iran, Tsjetsjenië heeft gehoord waar vrouwen geen rechten hebben en homos vermoord worden. Echt een dom vreselijk verwend jong rotkind en dat haar groepje DWARS noemt? Totaal geen opvoeding genoten. Eist aandacht, zit vol met zelfhaat en ik denk dat een scheet verschrikkelijk DWARS zit en ik geloof dat zij dat is!

 10. Cootje

  De linkse politiek het Limburgse gezicht van de PvdA wordt in de vooravond geconverteerd met dat de PvdA flyers bij de Koran scholen brengt , als ze het op papier in het Turks en het Arabisch vertalen zijn ze met recht de club van de allochtonen .

 11. Drollevanger

  Het is me al een tijd opgevallen dat men vanuit Links veel agressiever reageerd op andersdenkenden dan vanuit rechts.
  Ik kan me de laatste 50 jaar niet 1 aanslag vanuit een rechtse groep die door links altijd neo-Nazie,s worden genoemd, herinneren. Dan moet ik toch echt teruggaan tot de vroegere Nationaal socialisten.
  Ik weet wel een aantal dodelijke aanvallen op personen die niet geloven in hun ideologie. Wandaden dus die door doorgedraaid links werden begaan. (zie Theo van Gogh, Pim Fortuin, de vrouw van Janmaat, enz.)
  Mogelijk ligt de oorzaak in het gegeven dat links een voorbeeld heeft in de gedragingen van de zonen van Allah, die wat denktrant het dichtst bij dat van het linkse gedachtengoed lijken te liggen. “Wie het niet met ons eens is moet dood”.
  Moet een vrome moslim, ook afvalligen en ongelovigen onthoofden volgens de koran? Of heb ik dat mis? Ik zal het toch eens nalezen in het heilige boek.

  1. Max Aue

   ht*ps://www.ad.nl/buitenland/vrees-voor-extreemrechtse-terreur-groeit-in-duitsland~a8871d837/

   1. Beukman

    Ook in de VS worden er inmiddels veel meer aanslagen door extreem-rechts gepleegd en gaat er veel meer dreiging van hen uit dan door/van extreem-links.
    Zie ook 6 januari jl.
    Het zal dus ongetwijfeld deze kant op komen, in het kielzog van Forum en de PVV.

    1. ManX

     Dit soort vage insinuaties en smerige verdachtmakingen passen jou niet Beukman. Schaam je.

     1. Beukman

      Niet zo politiek correct, dr. X. Thierry, maar vooral Geert, heeft haat tegen groepen mensen salonfähig gemaakt.
      Natuurlijk neemt hij afstand van een deel van zijn fanatiekste aanhang, maar hij kan zijn handen net zomin in onschuld wassen als Trump dat nu doet, wanneer hem wordt gevraagd naar zijn rol bij “6 januari”.

      Rechts-extremisme is overal in opkomst: in de VS, in Duitsland, in Oost-Europa. Het zal Nederland ook niet voorbijgaan.

   2. ManX

    Max Auwe komt met een artikeltje in het AD van 20 februari 2020 (ruim een jaar oud dus) en gaat over 1 moord met de VERDENKING van een racistisch motief.

    Even beter je best doen, nazi.

 12. Drollevanger

  ht*ps://www.ad.nl/buitenland/vrees-voor-extreemrechtse-terreur-groeit-in-duitsland~a8871d837/
  Beste Max. U benoemt dezelfde vrees die in uw hoek bestaat voor de extra stijging van de zeespiegel, die nog nergens is waargenomen. Er is nog niet 1 extra eiland de laatste 50 jaar onder de zeespiegel verdwenen.
  Maar vooruit een tweede kans.
  “Benoem een echte terreurdaad door vermeende Neo-Nazi,s in Nederland begaan”.

 13. Drollevanger

  ht*ps://www.ad.nl/buitenland/vrees-voor-extreemrechtse-terreur-groeit-in-duitsland~a8871d837/
  Beste Max. Ik ben bang dat de maan naar beneden valt als ik er te lang naar kijk.
  Net als uw angsten niet reëel, en dat weet ik.
  Als u met een reële wandaad van Nederlandse, door u Neonazi genoemden uit ons land kunt aanwijzen, ga ik u serieuzer nemen.
  Tot dan reken ik u bij de fanatieke fantasten. Een dwaallicht in de mist.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.