Hugo de Jonge matst ministers na besmetting Mona Keijzer: ‘jullie hoeven niet in quarantaine’

Staatssecretaris Mona Keijzer (CDA) blijkt besmet te zijn met het coronavirus. Dat is flink zuur, want ze was vrijdag nog aanwezig bij de wekelijkse ministerraad. Het zou dus zomaar kunnen dat álle aanwezige ministers ook besmet zijn geraakt. Maar Hugo de Jonge weet ze te matsen en adviseert alleen een coronatest. Een quarantaine “hoeft niet”, aldus een ‘gulle’ De Jonge.

Demissionair coronaminister De Jonge tovert ineens een paar handige richtlijnen van het RIVM uit z’n hoed. Die instantie blijkt namelijk onderscheid te maken tussen drie categorieën, wanneer er iemand in je omgeving is besmet met corona. “Als je in dezelfde ruimte verkeert, dan geldt dat als een categorie-3 contact: overige contacten,” legt De Jonge uit in De Telegraaf: “Dan moet je jezelf in de gaten houden. Dan hoef je niet in quarantaine, maar je moet je klachten in de gaten houden. Het advies is om te testen op dag vijf na het risicovolle contact. Dat zou woensdag zijn, dus dat is het advies aan de collega’s.”

Kortom: wat een geluk, alle ministers en staatssecretarissen kunnen gewoon van hun vrijheid blijven genieten. Keijzer gaat in quarantaine, maar voor de rest draait de wereld door.

Dus die joviale woorden van de CDA-gezondheidsminister zijn behoorlijk wrang. Want bij de minste of geringste kans op besmetting moet iedere burger al zoveel mogelijk thuisblijven. Behalve, dus, als je in het kabinet zet. Dan kun je wat De Jonge en het RIVM betreft het beste eerst gaan wachten op klachten en symptomen… Of wanneer de CoronaMelder-app afgaat, want dán is het namelijk écht hommeles. Tot die tijd? Joh, je doet maar!

Met dit soort fratsen is het ook niet zo gek dat we dat virus er niet onder krijgen. Het zou veel beter zijn om direct in quarantaine te gaan en de testresultaten af te wachten. Zeker voor leden van het kabinet moet dat gefaciliteerd kunnen worden. Neem toch gewoon het zekere voor het onzekere. Klinkt dat streng? Ach. Van ons burgers wordt al meer dan een jaar lang niets anders gevraagd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Neko-

  Vind je het gek dat een heleboel mensen spreken van zwalkend corona beleid, en dat de overheid met hun corona-ideeen door velen niet meer vertrouwd word?

  Wat voor de bevolking geld dient het kabinet net zo goed ook uit te dragen. Want als het kabinet het niet hoeft, waarom zou de bevolking het dan doen?

  1. hans-e-pans

   Dit is het overduidelijke bewijs dat er maar weinig of zelfs helemaal niets aan de hand is.

 2. liefdevol rechts

  Ik heb mijn beroep gemist,
  Ik had in de politiek moeten gaan.

 3. gggg

  natuurlijk niet ! rutte weet ook dat een hoax is !

 4. M. Brandenburg

  En zo zien we dat ‘Animal farm’ geen fantasie was maar een voospelling van hoehet er aan toe gaat onder linkse totalitaire overheden. iedereen is gelijk, maar sommigen zijn gelijker dan anderen. Dit heeft uiteraard betrekkking op de varkens die de macht hebben gegrepen.

 5. Mar

  Het klopt wel wat De Jonge zegt. Terug te vinden op diverse overheid-websites.

  Voor mij was het ook nieuw.

  1. gggg

   in aanraking met een besmet persoon = 10 dagen quarantaine en bij veel bedrijven 14 dagen de Amerikaanse norm

 6. Heras

  De leugenaar. Nou, de waarheid komt echt een keer boven tafel Hugootje.

 7. Mar

  Soorten contacten

  Overige contacten:
  Iemand met wie je langer dan 15 minuten contact had, op meer dan 1,5 meter afstand in een binnenruimte. Bijvoorbeeld in een ruimte op kantoor, in de klas of tijdens een vergadering

  Iemand met wie je minder dan 15 minuten contact had op minder dan 1,5 meter afstand, waarbij het risico op besmetting klein is. Bijvoorbeeld bij een korte ontmoeting op minder dan 1,5 meter afstand.

  Wanneer ga je in quarantaine?

  Als iemand in je huishouden positief is getest.
  Als je nauw contact bent van iemand met COVID-19.
  Als je via de app Coronamelder een melding hebt gekregen.
  Als je terugkomt uit het buitenland.(een hoogrisicoland voor COVID-19).

  Overige contacten hoeven niet in quarantaine.

  Bron: rivm.nl/coronavirus-covid-19/quarantaine-en-isolatie

  1. gggg

   quote Als je nauw contact bent van iemand met COVID-19. end

   probeer je nu jezelf voor schut te zetten ? je bent wederom geslaagd domme muts

   1. Mar

    Notabene het eerste wat er staat bij overige contacten:

    Iemand met wie je langer dan 15 minuten contact had, op meer dan 1,5 meter afstand in een binnenruimte. Bijvoorbeeld in een ruimte op kantoor, in de klas of tijdens een vergadering

    Overige contacten hoeven niet in quarantaine.

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. gggg

     ppppppffff . hoe dom kun je zijn

     quote tekst , Dat is flink zuur, want ze was vrijdag nog aanwezig bij de wekelijkse ministerraad. end

     Ze waren minder dan een kwartiertje bij elkaar ? , uiteraard hadden ze 1,5 afstand , dat zien we dagelijks op de beelden.

     ga vooral door jezelf belachelijk te maken

     1. Mar

      Ze waren bij de wekelijkse ministerraad = vergadering, die langer duurt dan 15 minuten, op meer dan 1,5 meter afstand van elkaar in een binnenruimte = Trêveszaal in het gebouw van het ministerie van Algemene Zaken aan het Binnenhof in Den Haag.

      Valt onder overige contacten:

      Overige contacten hoeven niet in quarantaine.

      bron: rivm.nl/coronavirus-covid-19/quarantaine-en-isolatie

     2. Max Aue

      Inderdaad Mar, van matsen is geen sprake.

      Wout zit er naast en zijn kwalijke suggestie is onjuist.

 8. JFU

  Quarantaine geldt alleen voor het stemvee. Net als de mondkapjes, die dragen onze elite alleen als de camera’s draaien. Zegt al genoeg lijkt me..

 9. Jopie

  Dan heeft Hugo toch stiekem ’n beetje naar Thierry gekeken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.