Kijk en smul! Johan Derksen veegt vloer aan met Klaver: ‘Weet niet wat er speelt, heeft nog nooit een dag gewerkt!’

Johan Derksen zat zich flink te ergeren tijdens het RTL-debat. Vooral GL-nitwit Jesse Klaver werd het mikpunt van zijn vlijmscherpe kritiek; Derksen ziet hem als iemand met nul inhoud die compleet wordt gestuurd door zijn campagneteam. De GroenLinkse messias zou totaal niet weten wat er speelt in de maatschappij, meent Derksen.

Zoals gewoonlijk hadden de mannen van Veronica Inside maandagavond geen goed woord over de tal van loze beloftes die politici maken. Het hielp dan ook niet dat het optreden van sommige politici ook nog eens belabberd slecht was bij het verkiezingsdebat van RTL op zondagavond.

Aan tafel bij het voetbalprogramma moest echter vooral GroenLinks-sierpaard Klaver het flink ontgelden. Johan Derksen zei onder meer het volgende:

“Daar word je toch helemaal gek van, van die Jesse Klaver. Klaver is 35 jaar, die heeft nog nooit gewerkt, hij is binnen de jongerenbeweging omhooggevallen: hij heeft een leuk koppie en is welbespraakt dus dus daar kunnen we wel wat mee. Een denktank erachter, die hem vertelt wat hij moet zeggen. Hij heeft nog nooit voor een baas gewerkt, hij weet niks over wat er in de maatschappij te koop is en gaat Nederland redden! Het is de wereld op z’n kop!”

Derksen pakte Klaver hard aan. De GL-leider heeft natuurlijk de mond vol over hoe Nederland zou moeten zijn; hoe iedereen maar die klimaatplannetjes moet accepteren en de identiteitspolitieke gekte van die partij moet omarmen. Maar ondertussen heeft Klaver geen flauw benul wat er nu echt speelt bij gemiddelde Nederlander.

De voormalige Voetbal International-hoofdredacteur heeft zeker een punt. Onlangs zat Klaver bij Buitenhof zat ook al feitvrij te neuzelen over duurzame hervormingen en een Green New Deal. Nederland zou honderden miljarden méér moeten investeren om klimaatneutraal te worden, orakelde de GroenLinks-voorman. Verbijsterend! Want ondertussen zijn de meeste mensen op dit moment meer bezig met financieel overleven. De coronacrisis heeft veel Nederlanders hard geraakt, maar Klaver ziet dit echter als een gouden kans op massale investeringen in duurzame sector.

Kortom: de afstand tussen Jesse Klaver en werkend Nederland kan haast niet groter zijn op dit moment. Werkend Nederland probeert te overleven en Klaver heeft het al over een miljardenuitgave aan het klimaat waar de meeste Nederlanders absoluut niet van zullen profiteren. Terecht dat Derksen zich groen en geel ergert aan deze klimaatsnotneus!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Barbera

  Leuk dat DDS ons laat weten wat Derksen denkt van Jesse, maar zijn gedachten over Baudet zullen we hier niet lezen.
  —————————————-
  Johan Derksen kan het niet geloven. “Ik wist niet wat ik hoorde. Ik dacht dat Thierry Baudet de enige was in Nederland die de weg kwijt was en zich de afgelopen weken als een dorpsidioot heeft gedragen, maar 75 procent van zijn aanhang hoeven we ook niet meer serieus te nemen. Dat is toch belachelijk?”

  Hij vindt het volstrekt onbegrijpelijk dat er nog zo veel mensen zijn die in Thierry geloven. “Ik kan geen enkele reden meer bedenken dat je stemt op iemand die zich zó misdragen heeft en zo aangetoond heeft dat hij het leiden van een partij, laat staan het leiden van een land, niet aankan. Als hij Nederland moet redden, dan zijn we reddeloos verloren.”

  1. usb3.0

   Nee barbapappa, DERKSEN VEEGT DE VLOER AAN MET KLAVER, NIET STIEKEM HET DRAADJE VERANDEREN

   1. Barbera

    @usb3.0 ✝ vindt het vermoorden van abortusartsen gerechtvaardigd.

    1. Loelap

     Waar slaat dat nou weer op. Je doet wel erg je best om de aandacht van klaver af te leiden.

     1. Barbera

      @Loelap
      Verdedigen van dat kleine kwispelende christenhondje is niet nodig.

     2. driewerf

      Mensen als je het links laat liggen sterft het vanzelf een langzame dood, er komt toch niks zinnigs uit dat gedrocht

   2. Nostradamus

    Berbera weet zelf ook wel dat groen links de meest extremistische politieke partij is. Maar dat geeft niet voor berbera want berbera is zelf ook links-extremist.

   3. Yoyo

    Baudet zit “ze zeer hoog.
    Goed bezig ,dus die Thierry.

  2. Logica

   Jij zit Baudet te bashen. Johan Derksen was ook erg negatief over jouw vriend Azarkan.

 2. halo1

  Klaver is een van die linkse mensen die NL naar de ratsmodee helpen: geldsmijterij, hersenspinsels, verloedering.. maarja .. de mensen stemmen erop.. je zou bijna zeggen: stop maar met die democratie!. Bijna hoor!

  1. Barbera

   @halo, ja jij @halo kan zorgen voor een ommekeer.
   Stem daarom PVV of het FvD en bezorg hen een meerderheid…

   1. halo1

    Ja Barbera.. je weet misschien: ik ben voor een 51%+(stemmen) allround-links+rechts-partij die alle andere partijen tot relatieve splinters maakt…dat lijkt me inderdaad de oplossing.

 3. Piet151

  Het zou erg verhelderen als Derksen eerst een soort definitie zou geven van “werken”. Ik heb niet de indruk, dat hij ook maar enig idee heeft van de tijdsbesteding van een Kamerlid, SER-lid, vakbondsvoorzitter, lijsttrekker. Die hebben toch wel erg veel weg van een heel drukke baan. Met dit verschil, dat hij niet één enkele baas heeft, zoals de meeste Nederlanders, maar miljoenen die hem voortdurend op de vingers kijken en van wel of niet zinnig commentaar voorzien.
  Maar Derksen kan daar vast een indrukwekkend CV van hemzelf naast zetten en dan is het weer 1-1.

  1. Loelap

   Mannetje Klaver is dusdanig naïef dat het inderdaad lijkt alsof hij nooit gewerkt heeft.

  2. ManX

   Godgodgod, je kan het niet laten Piet, om iedere politicus uit de wind te houden. Wat ben je toch een humorloze zuurpruim.

   1. Edjan

    ManX. We zagen dit bij het artikel van Sid. Ik vond het helder geschreven hoewel theoretisch. Maar dan komt links met (uiteraard negatief) commentaar en vanaf dat moment gaat rechts dit linkse commentaar met argumenten bestrijden. Over Sid’s column hebben ze het niet meer. En als links geen argumenten meer heeft, gaan ze op de persoon spelen en als dat ook niet meer lukt, gaan ze over taalfouten zeuren.
    Zo geef je links de gelegenheid om zowel het strijdperk als de wapens uit te kiezen. Zo geef je links het initiatief.
    Gewoon niet meer reageren op overduidelijke provocaties zou een oplossing kunnen zijn?

    1. Piet151

     @Edjan
     “Gewoon niet meer reageren op overduidelijke provocaties zou een oplossing kunnen zijn?”

     Inderdaad, dat zou je kunnen doen. In spreekwoordelijk Nederlands heet dat “struisvogelpolitiek”, en dat heeft nog nooit wat opgelost. Overigens is ook dat een schoolvoorbeeld van slachtoffergedrag: gewoon net doen of er niets aan de hand is, negeren dus.

    2. ManX

     Ik ben het met je eens, Edjan. Alleen helpt niet-reageren op overduidelijke provocaties geen zier. In het verleden is dit met grote regelmaat geprobeerd, maar de usual suspects blijven stug doorgaan met hun gewauwel. Het zijn bezeten fanatici, vergeet dat niet.

  3. halo1

   Dit lijkt me excuus zoeken. Klaver belichaamt een beetje het sprookje van Belair.. veel te soft en zweverig… denkt dat dat (zachte waarden) “onze toekomst”” is.. leuk dat Derksen als jongen van de gestampte (Bruce Springsteen)-pot dat nog even inwrijft. maar niet zo leuk natuurlijk voor GL-adepten…

   1. Piet151

    @halo1
    Nee hoor, ik kan er heel goed tegen. Net als zovelen neem ik Derksen niet al te serieus. Het is amusement en zo ziet hij het zelf ook.

   2. trutje

    Klaver is een persoon die honderd jaar geleden had moeten leven en dan burgemeester moeten zijn van het kleine huisje op de prairie of bij de Waltons. Iedereen is lief en aardig, leven op een grote roze wolk, geen boze buiten wereld. Daar hoort hij thuis.

  4. RvdBe

   @Piet151,
   We worden geregeerd door ministers zonder enige inhoudelijke vakkennis, het feit dat een Klaver en ook andere politici in allerlei klimaat,vakbond,en andere clubjes zitten waar ze het ontzettend druk mee hebben doet niets af aan het ontbreken van hun inhoudelijke kennis, denk dat Derksen ook daar op doelt.

   1. Piet151

    @RvdBe
    Doe ons hier eens een lol en noem één enkele discussie, eentje maar, waar Klaver liet blijken totaal geen inhoudelijke kennis te hebben. Echt, je hoeft er maar eentje te noemen.
    Die ene die ik kan bedenken zal ik je alvast noemen, zodat je die kunt negeren. Klaver ging er maandagavond in het RTL-debat vanuit, dat Ronald Koeman deze zomer bondscoach van het Nederlands elftal zal zijn. Het is niet 100% onmogelijk, maar zéééér onwaarschijnlijk. Klaver heeft dus geen parate inhoudelijke kennis van het voetbal, zou de conclusie kunnen zijn. O.k., er was ook nog die rekenfout in een discussie met Baudet in het holst van de nacht in de Tweede Kamer. Maar het was heel laat en Baudet en anderen merkten de rekenfout ook niet op. En nu jij ook eentje.

   2. Piet151

    @RvdBe
    Je opmerking over ministers zonder enige inhoudelijke kennis zette me nog even aan het denken. Wat vind je bijvoorbeeld van Kaag (heeft vooral in en met het buitenland gewerkt), Slob (heel lang in en met de onderwijswereld, en zelfs als leraar), Hoekstra (McKinsey, bedrijfsleven), Grapperhaus (advocaat). Er zijn er meer, maar die moet ik opzoeken en dat lijkt me niet nodig.

 4. Edjan

  Net nu begint Nederland in een post-corona crisis te komen: zo lang zal het niet meer duren voordat de halve MKB omvalt, zo lang zal het ook niet meer duren voordat je alleen nog met een geldig vaccinatiebewijs naar de kroeg mag, en na de verkiezingen zal ook wel de broekriem weer aangehaald moeten worden onder het motto: samen met elkaar de schouders eronder.
  En dat ziet Klaver (en met hem vele anderen, zoals Timmerfranz) als signaal om eens flink aan het milieu te werken, lees: onrendabele windmolens en onrendabele en vieze biomassacentrales neer te zetten. Niet alleen is het voor een groot deel weggegooid geld, maar waar moet dat van betaald worden? Daar heeft links iets op bedacht. Je voert gewoon op een computer in dat er 1000 miljard extra geld is en dan komt het goed. Wereldvreemd, inderdaad: kan nog geen ei bakken laat staan een gat in de muur boren.
  Groen Links is een partij voor de hogere ambtenaar. En die zijn er best wel veel in Nederland. Met gepolijste nageltjes zit hen achter her bureau te gebaren: het is noodzakelijk dat we naar hen luisteren want hen heeft gelijk. Gewoon niet naar luisteren. Gewoon niet op reageren.

 5. plakband

  Jesse Klaver is inderdaad eerder ingezet als robot dan Robot Jetten.
  De programmatuur van beiden is aan herziening toe.
  Er zit waarschijnlijk een virus uit China in of een verouderd programma uit het voormalig OOstblok.

 6. 75

  Wie was de Marokaanse die tegenover Wilders werd gezet?

  Nadia Zerouali (Winterswijk, 14 december 1975) is een Nederlands schrijfster en presentatrice. Zij studeerde aan de hotelschool in Apeldoorn en deed een opleiding Marketing & Communicatie. Na haar studie ging ze werken bij een culinair reclamebureau, waar ze Merijn Tol leerde kennen. Haar inspiratie voor koken en kookboeken doet ze op als ze op reis is.[1]

  Zerouali en Tol presenteerden samen in in culinaire programma’s als Grenzeloos Koken en BinnensteBuiten. Ook schreven ze samen diverse kookboeken[2], waaronder Souq en de serie Arabia over de Arabische mediterrane keuken. In 2017 werd Souq bekroond tot Het Gouden Kookboek 2017.[3]

  In 2016 was Zerouali een van de initiatiefnemers van Ieder1, een beweging tegen polarisatie in de samenleving.[4]

  Zerouali speelde mee in de film De club van lelijke kinderen.[5]

  1. ManX

   Het was inderdaad een achterbakse, hypocriete en smerige streek van RTL. Jan Dijkgraaf had een en ander al uitgevogeld. Een voorgekookte actie om Wilders weer te pakken: had je anders verwacht van goor links:

  2. Nostradamus

   De gewone burger…
   h**ps://www.briefjevanjan.nl/aan-frits-wester/
   Mooi om te zien dat Wilders juist hiermee ook weer won.

 7. EvertB

  Johan Derksen moet je benaderen zoals Johan Derksen dat zelf wil: niet serieus.
  Kroegpraat, overal beetje tegenaan schoppen, reuring veroorzaken, (flauwe) grappen, de grens van het betamelijke opzoeken. Kortom, een spraakmaker die makkelijk zorgt voor gespreksstof.

 8. HD

  En die Faras heeft ook een huis aangeschaft met een energielabel F, heeft natuurlijk wel een flinke uitkering om te verbouwen.

  1. Mireille

   En Baudet gaat niet naar de kapper, maar laat zijn haar “doen”. Een clown 💇‍♂️

 9. LifeBuddy

  HaHaHaHa, derksen heeft het ook Niet zo op de taliban, die hier via groen- sLinks de kamer in wilt Glippen en volgende maand Onze pensioenen uit [Wilt] gaan delen.

 10. LifeBuddy

  ”Klaver: heeft nog nooit een dag gewerkt!”’ NEE, dat laat klaver over aan kindertjes van 8 jaar, die voor de taliban [de klaver broeders] 7 dagen per week in de KaLkMijnen Moeten werken. Dat Programma hebben we allemaal 6 weken geleden op tv kunnen zien, in dit fatsoenlijke [nedere] land!!!kots

 11. Kharm

  Ik mag Johan wel wel maar , het is wel een vette VVD´er .
  Want telkens weer gaat hij Mark Rutten een veer in de kont steken .
  Lijkt wel of hij betaald wordt door de VVD,

  1. Wally

   Zoals de talloze ‘praatprogramma’s’, die stuk voor stuk over links leuteren bedoelt u? Ik hoef ze toch niet op te noemen he?

 12. Wally

  Geen speld tussen te krijgen. Hegemonie is dat steeds meer mensen die niet alleen gaan zien, maar ook luid en duidelijk gaan zeggen. En zo hoort het ook, die klaver is (met alle respect voor zijn denkbeelden, die niet de mijne zijn) een persoon die A. een racist is, want ‘wit’, echt leuk dit. B. Inderdaad geen flauw idee heeft hoe de wereld in elkaar zit en C. natuurlijk niet in iets als kanaleneiland, schilderswijk, Amsterdam zuidoost en ga zo maar door woont. DAT zou deze persoon echt moeten doen, lesje realiteitspolitiek die hem in 1 klap van de ‘iedereen is lief’-ideetjes afbrengen. Doe dan Jesse? Kom op, je kindertjes lekker op een fijne multikulti-school doen en wonen in de maatschappij die jijen die andere personen zo graag wensen. Veel plezier jesse…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.