Hoogste politiebaas haalt uit naar coronastuntelend kabinet: ‘De mensen zijn het zat, ik ben het zelf ook zat!’

Korpschef Henk van Essen van de Nationale Politie is helemaal klaar met de warrige en inconsistente communicatie vanuit de overheid over de coronamaatregelen. De samenleving is toe aan perspectief en duidelijkheid; iets wat zij niet krijgt van de Haagse politiek. Door het gebrek aan perspectief neemt het ongenoegen alleen maar toe, aldus de korpschef van de Nationale Politie. 

Vandaag schoof korpschef Van Essen aan bij het tv-programma Buitenhof, waar hij flink uithaalde naar het kabinet. Na de verkiezingsuitslag riepen coalitiepartijen allemaal iets anders over corona, wat voor veel verwarring gezorgd heeft. Iets waar niemand wat aan heeft in de samenleving, aldus de hoogste politieman van Nederland.

“Toen na de verkiezingen de nieuwe maatregelen voor de komende drie weken moesten worden vastgesteld, zei de ene partij van de avondklok af te willen en werd die toch weer doorgezet. Dat soort boodschappen helpt niet. Een consistente boodschap is denk ik van belang voor de samenleving, maar in ieder geval ook voor ons als handhavers.”

Van Essen uit terechte kritiek over de Haagse taferelen. Iets wat overigens al langer speelt: het kabinet ‘flipflopt’ al qua coronamening en beleid sinds het uitbreken van de crisis een jaar geleden. Er is geen peil op te trekken wat men in Den Haag doet: naast de politie hebben ook burgemeesters al vaak genoeg hun ongenoegen geuit. Helaas doet men er vrij weinig mee in Den Haag.

Een duidelijke boodschap en perspectief zou al veel onvrede kunnen doen laten verdwijnen. Helaas voor Nederland zitten we opgescheept met stuntelende ministers zoals Hugo de Jonge en Kajsa Ollongren. Hadden we maar een vleugje meer Van Essen in ons bestuur, in plaats van al die halvegare CDA’ers, D66’ers en VVD’ers!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. AidemediA

  Nee de politie snapt er niets meer van. Maar wel met knuppel, honden, paarden, waterkanonnen en wat niet meer van dat aanvalstuig, de demonstrerende burgers in elkaar meppen. Stelletje dwazen.

  1. Cootje

   Moet wel inzetbaar blijven .altijd maar theorie moet het ook wel eens in de praktijk , en die D66 Juppies en GroenLinks pantoffel helden , plus die anti zwarte piet demonstranten , plus die virus wappies , kunnen wel een corrigerende tik gebruiken , moeten wel het verdrag van Istanbul respecteren anders zitten we dadelijk in de islam cultuur . En die zijn weer niet populair bij de Rotterdamse politie , het wennen van een opgedrongen cultuur went ook niet makkelijk , en dat heeft de oude politiek proberen op te lossen met een bakkie thee . Een normale individu blijft ook thuis of gaat vandaag met ze alle naar de kerk om voorin te zitten en je sprookjes op je mouw te laten spelden en die gebruiken tegenwoordig een corrigerende tik ,

  2. Shadow1100

   Beste Aide, denk je nu echt dat dat optreden is gebeurd nadat enkele politieagenten tegen elkaar zeiden:”Kom we gaan vriendelijke demonstranten molesteren”. Nee, dit gebeurt van hogerhand. De burgemeester(s) samen met Justitie geven daar OPDRACHT toe. Geloof me, heel wat politiemensen hebben hier ook veel problemen mee, maar moeten handelen in ondergeschiktheid aan het bevoegde gezag (politiewet).
   Daarbij moeten ze het ME-werk doen naast hun gewone werk.

   1. AidemediA

    Beste Shadow 1100, Het klopt zoals u zegt dat er opdracht is van hogerhand om een demonstratie te beëindigen. Maar om excessief geweld te gebruiken tegen mensen die vreedzaam opkomen voor hun rechten is misselijk makend. Dat raddraaiers hard worden aangepakt is prima. Maar er zijn veel dienstbaren en waakzamen die het lekker vinden om kei maar dan ook keihard op te treden. En die opdracht krijgen ze niet. De politie heeft ook opdracht om aangiftes op te nemen. Maar dat doen ze dan meestal weer niet. Behalve de voorgedrukte, tegen een kamerlid. De politie moet ook optreden tegen de meestal allochtone oproerkraaiers en vernielers, maar ook daar zie je ze nauwelijks. De politie je beste vriend, is vervangen door, de politie het hoofd incasso bureau van Nederland. Daar mijn beste Shadow1100 wringt de schoen.

    1. Edjan

     Ai, ++++++++++++

    2. AidemediA

     Oh en niet te vergeten het zijn hele goede lintenspanners. Ze komen vaak als mosterd na de maaltijd om met verheffende stem te roepen, Stop politie! Vooral die waakzamen en dienstbaren met zo’n leuk petje en daaruit een kittig staartje.

 2. jve89

  Max en stompie vinden het waarschijnlijk heerlijk. Hoe minder vrij hoe beter!

 3. LifeBuddy

  Er moet eigenlijk staan ”Nationale Politie haalt uit naar criminelen omarmende stuntelend kabinet”: en wij doen lekker mee en we houden onze Bek.

 4. Happytissue

  Ik heb helemaal niet het idee dat de politie of de BOA’s het zat zijn, sterker nog ik heb ze nog nooit met zoveel gretigheid hun “werk” zien uitvoeren. Werkelijk waar als zij de energie en budgetten zouden inzetten tegen illegale prostitutie zou dit ook niet meer voorkomen net zoals de griep.

  Nee, “onze” handhavende mede burgers vinden het maar wat prachtig, dronken van macht en aangemoedigd door bange wezels inhakken op de gemiddelde burger omdat deze te dicht op een ander staat of als het doekje voor de mond plicht niet voldaan is, of nog erger, als de dood rondwaart over de straten na 21.00 of 22.00 (afhankelijk zomertijd en/of ramadan) er zich onverlaten toch nog op straat bevinden.

  1. BarryCitroen

   Nooit vergeten, een agent op de televisie tijdens corona maatregelen, “ik heb me nog nooit zo nuttig gevoeld”. Dan weet je het wel.

 5. coenzoon

  ik ben het blauw – lees het nieuwe bruin – spuugzat. Domme robots die acteren als knokploeg van rutte en alles wat ze tegenkomen bewerken met de lange lat. De grote reset moet afgestraft worden met een breed verzet.

  1. STOP FVD

   Nee echt? Jij bent alles spuugzat, daarom ben je hier zo’n fervent lezertje.

 6. Rieks

  Spuit elf doet ook een duit in het zakje……

  1. STOP FVD

   Anders ga je even naar de FVD webshop op deze site…….. Misschien vind je daar nog iets leuks?

 7. Lucky Luke

  Gut, weer een corona deskundige, zeker op Baudet gestemd. Ga fietsen man en houdt je aan de regels.

 8. STOP FVD

  Nou nou heb je weer wat gevonden om de regeringspartijen halfgaar te noemen. Mans hoor. En die beste politie hoofd heeft het heel wat genuanceerder gebracht dan wat jij met je artikelkop laat blijken. Maar DAT willen de mensen hier lezen natuurlijk. Gemanipuleerde berichten met een sausje van je eigen (stompzinnige) mening!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.