Burgemeesters zetten flipfloppend zwabberkabinet onder druk: ‘Als we de avondklok stoppen, dan ook definitief!’

De Nijmeegse burgemeester en voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls wil duidelijkheid over de coronamaatregelen. De veiligheidsbaas is van mening dat er tijdig een knoop moet worden doorgehakt over de avondklok. Als de avondklok niet wordt verlengd mag deze ook nooit meer terugkomen, aldus Bruls. 

Burgemeester Hubert Bruls (Nijmegen) heeft zich de laatste tijd wel vaker opgesteld als criticus van het Nederlandse coronabeleid, meestal in zijn rol als voorzitter van de veiligheidsregio’s. Hij ergert zich groen en geel aan het gebrek van transparantie in de gemaakte keuzes. Zelfs lokale bestuurders weten niet of nauwelijks wat er te verwachten valt. Ook valt er genoeg te mopperen over de uitvoerbaarheid van sommige maatregelen. Het komt geregeld voor dat het kabinet zich na enkele dagen realiseert dat de gekozen maatregelen in de praktijk toch anders werken.

Er gaan nu veel geruchten de ronde dat de avondklok mogelijk weer gaat worden afgeschaft. Volgens Bruls is dit helemaal prima, maar het moet niet zo zijn dat we over een maand deze avondklok dan gaan herinvoeren:

“Je moet die verlengen, óf stoppen en dan de rest van het jaar ook niet meer invoeren. Het is een te zware maatregel om daar luchtig mee om te gaan. Het besluit erover moet klip en klaar zijn.”

Bruls heeft natuurlijk gelijk wanneer hij zegt dat de avondklok niet een instrument is die we herhaaldelijk moeten gaan inzetten. Als het kabinet besluit om de avondklok niet te verlengen dan moeten ze dit plan ook direct maar weer diep in la stoppen. De maatregel is te disproportioneel, en of het überhaupt enig effect heeft is nogal uiterst discutabel. In Frankrijk kwam men tot de conclusie dat de gewenste effecten uitbleven.

Ook is Bruls geen voorstander van het huidige plan om niet-essentiële winkels te heropenen:

“Een maatregel die een onoverzichtelijk beeld geeft in winkelstraten, daar zijn we geen voorstander van. Daarnaast is zoiets lastig uit te leggen aan andere branches. We moeten altijd kijken of iets uitvoerbaar is, en daarom hebben we aan het kabinet geadviseerd om er nog eens goed naar te kijken.”

De veiligheidsbaas komt met enkele goede kritiekpunten, het is te hopen dat het kabinet eindelijk eens luistert naar zijn kritiek. Tot op heden is dit helaas vaak genoeg niet gebeurd. Wat tot ongelooflijk zwabberbeleid geleid heeft. Maar ja, dat is de Nederlandse aanpak van het coronavirus onder Rutte en De Jonge: één grote potpourri van onkunde en gedraai.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Barbera

  Bam …🤣🤣

 2. The devil and the deep blue sea

  Je kunt er op wachten dat de avondklok vlak voor de verkiezingen wordt gestopt en vlak er na weer wordt ingevoerd.

 3. Monty

  Waarom is er geen berichtgeving over de talloze verzetshelden acties tegen de avondklok?
  En de arrestatie van Jan Roos.

  Of wordt al de berichtgeving structureel gecensureerd door alle media?

 4. Barbera

  Topic december 2020
  Tim E

  FVD-lummel Wybren van Haga is een complotdenker en een verspreider van nepnieuws – ongeschikt als Kamerlid.
  —————————
  Nu op DDS alleen nog maar kritiekloze berichten over het FvD.

  Alles is te koop.

 5. RS

  Je moet die verlengen, óf stoppen en dan de rest van het jaar ook niet meer invoeren. ( dit zinnetje bevalt mij niet ) Dus volgende jaren wel weer ?

 6. Spaanse_K0K

  voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls is de veiligheidsbaas?

  Oh, Bart Reijmerink
  Kan geen dag zonder nieuws, heeft altijd wel een mening over iets.

  Nu snap ik het.

 7. driewerf

  Ruim het hier eens op man een item en meteen al 4 dram reacties van links gepeupel.
  Doe daar eindelijk eens wat aan.

  1. Spaanse_K0K

   Bijzonder vervelend, mensen die gebruik maken van hun vrijheid van meningsuiting.
   Bent u aanhanger van een Vrijheids- of een Verbodspartij?

   1. ikweetwatikwil

    Daar denkt barbera anders over. Bijzonder vervelend, mensen die gebruik maken van hun vrijheid van meningsuiting.

  2. Bus 103

   Ik vind het als buschauffeur wel lekker rustig op weg met die avondklok Rij op tijd, machtig mooi. Mag voor mij nog wel een tijdje duren, geen last strexx.

 8. Cootje

  Avondklok Corona winkelsluitingen allemaal ingrediënten om de peilingen te beïnvloeden , nog 5/6 weken volhouden en de peilingen zien er heel anders uit .er zijn nu nog teveel mensen tevreden met het beleid , pijn in de portemonnee kan het verschil maken . En zo als altijd zaken gaan over lijken

  1. Monty

   Vlak voor de verkiezingen komen de coalitie partijen met een ommezwaai en verlichtingen nu moet de oppositie dus campagne gaan voeren en niet hopen en wachten dat de kiezers hun richting opwaaien.

   Straks missen ze weer de boot.
   Wilders zou bijvoorbeeld weer meer kunnen aanhalen dat het echte probleem in Nederland de islam is en Baudet kan aanhalen dat de elite alles wil regelen.

   Nu zijn ze nog te onzichtbaar.

 9. M. Brandenburg

  “De maatregel is te disproportioneel, en of het überhaupt enig effect heeft is nogal uiterst discutabel. In Frankrijk kwam men tot de conclusie dat de gewenste effecten uitbleven.”

  Zoals een paar weken geleden in peer0reviewed onderzoek al naar buiten kwam dat geen van de totalitaire vrijehidsberovende maatregelen effect hebben. Men kwam daar achter door eindelijk eens de gaan onderzoeken wat de critici al sinds Mei vorig jaar roepen er is geen verschil tussen landen zonder maatregelen, bep[erkte maatregelen, vrijwillige maatregelen of links totalitaire maatregelen. Sterker nog kijken we puur naar de data dan doen de landen met minder tot geen maatregelen het heel veel beter dan landen met meer dan wel totalitaire maatregelen. Zelfs in grote landen als de VS zien we gigantische verschillen waar de staten geleid door de socialisten met hun totalitaire allesverbiedende maatregelen het verschrikkelijk veel slechter deed dan de staten waar men de maatreglen tot een minimum hielde en zo snel mogelijk weer afschaften. Een links geindoctrineerd persoon zal zeggen toeval, maar toeval in de hele wereld in al die verschillende landen dat bestaat niet.

  Men haalt graag Zweden aan omdat die het slechter zouden doen dan Nederland, maar in Zweden word 120% van de oversterfte dus dat houd in tot 20% natuurlijke sterfte is ook door Corona wat volledig onmogelijk is, zoals 100% overstrefte aan Corona al pure onzin is en totaal onmogelijk, zelfs op 100% oversterfte door Corona zou Zweden het direct beter doen dan wij. Zouden ze een realistischer percentage aanhouden, dan zou het zelfs lachwekkend zijn dat Zweden over Corona praat. Dit jaar hebben ze het laagste oversterfte aantal in jaren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.