Ontiegelijk slakkenkabinet overweegt éíndelijk wat meer coronasteun voor ondernemers: ‘We kijken serieus!’

Het kabinet is eindelijk aan het kijken naar een eventuele verruiming van de coronasteun. Voor veel ondernemers kan dit het verschil maken tussen financieel in leven blijven of omvallen. Voorheen bruisende steden zag al hun binnensteden inkrimpen, 20 procent van de winkeliers sloten hun deuren afgelopen jaar. Het wordt dan ook tijd dat de overheid eindelijk eens in de bres springt voor ondernemend Nederland. 

Volgens MKB Nederland kijkt het kabinet “serieus” naar de verruiming van de coronasteun. Voor ondernemers kan dit goed nieuws betekenen. Iedere vorm steun kunnen zij nu goed gebruiken, aangezien hele sectoren momenteel tegen faillissementsgolven aanhikken dankzij het lockdownbeleid van Rutte III.

Steun is er wel, maar het is zeer pover ingericht. Al langer willen ondernemers daarom dat de vergoeding van vaste lasten naar 100 procent gaat. Het is eigenlijk eerder opmerkelijk te noemen dat dit tot op heden nog niet het geval is. Veel ondernemers betalen de rekening van het lamleggen van de economie: zij hadden simpelweg geen keus en moesten op last van de overheid de deuren sluiten. Dat ze dat uit eigen zak moeten betalen is absurd.

KHN-voorzitter Robèr Willemsen zei eerder het volgende over het gebrek aan compensatie:

“Er wordt vaak over steun gesproken, maar dat is het niet. We zijn door de overheid gesloten, we hebben geen keus en om die reden dichtgegaan. En wat mij betreft is er maar één manier: dat is 100% compenseren! Dat gebeurt alleen niet. Je legt vanaf 1 januari iets minder bij dan de periode ervoor. Maar je legt nog steeds iedere dag geld erbij, geld dat er gewoon niet meer is!”

Fijn voor de ondernemers dat het kabinet eindelijk eens gaat kijken naar extra opties, maar het blijft absurd dat zij deze kosten in eerste instantie niet gewoon gedekt kregen. Beter later dan nooit, natuurlijk, of is dit gewoon weer een zoethoudertje? Zodat de horeca niet nog even lastig gaat doen tegen Rutte en Hoekstra in de laatste dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen? Wie het weet, mag het zeggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Augustus

  Dat betekend dus gewoon dat er belasting naar toe gaat waar andere mensen weer voor moeten werken. Laat mensen zelf eens kiezen of zij een risico willen nemen, de Nederlander wordt als kleuter behandeld.

 2. Cootje

  Als de ondernemers rutte blijven stemmen , en ze blij blijven met een dode mus , mag Corona nog wel even blijven als tegenslagen en pijn in de portemonnee nog geen verandering brengt dan moet en hoeft er niet veel te veranderen , vol in hun kruis geraakt en nog niet bewegen dan mag het polderde model blijven maar moeten ze ook op de blaren gaan zitten en niet meer huilie huilie doen bij de publieke tolk shows , op iemand stemmen die je de vernieling in helpt moet je respecteren

 3. Heras

  We moeten stoppen met die lockdown. Heeft toch geen effect.

 4. liefdevol rechts

  En waar gaat dat geld vandaan moeten komen?
  Van Europa of moet de eigen bevolking er voor opdraaien?

 5. Max Aue

  “Krijgen ondernemers dan eindelijk wat steun vanuit de overheid? “

  Bart suggereert dat ondernemers tot nu toe in de coronacrisis geen steun van de Overheid kregen. Dat is, om het maar vriendelijk te zeggen, onjuist.

  1. Kennie

   U bent duidelijk geen ondernemer. Wij krijgen over het 1e kwartaal in totaal zoveel steun dat we er nog niet eens 1 maand huur van kunnen betalen. De overige 2,3 maanden moeten we zelf maar uitzoeken…zonder inkomsten. Over de rest van de vaste lasten maar niet te spreken. Het is werkelijk een schande! Er is daarentegen in heel Nederland geen ambtenaar die 1 cent heeft hoeven inleveren. Graag uw uitermate domme commentaar voor u houden Max Aue

   1. Max Aue

    Ik begrijp dat u meer steun zou willen krijgen dan de Overheid al gaf. Dat verbaast niet maar bevestigt ook dat de Overheid wel degelijk miljarden uittrok om ondernemingen in deze corona-crisis te steunen.
    Het is nooit genoeg maar ondernemen houdt risico’s in die de Overheid niet allemaal kan wegnemen. Als u dat verlangt had u beter ambtenaar kunnen worden.

    1. usb3.0

     maxje vergeet even dat “de overheid” € 43.000.000.000 (drieënveertig miljard euro’s) de EU in pompt, dit geld moet naar de ondernemers niet naar de EU

    2. usb3.0

     maxje houdt hier even een walgelijk betoogje en net als leugenclown rutte niet luistert, geen oog voor de ondernemer, sterker nog, de opmerking “had u beter ambtenaar kunnen worden” zegt alles over maxje, franzje, erns,t w”m, risicoloos maxje heeft een grote bek, ze moeten maxjes’ bijstandsuitkering maar eens even 4 maanden stoppen en dan met diezelfde uitkering schulden oplossen…

   2. ManX

    Kennie: de nazi en zuigtröl Max Ouwe is er alleen op uit om mensen op de kast te jagen, zoals hij nu bij jou probeert.

    Een paar dagen terug gaf hij al aan de 20% coronafaillissementen helemaal niet erg te vinden.

    Iedereen weet hier dat Max Ouwe een psychopaat en pathologische leugenaar is die jennen, treiteren en sarren als levensdoel heeft.

    Als ik je mag aanraden: negeer deze fluim die alleen deze week al 6 keer een ban heeft gehad en evenzovele keren is teruggekeerd onder een nieuwe nick. Nu dus als Max Aue, een nazi en SS-officier. Dan begrijp je waar zijn sympathie liegt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.